"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kippasuo Pro DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Kippasuo Pro DiscGolfPark - rata sijaitsee Heinolan kaupunkipuistoon kuuluvan Kippasuon harjupuistomaisissa maisemissa. Rata on osa Heinola DiscGolfPark Worldiä. Vuonna 2020 elokuussa julkaistiin Pro-radan vuosia suunnteiltu kippis2020-layout, jonka 18 ammattitasoisen väylän layout haastaa kokeneemmankin pelaajan etenkin pelattessa sinisiksi merkityiltä lähtöpaikoilta. Tämän layoutin väylien yhteispituus on 2664 metriä. Monelta väylältä löydät myös Green ja White -lähtöpaikat, jotta voit pelata toivomasi väylät eri tavalla :)

Lue lisää

Kippis – Heinola DiscGolfPark World

Radalla on paljon korkeuseroja, peltoa ja metsää, mikä tekee pelaamisesta mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Lähtöpaikkojen heittoalustoina on tekonurmimatot.

Radan erikoisuutena on Suomen suurin asfaltoitu frisbeegolfradan parkkipaikka lähtöpaikan välittömässä läheisyydessä, joten kaikille riittää tilaa. Opasteet paikalle löytyvät Reumantieltä.

Parkkipaikan vieressä:

 • Kaksi putti-aluetta
 • Heitto-verkko
 • PuttiNolla (ristinollaa puttaamalla)
 • 18-väyläinen amatööri-rata, Kippasuo AM DGP
 • Kippasuo Kids DGP -lastenrata, joka soveltuu hyvin lämmittelyyn, aloittelijoiden neppailuun tai pro-pelaajien lähestymistreenipaikaksi.

Katso myös koko Kippasuo DiscGolfPark Worldin alue-/ratakartta.

Ajankohtaista

24.07.2021
Heinolan FribaFestari 21.8. – 12.9.2021
FribaFestarin tiedot: www.LDG.fi/fribafestari Suosittelen sinua tutustumaan Heinolan FribaFestarin tarjontaan koska siellä on iso ... Lue lisää

14.08.2020
Kippis2020-layout on otettu käyttöön
Tervehdys ystävä! Pro-radan layout on kippis2020-hankkeen tuloksena päivittynyt haastavammaksi ja samalla 18-väyläiseksi. Samalla ... Lue lisää

19.03.2018
Kausi 2018 tuo paljon uutta mukanaan
Kauden 2017 aikana emme ehtineet paljoa tätä FGR-sivua päivitellä kun touhuttiin radoilla niin valtavalla innolla. Päivitetään infoja ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Kippasuonväylä 30
  18100 Heinola


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2004

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  LDG - Heinolalainen frisbeegolf-yhdistys

 • Suunnittelija

  Paikallinen yhdistys LDG

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  LDG.fi sivuilta

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Kippasuo Pro DiscGolfPark

Väylä 1: Ykkönen

Pituus 168 metriä. Par 4

Yksi vanhan rata-osuuden pisimpiä väyliä, jonka vasemmalla puolella vaanii OB-alue koko matkan. Väylän alun oikealla puolella nousee parkkipaikan rinne. Kori kivasti kummulla <3

Väylä 2: Rinteeseen

Pituus 120 metriä. Par 3

Samantapainen kuin väylä nro 20, mutta tämä heitetään alhaalta ylöspäin ja puut tulevat vastaan rinteessä korin ympärillä. Putti vaiheessa on syytä olla tarkkana, koska korin alus on jyrkkää rinnettä ja putin jäädessä alarautaan on suuri mahdollisuus saada kiekko pyörimään 10-15 metriä alaspäin.

Väylä 3: Rollauta puttikummulle

Pituus 98 metriä. Par 3

Suora ja lopuksi hiukan oikealle taittava väylä, jonka kori sijaitsee viistoisessa, pienessä hiekka solassa. Kovahiekka-alustainen griini voi aiheuttaa heittovälineen rollaamisen niin kutsutulle puttikummulle. OB:ta löytyy väylän puolen välin jälkeen vasemmalla.

