"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vattuvuori DiscGolfPark

Radan kuvaus

Metsärata yhdistettynä laskettelurinteen maastoon. Radalta löytyy mm. 229m alamäkiliidätys.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Opiskelijankatu 7
  78210 Varkaus


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Disc Golf Varkaus

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Range, Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Väyläkuvaukset

Vattuvuori DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Vattuvuori DGP #1

Pituus 200 metriä. Par 4

Avaus heitetään aukean yli n.100m. Metsän reunassa vasemmalla mando puu n. 110 metrissä joka kierrettävä oikealta. DZ mandon vieressä. Mandon edestä löydät myös Hazard alueen. Huomioi avausheittoa heittäessäsi kakkosväylän teen vieressä kulkevan purudan käyttäjät.

Väylä 2: Vattuvuori DGP #2

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylän oikeassa reunassa mando,kierrettävä vasemmalta. Jonkun verran puita vaikeuttamassa avausheittoa.

Väylä 3: Vattuvuori DGP #3

Pituus 168 metriä. Par 4

Loivaan alamäkeen hieman oikelle ja lopussa vasemmalle kaartuva väylä. Väylällä pysyminen suotavaa. Todella hyvällä avauksella eagle mahdollinen.

Väylä 4: Vattuvuori DGP #4

Pituus 128 metriä. Par 3

Alussa suora väylä joka n.90m jälkeen kaartaa vasemmalle. Huomioitava väylän oikealla puolella kulkevan pururadan käyttäjät.

Väylä 5: Vattuvuori DGP #5

Pituus 83 metriä. Par 3

Oikealle lievään ylämäkeen heitettävä väylä. 40 metrin päässä teeltä oleva harju estää näkyvyyden korille.

Väylä 6: Vattuvuori DGP #6

Pituus 76 metriä. Par 3

Loivasti ylöpäin heitettävä väylä joka kaartuu puolessa välissä jyrkästi oikealle. Korotettu koripaikka.

Väylä 7: Vattuvuori DGP #7

Pituus 89 metriä. Par 3

Pienen aukean jälkeen pilliksi muuttuva suora väylä. 40 metrin jälkeen väylän vasenreuna putoaa jyrkästi alaspäin joten väylällä pysyminen suotavaa. Oikealla puolella lyhtypylväässä mando joka kierrettävä vasemmalta.

Väylä 8: Vattuvuori DGP #8

Pituus 76 metriä. Par 3

Jyrkästi laskevan rinteen yli heitettävä väylä. Kori männyn takana.

Väylä 9: Vattuvuori DGP #9

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylälle 9 kuljetaan väylän 11 heittopaikan takaa. Ota huomioon mahdollisesti väylällä 11 olevat pelaajat. Avaus heitetään pururadan yli joten huomioi mahdolliset pururadalla liikkujat. Loivaan ylämäkeen heitettävä suora väylä.Väylän kummallakin puolella jonkin verran puita. Kori pienen nyppylän päällä.

Väylä 10: Vattuvuori DGP #10

Pituus 77 metriä. Par 3

Kolme eri väylää pelata kiekko korille. Väylällä todella paljon koivuja vaikeuttamassa korille pääsyä.

Väylä 11: Vattuvuori DGP #11

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylälle 11 kuljetaan väylän 9 heittopaikan edestä, ota huomioon väylällä mahdollisesti olevat pelaajat. Loivaan ylämäkeen heitettävä suora väylä. Väylää reunustaa out, outtiin menneet kiekot pelataan Hazard säännöllä. Siihen päälle vielä korotettu koripaikka, ei niin helppo birdie.

Väylä 12: Vattuvuori DGP #12

Pituus 229/205 metriä. Par 4

Radan pisin väylä jossa saa siivuttaa. Laskettelurinteen päältä heitettävä väylä. Kori rinteen alapäässä. Väylää reunustaa OB.  Vaihtoehtoiselta heittopaikalta matkaa korille 205m.

Väylä 13: Vattuvuori DGP #13

Pituus 171 metriä. Par 4

Radan ehkä hienoin väylä, suunnittelijan mukaan hienoin par 4 jonka tähän mennessä suunnitellut. Rannan tuntumassa kulkeva väylä jossa vasemmalla puolella järvi ja oikealla kulkeva pururata. 120-130 metrin tietämillä pari puurivistön muovaamaa "muuria" vaikeuttamassa korille pääsyä. Kori kiven takana noin 10 metriä rannasta. OB reunustaa väylää.

