"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Uusia koreja – uusia väyliä

19.7.2011 00:21

Radalla tulee loppukesästä neljä uutta koria. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että väyläluku nousee nykyisestä kahdestatoista kuuteentoista. Samalla siirrämme väylät 11 ja 12 uusille paikoille.

 

Veikkolan K-Supermarket sponsoroi koreista yhden, loput kolme tarjoaa ratamestari 🙂


17 kommenttia:

Kari | 17:25 05.11.2011

Talkoot pidettiin ja saatiin aikaan vaikka mitä! Nyt kehtaa antaa isompien hommien olla ensi vuoteen asti.

8:
- Tee paikka tehty.

9:
- Tee paikka tehty.
- Kaadettu pari puuta, väylä on nyt erittäin hyvän näköinen.

10:
- Tee paikka tehty (matosta puuttuu kiinnitys joten varokaa niitä pienempiä paloja vasemassa reunassa).
- Mando nuolet kiinnitetty (2).
- Puita kaadettu isomalla kädellä joten nyt pitäisi sen sokeankin nähdä mistä se väylä menee. Väylän lopussa on vielä vähän siivoiltavaa mitä ei ehditty raivamaan pois.

Laminoitu A4 kokoinen päivitetty ratakartta viety ilmoitustaululle (kiitos Nevantaustan Janille).

Kiitoksia tästä sessiosta jaellaan seuraaville; Panu, Juha, Mika (& jälkikasvu) ja veljes-sarja Falck.


Tähän loppuun vielä huomatus 10 väylän puolessa välissä ole/tule-vasta nuotiopaikasta, älkää potkiko niitä runkoja sivuun sillä se on hiihtoseuran piristyspiiri jonka poistavat aina kesän tullen ja kasaavat talveksi.

Kari | 01:39 02.11.2011

Elikkäs nyt olisi tulossa luultavasti tämän vuoden viimeiset (isommat) talkoot.
Teemana on 9 ja 10 väylien siivous jotta radoista tulee oikeasti pelattavat eikä hyviä tuloksia ratkota nopalla. 8, 9 ja 10 väylille on tarkoitus saada tee paikat myös tehtyä valmiiksi.

Kokoonnutaan lauantaina 5.11 klo 10:00 ykkösen tee:llä. Jos innostuit laitahan minulle sähköpostia jotta tiedän vähän ketä on tulossa ( kari (ät) vdgc.org ).

Panu | 08:32 24.10.2011

Kiitosta vaan,

Hyvään tarkoitukseen työtunnit menee. Jouko se oli siellä mukana raatamassa. Otetaan uusiksi vielä lähiaikoina. Laitan viestiä sinulle kun ollaan menossa.

/Panu

veikkola | 21:11 23.10.2011

Taas on radalla vähän puuhasteltu. Vaikka suurinosa päivästä kuluikin Koivissillan radalla niin kiitos Panulle ja kaverilleen (jonka nimi karkaa tietenkin juuri kun se pitäisi kirjoittaa, Jouni? Jussi? tai jokin j:llä alkava jokatapauksessa) joiden kanssa saatiin 10 väylän alkua siivottua aika hyvin. 10:n Tii on myös vähän paremman oloinen joten siitä voi alkaa heittämään. Varokaa sitä märkänä, liukas kun perkele.

Kiitokset ja jos joku lueskellessaan tuntee piston sydänmessä että syksyn aikana voisi ehkä hieman vielä panostaa rataa kohtaan niin ilmoituksia, laitetaan uudet väylät ennen lumia kuntoon.

T: Kari

Panu | 21:47 20.10.2011

Moro vaan,

Juu minä se taisin noista lankuista mainita, herrasmiehestä en tiedä. On mennyt tämä blogin kommenttiketju käyttöliittymässä hieman ohi, vaikka olen sitä yrittänyt seurailla muuten. Ajattelin tulevana viikonloppuna käydä radalla joten voisin yrittää kasata siihen keikkaan nuo jämät mitä löytyy. Oliskos siellä tarvetta vielä puiden kaatoon? Voin haalia kaveria mukaan jos on innokas.

Kari | 19:24 11.09.2011

Puita on nyt merkkailtu väylille 8,9 ja 10. Merkatut puut saa siis kaataa mutta tässä pari juttua mitkä olisi hyvä muistaa.

Kaatakaa yksi puu kerrallaan, tarkoitan siis että puu on karsittu, pätkitty, pöllit kannettu polun viereen ja oksat kerätty sivuun ennen seuraavan puun kaatamista. Eipähän sitten jää väylät pelikelvottomiksi jos vaikka aikaa loppuu kesken, se yksi maassa makaava puu haittaa aika paljon vähemmän kuin kymmenen :)

Sellainen tuli vielä mieleen että osa merkatuista puista on melko kookkaita ja kallellaan sähkölinjoille päin. Jos ette ole täysin varmoja siitä että puu kaatuu linjoista poispäin jättäkää se kaatamatta, hommataan vaikka joku paperit omaava ne kiskomaan jottei tule sanomista.