Väylä 4: Kelo

Pituus 187 metriä. Par 4

Nelosväylä on pitkä ja kapea väylä, jonka oikealla ja vasemmalla puolella on tiheää metsää, jonne heittäessä on ongelmissa. Pysy väylällä ;)

Väylä 5: Alamäki-neppi

Pituus 51 metriä. Par 3

Radan lyhyin väylä. Alussa noin viiden metrin päässä mandoportti, jonka jälkeen heitto pitää saada jaksamaan suoraan alamäkeen korille asti. Ennen koria vaarana kelo, joka voi estää koria lähestyvän pelivälineen. Vasemmalla aita suojaamassa seuraavan väylän lähtöpaikkaa ja vaikeuttamassa lähestymisiä vasemmalle jääneistä avauksista.

Väylä 6: Monttuun

Pituus 105 metriä. Par 3

Suora väylä montun pohjalle. Korin vasemmalla puolella on ylämäki väylän suoja-aita, joka estää myös puttaamista tällä väylällä. Väylän oikealla puolella tiheää puuta, jonka läpi harvemmin heittonsa saa onnistumaan.

Väylä 7: Sola

Pituus 71 metriä. Par 3

Nimensä mukaisesti heitetään montun reunalta toiselle "solan" yli. Väylä taipuu lopuksi jyrkästi oikealle. Korin takavasemmalla vaanii vedenottamon hiekkakuopan jyrkänne, jonne ei heittoansa moni halua. OB-alue vaanii solassa vasemmalla.

Väylä 8: Uusi kasi

Pituus 99 metriä. Par 3

Uusi kasi on vanhan, poistuneen kasi-väylän takaa solan pohjalta alkava väylä, joka tulee lähelle vanhan kasin koria montun reunalle. Hyvällä avauksella voit kokeilla pörö-puttia, mutta putille kori on aseteltu haastavasti montun reunalle.

Väylä 9: Ylämäki

Pituus 70 metriä. Par 3

Ylämäki väylä montusta ylös, jonka avaus pitää heittää yllättävän kovaa saadakseen heitto perille asti. Oikealla vaanii OB-alue kuin myöskin korin takana ja sivustoilla.

Väylä 10: Reunalla, kaunis on maailma.

Pituus 58 metriä. Par 3

Radan ehkä kuumottavin korille vienti, sillä kori on vain pari metriä vedenottamon hiekkamontun reunasta. Oikealla vaanii OB. Varmasti lyhyenä vai perille asti pelimiehen elkein?

Väylä 11: Hyppyrimäki vääräänsuuntaan

Pituus 166 metriä. Par 4

Hyppyrimäeltä toiseensuuntaan pelattava väylä taittuu noin 70 metrin jälkeen hieman etuoikealle. Väylän ympäri vaanii melko ikävästi OB-alue erottamassa väyliä toisistaan. Korin takana OB-alue on hivenen lähempänä kuin muualla väylällä.

Väylä 12: Koivikossa kopisee

Pituus 142 metriä. Par 4

Tervetuloa Koivikkoon, täällä voi Koivukin kopista. Hehheh :) Väylä on pitkä tunneli-väylä, joka kaartaa tasaisesti oikealle. Lopussa väylän kaarros kiristyy ennen griini-aluetta. Avauksen on oltava todella hyvä, jotta sen saa aseteltua väylän ns. "mutkan" loppumiseen, josta pääsee jo yrittämään vaikka pitkää 30m eagle-puttia!

Väylä 13: 'HysseAnnukka'

Pituus 180 metriä. Par 4

Väylä lähtöpaikalta kaartuu ensin vasempaan, sitten hieman oikeaan lopuksi suoristuen. Vaikka ollaan metsä-väylällä, niin silti on selkeä peliväylä missä kuuluisi pelata.