Väylä 14: Vattuvuori DGP #14

Pituus 126 metriä. Par 3

Aukean yli heitettävä oikealle kaartuva väylä jossa lopussa puita harvakseltaan estämässä kiekon pääsyä korille. Tälläkin väylällä mahdolliset pururadalla liikkujat huomioitava.

Väylä 15: Vattuvuori DGP #15

Pituus 83 metriä. Par 3

Suoraa avausheittoa suosiva väylä. Väylän molemmin puolin jonkun verran puita. Pururata väylän läheisyydessä vasemmalla.

Väylä 16: Vattuvuori DGP #16

Pituus 153 metriä. Par 4

Teeltä noin 40 metrin päässä keskellä väylää seisova mänty imee kiekkoja puoleensa jonka jälkeen väylä kaartuu puiden reunastamana loivasti vasemmalle.

Väylä 17: Vattuvuori DGP #17

Pituus 79 metriä. Par 3

Muutamien puiden reunustama väylä jossa kori pienen harjanteen päällä.

Väylä 18: Vattuvuori DGP #18

Pituus 70 metriä. Par 3

Jonkun verran puita kiekon matkalla kohti koria mutta hyvällä avauksella helppo birdie. Korin takaa löytyy OB. Vasemmalla kulkevan pururadan käyttäjät huomioitava.

16 arvostelua radalle “Vattuvuori DiscGolfPark

  Varkauden kaupungissa Vattuvuoren laskettelukeskuksen välittömässä läheisyydessä Vattuvuori DiscGolfPark. Radalla mittaa 18-väylää (1927m) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5700m.

  Paljon korkeuseroja sisältänyt rata kävi erinomaisesta kuntoilusta. Infokartta, treenikorit, löytökiekkolaatikko, taukopenkit, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit loistavassa kunnossa. Erityismaininta next-tee kylteistä, kertaakaan ei karttaa tarvinnut vilkaista, vaikka jonkinmoisia siirtymiä välissä olikin, ihan kohtuullisia kuitenkin. Runsaasti portaita helpottamassa kulkemista.

  Rata oli todella miellyttävä heittää, sillä heittotilaa oli mukavasti lähes kaikilla metsäväylilläkin. Yksi todella ahdas koivumetsikkö väylä ( nro 10 ) oli joukossa. Ihan syystä oli AA1-luokan rata. Vaihtelevuutta väylissä riittävästi. Perus metsäväylistä muodostui radan ”runko”, mutta välillä mentiin ylämäkeen ja välillä alamäkeen. Jos osaisi eri tekniikoita, niin niitä kyllä olisi saanut hyödyntää. Ihan kirkkaimpana kruununa sitten 229m väylä nro 12 mikä on Puijon nro 12:n ohella hienoimpia liidätysväyliä missä on heittänyt. Vattuvuoren väylä ehkä kiilasi jopa ykköspaikalle. Ihan huikea kokemus! Toinen ratamestarin erikoinen oli väylä missä heitettiin jyrkkää rinnettä sivuttain, ei ylös tai alas kuten yleensä.

  Täytyy kyllä sanoa, että olen sanaton, tästä on radan vaikea paremmaksi mennä. Ampaisee Puijon jälkeen heti kakkospaikalle suosikeissa. En keksi yhtään mitään asiaa mikä pitäisi täällä korjata. Oma peli meni tänään surkeaakin surkeammin, mutta se taas ei ollut radan vika. Milloin tahansa voisi pelata uudestaankin!

  5/5

  Radalle rakennettu portaita ja kaiteita syksyn 2018 aikana useisiin pahoihin kohtiin ja tehty penkkejä radan varrelle.. Väyliä pyritään pitämään entistä paremmassa kunnossa Varkauden kaupungin ja seuran toimesta. t. Disc Golf Varkaus ry

  Hyvältä vaikutti. Ehdin alkupään väylät heitellä, Opasteet ja tiit kunnossa. Poikkean uudestaankin aikataulun niin salliessa. Näin kesäkuun alun helteillä alkoi alkuillasta olla siivekkäitä aika runsaasti – kuuluu lajiin ja metsäradoille.

  Loistava rata ja upea väyläsuunnittelu. Radalle rakennettu viime syksynä usealle väylälle portaita, kaidetta ym. Korotettua koria, 9 kpl penkkejä ja paljon muuta seuran ylläpitämää talkoilua. Edellisen kommentoijan 10 väylä *rytöpaska* onkin vain hänen mielipiteensä ja suosittelenkin harjoittelemaan suoraa heittoa. Hieno väylä. Haasteena radalla on muutamalla väylällä kasvillisuus jonka hoitamiseen käytetään uskomaton määrä työtunteja kesässään. Hieno rata joka paranee koko ajan kuluessaan. Tervetuloa!!

