"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Varistonniityn frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Varistonniityn Frisbeegolfrata melko haastava par 60 metsä-/niittyrata, missä vaaditaan tarkkoja heittoja paikka paikoin melko tiukoilla väylillä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Rystypolku 6
  01660 Vantaa


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Vantaa Frisbeeseura

 • Suunnittelija

  Kari Vesala/Petri Määränen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskorit

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Varistonniityn frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Varistonniitty #1

Pituus 136 metriä. Par 3

Väylä 2: Varistonniitty #2

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 3: Varistonniitty #3

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 4: Varistonniitty #4

Pituus 135 metriä. Par 4

Väylä 5: Varistonniitty #5

Pituus 126 metriä. Par 4

Väylä 6: Varistonniitty #6

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 7: Varistonniitty #7

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 8: Varistonniitty #8

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 9: Varistonniitty #9

Pituus 131 metriä. Par 3

Väylä 10: Varistonniitty #10

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 11: Varistonniitty #11

Pituus 156 metriä. Par 4

Väylä 12: Varistonniitty #12

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 13: Varistonniitty #13

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 14: Varistonniitty #14

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 15: Varistonniitty #15

Pituus 189 metriä. Par 4

Väylä 16: Varistonniitty #16

Pituus 152 metriä. Par 4

Väylä 17: Varistonniitty #17

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 18: Varistonniitty #18

Pituus 101 metriä. Par 3

25 arvostelua radalle “Varistonniityn frisbeegolfrata

  Rata on aika rehevöitynyt ja mutainen sekä sotkua on todella paljon. Suosittelen jättämään palautteen Vantaan kaupungille, joka rataa ylläpitää. Toivottavasti saamme hieman viihtyisämmän radan pelattavaksi.

  Voin vain kuvitella minkälaista widukossa rämpimistä on luvassa myöhemmin kesästä kun heinä ja aluskasvillisuus on kunnolla kasvanut. Myös sadekelillä kumpisaappaat lienevät must- juttu. Noin muuten rata tarjoaa haastetta paremmallekin pelaajalle ja höntsääjälle hiusten repimistä. Tiipaikat hyvässä kunnossa ja opasteet heittopaikalle pääosin kunnossa.

  Käytiin heittämässä ja todettiin sama, kuin kommenteissa viime vuoden kesäkuussa. Ekat 4 väylää tarttis lisää sitä haketta. Voisiko Vantaan kaupunki/ratamestari tehdä asialle jotain?

  Todella haastava rata, joka minun tasoisellani pelaajalla menee helposti rypemiseksi, varsinkin jos kiekkoja joutuu useammalla väylällä etsimään metsästä tai heinikon keskeltä. Haastavuutta riittää paremmillekin pelaajille. Puitteet tiipaikkojen ja opasteiden osalta erittäin hyvät. Harjoituskoreja löytyy kaksin kappalein ja pidempiäkin heittoja on mahdollista lämmitellä viereisillä nurmikentillä.

  Keväällä savimaa tekee liejua moneen paikkaan, varsinkin alkuun, mutta kyllä se siitä paranee, neljä ekaa väylää eivät anna koko kuvaa. Pari hienoa alamäkeen liidätystä siitä tykkääville, ja samalla hieno sauma hukata kiekkojaan, joten spottaaja vaikka 9. väylällä on hyvä, mikäli heittokäsi ei ole ihan varma. Kesän mittaan kasvusto rehevöityy ja etsiminen vaikeutuu.
  Jengiä on välillä aika tavalla eikä kunnon parkkipaikkaa ole ihan vieressä. Talvileiskasta on joku joskus puhunut, mutta esim. talvi 19-20 kaikki väylät olivat auki koko ajan, kun pulkkamäkikelejä ei tullut. Ulkoilijoita ja koiria liikkuu jonkun verran myös väyliä pitkin, joten tarkkuutta peliin.

  Odotin erittäin hyvää ja oli sitäkin parempi rata. Jättiläistiit superit, ne on rakennettu koneellisesti tuoduille sora-alustoille ja vieläpä vaakalankutkin jämäkästi tiiboksien alla. Korit laadukkaat ja vankat.

  Väylät ovat monessa kohti pitkiä, myös osa Par kolmosista. Monipuolisen mallisia väyliä paljon, silti myös tarkoille suorille heitolle jää tavallista enemmän tarvetta. Kilpatason rata ilman muuta!