Väylä 14: 'AnnukkaHysse'

Pituus 171 metriä. Par 4

Väylä lähtöpaikalta kaartuen oikealle kiertäen mando-puun, jonka jälkeen ideaalilla ässä-heitolla mahdollisuus saada kiekko kääntymään lopuksi oikealle taipuvalle väylän viimeisen osion alkuun, josta on helppo lähestyä korille. Siis jos sen avauksen saa hyvin mestoille ;)

Väylä 15: Salmiakki

Pituus 195 metriä. Par 4

"Salmiakki (osuma voi) nostaa verenpainetta" Ensimmäinen heitto lähtee mäen päältä ja se on mahdollista suorittaa joko neljän puun muodostaman salmiakki kuvion kummalta puolelta tahansa. Avausheitto hyvä saada noin 100m päässä olevan 100-astetta oikealle kääntyvän polun alun lähettyville. Polun alusta väylä jatkuu noin 40m viistosti alamäkeen, jonka jälkeen kääntyy vasemmalle noin 30m ja nousee tasanteelle, jolla kori on. Vaikea väylä, jolla on varmasti ongelmissa yhdenkin heiton epäonnistuessa. Hyvällä avauksella on toinen heitto mahdollista saada oikeakätisen hyserillä korille. Vasemmalla vaanii mando avausheitto osuuden ajan.

Väylä 16: Kyyväylä

Pituus 78 metriä. Par 3

Kyyväylä sijaitsee aivan raviradan tuntumassa. Mahdollisuus heittää joko luotisuora heitto kapeaa puukujaa pitkin, raviradan puolelta korkea heitto uhmaten OB-aluetta taikka väylän vasemmalta puolelta metsän läpi.

Väylä 17: Hyppyrimäkiväylä

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä sijaitsee vanhan hyppyrimäen alastulorinteen yläreunalla. Helppo heitto suoraan alaviistoon hienon laakson pohjalle. OB-alueet vaanivat väylän molemmin puolin kiertäen korin takaa.

Väylä 18: Puukuja

Pituus 88 metriä. Par 3

Kapea väylä, jossa pitää varoa mando-koivua, muita puita molemmilla puolilla sekä muistaa vieressä olevan hyppyrimäkiväylän OB-alue vasemmalla ja kenttä väylän OB-alue oikealla.

Väylä 19: Lerppu

Pituus 120 metriä. Par 3

Hieman L-kirjaimen mallinen väylä avautuu kentälle ja kaartuu lopuksi oikealle. Kovapäisimmät oikoo OB-alueen yli.

OB-alue kiertää koko väylän.

Väylä 20: Tuulenpuuska

Pituus 146 metriä. Par 3

Lähtöpaikka sijaitsee reilusti koria korkeammalla. Heitto heitetään kapeasta puuaukosta, jonka jälkeen on tasaista peltoa. Ongelmia saa, jos näihin puihin jää, jolloin jatkoheitto on lähes mahdoton jyrkän rinteen vuoksi. Avausheiton jaksettava korkeuseron vuoksi pitää linjansa loppuun asti. Väylällä tuulee usein puuskittain. Erikoissääntö: Jos avausheitto menee mille tahansa OB:lle niin seuraava heitto lähtee erikseen merkityltä DropZonelta.

Väylä 21: Sarlin

Pituus 98 metriä. Par 3

Suora väylä, jossa avausheitto menee toivottavasti Sarlin -nimisen peltikaapin vierestä. Kori sijaitsee lievästi kaltevassa rinteessä. OB:na Amatööri-radan väylän 18 saareke ja parkkipaikan asfalttialue, jos sinne asti onnistuu heittämään.

35 arvostelua radalle “Kippasuo Pro DiscGolfPark

  Kippis pro on hieno rata maisemallisesti ja tykkään tosi paljon. Väylät ovat selkeitä ja mörrit ihan kauheita. Vinkki on siis se, että pysy väylillä, jos olet kaltaiseni amatööriheittäjä ja ota suosista muutama bogi korttiin. Radalla on kaksi ”pakkopituus heittoa” vesilaitoksen rotko sekä päätössaari ja niistä suoriutuu sitten, kun riittää kättä 80+ heittää. Muuten väylät ovat selkeitä ja vähemmän heittäneenkin pelattavissa. Mielestäni erinomainen rata siehen kohtaan, kun alkaa kisavarvasta kutkutella ja haluaa pikkupuisto neppailuja vaativamman radan koetella kykyjään. Liikayrittämisellä –> lipsuja mörriin saa kippis prolta tosi rumaa lukua korttiin. Malttiheitoilla hyväksyä se, että par on hyvä ja bogikin ihan okei itte pääsen maltilliseen lukuun plussia. Kippiksen pro on upea rata siirtyä satunnaisesta heittelijästä tosiharrastajaksi ja haaste on lievää vahvempi sekä kiinnostava. Suosittelen.
  P.S.
  Kippiksen amaleiska on myös hyvä ja sopii tarkkusheittoharjoitteluun siehen kohtaan, kun käsi ei vielä riitä heittää kauaskauas…. Siel on lyhyemmät väylät, mutta pahat mörrit vaanii, jos et heitä väylien muotoisia heittoja. Suosittelen sitäkin.

