"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Virojoen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

18-väyläinen metsärata, joka on osittain pururadan yhteydessä. Korkeuseroja löytyy, koska kyseessä on vuori. Haastetta löytyy sopivasti kaikentasoisille heittäjille.

Lue lisää

Uuden b-layoutin rakentamisen jälkeen uutta ratakartta ei ole tehty. B-layoutissa väylät muutoin samoja kuin a-layoutissa, mutta väylien pituus hieman pidempi.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Haukitie 18
  49900 Virolahti


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Päivittäinen

 • Ratamestari

  Miika Mattila, Joni Puhakka, Marko Mattila

 • Suunnittelija

  Miika Mattila, Joni Puhakka, Marko Mattila, Jarno Uski, Miika Värri

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Virojoen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Virojoki #1

Pituus 108 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 59m

Väylä 2: Virojoki #2

Pituus 125 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 72m

Väylä 3: Virojoki #3

Pituus 79 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 65m

Väylä 4: Virojoki #4

Pituus 90 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 60m

Väylä 5: Virojoki #5

Pituus 84 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 84m

Väylä 6: Virojoki #6

Pituus 74 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 74m

Väylä 7: Virojoki #7

Pituus 79 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 79m

Väylä 8: Virojoki #8

Pituus 85 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 85m

Väylä 9: Virojoki #9

Pituus 133 metriä. Par 4

a-layout, par 3, 133m

Väylä 10: Virojoki #10

Pituus 108 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 86m

Väylä 11: Virojoki #11

Pituus 115 metriä. Par 4

a-layout, par 4, 115m

Väylä 12: Virojoki #12

Pituus 143 metriä. Par 4

a-layout, par 3, 71m

Väylä 13: Virojoki #13

Pituus 110 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 90m

Väylä 14: Virojoki #14

Pituus 201 metriä. Par 4

a-layout, par 5, 201m

Väylä 15: Virojoki #15

Pituus 77 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 57m

Väylä 16: Virojoki #16

Pituus 100 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 67m

Väylä 17: Virojoki #17

Pituus 71 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 71m

Väylä 18: Virojoki #18

Pituus 106 metriä. Par 3

a-layout, par 3, 106m

9 arvostelua radalle “Virojoen frisbeegolfrata

  Virolahden kunnassa Virojoen frisbeegolfrata. Pituutta radalla 18-väylää, 1888m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4180m. Pelattu 31.8.2022.

  Virojoen pääosin metsässä ja pari kertaa purulla käyvällä radalla korkeuseroja on mukavasti, joten hyvästä kuntoilusta käy radan kiertäminen. Radalla on kaksi layouttia, vanha a-rata ja taannoin päivitetty pidemmillä väyläpituuksilla oleva b-rata. Väylät ovat vaihtelevia, hyviä ja sopivan pitkiä. Kalliomaasto on itselle ihan timanttia, josta nauttii aina! Siirtymät lyhyet. Suosikkiväylä nro 17, jossa kaunista kalliota tarjolla. 18-väylä hieno lopetus radalle alamäkeen, kori reilusti oikealla.

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa. Löytyi ratakartta, heittopaikkaopasteet, korit suuntanuolineen ja erinomaisen hyvät next tee -kyltit. Heittopaikat sekalaiset, mutta toimivat. A-leiskalla taisi kaikki olla betonia, kun b-leiskalle oli tehty tekonurmesta (paitsi 7 ja 18-väylä betonilla ja 11-väylä kalliolla). Roskis löytyi ja mukavasti taukopenkkejä. Löytyi myös kriittisiin paikkoihin tehtyjä siltoja ja portaita. Alussa myös Lapinvuoren laavu ja kuntoportaat. Virojoen keskustan palvelut vain 1,5km päässä radasta, esim. evästelyyn s-market. Vaalimaan rajanylityspaikan isoon ostoskeskukseen olisi ollut matkaa vain 9km. Siellä olisi ilman muuta pyörähtänyt, kun näin likelle itärajaa tuli, mutta tästä maailmantilanteesta johtuen menevät aika supistetuilla aukioloilla, joten ei viitsinyt niitä palveluita lähteä tsekkaamaan.

  Mutta ei, ei, ei… Ihan hitsin hienoja väyliä kalliomaastossa osa, mutta… se turvallisuus, se turvallisuus! Täytyy sanoa, jotta tehty uudistus b-leiskan muodossa on ehkä yksi epäonnistuneimmista mitä on koskaan missään nähnyt. Esim. väylät 3, 7, 12, 13 ja 14 ihan hyviä väyliä, mutta b-leiskan heittopaikalta kiekkoa viskoessa ei mitään näköyhteyttä risteävälle kuntopolulle, joten suorastaan vaarallista oli yksin pelata, vaatii ehottomasti spottauksen! 9-väylän heittopaikka kohdassa missä viskotaan sitten väylän aloitus täysin sokkona, heittopaikka ehdottomasti kallion päälle! Heittolinjat olivat pääosin ihan ok, mutta b-leiskan 15-väylä oli huono, linja liian kapea, puiden raivaus enemmän kuin paikallaan. Maisematkaan eivät lopulta olleet ihan parhaimmasta päästä maastoonsa nähden. Surkeuden pelimerkit aseteltiin jo heti 1-väylällä mikä lyhyt, mutta keskellä väylää jo ahnasta monsteripusikkoa ja horsmikkoa enemmän kuin laki sallii. Kämänen, hoitamaton ja onnettoman surkea väylä!

  Virojoen rataa oli harvinaisen ristiriitainen fiilis pelata. Toisaalta maasto ja osin väylätkin olivat oikein hyviä, mutta turvallisuus täysin retuperällä! Tehty leiskauudistus täysin epäonnistunut. Ammattimaisella ratasuunnittelulla tuosta alueesta saisi niin paljon enemmän irti ja oikeasti jopa 5/5 radan, sillä ainekset erittäin hyvään rataan ovat olemassa. Nyt kehno, erittäin kehno, ei kiire todellakaan uudestaan!

  2/5

  Ykkös ja kakkosväylä ihan viidakkoa nykyään, leikkuria ei ole radalla näkynyt muutamaan vuoteen.
  Kallioväylät mukavia kulkea, mutta liian monta väylää sokkona tai väylältä ohi mennessä kiekko katoaa johonkin rotkoon.

  Parkkipaikan välittömässä läheisyydessä on ratakartta ja lähtöpaikka on helposti löydettävissä. Reitti ja opasteet ovat selkeät. Monipuolisia väyliä. Heittoalustat monenmoisia; betonilaattaa, kalliota, tekonurmea. Maasto on kumpuilevaa ja korkeuseroja löytyy, mutta kuitenkin helppokulkuista. ”Mansikoita” väylät 3 ja 18. Suosittelen.

  Heittopaikalta toiselle oli hyvät opasteet. Esimerkiksi väylä 14 oli vähän epäselvä minne päin pitäisi heittää, kun teellä ei ollut suunta ihan selkeä. Muuten rata oli kivan haastava ja korkeus eroja riitti. Varmasti tulee mentyä uudelleenkin pelaamaan kyseiselle radalle.

  Ok metsärata, joka kulkee kuntoradan lomassa. Jonkin verran korkeuseroja ja kevyttä haastetta. Laajennuksen jälkeen todennäköisesti yksi kaakonkulman parhaita ratoja. Hyvät opasteet ja ok tiit. Tänne voi tulla uudestaankin.

  Laajennus tuonut mukavasti lisää pituutta radalle ja hieman vaihteluakin. Vaikka perusmetsärata kyseessä, niin pienellä mietinnällä on saatu hieman lisää haastetta mukaan. Rata parantunut laajennuksen myötä.

Vastaa