SM-kisat alkoivat tuulisissa oloissa

4.9.2014 19:08

Frisbeegolfin SM-kisoissa Oulussa pelattiin tänään ensimmäinen kierros. Euroopanmestaruuskisoissa palkintopöydän tyhjentäneet suomalaiset ottavat toisistaan mittaa torstaista sunnuntaihin pelaten kierroksen päivässä, yhteensä neljä kierrosta.

Perämeren rannalla sijaitseva Meri-Toppilan frisbeegolfrata on tunnetusti tuulinen paikka, ja tänäänkin tuuli oli navakka. Hallitseva Suomen mestari Pasi Koivu on kolmantena tuloksella 54 (-5). Kärkipaikan otti yllätysnimi Veli-Pekka Luoma tuloksella 54 (-7). Kalle Savonen kiilasi toiseksi vain heiton päässä tuloksella 55 (-6). Kisan muut kärkinimet ovat kaikki iskuetäisyydellä seuraavaan päivään lähdettäessä, esim. Juho Parviainen ja Seppo Paju ovat jaetulla 4. sijalla vain neljän heiton päässä kärjestä.

Anna Elo nostaa birdien väylällä 12.

Naisissa kärkeen oikeuttaa tulos 73 heittoa (+12). Ensimmäisen sijan jakaa peräti kolme pelaajaa: Marianne Jakonen, Anne Kettunen ja Anna Elo. Hallitseva Euroopan mestari Jenni Eskelinen on heistä kolmen heiton päässä tuloksella 76 (+15).

MPM-luokassa (Miehet-40) tuore Euroopan mestari Ville Piippo otti odotetusti kärkipaikan. Toni Asikainen on Piiposta kolmen heiton päässä toisena. Kai Vesa lähtee toiselle kierrokselle kolmantena viisi heittoa kärjestä.

FPM-luokassa (Naiset-40) Riitta Savolainen otti neljän heiton karkumatkan toiseksi sijoittuneeseen Tuija Jaakoon. Riina Kotamäki ja hallitseva Suomen mestari Nina Kiminki ovat jo seitsemän heiton päässä piikkipaikasta jaetulla kolmannella sijalla.

MPG-luokassa (Miehet-50) Ville Kotamäki ja Heikki Savolainen jakavat 1. sijan, Ilkka Tammisen ollessa heistä kaksi heittoa jäljessä sijalla 3.

MPS-luokassa (Miehet-60) Kauko Laitala johtaa kaksinkertaista Suomen mestaria ja Euroopan mestaria Markku Tohnia kolmella heitolla. Heidän jälkeensä kolmantena tulee paikallistuntemusta omaava Timo Mujunen neljä heittoa Laitalasta.

Kilpailun tulokset SFL:n kisakoneessa ja PDGA:n sivuilla.

Kuvat © Hannu Hentilä / Innova Champion Europe.