"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hämeenlinnan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Hämeenlinnaan heinäkuussa 2011 avattu frisbeegolfrata, joka syksyllä 2013 päivittyi 12-väyläiseksi. Radan on talkoovoimin ja sponsoriyritysten tuella rakentanut Hämeenlinnan Discaajat ry.

Lue lisää

Hämeenlinnaan heinäkuussa 2011 avattu frisbeegolfrata, joka syksyllä 2013 päivittyi 12-väyläiseksi.

Radan on talkoovoimin ja sponsoriyritysten tuella rakentanut Hämeenlinnan Discaajat ry.

__________________________

Hämeenlinnan Discaajat

http://discaajat.viuhka.fi/

Ajankohtaista

30.04.2013
Frisbee Service -viikkokisat 7.5. alkaen
Discaajat järjestää kaikille avoimet Frisbee Service –viikkokisat, jotka käynnistyvät 7.5. klo 18.00 kuvan kauniilla Hämeenlinnan ... Lue lisää

22.08.2012
Sportia -viikkokisafinaali 1.9
1.9.2012 lauantaina pelataan tämän vuoden viimeiset viikkokisat Viisarilla hieman eri konseptilla. Tiistaina 28.8 Hattulassa pelataan ... Lue lisää

15.05.2012
Viikkokisat alkaa tiistaina 15.5
Eli viikkokisat starttaa tiistaina Hämeenlinnan Viisarin radalta. Paikalla olisi hyvä olla ajoissa, sillä kisan ensimmäiset avaukset ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Parolantie 117
  13130 Hämeenlinna


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Mikko Malmlund

 • Suunnittelija

  Hämeenlinnan Discaajat ry.

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Hämeenlinna
  Eteläkatu 12 13100 HÄMEENLINNA puh. 03-6823910

Väyläkuvaukset

Hämeenlinnan frisbeegolfrata

Väylä 1: Top-Sport Hämeenlinna

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä etenee suoraan 80m, jonka jälkeen jatkuu kaartaen 30m erittäin loivasti vasempaan.

Väylä 2: Linnan Klinikka

Pituus 80 metriä. Par 3

Korkealta kielekkeeltä heitettävä väylä. Tällä väylällä frisbee saa paljon ilmaa alleen. Varo ettei frisbee lennä jyrkästi oikealle airsoftaajien sota-alueelle.

Väylä 3

Pituus 130 metriä. Par 3

Hiekkakentän yli heitettävä 130m suora väylä, joka kuitenkin lopussa taittuu vähän oikealle.

Väylä 4: Lions Club

Pituus 40 metriä. Par 3

Ahveniston Autourheilijoiden RC-radan viereltä lyhyt 40m väylä. Lopun jyrkkä nousu harjun päälle tuo haasteen heitolle ja kiipeilylle (oikealta tien kautta kiertäen pääsee polkua helpommalla kuin suoraan).

Väylä 5

Pituus 90 metriä. Par 3

Alueen korkeimmalta paikalta heitettävä vasemmalle ja alas kaartuva väylä.

Väylä 6: Hämeenlinnan Kaupunki

Pituus 70 metriä. Par 3

Vanhaa polkua ylös nouseva suora 70m väylä.

Väylä 7

Pituus 60 metriä. Par 3

Härkätien mutkan vierestä vanhan kaatopaikan päälle mukava vasemmalle kiertävä 60m väylä. Kori on lähellä reunaa, joten yliheitolla voi tulla pidempi nouto ja paikkaus.

Väylä 8

Pituus 80 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä ja oikealle kaartava väylä. (Uusi väylä 10/2013)

Väylä 9

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä taittuu puolivälissä lähes 90 astetta oikealle. Väylä etenee todella loivaan alamäkeen ja vasemmalla puolella vaanii melko jyrkkä rinne. (Uusi väylä 10/2013)

Väylä 10: Salmisen Puutyö

Pituus 60 metriä. Par 3

Polulta merkattujen puiden välistä haastavasti alarinteeseen heitettävä 60m väylä. Jos kiekko lentää puiden ohi, niin jatketaan niiden välistä +1. (Vanha 8-väylä)

Väylä 11

Pituus 90 metriä. Par 3

90m väylä heitetään loivaan alamäkeen polkua pitkin.(Vanha 9-väylä)

Väylä 12

Pituus 140 metriä. Par 3

Liidätysväylä. Heitetään kielekkeeltä alas aukean alueen yli. (Uusi väylä 10/2013)

16 arvostelua radalle “Hämeenlinnan frisbeegolfrata

  Hyvin monipuolinen ja mielenkiintoinen rata. Löytyy niin pidempää avausta kielekkeeltä kuin erittäin lyhyttä mutta jyrkkää nousua. Pärjää vähän lyhyemmilläkin heitoilla. Opasteet kuitenkin ihan hirveät ja ilman karttaa useammalta korilta lähdettäessä puhdasta arvaamista mistä seuraava väylä löytyisi.

  Mukava rata varmasti useamminkin käyn pelaamassa. Risuja tosiaan siitä, että väylien välillä ei ole opasteita, että kuva radasta tai jokin muu kartta on ehdoton ensimmäisellä kerralla mukana. En tiedä ovatko toki asiaa muuttaneet, kun pitivät juuri radalla huolto päivää.