  En tainnu äsken vielä mainita, että Kippiksen molempien ratojen heitoissa on eduksi olla jokseenkin tasavahva heittää sekä forea että rystyä. Se ”helpottaa elämää” Kippiksen kurviväylillä ja prolla on muutama väylä, joilla saa isokätisetkin liipasta täyttä distanssidraiverilla.

  joopajoo, ratahan on hieno ja todella hyvin ylläpidetty. Koko alue on makee! Kyllä tänne ilman muuta kannattaa tulla pelaamaan mutta kyllä tuo ns AM rata olisi ollut järkevämpi päätös pelata omalle kädelle. Paljon ob:ta ja pitkiä väyliä sekä metsässä että myös avaralla. Kivaa oli heittää ns korkealta alaspäin

  No nyt on viimeisen päälle rata. Ehdottomasti Suomen parhaimpiin ratoihin kuuluva rata. On haastava tuo Pro versio mutta myös selkeä. Tästä tulee joka kesäinen käynti kohde vaikka matkaa onkin useampi sata kilometriä. Kannattaa tulla kauempaakin koska kohtuu järkevän matkan sisällä hyviä ratoja.

  Ehdottomasti Suomen ratojen eliittiä! Puitteet enemmän kuin kunnossa. Löytyy lukematon määrä treenikoreja putteihin, verkko draivilämmittelyyn, todella monta layuouttia. Itse pelasin PRO BLUE, mikä on pisin ja ilmeisesti haastavin. Riittävän haastava rata, jonka varmasti saa myös ei-pro mukavaan tulokseen pienellä harjoittelulla. Erittäin kauniit maisemat pelata, kuvankauniita väyliä, mukavan vaihtelevaa maastoa.

  Asettaa riman kaikille Suomen radoille! Vaikka asun satojen kilometrien päässä, niin tulen tänne uudestaan pelkästään tämän radan takia. Kiitos paikallisille tekijöille ja seuralle uskomattoman hienosta työstä suomalaisen frisbeegolffin eteen!

  Kerrassaan hieno ja monipuolinen rata. Vahva 4. Käydessämme oli muutamalle väylälle syntymässä uusia ja varsin näyttävän näköisiä teepaikkoja, mikä hyvä sillä muutama nykyinen jo parhaat päivänsä nähnyt.

  Vahva 4/5…hieno ja hyvin suunniteltu kokonaisuus. Karttalinkki vie suoraan parkkipaikalle, mistä on hyvä lähteä kierrokselle. Rata suorastaan toivottaa sinut tervetulleeksi. Väylät ovat todella monipuolisia, pitkiä siivuja, tarkkoja neppejä, hysseä ja antsaa (sekin hyssessä). Heittovalikoimaa sai käyttää monipuolisesti. Erityisesti pitkät par4-väylät palkitsevat, mikäli heitot onnistuvat. ?

  Muutamat lyhemmät väylät olivat turhaa täytettä, esimerkiksi väylä 10. Lisäksi muutamat väylät risteävät keskenään ja pelaajan tulee huomioida erityisen tarkkaan pelaajat toisilla väylillä. Fore-huudon käyttö enemmän kuin suotavaa.

  Maasto on helppokulkuista vaikka korkeuserojakin löytyy. Jonkin verran aluetta on roskattu, pelaajien toivoisi hoitavan vastuunsa hienon radan eteen.

