"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Västilän Voima – frisbeegolf

Radan kuvaus

Heinäkuussa 2020 avattu 10-väyläinen frisbeegolfrata. Rata lähtee Västilän urheilukentältä ja kiertää pururadan lenkin vastapäivää. Väylät pääsiassa kapeita ja haastavia.

Lue lisää

Auton voi jättää parkkiin tien toisella puolella oleva Västilän Voiman seuratalon pihaan, minkä pihasta löytyy myös ratakartta roskakatoksen seinästä tien puolelta.

Rata aiemmin listattuna nimellä ”Västilän frisbeegolfrata”.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Längelmäen kirkkotie 97
  35270 Orivesi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Dick Lampinen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Västilän Voima – frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Västilä #1

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 2: Västilä #2

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 3: Västilä #3

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 4: Västilä #4

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 5: Västilä #5

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 6: Västilä #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 7: Västilä #7

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 8: Västilä #8

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 9: Västilä #9

Pituus 135 metriä. Par 3

Väylä 10: Västilä #10

Pituus 82 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Västilän Voima – frisbeegolf

  Oriveden kaupungissa Västilän Voima frisbeegolf. Radalla pituutta 10-väylää, 941m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2800m. Pelattu 14.6.2023.

  Västilän radalla ei pahemmin korkeuseroja ollut joten kevyestä ulkoilusta lähinnä kävi radan pelaaminen. Tarjolla oli täysin pururadan varrella kulkeva rata ja pääosin hyvin suoraa väylää missä sitten kori aina vasemmalla tai oikealla. Potentiaaliset heittolinjat hyvin kapeat eli tarkkuutta vaaditaan paljon. Siirtymät lyhyet paitsi 1-2 ja erityisesti 6-7 hieman pidempi.

  Rakenteet itsessään radan parasta antia. Kartta, isot heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit Prodigyn tunnettua laatua. Pikkusiltoja oli rakennettu ojien yli. Västilän Voiman ylläpitämä kesäkioski parin kilometrin päässä. Oriveden keskustaan matkaa 28km. Itse ruokailin texmex ravintola Cantina Fiestassa, lämmin suosittelu palvelun ja ruoan laadunkin johdosta.

  Mutta ei, ei ollenkaan, ei yhtään, edes sinnepäin. Mistäköhän sitä aloittaisi korjattavat puolet… Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa lainkaan ja useampaan kertaan sai karttaa lukea ja suuntaa varmistella. Ratakartta oli priimaa, mutta melkoisen puskamonsterin keskellä, kuten suurin osa heittopaikoillakin olevista opasteista. 4-väylän heittolinjaa en hahmottanut ollenkaan. Heittopaikka osoitti suoraan sankkaan metsikköön missä linjaa ei ollut minkäänlaista. Vierestä kulki kaponen kuntorataväylä, mutta heittopaikan asennon takia lähinnä toivoton yrityskin sitä kautta. Siitä sitten silmät kiinni ja sinnepäin heitolla katsoo, jotta meneekö tuurilla puista läpi… jep.

  Västilän radan teki surkeaksi ja ahdistavaksi koko radan jatkuneet valtavat ryteikköpuskaheinämegasuperjytkymonsterit. Heitäpä yhtään väylältä sivuun, niin olet vaikeuksissa ja vain hyvällä tuurilla selvisi itsekin ilman kiekonmenetyksiä. Kun koko rataa ei viitsinyt jättää heittämättä, niin valtavien ryteikköjen takia tuli heitettyä jarru päällä tavallistakin lyhyempiä heittoja. Surkeiden väylien esiesiesi-isä löytyi Västilän radan 7-väylältä. Pituutta 110m eli päästäkseen pitkälle pitäisi heittää myös suht kovaa… noh… hyvät pelaajat näin tekevät ja nostavat pirkun sitten koriin. Mutta… tällainen tavan talliainen, kun laittaa hieman voimaa enemmän, niin herkästi feidaa vasemmalle ja siellä oli odottelemassa koko väylän varrella niin pahat supermegakiekonsyöjämonsterit että harvoin tuollaisia onneksi näkee yhtään missään. Väylän jätin suosiolla pelaamatta.

  Jep… kaksi asiaa mitä inhoan eniten frisbeegolfradoissa eli supermegaryteikköheinämonsterit ja pelkät pururataväylät, niin mitä olikaan täällä? Koko ajan. Noh… kolmatta hirvitystä eli vedenylitystä ei sentään sitten ollut yhtään kappaletta. Tosin vetistä ojaa löytyi kyllä mihin niihinkin olisi voinut kiekon saada katoamaan. Tämä oli kyllä yksi surkeimmista rataviritelmistä minkä olen koskaan pelannut. Prodigyn laaturakenteet ruostuvat Västilässä aivan kerta kaikkisen turhaan! Ei koskaan ikinä tuonne hirvitykseen enää takaisin!

  0/5

  Pururadan ympärillä kulkeva metsärata alitti odotukset täysin. Väylät olivat kasvaneet umpeen ja kiekkoja sai etsiä useammalla väylällä. Spotteri on käytännössä pakollinen, jos haluaa pelata väylät ilman kiekon kadottamisen pelkoa. Väylä 6 oli mielestäni radan paras ja väylä 7 surkein(pelikelvoton). Pelikaverini keskeytti kierroksen kahden väylän jälkeen suuren hyttysmäärän ja rämpimisen takia. Rataa en voi todellakaan suositella kuin kovimmille ratabongaajille. Radan kalusto oli priimaa, mutta ylläpito loisti valitettavasti poissaolollaan. Rata ei vain sovellu kyseiseen maastoon. Paha mieli jäi radan pelaamisesta ja siihen päälle hyttyset, jotka söivät elävältä. Bongattu, eikä uudelleen tarvitse tulla.

  1/5. Rata pelattu 23.6.2022

  Yllättävän haastava rata. Rata on metsässä ja kiertää lenkkipolkua tai pururataa. Väylällä pysyminen oli hankalaa ja tulosta tuli kun metsään meni kiekot. Opasteita ei ainkaan vielä ole, mutta veikkaan, että jokus tulee kun niille on kuitenkin telineet pystytetty. Väylät kuitenkin löytyy suht helposti ja kartasta näkee pituudet.

Vastaa