  Ehkei henkilökohtaisuuksiin kannattane mennä, kun jokaisella kuitenkin oikeus omaan mielipiteeseen on. Tuo kympin koivumetsikkö oli erilainen ja tarkalla/suoralla tai millään muullakaan heittolinjalla ei tehnyt mitään, vaan tuuriahan se aikalailla täysin oli, jotta mihin kiekon sai lentämään. Kun muualla oli riittävästi heittotilaa, niin omissa tuumailuissa ko. väylä meni hyvänä erikoisuutenaan. Jos samanlaisia väyliä olisi ollut enemmän, niin arvosanakin olisi vitosesta laskenut alaspäin.

  Hyvä, isoilta osin metsäinen, rata. Kumijalat saa parkkiin harjoituskorien ja 1 väylän viereen. Hieman saa kiipeillä mutta kun ei sahata koko mäkeä jatkuvasti ylös ja alas niin ei haitanna. Heittopaikat (isot matot, heittokartat) ja korit kunnossa. Usealla väylällä on sivuilla melkoista louhikkoa ja näin myöhäissyksyllä muutamat kohdat rinteissä oli todella mutaiset ja liukkaat. Vaelluskengät on varmasti kovat, vaikka ne vähän raskaat saattaa olla: niillä nimittäin nilkat ja jalkaterät säästyy paljolta. Antaisin täydet poinzit, jos maasto/aluskasvillisuus olisi vähän hoidetumpaa.. ja 10 väylä olisi aavistuksen vähemmän koivutettu: toisaalta, monelta muultakin radalta on löytynyt yksi pakollinen ”rytöpaska” väylä, jonka hyvin heittäminen vaatii melkeinpä enemmän tuuria kuin taitoa.

  Lähes erinomainen rata, joka jää vajaaksi viidestä tähdestä lähinnä maaston/aluskasvillisuuden takia. Tämäkin tilanne korjaantuu ajan myötä, kun rata kuluu. Nyt rataa ei rohkene pelata yksin, koska spotteri on tarpeen kiekkojen säilymisen kannalta. Tällä hetkellä rata on jo hyvä. Itse väylät on hyvin suunniteltu, niissä on kivasti vaihtelua ja haasteita. Yhdestä Suomen komeimmasta alamäkiliidätyksestä saa isot plussat.

  Positiivinen yllätys. Hienoja ja haastavia väyliä. Muutama kyseenalainen siirtymä, mutta sen saa anteeksi todella selkeillä ”next tee”-kylteillä, joita löytyi jokaiselta siirtymältä. +25 aurinkoisena päivälle hieman liian paljon korkeuseroja, mutta nyppylän päälle ei onneksi tarvinnut kiivetä jatkuvasti. Seuratkaa heittonne aina loppuun.. Paljon kumpuilevaa maastoa ja mustikkapuskaa.

  Rata bongattu ja oli hieno rata. Rata löytyy helposti ja sijainti heittää käytännössä parkkiin suoraan ensimmäiselle väylälle. Opasteet olivat riittävät, radan pystyi kiertämään ilman karttaa. Tiimatot ovat pääosin kunnossa ja riittävän isoja. Väylät suunniteltu järkevästi ja turha kikkailu on jätetty pois. Heittolinjat ovat selkeitä. Maasto oli joissakin kohdissa vaikeakulkuista tai jopa vaarallista. Urat muokkautuvat käytön ja mahdollisten raivausten mukaan. Muutaman kerran kiekkoa sai etsiä pidemmän avauksen takia, mutta löytyivät lopulta. Varotetaan vielä sen verran, että korkeuseroja riittää, joten pieneen hapotukseen kannattaa varautua. 🙂

  Kaikki ainekset hienoon rataan ovat kasassa Vattuvuoren uudella radalla, mutta rata on vielä pahasti keskeneräinen. Risukasat ovat korjaamatta vielä oikeastaan joka väylältä ja siirtymille kaipasin opasteita ja muutamaan paikkaan portaita.

  Toivottavasti työnteko radalla jatkuu, koska potentiaalia täällä on hurjasti!

  Kaipaisi aika paljon risujen keruuta ja heinän niittoa. Maasto muutenkin aika vaarallista liikkua, syviä kivenkoloja joka paikassa. Väyläsuunnittelu hyvää, mitä nyt vähän edestakaisin joutuu kävelemään. Radassa paljon potentiaalia.

  Väylä 12 korin sivuilta ja takaa löytyy karmean pitkä ja paksu heinikko. Kaverin avaus painui pitkäksi ja kiekon paikantaminen osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi.

Vastaa