"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ykslammi DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Hausjärvelle alun perin 9-väyläisenä perustettu frisbeegolfrata laajeni 18-väyläiseksi v. 2015. Rata sijaitsee valtavassa hiekkakuopassa. Monilla väylillä korkeuserot ovatkin vahvasti läsnä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Riihiviidantie 616
  12310 Hausjärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Ryttylän Kiri ry

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Ykslammi DiscGolfPark

Väylä 1

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 2

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 3

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 4

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 5

Pituus 168 metriä. Par 4

Väylä 6

Pituus 180 metriä. Par 4

Väylä 7

Pituus 195 metriä. Par 4

Väylä 8

Pituus 129 metriä. Par 3

Väylä 9

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 10

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 12

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 13

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 14

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 15

Pituus 145 metriä. Par 4

Väylä 16

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 17

Pituus 186 metriä. Par 4

Väylä 18

Pituus 89 metriä. Par 3

16 arvostelua radalle “Ykslammi DiscGolfPark

  Hiekkakuopparata alkaa kevyemmin kahdella hieman lyhemmällä väylällä ja sitten alkavat haastavammat pidemmät siivut. Kiinnostavia väyliä hyvillä leveyksillä ja sopivasti harvennetulla pääosin mäntypuustolla (talkoolaisia näkyikin, kiitos)!

  Korit hyvät. Tiit toivottavasti uusiutuvat ja suurenevat.

  Korkeuseroja piisaa: kahdeksalla väylällä on alamäkeen liidätystä ja vain yksi väylä selkeästi ylämäkeen. Useita haastavia väyliä, vaikein ehkäpä suora pitkä ja kapeahko sivurinteessä oleva väylä 15, jollaisia tarvitaankin. Hienoimpia ehkäpä väylä 2 ja huiman korkealta alamäkeen suuntautuva 16.

  Tänään pelattuna pelkkää plussaa. Tällaisena amatöörinä hienoa rataa ei voi kuin kehua. Lisänä jokainen radalla tavattu immeinen oli hieno. Tuulet toivat lisämausteen ja portaiden yläpäästä liidätys Maailmalla meni melkein korin vieressä olevan roskiksen sisään. Hieno rata.

  Niin kuin tuossa aiemmin jo mainittukin, ratakartta mukaan, jos reissu Ykslammille on ensimmäinen. Mukavan tuntuinen rata näin aloittelijallekin, kunhan puolivälin koriviidakosta ottaa selkoa. Viime reissun suosikkiväyläksi muodostui nro. 15, tämä metsäpilli siis. Mako3 hoiti hommansa ja liisi luotisuoran väylä kauniisti, kuten luvattu. Ainoa asia Ykslammissa huolestuttaa, on tulevaisuus. (?) Ykslammilta lähtiessä silmiin kun osuu MYYDÄÄN-kyltti oikealla puolen tietä hiekkakuopan reunalla. Onko tämän vuoksi osa koreista sijoiteltu vähän hätäisesti, koska tulevaisuudessa ei toiminnan jatkuminen ole varmaa ja ajatellaan, ettei kannata panostaa?

  Sellainen isokätisten hyvän mielen liidätysrata pääosin avoimella hiekkakuopalla. Puut eivät juuri pääse ahdistelemaan, paitsi älyttömän vaikea väylä 15 painaa mielen mustaksi. Onneksi seuraavana oleva putteriliidätysväylä reiluun alamäkeen tuo hymyn taas huuleen. Korit, opasteet ja tiimatot hyvässä kunnossa. Vaikka monet tiimatot ovatkin harmittavan pieniä.

  Jos metsäradat alkavat maistumaan puulta, suuntaa pelimatkasi Ykslammille. Tällä radalla eivät puut ahdista kuin parilla väylällä ja korkeuseroakin riittää ihan kivasti. Kiekkoa pääsee liidättämään oikein kunnolla useammalla väylällä ja parin sateisen päivän jälkeenkin hiekkainen ratapohja on hyvässä kunnossa. Tällä tulee käytyä toistekin.

  Ok hiekkakuopparata. Tiit hyviä, joskin muutama vähän pieni oli. Hyvät väyläkartat sekä väylillä että alussa koko kartta, isänmaantoivot oli tietenkin töhrineet ison kartan, mutta sai siitäkin selvää. Hyvät korit.

  Väyläkarttaa todella tarvitseekin, siitä kuva alusta tai netistä mukaan. Korien pohjassa nuolet oikeaan suuntaan, mutta silti pari siirtymää olisi mennyt pieleen ilman karttaa. Muutama siirtymä seuraavalle väylälle ikävästi väylää pitkin takaisin päin (8-9, 9-10, 10-11). Lisäksi muutama tii aika hankalassa paikassa siten, että edelliseltä väylältä voi kiekko helposti lipsahtaa sinne. Esim.6, 9, 10 ja sitten 17, jonne oma heittoni 16. väylältä (110m alamäkiliidätys, ~35m pudotusta) feidasi, 10m väylän 17 tiistä, 20m sivussa väylän 16 korista.

  Koreihin tarvitaan ehdottomasti numerot, omalla visiitilläni kohtasin kaksi ryhmää jotka olisivat heittäneet / heittivät väylällä 7 väylän 14 koriin. Joka muuten on aika ikävästi siinä väylän 7 lähellä, ja vielä siten että avauksessa väylällä 7 ei näe koko koria.

  Muuten kokonaisuudessa ihan miellyttävä rata, vaihtelevia väyliä sekä pituudeltaan että muodoltaan, alamäkeen pääsi liidättämään useamman kerran, ylämäkiväyliä ei tainnutkaan oikeastaan olla. Ja sitten kapeaa metsäpilliä löytyi myös, pahimmassa mahdollisessa muodossa eli luotisuorana.

  Bongattu 4/2016! Aikamoisen avointa liidätystä 18-väyläisellä radalla. Pari pahempaa väylää ja helmenä alamäen liidätys portaiden yläpäästä. Hyviä muutoksia aiempaan ja varmaan vielä kehittyy ajan kanssa lopulliseen muotoonsa. Kannattaa käydä!

  18 väyläinen rata pelattu, ratakartta olisi hyvä saada ajan tasalle. Todella hyvä rata hiekkakuopan ympäristössä. Kengät pysyy kuivana vähän kosteammallakin säällä. Korit ja teepaikat hyviä, samoin väylät vaihtelevia ja sopivan haastavia. Yksi väkisin väännetyn tuntuinen pitkä kapea PAR4 metsäpilli kaltevassa kohdassa.

Vastaa