  Hämeenlinnan rata on mukava piipahtaa kun se muistuttaa jonkin verran Hattulan rataa. En tiedä mikä oli päivässä vikana, kun aurinkoisena sunnuntaina en nähnyt radalla itseni lisäksi kuin yhden kiertäjän sekä perheen kiertämässä rataa? Erikoista että aina jään väylällä kolme odottamaan edessä menevää pienlapsiperheen etenemistä. 😉 Väylällä yhdeksän sitten heittoni lähti pahasti ylös ja kaarsi vasemmalle niin että näin pitkään sen menevän osumatta puihin ja näkyvyyden loputtua ei edes kuullut kopsahdusta. Yritin hakea mutta pelkään sen liitäneen jonnekin kauas 10 väylän monttuun asti. No, odotetaan että rehellinen löytäjä soittaa; oranssissa kiekossa on toki puhelinnumero. Viimeinen väylä oli toinen murheenkryyni. Ihan ok väylä mutta tällaisen väylän ympäristöä on leikattava! Kahdesti sain hakea valkoista kiekkoani aluskasvillisuuden joukosta ennen kuin löysin. Yksin heittäessä ei ole edes kaveria joka varmistaisi kiekkojen loppupaikan. Muuten tuloksellisesti kierros menee ihan par-keskiarvojen muuttamisessa normaaliin eli isompiin lukuihin. Toivottavasti täällä taas 2016.

  Ihan hauska rata, ilman karttaakin löytää suurimman osan väylistä – tosin pari väylää hieman epäselviä. Opasteet osalla väylistä kunnossa, osalla ei. Yksin heittäessä pieniä ongelmia, koska moni väylistä on sellaisia ettei välttämättä näe heittopaikalta mihin kiekko putoaa niin vaikkei maasto ole pääosin hankalaa, meinaa kiekkoja hukkua. Korkeuseroja on paljon ja hellepäivänä saa varata juomista mukaan, vaikka väyliä on vain 12 niin rata on raskas kiertää. Viimeisellä väylällä ei oikein tiennyt tarkkaan mihin suuntaan sitä kiekkoa kuuluisi liidättää, kun en ainakaan itse onnistunut tiiltä koria spottaamaan. Joka tapauksessa ihan kiva rata, parempi pienessä porukassa todennäköisesti.

  Mukava, sopivan haastava rata. Kivoja metsäväyliä, muutama vähän avoimempikin. Korkeuseroja hienosti mukana, ja vaihtelevia pituuksia. Kakkosen kori ehkä liian lähellä kolmosen tee:tä, ei tarvitse paljon feidat niin on riski osua johonkin. Opasteita kaipaisi lisää väylien välille, mutta kartan avulla löytyi. Viimeisen väylän kori on kyllä vaikea nähdä, itse tiesin mihin heittää edellisten heittäjien katsomisen perusteella.

  Korkeuseroilla täytetty rata. Hienoja väyliä, joista oikeastaan yhdellä tarvitse kunnolla revitellä, muuten mukavaa helppoa heittelyä. Rataa ollaan selvästi kehittämässä, mikä ilmenee etu- ja takatiipaikoista, ja vaihtoehtoisista koripaikoista joillakin väylillä. Opasteiden tulisi olla selvemmät, mutta lopulta kaikki väylät löytyivät kahden eri kartan avulla ja vähän eksymälläkin. Varmasti hieno rata, kunhan valmistuu ja muotoutuu lopulliseen formiinsa. Kannattaa käydä bongaamassa.

  Varsin mukava rata, mutta opasteet olivat paikka paikoin puutteelliset. Lisäksi joillakin väylillä oli vaihtoehtoisia koreja, joista ei ollut mitään merkintää itse heittopaikoilla. Onko tässä nyt käymässä niin, että kun alueelle ilmestyy uudempia ratoja, niin vanhojen ylläpito ei enää kiinnosta? Toivottavasti ei, sillä tässä radassa on paljon potentiaalia. Väylät ovat erittäin mielenkiintoisia ja sopivan haastavia.

  Rata nyt 14 väylainen. Ykkösväylän viereiseltä taululta löytyy infoa ja kartta josta kuvan ottamalla radan kiertäminen onnistuu hyvin. Radalla tehty kesän aikana muutoksia jotka eivät vielä täysin kunnossa.
  Vanhat pienemmät heittopaikat toisinaan hieman sekoittavat aloituspaikkaa toisaalta radan voi kiertää kumpaa tahansa käyttäen.
  Väylät paikoitellen aika haastaviakin ja korkeuseroja on reilusti. Väylästä 7 olisi minusta voinut tehdä kaksi eri väylää. Opasteet nyt tärvelty enemmiltä osin mutta kuuleman mukaan uudet tulossa vielä tänä vuonna. siirtymillekin kun vielä saisi merkinnät. Muutamilla väylillä tuli kiekko aika lähellekkin toiselta väylältä joten varoivaisuutta väylillä liikkumiseen mikää nyt on kyllä paikallaan kaikilla radoilla.

Vastaa