"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vitapolis

Radan kuvaus

Kinkomaan Vitapoliksessa sijatseva metsäinen rata, joka sopii hyvin aloittelijoille ja harrastepelaajille. Radalla on jonkin verran korkeuseroja. Pääosin väylät ovat metsäisiä.

Lue lisää

Vitapoliksen rata on kokenut isoja muutoksia syksyllä 2021. Tällöin hieman heikkoon kuntoon päässeet väylät ja rakenteet laitettiin kaikilta osin hyvään kuntoon. Radalta löytyy myös kaksi par 4 -väylää.

Uuden Vitapoliksen radan on suunnitellut Discooter Finland Osk, discooterosk@gmail.com

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Parantolantie 24
  40930 Muurame


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Discooter Finland Osk/Vitapolis

 • Suunnittelija

  Discooter Finlad Osk

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Vitapolis

Ratakartta

Väylä 1: Vitapolis #1

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 2: Vitapolis #2

Pituus 113 metriä. Par 4

Väylä 3: Vitapolis #3

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 4: Vitapolis #4

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 5: Vitapolis #5

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 6: Vitapolis #6

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 7: Vitapolis #7

Pituus 170 metriä. Par 4

Väylä 8: Vitapolis #8

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 9: Vitapolis #9

Pituus 142 metriä. Par 4

10 arvostelua radalle “Vitapolis

  Muuramen kunnassa Vitapoliksen mailla Vitapoliksen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 7-väylää ja C2-luokitus. Radan väyläpituuksista ei mitään havaintoa. Kiekon perässä tuli käveltyä 2600m. Pelattu 24.10.2020.

  Tämä pääosin metsärata ei yhtä väylää lukuunottamatta juurikaan korkeuseroja tarjonnut, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat lyhyitä, muttei kuitenkaan mitään helppoa tekemistä pelkästään, puut olivat monelle väylällä isossakin roolissa. Vitapoliksen parasta antia oli ehdottomasti hieno miljöö historiallisella vanhan keuhkoparantolan alueella. Päijänne oli kakkosväylällä hienosti maisemallisesti läsnä.

  Mutta… ei, ei todellakaan! Tämä Vitapolis menee nippa nappa lähinnä lajiin liittyvänä harjoituspaikkana. Radasta ei valitettavasti voi millään kriteereillä mitattuna puhua, koska lähes kaikki keskeiset radan elementit käytännössä puuttuivat. Ei löytynyt alusta infokarttaa, heittopaikkoja ei oltu millään tavoin merkitty eikä next tee kylttejä ollut yhtään kappaletta ja niitä todellakin olisi tarvittu! Heittopaikat oli päällystetty nurmimatolla, mutta yhden ylimääräisen väylän kohdalla surkea ja vaarallinen ja vino laveriviritelmä ja muutoinkin kunnossa puutteita. Rakenteista korit saivat ainoana hyväksyvän arvosanan, laadukkaat dgp:t olivat.

  Radalla on ollut aiemmin 9-väylää, mutta tosiaan 3 ja 4-väylät olivat poistuneet kahden uuden kerrostalon tieltä. Kartan mukaista 5-väylää ei ollut enää olemassa, vaan ilmeisesti olisiko Paatelan kulmilta ylämäkeen heitettävä ylimääräinen väylä uusi nro5? Pelkkää arvailua… 8-väylä täysin absurdi… ilmoitettu väyläpituus 55m, mutta todellisuudessa n. 120-150m nyt varovaisestikin arvioiden eikä väylällä ollut yhtään järkevää heittolinjaa heittopaikalta korille. Muutoinkin esim. ykkösen väyläpituutta ei ole tiedossa lainkaan, olisiko jotain 70m kieppeillä ollut… Fgr:llä olevaa karttaa sai lukea koko ajan, jotta pystyi suunnistamaan ”radalla” eteenpäin. Päivitän fgr:n ratakartan omatoimisesti karvalakkimallina, jotta edes vähän paremmin vastaa todellisuutta.

  ”Rataa” kiertäessä tuli todella surullinen ja vihainenkin fiilis. Kun rata perustetaan ja unohdetaan aivan kokonaisvaltaisesti kaikenlainen ylläpito ja kehittäminen, niin jälki on juuri tuota mihin törmäsin. Puutteet rakenteissa, ilmoitetuissa väyläpituuksissa, kartassa ja ihan kaikessa muussakin mahdollisessa ketuttivat. Mieluummin purkaisi radan pois, kun antaisi tuollaisen alennustilan kenellekään näkyä! Mikä tahansa rata tarvitsee hyvän väyläsuunnittelun, toimivat rakenteet sekä erittäin paljon hellyyttä ja rakkautta. Vanha pois ja kokonaan uusi rata tilalle! Muurame olisi sen todellakin ansainnut… Ei todellakaan jatkoon! Pysykää poissa Vitapoliksen ”radalta”!

  0/5

  Karttalinkki vie oikeaan paikkaan ja väylä 1 löytyy aivan parkkipaikan vierestä.

  Väylät 1 ja 2 olivat paikoillaan, mutta väylät 3-4 olivat poistettu rakennustyömään tieltä ja väylä 5 kokonaan hukassa. väylät 6-9 löytyivät sitten paikoiltaan ja lopuksi huomasin uuden väylän, mikä heitettiin ylämäkeen lähelle 6 koria. Oletin sen olevan uusi väylä 5.

  Alueella olisi potentiaalia hyvään 9-väyläiseen. Nyt rata on jäänyt enemmänkin vain olemaan ilman parempaa huonepitoa, mikä näkyy. Harmillista, että hieno rata menee nyt hukkaan.

  Jonkinlainen rata on siis olemassa ja pelattavissa. Kokonaisuus enemmäkin sekava ja radan kunto nykyisellään 1½/5.

  Tämä on loistava rata! Väylät ovat keskitasoisia haastavuudeltaan, ja maastosta ei kovin montaa hukkaherkkää paikkaa löydy. Hyvä harjoittelupaikka, jossa hioa perusasiat kuntoon ennen kuin menee vaikeamman tason radoille. Suosittelen!

  Väyläkuvaukset eivät tosiaan pidä paikkaansa. Rata on mukava ja helppo kiertää. Sopii kaikenlaisille pelaajille vaikkakaan ei toki kovin suurta haastetta tarjoa vähänkään enemmän kiekkoa heittäneille pelaajille.

  Mukavaa ajanvietettä ja todella nopea kiertää. Edistyneelle kiekonliidättäjälle ei tarjoa juurikaan haasteita, mutta toimii hyvänä paikkana harjoittaa vaikkapa lähestymisiä. Maasto on erinomaista ja radalla on hyvä potentiaali laajentua ja kehittyä.

Vastaa