"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vesanka DiscGolfPark

Radan kuvaus

Vesankajärven rannassa sijaitseva helpohko 9-väyläinen koululaisrata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Rientolantie 42
  41940 Jyväskylä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Vesanka DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Vesanka DGP #1

Pituus 49 metriä. Par 3

Väylä 2: Vesanka DGP #2

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 3: Vesanka DGP #3

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 4: Vesanka DGP #4

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 5: Vesanka DGP #5

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 6: Vesanka DGP #6

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 7: Vesanka DGP #7

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 8: Vesanka DGP #8

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 9: Vesanka DGP #9

Pituus 57 metriä. Par 3

12 arvostelua radalle “Vesanka DiscGolfPark

  Varsin helppo neppailurata. Reissun päällä olevalle positiivista oli uimaranta heti radan vieressä ja laavu – tosin tämä jälkimmäinen kirjaimellisesti radalla, täysin älytön ratasuunnittelu sen osalta. Loppukesällä myös paljon aluskasvillisuutta johon kiekko hukkuu helposti, rataa ei hirveästi siistitä. 3/5

  Jyväskylän kaupungissa Vesangan päiväkotikoulun, lähiliikuntapaikan ja Vesankajärven naapurissa Vesanka DiscGolfPark. Pituutta radalla 9-väylää (561m) ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2200m. Pelattu 4.10.2020.

  Radalla oli pienehköjä korkeuseroja, mutta mitenkään kovasta hikikuntoilusta radan kiertäminen ei kuitenkaan käynyt. Väylät kulkivat pääosin metsässä ja vaikka väyläpituuksien puolesta olikin pieni neppailurata, niin siltikään väylät eivät olleet pelkkää helppoa tekemistä ”suoraa heittoa korille” -tyyppisesti, vaan löytyi ylämäkeä ja alamäkeä sekä kaarrosta johonkin suuntaan. Heittolinjat selkeät. Kun lyhyisiin väyläpituuksiin yhdistää lyhyet siirtymät, niin nopeaa oli radan kiertäminen. Väylistä hienoin oli ehdottomasti nro 4 minkä kapea alamäkiränni kohden Vesankajärveä olisi kelvannut mille tahansa pro-tason radallekin.

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa. Löytyi infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet sekä korit (osa hieman vinossa). 1-väylän jälkeen uutuuttaan hohkaava laavu ja myös uimaranta, erinomainen kombinaatio kesähelteillä, mutta myös milloin tahansa taukopaikaksi.

  Mutta sitten… Laavu oli kyllä uusi ja hieno, mutta… se sijaitsi keskellä 2-väylän heittolinjaa ja, kun laavulla oli lapsiperhe tulistelemassa, niin väylä oli pakko jättää heittämättä. Aivan ehdottomasti väylän siirto jonnekin muualle! Ei paljoa yksi hätäisesti sutaistu mando auta, jos laavulla käyttäjiä. Ei yhtään next tee -kylttiä ja niitä todellakin olisi kaivannut! Siirtymät 5 – 6, 7 – 8 ja 8 – 9 olivat arvailua ja kartta oli pakko kaivaa esille. 8-väylä kulki sellaisessa saniaismonsterissa, jotta oksat pois! Nyt olivat jo kuihtumaan päin, mutta varsinkin kesällä spottaus tuolla väylällä ihan ehdoton tai muutoin heippa kiekko!

  Tämä Vesangan rata oli kyllä yksi huonoimmista DGP:stä mitä on tullut pelattua. Radan kokonaisilme oli todella nuhjuinen, tuhruinen, ryteikköinen, harmaa, pusikkoa ja kasveja väylillä. Laavu keskellä heittolinjaa. Ratasuunnittelu ihan ok, mutta toteutus ei kovin tyylikästä. Ei koskaan uudestaan muuta kuin ehkä uimaan ja retkuilemaan, jos samalla suunnalla vielä liikkuisi.

  2/5

  Edellisten arvostelujen mukaisessa kunnossa edelleen. Korkeita puskia ja heinää paljon. 2. väylä ehkä turhan hankalassa paikassa, jos aina on auto parkkeerattuna keskelle väylää. Väylät muutoin mukavia putterilla heiteltäviä eli haastetta ei turhan paljoa ollut. Soveltuukin hyvin aloittelijoille ja koululaisille.

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja ratakartta näkyy selvästi. Rata on koululaisille suunniteltu rata. mikä kiertää koulun ympäri. Positiivista ovat heittoalusta, hyvät korit ja pienet siirtymät. Lisäksi väylät ovat sopivan haastavia kokeneemmallekin heittäjälle. Sijainti on sopivasti ison tien varressa, joten tämä on helppo bongata ja sopii taukostopiksi reissun varrelle. Maasto on sen verran vaikeakulkuista, ettei esimerkiksi rattaisen kanssa kannata yrittää kiertää rataa läpi. Melkein 2/5.

  Radassa on kyllä aineksia kivaksi vaihtelevaksi treeniradaksi, mutta osalla väylistä on kasvillisuutta haitaksi. Kaverin kanssa kiertäminen kyllä onnistuu, kun toinen on kyttäämässä kiekon putoamispaikkaa. Sinänsä ihan onnistuneita ja riittävän avoimia väyliä, joilla taitava heittäjä pääsee miinuksille.

  Muuten hyvä ja lyhyt rata, minkä saa heitettyä lähes aina miinuksen puolelle. Ainut ongelma on radan kunnossapito, jota ei tänä kesänä vielä ole kukaan käynyt. 5, 6, eritoten 7 ja 8 väylät vaativat heinikon/ pusikon vuoksi, joko väylällä liian korkea tai kulkemista estävää. Kannattaa varoa! 8 väylän vasemmassa laidassa ojassa kulkee ruosteinen piikkilanka-aita.

  Sinänsä mukavasti toteutettu rata, mutta loppukesällä aluskasvillisuus on kasvanut häiritsevän korkeaksi. Säännöllinen niitto tekisi tästä radasta yhden suosikeistani

  Lyhyet, yllättävän monipuoliset väylät ja kivat järvimaisemat. Uimarannan läheisyys on plussaa. Pelikokemusta häiritsi muutamalla väylällä niittämättömät korkeat pusikot ja keskelle 2. väylää parkkeerattu auto. Tiit vois olla metrin pidemmät niillä väylillä missä tarvii repäistä vähän reippaampi avaus.

Vastaa