  Rataa kehitetään varmasti jatkossakin, ja rata tulee varmasti täyttämään laadukkaan kisaradan vaatimukset. Kierroksesta jäi positiiviset fiilikset ja pitää tulla uudestaankin käymään – pari väylää jäi harmittamaan. ?

  Onhan huikea rata – haastetta riittää, mutta on vähemmän pelanneellekin kiva pelata. Erinomainen rata jos on eritasoisia pelaajia poruukassa. Kovemmillekin riittää koetinkiviä, mutta ei myöskään ole veden ylityksiä tms. jotka saavat heikomman pelaajan kiekot vähiin ja matin lompakkoon. Miljöö on hieno, avointa hoidettua puistoa ja metsää. Väyliä pikkunätistä neppailusta liidätysnautiskeluun. Meille se vetonaula, joka saa käymään Heinolassa.

  Erittäin monipuolinen ja laadukas, sopivan haastava rata. Paras rata jossa olen pelannut. Löysin vain yhden korjattavan asian, väylän 20 teepaikka osoittaa aavistuksen ylöspäin, vaikka itse väylä heitetään alaspäin. Vaikeuttaa avausheittoa hieman, toki se voi olla myös tarkoituksella?

  Heinolassa osataan näemmä muutakin kuin soittaa punkkia, eli rakentaa fribaratoja. Tämä rata on nimittäin aivan loistava ja huippukunnossa.

  Todella monipuoliset ja laadukkaat väylät, joista mikään ei ärsytä vaan epäonnistumisista saa syyttää vain omaa kättä. Sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekin viskojille. Ob-tikut ovat aina perusteltuja, eivätkä ob-alueet ole liian tiukkoja. Tiipaikat pääosin priimaa.

  Käytiin eilen taas pitkästä aikaa Kippasuolla heittämässä ja voi kyllä sanoa että on kyllä huikeassa kunnossa rata tällä hetkellä !!
  Radan ylläpidosta vastaavat talkoolaiset tehneet todella hienoa duunia.
  Mielestäni Suomen paras rata tällä hetkellä.

  Tämän radan eteen on vuodatettu niin verta kuin kyyneletäkin ja silti pelaaminen on jäänyt toissijaiseksi.

  Tulkaa ihmeessä käymään, kaikki palaute otetaan vastaan ja mietitään miten voidaan palvella mahdollisimman hyvin kaikkia.

  Hyvä metsärata. Reilusti korkeusvaihtelua ja kuntoa kohottavia väyliä. Niittyväylät hieman toistivat toisiaan, mutta sopivat kokonaisuuteen hyvin. Tiit hyvässä kunnossa ja opasteet toimivat (niiltä osin kun vandaalit eivät olleet rikkoneet). Tarkkuus on valttia, samoin pitkät heitot.

  Kävin kosteahkon syyspäivän kunniaksi vierailemassa täällä ja kyllä kannatti. Tämä meni kyllä kaikessa mahtavuudessaan ihan käymieni Suomen ”rispiiratojen” kärkeen. Monipuolista, avaraa, ahdasta ja ei yhtään ns. huonoa väylää. Väyläpituudet mukavia (par4:sia riittävästi ja joutui oikeasti golfaamaan) ja pakkokakkoset loistivat poissaolollaan. Toki pirkkomahkuja oli, mutta vaativat hyviä heittoja. Jotain kertoo sekin, että oma kierrokseni meni penkin alle, mutta fiilis oli loppuun asti iloinen, koska väylät olivat niin positiivinen yllätys. Osa väylistä aika lähekkäin toisiaan, mutta näkyvyys on molempiin suuntiin hyvä ja suoja-aitoja oli riittävästi. Tästä mallia monelle radalle!

  Hieno, hieno rata. Monipuolisia väyliä. Pitkissäkin metsäväylissä vaihtelua, osa kapeampia, osa leveämpiä, osa suorempia, osa mutkaisempia. Muutama avoimempi väylä siinä ”kentällä”. Korkeuseroja käytetty hienosti hyväksi, vaikka ei sinne olisi ehkä ihan joka monttuun tarvinnut mennä, mutta hyvä näinkin. Pari väylää, muistaakseni 15 ja 17 ovat todella komeita avata, kun onnistuneen heiton liitoa pääsee hienosti seuraavaan mäen päältä. Samoin väylän 10 jännittävä avaus montun reunalla olevaa koria kohti on samaan aikaan hieno ja hiostava.

