"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vartiolan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Punkalaitumella Vartiolan urheilukentän yhteydessä sijaitseva 8-väyläinen aloittelijarata. Avattu kesäkuussa 2011.

Lue lisää

Vartiolan urheilukentän frisbeegolfrata on kesäkuussa 2011 avattu aloittelijoille soveltuva 8-väyläinen par 24 rata Punkalaitumella. Väylien pituudet ovat  26-108m välillä. Radalta löytyy jonkin verran korkeuseroja joten aivan helpoimmasta päästä se ei kuitenkaan ole.

Rata sijaitsee melko pienellä alueella ja osa väylistä menee jopa hieman ristiin keskenään, joten muut alueella liikkujat ja pelaajat on syytä ottaa tarkasti huomioon.

Ensimmäisen väylän heittopaikkana toimii verkoilla reunustettu moukaririnki, jonka verkkoihin voi heitellä vaikka harjoitusheittoja.

Alueelta löytyy jonkin verran parkkitilaa.

Vartiolan urheilukenttä
Urjalantie 38
31900 Punkalaidun

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Urjalantie 38
  31900 Punkalaidun


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  8

 • Heittopaikat

  Kumimatto

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Matti Berggren

 • Suunnittelija

  Matti Berggren

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Vartiolan frisbeegolfrata

Väylä 1: Vartiola #1

Pituus 108 metriä. Par 3

Heittopaikkana moukaririnki. Suora hiekkakentän poikki heitettävä 108m pitkä väylä. Kenttä on muidenkin lajien käytössä, joten jos  kentällä on pelaajia pitää tämä väylä ehkä jättää pelaamatta. Lähestyttäessä koria on myös syytä ottaa huomioon n. 15m korin  vasemmalla puolella oleva beach volley-kenttä. Korin takana oleva  metsikkö tuo haastetta lähestymisheittoihin.

Väylä 2: Vartiola #2

Pituus 58 metriä. Par 3

Heittopaikka lähellä 1. väylän koria. Suora 58m pitkä väylä jossa haasteena on muutaman metrin nousu korille joka sijaitsee lähellä kaukalon jäädytyskoppia. Jos oikealle jäävällä jalkapallokentällä on pelaajia, on syytä olla tarkkana mihin avausheitto lähtee. Pelataan samaan koriin 4. väylän kanssa.

Väylä 3: Vartiola #3

Pituus 68 metriä. Par 3

Heittopaikka sijaitsee kaukalokentän päädyssä valaisintolppien juurella. Loivasti vasemmalle kaartuva, kohti päärakennusta heitettävä 68m pitkä väylä jossa kori ei näy heittopaikalle. Varmista siis ettei korin lähettyvillä ole ketään ennen avausta. Kori sijaitsee hieman rinteessä ja lisähaastetta tuovat lähellä olevat puut ja valopylväs.

Väylä 4: Vartiola #4

Pituus 60 metriä. Par 3

Heittopaikka sijaitsee ylhäällä tien toisella puolen olevalla nyppylällä. Suora, n. 60m kivikkoisen parkkipaikan yli heitettävä väylä, jossa kannattaa välttää oikealla puolella olevaa pudotusta jos haluaa säilyttää kiekkonsa. Parkkipaikka on varsinaisessa käytössään vain jos viereisellä juhlatalolla on jotkut suuret juhlat.

Väylä 5: Vartiola #5

Pituus 75 metriä. Par 3

Sama heittopaikka kuin 4. väylällä. Varo tiellä olevaa liikennettä. Väylä pelataan samaan koriin 2. väylän kanssa joten ota huomioon muut pelaajat ja avaa vasta kun kori on vapaa. Kori ei näy suoraan heittopaikalle väylällä olevien puiden takia. Loivasti oikealle kaartuva 75m pitkä väylä jossa korkeuseroa heittopaikan ja korin välillä on melko paljon.

Väylä 6: Vartiola #6

Pituus 31 metriä. Par 3

Heittopaikka sama kuin 3. väylällä. Suora 31m pitkä väylä, jossa kori sijaitsee puiden keskellä vihreän kopin oikealla puolella. Huomioi oikeanpuoleisella tiellä liikkujat.

Väylä 7: Vartiola #7

Pituus 26 metriä. Par 3

Heitetään samaan koriin 6. väylän kanssa. Heittopaikka alhaalla lähellä maantietä. Ylämäkeen heitettävä lyhyt väylä jossa haasteena pari isoa puuta ja joitakin roikkuvia oksia.

Väylä 8: Vartiola #8

Pituus 26 metriä. Par 3

Oikealle kaartuva lyhyt väylä jossa on mando-puu, joka pitää kiertää vasemmalta puolelta.

5 arvostelua radalle “Vartiolan frisbeegolfrata

  Koreja niin hiekkaisen urheilukentän vierustoilla… kuin viereisellä metsäkummulla. Muutamilla väylillä oli erittäin pienet mustat heittoalustat. Ratakarttaa ei ollut radalla, eikä mitään väyläopastetolppiakaan. Ei ratakunnossa ikävä kyllä.

  Näillä ohjeilla kyllä selvisi miten rata heitetään, mutta silti vähän sekava rata kun heitetään samaan koriin eri väyliä. Eipä oikein ollut mun mieleen. Rata bongaajat tän voi käydä pelaamassa. Muille en suosittele kauempaa tänne lähtemistä. Porttikallio on parempi rata punkalaitumella.

  Tiit ovat jotain mustaa huovan kaltaista materiaalia. Eka väylä heitetään moukariringistä kentän yli. 3:n ja 6:n sekä 4:n ja 5:n heittopaikat on samat. Kuten myös 2:n ja 5:n Korit. Opasteita ei ole.Lyhyitä väyliä ekaa lukuunottamatta.

Vastaa