"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ylipään frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Isonkyrön Ylipäässä sijaitseva aloittelijaystävällien metsärata. Rata myötäilee 1.2km pururataa ja radan loppupuolelta löytyvät pari pidempää väylää tarjoavat haastetta myös kokeneemmille heittäjille.

Lue lisää

Päivitetty 14.6.2020

Radalla on 16 Amexpon koria ja 2 Prodigyn T1 koria. Lisäksi parkkipaikan läheisyydestä löytyy lämmittelykori puttaukseen. Heittoaluistoina joka väylältä löytyvät tekonurmialustat, joiden koko vaihtelee hieman väylittäin.

Rata on vapaasti käytössä. Aloitusteen viereisellä ilmoitustaululla löytyy sääntöjä ja ohjeita pelaamisesta. Mikäli sinulla ei ole vielä kiekkoja, tarjoaa Isonkyrön kirjasto kiekkoja lainaan!

Paikallinen frisbeegolfseura DGCI hoitaa rataa aktiivisesti yhdessä Isonkyrön kunnan kanssa. Viikkokisat toistaiseksi keskiviikkoisin klo 18, osallistumismaksu 3e. Tarkista ajankohtainen tieto DGCI:n facebooksivuilta! Jos haluat olla yhteydessä seuraan, tai sinulla on kysymyksiä radasta paras keino tavoittaa meidät on yksityisviesti facebookissa!

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Valtaalantie 403
  61500 Isokyrö


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Ylipään frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Ylipää #1

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 2: Ylipää #2

Pituus 123 metriä. Par 3

Väylä 3: Ylipää #3

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 4: Ylipää #4

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 5: Ylipää #5

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 6: Ylipää #6

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 7: Ylipää #7

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 8: Ylipää #8

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 9: Ylipää #9

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 10: Ylipää #10

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 11: Ylipää #11

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 12: Ylipää #12

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 13: Ylipää #13

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 14: Ylipää #14

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 15: Ylipää #15

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 16: Ylipää #16

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 17: Ylipää #17

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 18: Ylipää #18

Pituus 80 metriä. Par 3

9 arvostelua radalle “Ylipään frisbeegolfrata

  Isonkyrön kunnassa Ylipään frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää, 1439m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2670m. Pelattu 24.7.2022.

  Ylipään rata sisälsi jonkin verran korkeuseroja, joten jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Suurin osa väylistä kulki pururadan myötäisesti, mutta jonkin verran mahtui joukkoon myös metsään poikkeava väyliä. Kalliot olivat vahvasti läsnä pelaamisen aikana. Väylät olivat kokonaisuutena ottaen kivoja, vaihtelevia, monipuolisia ja heittotilaa oli paljon sekä myös heittolinjat helposti hahmotettavissa. Siirtymät hyvin lyhyet mitkä yhdistettynä lyhyisiin väyläpituuksiin, niin rata on 18-väyläiseksi oikein nopea kiertää. Suosikkiväylä 9-väylä mikä oli kaunis kalliokuja. Muutoinkin kallioita oli hyödynnetty reitin varrella komeasti erityisesti korien paikkoina.

  Radan rakenteet ihan riittävän hyvässä kunnossa. Alusta löytyy pieni jo hieman kulahtanut ratakartta. Heittopaikoista suurin osa hyvässä kunnossa, joukossa kuitenkin muutama laadultaan heikompikin heittopaikka. Korit laadukkaat Prodigyt. Treenikorikin näytti alusta löytyvän. Heittopaikkaopasteiden kulahtamisprosessi oli edennyt jo jonkin matkaa eteenpäin, mutta niistäkin sai kuitenkin oikein hyvin selvää. Radan alusta löytyi myös roskis sekä laavu tulistelua varten. Lähin evästelypaikka tien toisella puolella eli siis aivan naapurissa Grilli-Kahvio Karoliini. Isonkyrön keskustan palveluiden äärrelle matkaa 4,5km. Itse kävin evästä Isonkyrön S-Marketilta ja tankkasin pihalla olleesta kylmäasemasta.

  Puutteitakin valitettavasti oli. 1/2-väylät olivat aivan liian lähekkäin, avoimessa maastossa väylältä toiselle heittäminen ja siten vaaratilanteet todellisia. Lisäksi 1-väylän oikealla sivustalla laavu, jotta, jos karkaa kiekko, niin… 5-väylän kori ja 6-väylän heittopaikka aivan liian lähekkäin. 7-väylä heittopaikka täysin 6-väylän heittolinjalla. Next tee -kylttejä ei ollut juuri lainkaan, vaikka lyhyillä siirtymillä varustettu rata ei niitä ihan välttämättä tarvitsekaan. Olisi kuitenkin pienet kyltit tai nuolet olla, ei olisi haitannut siltikään yhtään. Reitti 15-väylälle kulki 14-väylän kautta.

  Ylipään rata oli yksi parhaista radoista, millä suurin osa väylistä kulki kuntopolulla ja vain osa metsässä. Yleensä saan näppyjä vastaavalla tavalla toteutetuista radoista, mut nyt rata oli täynnä heitettäviä ja mukavia väyliä. Ja plussana vielä sekin ettei mörrejä radalta löytynyt! Muutamat turvallisuuspuutteet aavistuksen laskevat radan arvosanaa. Kokonaisuutena ottaen kuitenkin tosi bueno!

  4/5

  Bongattu 8/2019. Merkintä vie suoraan oikeaan osoitteeseen ja opastaulu löytyy rakennusten takaa pururadan alkupäästä. Tarjolla on pururataa myötäilevä rata muutaman väylän poiketessa vähän metsän puolelle. Kokonaisuutena rata on suunniteltu hyvin ja siirtymät ovat lyhyitä.

  Väylät ovat monipuolisia ja tasoltaan rata on hyvää keskitasoa. Mielestäni rataa sopii mainiosti kaiken tasoisille pelaajille. Väylät ovat pituudeltaan pääosin 80-100 metriä. Tiipaikat ovat pieniä, mutta kyllä niiltä pystyy heittämään. Kaikki alustat olivat kunnossa. Väylät ovat pääosin suoria tai vasemmalle kääntyviä. Oikealle kääntäviä väyliä ei ollut juurikaan. Mörri on edelleen mörriä eli kannattaa edelleenkin pysyä väylillä.

  Kuten todettu, rata sopii kaikentasoisille pelaajille. Itselleni radasta jäi positiiviset fiilikset. Lisäksi rata sijaitsee lähellä päätietä, joten radalle on helppo poiketa.

  Väylät yleisesti hyvin selviä ja mukavia heittää. Muutama kapea metsäväylä, mutta niistäkin heti karsittu pituutta pois.
  Väyliltä karanneet kiekot löytyvät yllättävän hyvin, kasvusto on tiheää mutta aluskasvillisuus hillittyä. Muutama sokkoväylä ja muutama siirtyminen takaisin kohti edellistä tee:tä. Muuten hyvin selvä.

  Pohjanmaalle perinteiseen tyyliin väylien ulkopuoliset alueet ovat todella tiheää metsää. Paikoin todella pienet tiipaikat ja ängetty pusikon keskelle. Kannattaa ottaa kaveri mukaan spotteriksi, niin löytyy kiekot sokkoväylilläkin.

Vastaa