"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Aholahden frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Savonlinnassa Aholahden hiihtokeskuksessa sijaitseva metsärata. Väylät myötäilevät pururataa tarjoten selkeitä väyliä ja paljon korkeuseroja.

Lue lisää

Aholahden frisbeegolf rata valmistui keväällä 2013. Radan on rahoittanut ja rakentanut Savonlinnan kaupunki Seppo Niemisen suunnitelmien mukaan. Radan ylläpidosta huolehtii Savonlinnan Seudun Liikunta RY.

Rata on mukava kiertää kun väylät seurailevat pururatoja ja siirtymät ovat lyhyitä. Suurimmaksi osaksi rata on saatu suunniteltua niin että heittäjä näkee kiekon koko lennon paria poikkeusta lukuunottamatta. Kannattaa silti olla valppaana alueen muiden käyttäjien varalta. Useilla väylillä kannattaa huomioida seuraavalla heittopaikalla olijat ja tarvittaessa varoittaa heitä heittoaikeistasi.

Väylät vaihtelevat avoimesta kentästä kapeampiin metsäväyliin. Vaihtelua luovat myöskin ylä- ja alamäet metsän keskellä. Metsä itsessään on vanhahkoa kuusi- ja mäntymetsää jossa aluskasvusto on suurimmaksi osaksi vähemmän haitaksi kiekkoa etsiessä.

Alueella on runsaasti ampiaispesiä sekä maassa että puissa. Usein on myös havaittu kyykäärmeitä joten kannattaa katsoa minne jalkansa laskee.

 

Paikallinen seura Linnan Mando DG RY järjestää viikkokisoja torstaisin kello 18.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Naistenlahdentie 118
  57810 Savonlinna


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  23

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Arto Nupponen

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Aholahden frisbeegolfrata

Väylä 1

Pituus 91 metriä. Par 3

Korkeusero: +5 m Ensimmäisen väylän tii löytyy kahvion vierestä. Väylällä on hyvin tilaa lähteä kiertämään väylän keskellä olevia koivuja kummalta puolen tahansa.

Väylä 2

Pituus 90 metriä. Par 3

Korkeusero: -10 m Tiin vasemmalla olevat puut rajoittavat heittolinja joko suoraksi tai oikealta kaartavaksi. Väylä putoaa heti tiin jälkeen reilusti jonka jälkeen maa on melko tasaista. Esteinä on lähinnä sähkölinjat ja -tolpat sekä koivikko jos heitto lähtee liian oikealle. Väylän vasen- ja takareuna on kepitetty OB:ksi.

Väylä 3

Pituus 152 metriä. Par 4

Korkeusero: -6 m Käytännössä täysin suora loivasti alasviettävä todella leveä väylä. Parilla tarkalla heitolla olet helposti korilla.

Väylä 4

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä vie ensin hiukan ylös ja laskee sitten korille ja vielä lisää korin jälkeen. Väylä kaartelee hiukan mutta suoraankin voi mennä.

Väylä 5

Pituus 94 metriä. Par 3

Korkeusero: +1,5 m Noin 60m kohdalla on triplamando (sillan alitus) josta olisi päästävä läpi. Ennen mandoa molemmin puolin väylää on melko tiheää kasvustoa.

Väylä 6

Pituus 94 metriä. Par 3

Korkeusero: -1,5 m Väylä kaartaa vasemmalle eikä koria näe normaalisti kuusien läpi tiille. Suositeltavaa on ainakin käydä katsomassa korille ennen heittoa. Korille näkyy noin 20m edempää. Korin oikealla puolen on nuorempaa koivikkoa jonka yli pääsee kaartamaan tai vaihtoehtoisesti voit yrittää osua matalammalla heitolla suoraan väylää pitkin. Varo kuitenkin vasemmalla lampea jonka ranta tulee lähemmäksi korille mentäessä. Vaihtoehtoinen koripaikka on kiven päällä normaalin paikan vieressä.

Väylä 7

Pituus 80 metriä. Par 3

Korkeusero: +5,5 m Korille ei näe kunnolla tiiltä mutta hiukan edempää kyllä. Suora heitto kelpaa tässä tai vaihtoehtoisesti voi kaartaa vasemman kautta. Oikealla puolen on sen verran risukkoa ettei sinne normaalisti kannata lähteä.

Väylä 8

Pituus 77 metriä. Par 3

Korkeusero: -5,5m Kori OB:n ympäröimällä saarekkeella. Droppari sen verran lähellä että siitä voi vielä pelastaa parin.

Väylä 9

Pituus 119 metriä. Par 4

Korkeusero: +9,2 m Melko suora väylä ylämäkeen. Suuret kuuset ja männyt kehystävät väylän molemmin puolin. Metsään mennyt heittokin voidaan vielä pelastaa tarkalla seuraavalla heitolla. Vaihtoehtoinen koripaikka on syvemmällä metsässä etuoikealla.

Väylä 10

Pituus 65 metriä. Par 3

Korkeusero: 0m Vanhan suoran heiton sijaan nykyään kaarretaan mandon oikealta puolelta syvälle vasemman puoleiseen metsään. Onnekas korkea heitto voi mennä korillekkin asti.

Väylä 11

Pituus 120 metriä. Par 3

Korkeusero: +3 m Avaus edessä noin 90m päässä näkyvään mutkaan ja siitä lähestyminen korille vasemmalle ylämäkeen. Suoraan korille pääseminen vaatisi jotain melko maagista.

Väylä 12

Pituus 75 metriä. Par 3

Korkeusero: -3 m. Alussa mandon kierto vasemmalta. Korin on lähes suoraan linjassa mandopuun takana. Vaihtoehtoinen koripaikka on kauempana oikealla ja alempana metsän keskellä.

Väylä 13

Pituus 81 metriä. Par 3

Korkeusero: -6 m Satumetsän siimeksestä heitetään alamäkeen kohti lampea. Korilta on noin 20m lammen rantaan joten kannattaa välttää liian pitkälle liitäviä kiekkoja. Suoalue vasemmalla on merkitty OB:ksi.

Väylä 14

Pituus 68 metriä. Par 3

Korkeusero: +6 m Korille noustaan pienen hiekkamontun yli. Suoralla linjalla on vähiten esteitä mutta tuurilla voi mennä lähes mitä linjaa tahansa.

Väylä 15

Pituus 57 metriä. Par 3

Korkeusero: -1 m Suora lyhyt ja melko kapea väylä. Korin takana ja vasemmalla on alamäkeä joka voi viedä vähemmän tarkan heiton vielä melko kauas korista.

Väylä 16

Pituus 101 metriä. Par 4

Korkeusero: +2 m Vasemmalla lampi jonne päätyy helposti puiden kautta, jos selviät yli 60m suoraan eteenpäin olet jo melko turvassa. Hyvä heittäjä pääsee suoralla heitolla suoraan korille.

Väylä 17

Pituus 66 metriä. Par 3

Korkeusero: +4,5 m Loivaa ylämäkeä eikä suoralla tai oikealta kaartavalla heitolla ole muita esteitä kuin valotolpat. Vasemmalla sen verran puustoa ettei sieltä ole suositeltavaa mennä.

Väylä 18

Pituus 57 metriä. Par 3

Korkeusero: +1 m Väylä on käytännössä heitettävä oikealta kaartaen. Vasemmalle pitäisi päästä melko reilusti ja välttää menemästä liian pitkälle koska kahvion piha-alue on kepeillä merkitty OB:ksi.

Väylä 19

Pituus 68 metriä. Par 3

Korkeusero: +6 m Korille noustaan pienen hiekkamontun yli. Suoralla linjalla on vähiten esteitä mutta tuurilla voi mennä lähes mitä linjaa tahansa.

Väylä 20

Pituus 57 metriä. Par 3

Korkeusero: -1 m Suora lyhyt ja melko kapea väylä. Korin takana ja vasemmalla on alamäkeä joka voi viedä vähemmän tarkan heiton vielä melko kauas korista. Vaihtoehtoinen koripaikka muutaman metrin taaempana.

Väylä 21

Pituus 101 metriä. Par 3

Korkeusero: +2 m Vasemmalla lampi jonne päätyy helposti puiden kautta, jos selviät yli 60m suoraan eteenpäin olet jo melko turvassa. Hyvä heittäjä pääsee suoralla heitolla suoraan korille.

Väylä 22

Pituus 66 metriä. Par 3

Korkeusero: +4,5 m. Suora hiukan nouseva väylä. Oikealla puolella sähkötolppa kierrettää vasemmalta (mando) ja oikea reuna on myös OB.

Väylä 23

Pituus 57 metriä. Par 3

Korkeusero: +1 m. Kierros päättyy lyhyeen vasemmalle kaartuvaan väylään. Kahvion piha-alue on OB ja merkitty valkoisilla tolpilla.