"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Aholahden frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Savonlinnassa Aholahden hiihtokeskuksessa sijaitseva metsärata. Väylät myötäilevät pururataa tarjoten selkeitä väyliä ja paljon korkeuseroja.

Lue lisää

Aholahden frisbeegolf rata valmistui keväällä 2013. Radan on rahoittanut ja rakentanut Savonlinnan kaupunki Seppo Niemisen suunnitelmien mukaan. Radan ylläpidosta huolehtii Savonlinnan Seudun Liikunta RY.

Rata on mukava kiertää kun väylät seurailevat pururatoja ja siirtymät ovat lyhyitä. Suurimmaksi osaksi rata on saatu suunniteltua niin että heittäjä näkee kiekon koko lennon paria poikkeusta lukuunottamatta. Kannattaa silti olla valppaana alueen muiden käyttäjien varalta. Useilla väylillä kannattaa huomioida seuraavalla heittopaikalla olijat ja tarvittaessa varoittaa heitä heittoaikeistasi.

Väylät vaihtelevat avoimesta kentästä kapeampiin metsäväyliin. Vaihtelua luovat myöskin ylä- ja alamäet metsän keskellä. Metsä itsessään on vanhahkoa kuusi- ja mäntymetsää jossa aluskasvusto on suurimmaksi osaksi vähemmän haitaksi kiekkoa etsiessä.

Alueella on runsaasti ampiaispesiä sekä maassa että puissa. Usein on myös havaittu kyykäärmeitä joten kannattaa katsoa minne jalkansa laskee.

 

Paikallinen seura Linnan Mando DG RY järjestää viikkokisoja torstaisin kello 18.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Naistenlahdentie 118
  57810 Savonlinna


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  23

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Micci "Känts" Kohvakka

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Aholahden frisbeegolfrata

Väylä 1: Aholahti #1

Pituus 101 metriä. Par 3

Korkeusero: + 4.5 m Ensimmäisen väylän tii löytyy kahvion vierestä. Väylällä on hyvin tilaa lähteä kiertämään väylän keskellä olevia koivuja kummalta puolen tahansa. Oikealla korista OB-alue.

Väylä 2: Aholahti #2

Pituus 90 metriä. Par 3

Korkeusero: -10 m Tiin vasemmalla olevat puut rajoittavat heittolinja joko suoraksi tai oikealta kaartavaksi. Väylä putoaa heti tiin jälkeen reilusti jonka jälkeen maa on melko tasaista. Esteinä on lähinnä sähkölinjat ja -tolpat sekä koivikko jos heitto lähtee liian oikealle. Väylän vasen- ja takareuna on kepitetty OB:ksi. Väylällä on käytössä bunkkerisääntö, eli avauksen mennessä OB-alueelle jatketaan tiiltä ilman ylimääräistä rangaistusta.

Väylä 3: Aholahti #3

Pituus 152 metriä. Par 3

Korkeusero: -6 m Käytännössä täysin suora loivasti alasviettävä todella leveä väylä. Parilla tarkalla heitolla olet helposti korilla.

Väylä 4: Aholahti #4

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä vie ensin hiukan ylös ja laskee sitten korille ja vielä lisää korin jälkeen. Väylä kaartelee hiukan mutta suoraankin voi mennä.

Väylä 5: Aholahti #5

Pituus 107 metriä. Par 3

Korkeusero: +1,5 m Noin 60m kohdalla on triplamando (sillan alitus) josta olisi päästävä läpi. Ennen mandoa molemmin puolin väylää on melko tiheää kasvustoa.

Väylä 6: Aholahti #6

Pituus 95 metriä. Par 3

Korkeusero: -1,5 m Väylä kaartaa vasemmalle eikä koria näe normaalisti kuusien läpi tiille. Suositeltavaa on ainakin käydä katsomassa korille ennen heittoa. Korille näkyy noin 20m edempää. Korin oikealla puolen on nuorempaa koivikkoa jonka yli pääsee kaartamaan tai vaihtoehtoisesti voit yrittää osua matalammalla heitolla suoraan väylää pitkin. Varo kuitenkin vasemmalla lampea jonka ranta tulee lähemmäksi korille mentäessä. Vaihtoehtoinen koripaikka on kiven päällä normaalin paikan vieressä.

Väylä 7: Aholahti #7

Pituus 80 metriä. Par 3

Korkeusero: +5,5 m Korille ei näe kunnolla tiiltä mutta hiukan edempää kyllä. Suora heitto kelpaa tässä tai vaihtoehtoisesti voi kaartaa vasemman kautta. Oikealla puolen on sen verran risukkoa ettei sinne normaalisti kannata lähteä.

Väylä 8: Aholahti #8

Pituus 77 metriä. Par 3

Korkeusero: -5,5m Kori OB:n ympäröimällä saarekkeella. Droppari sen verran lähellä että siitä voi vielä pelastaa parin.

Väylä 9: Aholahti #9

Pituus 119 metriä. Par 4

Korkeusero: +9 m Melko suora, avonaiseksi parturoitu väylä ylämäkeen. Vaihtoehtoinen koripaikka on lähempänä tietä.

Väylä 10: Aholahti #10

Pituus 87 metriä. Par 3

Korkeusero: 0m Väylä kaartuu mandon oikealta puolelta syvälle vasemman puoleiseen metsään. Onnekas korkea heitto voi mennä korillekkin asti.

Väylä 11: Aholahti #11

Pituus 118 metriä. Par 3

Korkeusero: +8.5 m Avaus edessä noin 90m päässä näkyvään mutkaan ja siitä lähestyminen korille vasemmalle ylämäkeen. Suoraan korille pääseminen vaatisi jotain melko maagista.

Väylä 12: Aholahti #12

Pituus 78 metriä. Par 3

Korkeusero: -2.5 m. Alussa mandon kierto vasemmalta. Korin on lähes suoraan linjassa mandopuun takana. Kori on kauempana oikealla ja alempana metsän keskellä. 17.5.2017 Kori sijaitsee vaihtoehtoisella (B) paikalla, joka näkyy tiiltä.

Väylä 13: Aholahti #13

Pituus 160 metriä. Par 4

Korkeusero: +9 m. Radan pisin väylä. Alussa mando vasemmalla metsässä joka on tarkoitus kiertää vasemmalta puolen. Mandon jälkeen väylä kaartaa ensin hiukan oikealle ja sitten on pitkä kapea suora koria kohti.

Väylä 14: Aholahti #14

Pituus 121 metriä. Par 3

Korkeusero: -1 m. Heittopaikka ja kori ovat suurinpiirtein samalla tasalla mutta väylä vie ensin alemmas ja nousee sitten takaisin ylös. Vasen puoli merkitty OB:ksi. Muistakaa varoittaa seuraavalla väylällä pelaavia!

Väylä 15: Aholahti #15

Pituus 81 metriä. Par 3

Korkeusero: -5,5 m Loiva alamäki jonka alussa kiusana pari puuta.

Väylä 16: Aholahti #16

Pituus 106 metriä. Par 4

Korkeusero: +15 m Toinen melko jyräkkä ylamäki. Alku hiukan kapeampi mutta aukeaa sitten ylämäessä. Kori sijaitse (17.5.2017) mäen päällä taaempana oikeassa reunassa lähempänä jyrkännettä. Vaihtoehtoinen koripaikka (B) on mäenpäällä valotolpan juuressa.

Väylä 17: Aholahti #17

Pituus 128 metriä. Par 3

Korkeusero: -16 m Pitkä suora alamäki. Molemmilla puolille melko synkkää risukkoa joten väylällä kannattaa pysyä.

Väylä 18: Aholahti #18

Pituus 81 metriä. Par 3

Korkeusero: -6 m Satumetsän siimeksestä heitetään alamäkeen kohti lampea. Korilta on noin 20m lammen rantaan joten kannattaa välttää liian pitkälle liitäviä kiekkoja. Suoalue vasemmalla on merkitty OB:ksi.

Väylä 19: Aholahti #19

Pituus 68 metriä. Par 3

Korkeusero: +6 m Korille noustaan pienen hiekkamontun yli. Suoralla linjalla on vähiten esteitä mutta tuurilla voi mennä lähes mitä linjaa tahansa.

Väylä 20: Aholahti #20

Pituus 70 metriä. Par 3

Korkeusero: -1 m Suora lyhyt ja melko kapea väylä. Korin takana ja vasemmalla on alamäkeä joka voi viedä vähemmän tarkan heiton vielä melko kauas korista. Vaihtoehtoinen koripaikka muutaman metrin taaempana.

Väylä 21: Aholahti #21

Pituus 101 metriä. Par 3

Korkeusero: +2 m Vasemmalla lampi jonne päätyy helposti puiden kautta, jos selviät yli 60m suoraan eteenpäin olet jo melko turvassa. Hyvä heittäjä pääsee suoralla heitolla suoraan korille.

Väylä 22: Aholahti #22

Pituus 66 metriä. Par 3

Korkeusero: +4,5 m. Suora hiukan nouseva väylä. Oikealla puolella sähkötolppa kierrettää vasemmalta (mando) ja oikea reuna ja korin takana on myös OB.

Väylä 23: Aholahti #23

Pituus 63 metriä. Par 3

Korkeusero: +1 m. Kierros päättyy lyhyeen vasemmalle kaartuvaan väylään. Kahvion piha-alue on OB ja merkitty valkoisilla tolpilla.

Yksi arvostelu radalle “Aholahden frisbeegolfrata

Vastaa