  Ihan parasta! Seura on tehnyt todella upeaa työtä kentän eteen. Kaikki väylät ovat todella siistissä kunnossa, ei ole pitkää heinikkoa, ei pusikkoja, ei risukkoja missään. Itse radassa riittää haastetta ihan jokaiselle. Toki huipputulos vaatii huippuosaamista, mutta mielestäni kenttä soveltuu tässä kunnossa heikompi tasoisellekin pelaajalle. Vaikka heitot vähän karkaisivatkin, pelaaminen on nopeaa, kun kiekkoja ei tarvitse olla koko ajan etsimässä. Plussaa myös siitä, että kentällä ei ole yhtään keinotekoista vaikeutusta, joissa kiekko pitää saada johonkin tiettyyn pisteeseen, jos haluaa välttää rangaistukset. Siinäkin mielessä rata sopii kaiken tasoisille pelaajille. Aina kun Heinola osuu omalle kulkureitille, ehdottomasti pistäydyttävä pelaamaan. Suosittelen!

  Hieno, hieno, hieno rata! Himpun verran turhan vaikea meikäläisen taitotasolle, mutta edes ne lukemattomat metsään karanneet heitot eivät haitanneet. Harmi vaan, että matkaa tulee niin paljon että tuskin pääsee käymään kovin usein…
  Pari ihan pientä kritiikkiä – opasteita seuraavalle tiille saisi olla paikka paikoin vähän paremmin ja välillä siirtyminen väylältä toiselle menee himpun verran turhan läheltä heittolinjoja… Mutta näidenkin murinoiden jälkeen Kippasuo on varmasti parhaita pelaamiani ratoja. Jos vaan suinkin satut nurkille, suosittelen lämpimästi.

  Kippasuo on nykymuodossaan tosiaan eräs hienoimpia heittämistäni runsaasta 50:stä radasta. Kun ylläpitokin tuntuu nykyään olevan hyvissä kantimissa, ei entisajan nokkospuskien kaivelua tarvitse enää pelätä karanneiden heittojen jälkeen. Selkeät opasteet ja vaihtelevan haastavat, mutta eivät tajuttoman vaativat väylät tekevät radan heittämisestä miellyttävän kokemuksen. Fyysistä rasitustakin tulee sopivasti, sillä korkeuseroja on matkalla mukavasti. Jotain urheilun tapaistahan tämän on tarkoitus olla, vaikka pilke silmäkulmassa pelataankin! Onnittelut Heinolan joukoille hyvästä työstä 🙂

  Upeat väylät ja vaihtelevat korkeudet, tykkään! Rataa oli juuri siistitty ja koreihin laitettu selkeät nuoliopasteet, jotka osoittavat seuraavan tiin suunnan. Yksi parhaimmista radoista 🙂

  Ainoa miinus tulee tässä: ”extra-väylä 22”, vähän rankempi tuuli ja kiekko kaartoi jyrkästi ryteikköön (tiiltä katsottuna vasemmallla…doh), yli metrinen nokkos-, yms. pusikko ei houkutellut kiekon perään, kun oli shortsit jalassa (eikä ollut viikatetta mukana ;). Joten, jos joku löytää oranssin Innovan Champion Blizzard TeeDevil:n, niin siinä on yhteystietoni mukana 😀

  Todella hieno ja monipuolinen rata. Täältä löytyy aukeaa, metsää, ob-keppejä, korkeuseroja, lättänää, mandoja, pandoja ja vaikka mitä. Paikallinen seura selkeästi osaa hommansa ja radan suunnittelu ja ylläpito on kympin arvoista. Varatkaa riittävästi juotavaa messiin, tätä settiä ei viskellä viidessä minuutissa. (rata ei oikeasti sisällä pandoja, innostuin liikaa)

Vastaa