Ja ennen kuin tulee huomauttamista siitä että senkin jälkeen kun merkatut puut on kaadettu jää väylille liikaa puita, on tämä vasta ensimmäinen "karsinta" ihan sen takia ettei vahingossa kaadu liikaa. Vaikea kasvattaa yli 50 vuotta vanhaa mäntyä tossa talven aikana takaisin :)

Ja koska tekstiähän ei koskaan ole liikaa niin mainittakoon 10 väylän lopussa, keskellä väylää seisova n. 10-15metriä korkea koivu joka on läpimätä. Sen saa kaataa ehdottomasti vaikka siinä ei nauhaa ole, muutenkin hivenen pelottavan oloinen.

Pyry ja Heikki olivat radalta löytäneet jonkun joka oli luvannut kakkosnelosen pätkiä vastineeksi havupuista, eli jos tunnustaudut näin hienoksi herrasmieheksi laitathan tänne jotain viestiä. Oli meinaan pojilta kaljan lomassa tainnut jäädä kysymättä että milloin lankut voi mahdollisesti saada ja haemmeko ne jostain vai tuotteko radalle samalla kun haette runkoja pois.

Jaetaan tähän loppuun vähän kiitoksia:
Varubodenille laatoista (jotka ei vieläkään ole paikallaan. grrr..)
Juhalle mahtavista väyläopasteista (mahdollisesti myös muille ketä on osaa ottanut?)!
Kaikille jotka jaksavat noita puita lähteä kaatelemaan ja muutenkin henkilöille jotka jaksavat pitää rataa siistinä.

Kari | 01:00 04.09.2011

Ideana kuulostaa ihan hyvältä mutta pitää ensin kysellä Pyryn ja Heikin mietteet asiasta.
Huomenissa tarkotus niitä laattoja asennella jos on kykeneväinen, selkä tosin on toista mieltä mutta aika parantaa.

Mika | 12:01 03.09.2011

Ollaan pohdittu Juhan kanssa että voitaisiin tulla joku ilta raivaamaan uusia väyliä kuntoon kaverien kanssa. Tästä tuli idea että jos te ratamestarit voisitte merkata jollain ne puut jotka väylältä vielä pitäisi kaataa niin me voitais niitä sitten sieltä raivailla.

Kari | 16:15 30.08.2011

Mainittakoon että käytiin 10. väylälle rankentelemassa tiiaus paikkaa mutta siitä ei kuulu vielä heittää. Tämän luulisin huomaavan kaikkien jotka ovat tarpeeksi fiksuja kiekkoon tarttumaan (puolet alustasta puuttuu) mutta eihän sitä koskaan tiedä. Eli heitetään tien vierestä kunnes puuhökötyksessä on mattokiinni.

Kari | 16:30 23.08.2011

Hieno homma!
Mitä tuohon mainokseen tulee niin kotisivuille ( www.vdgc.org ) lyödään tottakai ilmoitus siitä ketä meidän rataa on sponsoroinut, tänne fgr:n sivuille maininta ja jos haluavat toimittaa laminoidun mainoksen tai tarran saadaan se myös infopisteeseen kiinni (koko max A4).

Todella hienoa jos laatat saadaan koska ainakin itse olemme pitäneet niitä parempana heittoalustana kuin noita nurmimattoja.

Minuun voi olla yhteyksissä: kari @ vdgc . org
Kännykän numeron voin myös antaa sähköpostilla jos sille on tarvetta.

Kiitos etukäteen Varubodenille ja sinulle homman junailusta.

juha | 14:56 23.08.2011

lähti toi viesti äsken hätäseen. Toivomus SOK:lta, että jonkun mainoksen saisivat sitten johonkin.. jos saisi jonkun ratavastaavan sähköpostiosoitteen niin voisin laittaa sähköpostia asian tiimoilta. Laatat saadan varmaan tuotua kun asia saadaan sovittua tarkemmin.

juha | 14:50 23.08.2011

Kirkkonummen Varuboden lupasi lahjoittaa laatat 32 kpl (500x500) uusille heittopaikoille.

Kari | 21:27 21.08.2011

Käytiin tänään hakemassa tiimatot kaikille väylille jolla mitään muuta kuin maa alustaa ei vielä ollut, nyt on. Varoituksen sanana sen verran että matot on vain lyöty maahan, mitään pohja työtä ei ehditty tekemään eli katsokaa askelmat valmiiksi mahdollisten kivien ja epätasaisuuksien varalta.

Kari | 01:22 15.08.2011

Noniin eli korit saatiin istutettua ja väylät "heitettävissä". Varsinaisia tee mattoja/laattoja ei vielä ole mutta voin selventää tässä mistä ne suurinpiirtein löytyvät.