  Väylät sopivan levyisiä ja ne ovat pääosin metsässä. Puita ei ole liikaa, harvat kapeammat väyläkohdat sopivat kokonaisuuteen. Rata muuttuu paremmaksi alun niittyväylien jälkeen väylästä 5 lukien. Näyttäviä väyliä löytyy jopa useampikin, puusto on hienosti vaihtelevaa.

  Miinuksena radan oman parkkipaikan ahtaus. Kiekkojen löytymisen vauhdittamiseksi vielä hieman tarvetta pajupensaiden harventamiseen parilla väylällä.

  Ensimmäistä kertaa kävin eilen ja täytyy kyllä todeta että rata on kyllä hieno. Nähty vaivaa väylien, opasteiden ja tiimattojen kanssa. Ruohikko kasvaa osassa paikassa melko vauhdikkaasti ja jo nyt tarvitsisi pientä leikkausta jotta kiekot löytyy paremmin. Haketta voisi myös alkupään väylille levittää lisää, kun yön sateen jälkeen vielä iltapäivästä pitkälti oli aika kuravelliä. Yksi opaste kyltin/nuolen voisi lisätä 4. Väylältä siirtyessä 5. väylälle. Muutama ihminen käveli Y-risteyksestä väärään suuntaan ja itsellä meinasi käydä samoin. Muuten kyllä erinomainen rata ja kaikki väylät löytyy ilman ratakarttaakin.

  Radan jokaisella väylällä on isot teet, joilta avausheiton suorittaminen on mukavaa ja vaivatonta. Itse radalla oli mukava huomata, että väyliä ei oltu suotta helpotettu liikaa tekemällä niistä turhan lyhyitä tai raivaamalla puustoa liikaa. Tästä huolimatta jokaiselle väylälle on onnistuttu löytämään selkeitä, vaikkakin jokseenkin kapeita heittorännejä. Kapeat väylät eivät ole itsestään vaikeita, vaan palkitsevat etenkin tarkkoja heittoja, joilla tällä radalla voittaa helpostikin pitkiä ja hieman epätarkkoja heittoja tekevät pelaajat.
  Väylät ovat muutenkin monipuolisia ja vaativat sekä rysty- että kämmenheittotekniikan hallitsemista mikäli haluaa hätyytellä par lukemia kaikilla väylillä. Arvosanaksi antaisin radalle nykyisellään 4½/5. Ehdottomasti käymisen arvoinen rata jopa kauempaa.

  Siirtyminen väylien välillä on helppoa, kiitos hyvien merkintöjen. Siirtymät ovat muutenkin helppokulkuisia, lukuunottamatta väylältä 8 siirtymistä väylälle 9.

  Aivan kuten muillakin pk-seudun radoilla, kannattaa varistonniitylle suunnata heti aamusta välttääkseen iltapäivien tavanomaiset ruuhkat.

  Hyvä tekninen ja haastava rata isoilla teebokseilla ja parasta laatua olevilla koreilla. Muutamat väylät omalle kädelle vähän hölmön pituisia joten joutuu pelaamaan safetyä ja yksi liian tiukka väylä. Radalla on vielä paljon kasvillisuutta ja roskaa yms. joten tällä hetkellä vain 3/5. Potentiaalia on pienillä parannuksilla aivan sinne huipputasolle!

  Hieno rata. Hyvin opasteet, tiit ja väylien purut ja kivetykset. Jos jotain haluaisi parantaa niin #9 voisi kaivata pienet rappuset mutta tämä ei pakollista. Väylät ovat hyvin suuniteltuja ja moni ottaa kyllä luulot pois. Ehdottomasti metsäratojen parhaimmistoa.

  Tuli vihdoin käytyä tämä uutuus heittämässä. Väyläopasteet vielä hiukan puutteelliset, vahva suositus mennä jonkun jo radan tuntevan pelaajan kanssa. Rata itsessään on todella hieno ja hyvin suunniteltu. Par:iin ei tarvita mitään sankariheittoja, birdeihin vaaditaan jo hiukan enemmän. Useimmillä väylillä par:iin riittää jos osaa heittää 70m suoraan. Ei kuulosta paljon vaaditulta mutta helpommin sanottu kuin tehty. 😀 Kerrassaan mainio lisäys PK-seudun ratoihin.

  Loistava rata jopa vähän keskeneräisenäkin. Ei masentavan vaikea, mutta haastava kyllä. Suuri osa väylistä on todella mielenkiintoisia ja monella tiillä sai tosissaan miettiä millä ja miten tämän heittäisi. Malttia ja tarkkuutta rata vaatii. Kun väyläopasteet saadaan paikalleen ja rata muuten valmiiksi, niin on kyllä omissa papereissa 5/5.

