"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vieremä DiscGolfPark

Radan kuvaus

Alue on mukavasti kumpuilevaa monimuotoista mäntymetsää, jota on hyödynnetty hyvin Vieremä DiscGolfParkin väylissä. Rata on suunniteltu palvelemaan harrastajia vasta-alkajista kilpapelaajiin. Rata-alue on talvella hiihtokäytössä.

Lue lisää

Pysäköinti urheilukentän parkkipaikalle joka löytyy Pamppulantie :n alusta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Puistorinne
  74200 Vieremä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Ville Vornanen & Timo Halonen

 • Suunnittelija

  Erno Väyrynen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Vieremä DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Vieremä DGP #1

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 2: Vieremä DGP #2

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 3: Vieremä DGP #3

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 4: Vieremä DGP #4

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 5: Vieremä DGP #5

Pituus 171 metriä. Par 4

Väylä 6: Vieremä DGP #6

Pituus 118 metriä. Par 3

Väylä 7: Vieremä DGP #7

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 8: Vieremä DGP #8

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 9: Vieremä DGP #9

Pituus 128 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Vieremä DiscGolfPark

  Vieremän kunnassa Iivon Areenan likellä pururadan maastossa Vieremä DiscGolfPark. Pituutta yhteensä 9-väylää (878m) ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3200m.

  Mukavasti korkeuseroja sisältänyt metsärata kävi hyvästä kuntoilusta vaikkei väyliä paljon ollutkaan. 9-väyläiseksi mukavan pitkät väylät mutta lyhyiden siirtymien johdosta nopeahko kiertää. Infokartta, heittopaikkaopasteet, korit ja korinuolet hyvässä kunnossa. Heittopaikat lumen alla, joten niistä vaikea sanoa mitään. Väylät olivat monipuolisia, löytyi tiukkaa ylämäkeä, alamäkeä ja tasaistakin pururataväylää. Suosikkiväylä nro 6, alamäkiliidätys ja kori puiden takana oikealla.

  Jotenkin olisi toivonut kuitenkin, että rata olisi mennyt pääosin muualla kuin pururadan vierustalla. Nyt lähes jokainen väylä vähintään leikkasi kuntopolun kanssa. Helpommallahan ( halvemmalla ) siinä radan saa tehtyä, kun menee valmista väylää pitkin. Alueella olisi kuitenkin ollut tilaa ihan riittävästi viedä kaikki väylät pois kuntopolulta. Väylät olivat lisäksi osin sokkoväyliä, mutkaisia alamäkiväyliä ja ladutkin osin ajettuna, niin spotteri melkein välttämätön, myös kesällä. Urheilukentälle auton parkkeeraus ja useampi satametriä siirtymä radalle. Ei mikään mahdoton, mutta p-paikka voisi kyllä lähempänäkin olla. Muita puutteita vaikea löytää, ehkä löytökiekkolaatikko ja jokunen taukopenkki olisi voinut olla.

  Pienistä puutteista huolimatta mukava rata pelata. Haastetta riitti alusta loppuun ja lopusta alkuun. Mielellään voisi pelata joskus uudestaankin!

  4/5

  Nopea kierto, selvisin puoleen tuntiin. Voi heitellä vaikka nappaskengillä, maasto on kuivaa. Puuhaasteita on tarjolla ja suoran heiton omaavia palkitaan useilla väylillä. Kiekko löytyy helposti. Pururadan reunalle on laitettu yksityisluonteinen kyltti pysäköintiä kieltämään eli kohteliaat autoilevat kiekkoilijat käyttävät urheilukentän pysäköintilaa.

  Hienoissa puitteissa mukava rata, jonka tosiaankin kiertää melkoisen nopeasti. Mäntymetsäiseen kuivaan kangasmaastoon on myöskin vaikeahkoa hävittää kiekkoja. Parannuksena väylältä 7 tulisi karsia muutama mänty. Nykyisellään ei ole ollenkaan väylää, vain arpaheitto lukuisien puiden välistä. Myös väylää 8 voisi parin puun verran karsia loppupuolelta. Kokonaisuus kuitenkin 3.5/5.

  Radassa on mukavasti haastetta. Pururatoja pitkin pitää useampi heitto vetää melko suoraan, jos meinaa parin tuloksia saada. Rata on erittäin nopea kiertää hyvien polkujen ja lyhyiden siirtymien vuoksi, niin sopii hyvin 45 min jaloitteluksi vaikka kesken matkan jos muuta käyttöä lenkkipuluilla ei ole eikä tarvitse odottaa heittovuoroja. Aluksi tuottaa hieman sekaannusta seuraavaa tiitä hakiessa se kun rata on niin pienelle alueelle tehty. Varsinaista heittämistä se ei haittaa.

  Kirjoitushetkellä vielä kovin uusi kenttä on mukava piristysruiske Ylä-Savon frisbeegolfkarttaan. Rata on puhtaasti metsärata. Uutuudesta johtuen polkuja ei ole vielä paljoa tamppaantunut, joten jokainen voi valita itse reittinsä puiden välistä miten haluaa. Rata myötäilee osittain pururataa joka kaartelee molempiin suuntiin. Todella hyvä rata jossa haastetta riittää mukavasti, mutta vaikeustaso ei ole turhan vaikea. Suosittelen ! 🙂 PS. Rata löytyy parkkipaikalta katsotuuna sieltä urheilukentän takaa vähän notkelmasta. Eka kerralla voi vähän aikaa joutua etsiskelemään paikkaa jos ei tunne Vieremän seutuja.

Vastaa