8: Lähde seiskan korilta vasemalle etuviistoon, löydät kaatuneen männyn joka on ajat sitten kuollut, vieressä toiselta puolelta karsittu kuusi, avaa näidän välistä (ehkä 1-2metriä kuusta taaempaa). Kori näkyy tee:lle.

9: Lähde kasin korilta vasemalle ja n. 20-30 metrin päässä on taas vasemalla aukeaa mänty tunnelli, maassa katkotuista pienistä männyistä kyhätty "kehä" josta heitetään. Kori ei näy tee:lle, heitä tunnelia pitkin ja kaarra oikealle ennen suota, kori tulee nopeasti näkyviin.

10: Lähde ysin korista oikealle kunnes saavut lenkkipolulle, hiekkaan on vedetty jalalla viiva jos avataan. Väylä kulkee lenkkipolun ja 9 väylän välissä, kaartaa oikealla ja päättyy alamäkeen kasi väylän korin ja vasemalla kulkevan lenkkipolun välistä.

Vähän haparoinniksi voi mennä ennenkuin tee paikat on kunnolla merkitty ja väylät siivottu. Jos vapaaehtoista työvoimaa vielä riittää niin viestiä tänne ja sovitaan joku ilta milloin mennään raivaamaan. Ihan pari tuntia esim. kolmella hengellä tekee ihmeitä.

Kari | 20:27 13.08.2011

Tulipahan tehtyä.
Talkoot olivat ja menivät, huomenna (sunnuntaina) ei mennä ainakaan isomalla porukalla kun on sadetta uhannut. Voi olla että pienellä porukalla vähän siistitään mutta saa nähdä siitäkin, riippuu keleistä.

Tuloksena näistä kemuista jäi kolme uutta väylää, kaksi n. 100-120m ja yksi varmaan ylittää 200metrin rajan eli heitettävää riittää. Kori on toistaiseksi maassa ainoastaa ensimmäisellä, seiskan jälkeen heitettävällä väylällä. Seuraavalla kahdella ilmestyvät korit toivottavasti huomenna, tai sitte ensiviikon puolella kunhan saadaan jalat valettua.
Puita jäi vielä kaatamatta jokunen kappale kun laippa moottorisahasta vääntyi ensimmäisen ison puun kohdalla, kaadellaan niitä kun saadaan vehkeet kuntoon.

Lähiaikojen tavoitteet (n. 1-2 viikon kuluessa) olisi saada korit maahan, raivattua isot puut pois edestä ja kaivettua tiiaus paikat esillä jotta ne kaikki muutkin sieltä löytävät. Varsinaiset tee laatat ja/tai matot jäävät luultavasti ensivuoteen ellei joku ole valmis sponsoroimaan betoni laattoja/nurmi mattoja ja soraa niiden alle.

Väyliä voi alkaa heittelemään heti kun koreja näkyy mikä on hyväkin asia koska silloin maa tamppautuu, älkää kuitenkaan turhaan nipottako väylien keskeneräisyydestä koska sitä ne nimenomaan ovat.

Erityiskiitos Juhalle ja Sebulle jotka olivat ainoina porukan "ulkopuolisina", eli ei entuudestaan tuttuja vaan fgr:n kautta paikalle saapuneina, kovasti huhkivat eli iso käsi heille. \o/

Kari | 22:01 08.08.2011

Nyt on sitten sovittu 13-14.8 talkoo päiviksi. Aloitetaan 12 aikoihin ja koska täsmällisyyshän on pahe niin keräännytään omaa tahtia seiska väylän korin takana olevaan metsään josta luulisi jokaisen löytävän muut jo äänien perusteella.
Mukaan olisi hyvä ottaa hanskat, vettä ja vesuri/kaarisaha. Jos et työkaluja omista niin kyllä niitä luulisi riittävän muutamalle halukkaalle.
Alueella tiedetään asuvan pari kyykäärmettä jotka kyllä luikkivat tärinästä karkuun mutta pelokkaimmat voivat varautua kumisaappain ja pitkin housuin.

Jos et lauantaina pääse paikalle ja haluaisit sunnuntaina kuitenkin osallistua niin laitahan tänne viestiä niin informoidaan lauantai iltana onko sunnuntaina talkoita, missä tavataan ja monelta (riippuen paljonko saadaan lauantaina aikaiseksi).

Offtopiccina jos joku omistaa tai tuntee jonkun joka omistaa kunnon hakettimen (ei biojäte silppuri) jota voisi lainata laittakaahan viestiä. Pitäisi radan risukasoista päästä eroon, hakettimen pitäis pystyä ainakin n. 4cm paksuun tuoreeseen risuun (paju, pihlaja, mitä noita nyt on). Myöskin agregaattia tarvitaan lainaksi jos ko. haketin on sähkökäyttöinen. Tämä ei siis ole talkoon teema mutta kysynpähän sen tässä samalla.

Jos on kysymyksiä niin kyselkää, vastaillaan kun keretään.

Mummo | 01:35 20.07.2011

Onko Veikkolasta tarjolla ratakarttaa jossain vaiheessa?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *