"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Meikku, Suomen ensimmäinen frisbeegolfrata. Jos tulet ensimmäistä kertaa Meilahden radalle, niin kannattaa pyytää radan tunteva opas mukaan. Meilahden Tenniskahvio toivottaa frisbeenpelaajat tervetulleeksi kahvi-, sämpylä- ja frisbeeostoksille. Rataa hoitavan seuran omistuksessa on 17 ja 18. kori, joiden sijoituspaikkaa ei ole vielä päätetty eikä sovittu Kaupungin kanssa. Huom, Fribaaja, älä roskaa Meikkua ! Jos näet jonkun jättävän pulloja tai roskia radalle, niin huomauta asiasta. --- UUTISIA 27.4.2011 Meilahden rataan tehdään 27.4.2011 turvallisuutta parantavia muutoksia yhteistyössä Helsingin Kaupungin kanssa. Suurin muutos on väylä numero viiden poistuminen ja kuutoskoriin pelaaminen suoraan viitosen tilltä. Tiiauspaikkoihin on niin ikään tehty muutoksia silloin jos lenkkipolku näkyi huonosto vanhalta heittopaikalta. Väyliä on 27.4.2011 alkaen 16. Rataennätys on nyt helpompi tehdä kuin koskaan !

Lue lisää

Ratana Meikku jakaa mielipiteitä. Ensivaikutelma voi olla tyly: monta blind holea, kalliot tuhoavat kiekot nopeasti, lyhyitä väyliä. Toisaalta radalla on monta vastustamattoman hyvää piirrettä: upeita maisemia, sijainti Helsingin keskustan tuntumassa, mukavia korkeuseroja, hyvin varusteltu ja lähes aina auki oleva urheiluhallin kahvio ykköstiin vieressä. Meikulla on ehdottomasti luonnetta, siitä ei ole epäilystä. Selvittäväksi jää vain, onko oma luonne yhteensopiva Meilahden luonteen kanssa.

Meilahden urheilupuistossa sijaitseva rata pyrkii sulautumaan ympäröivään luontoon ja radan muokkaus ja ratamerkinnät on kaupungin kanssa sovittu minimaalisiksi. Radan käyttäjien on hyvä muistaa, että he jakavat alueen myös muiden ulkoilijoiden kanssa. Ystävällinen ja huomaavainen käytös muita alueen käyttäjiä kohtaan takaavat Helsingin vanhimman radan säilymisen tulevaisuudessakin.

Meilahden radan puolesta on kerätty yli 1300 nimeä adressiin http://www.adressit.com/meikku

Tässä fgr.fi palvelussa näkyvä Meilahden rataluokitus on ulkopaikkakuntalaisten laatima, eikä ehkä vastaa radan keskimääräisen käyttäjän käsitystä radasta. Mielipiteitä on laidasta laitaan.

Meilahden radan korit ovat yksityisessä omistuksessa, mutta rata on kaikkien käytettävissä.

Lähin frisbeeden ostopaikka on fgr.fi tiedoista poiketen Meilahden Tenniskahvio ykköstiin vieressä.

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Meilahden urheilupuisto
  00250 Helsinki


 • rata kartalla

 • Perustettu

  1983

 • Korit

 • Väylien määrä

  16

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

  Samu Karanko

 • Suunnittelija

  Meilahden Mätkijät, muut harrastajat, vanhimmat väylät suunnitellut ja rakentanut Bob & kumppanit.

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Megastore Helsinki Mikonkatu
  Mikonkatu 7 00100 HELSINKI puh. 09-85677900

  Intersport Forum
  Mannerheimintie 20 00100 HELSINKI puh. 09-6122380

Väyläkuvaukset

Meilahti, Helsinki

4 arvostelua radalle “Meilahti

  Tälle radalle kannattaa varata ratakartta tai opas mukaan. Muutamien heittopaikkojen löytäminen voi olla muuten arpapeliä? Koko rata on sijoitettu kallioiseen maastoon ja väylät ovat melko lyhyitä vuoroin ylä- ja alamäkeen. Oman haasteensa tuo muutamat osittain pusikoituneet väylät. Rataa kiertäessä voi aistia ehkä jonkinlaista historian havinaa, onhan kyseessä Suomen ensinmäisiä frisbeegolfratoja.

  3 ja 4 väylien teepaikkoja en löytäny edes ratakartan avulla, muut heittopaikat löytyivät helposti. Rata on melko yksitoikkoinen korkeuseroista huolimatta, väylät muistutavat hyvin paljon toisiaan. Sateella hankala paikka heittää, kalliot ovat silloin todella liukkaita.

  Mukavasti korkeuseroja, sopii kunnon kohottamiseen erinomaisesti. Aurinkoisella säällä kuuma. Mukavat maisemat. Miinusta siitä, ettei useampia koreja näe, joten ensikertalaisten täytyy heittää aika lailla sokkona. Mutta kun radat on käyty läpi, menevät seuraavat pelikerrat melko jouhevasti.

Vastaa