  Väylällä 12 oli puolivälissä, pari metriä hiekalta oikealla, puitten edessä maa-ampiaisten pesä. Sain useamman pistoksen jalkoihin kun en sitä huomannut ennen pistoja. Kannattaa siis olla varovainen ja pitää katse maassa.

  Muuten oli kyllä hieno uusi rata, ja vaikka ei väyläkohtaisia opasteita ollutkaan. Väylät oli selkeitä ja lähes aina tiesi mihin heittää, vaikka ei karttaa katsonutkaan.

  Kokonaisuudessa tosi hieno rata. Alkupään väylät eivät kaikki herättäneet innostusta, mutta sen jälkeen tulee vastaan useampi todella hieno väylä. Varsinkin alas heitettävät väylät #8 ja #9(!!). Haketta laitettu hienosti väylien päälle.

  Useampi suora ja kapea väylä tarjoaa kyllä paremmillekin pelaajille haastetta, sillä tarkkana saa olla.

  Ensimmäisen väylän vastakkaisella puolella oleva nurmikko toimii myös hyvin drive rangena sen ollessa vapaa.

  Radalla on myös todella, todella pitkät ja hyvät tee-alustat.

  Onneksi rataa ei olla paskottu tekemällä siitä liian helppoa. Aika monta yli 100m väylää. Hieno homma.

  Suosittelen vakavasti radalla käyntiä. Siinä hyvä rata pk-seudulle suunnatulle road tripille.

  Aivan loistava rata!! Mahtavat teepaikat. Erittäin hyvä kattaus teknistä väylää ja siivuttaakkin saa. Aloittelijalle todella vaikea. Moni sanoo että puita pois niin ei missään nimessä. Reenaamaan jos ei osu tai sit menee siltamäkeen heittelemään.

  Hyvä ja monipuolinen rata. Väyläopasteet vielä puuttuvat, joten joillain pidemmillä väylillä piti tarkemmin selvittää korin sijainti. Pääosin siirtymiset väylältä toiselle olivat ok, silti opasteita olisi saanut olla pari lisää. Ratakarttaa piti vilkaista jonkun kerran, että selvisi väylän muoto tai siirtymä seuraavalle. Väyläopasteet ja muutama opastenuoli paikoilleen niin kyllä tästä kiitettävän radan saa. Tiit ovat huippuluokkaa, iso peukku niistä.

  No nyt 4½/5 rata! Lähes täydet pisteet siitä huolimatta, että väyläopasteet vielä radalta puuttuvat. Rata oli hieno, enemmänkin puistometsää, sopivan avaraa. Väylät olivat selkeitä ja hyvin suunniteltuja, heittolinjat näkyivät heti. Väylät ovat monipuolisia, heittoja sai käyttää sekä rystyltä että kämmenpuolelta. Heittoalustat aivan timanttia! Siirtymiä oli jonkin verran, mutta hyvät opastenuolet auttoivat paljon. Maasto oli erittäin helppokulkuista paitsi siirtymällä väylälle 9. Kärryjen kanssa pystyy pelaamaan radan helposti läpi.

  Väylä 12 on aivan mahdottoman hieno ja haastava. Kokonaisuutena rata ei ole vaikea, mutta se haastava. Erinomainen rata esimerkiksi kisojen järjestämiseen. Ainoa heikkous oli muutamat väylät, joilla spotterin käyttö on aivan pakollista. Hyvällä spottaamisella kiekot löytyivät nopeasti.

  Sen verran laadukas rata on kyseessä, että kierroksen jälkeen ykkösellä oli jo ruuhkaa. Kannattaa ehdottomasti käydä heittämässä läpi. +++++

  Tämä rata täydentää PK-seudun ratavalikoimaa todella mainiosti. Tämän tyylinen pitkä kilpatason metsärata on puuttunut lähiseudulta. Vaikka pientä kehitystä vielä tarvitaan, niin onhan se hienoa päästä heittämään hehtokokoisilta 6×2 metrin luxus- tiimatoilta uusiin koreihin, varsinkin jos on tottunut moniin Helsingin antiikkiratoihin. Väylät ovat vaikeita ja par-tuloksen saaminen on harrastelijalle muutamaa lyhyempää väylää lukuunottamatta todella haastavaa. Usealla väylällä kiekon häviäminen ja etsiminen voi viedä aikaa. Varsinkin väylällä #11 kannattaa olla tarkkana.

Vastaa