"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vanhan Kaivoksen frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Outokummun Vanhalle Kaivokselle kesällä 2015 valmistunut 18-väyläinen frisbeegolfrata. Vuonna 2016 rata sai lopullisen ulkomuotonsa ja on nyt täysin valmis. 18-väyläinen hieno kokonaisuus Outokummun Vanhan kaivoksen idylisessä miljöössä. Rata on nykyään maksuton pelata.

Lue lisää

10285604_440166812813371_1285318144726425974_o

Kesällä 2013 Outokummun vanhalle kaivokselle rakentui 16-väyläinen frisbeegolf rata joka nopeasti keräsikin suuren suosion, jopa yllättävän suuren. Vuonna 2015 vetovastuun Frisbeegolf radasta otti paikallisten toimesta perustettu seura OFG (Okun frisbeegolf) joka nopeassa aikataulussa muutti 16-väyläisen, 18-väyläiseksi kokonaisuudeksi, rakennutti loistavat heittoalustat, tekivät väyläopasteet ja antoivat radalle muutenkin upean ulkonäön. Vuonna 2016 rata sai lopullisen ulkomuotonsa ja Outokummun kylä voi olla ylpeä tuosta radasta joka kerää koko ajan uusia ja uusia heittäjiä ympäri suomea. Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan Outokummun Vanhan Kaivoksen frisbeegolfrataan upeassa kaivoksen miljöössä, kaivoksen varjoissa.

Malmitalolta (Kaivosmiehenpolku 2) on myös mahdollista lainata kiekkoja (2 €/kiekko, 2 tuntia).

Radan lähellä sijaitsee Lasten kaivos jossa viihtyy perheen pienimmät ja myös isommat.

Ravintola wanha paja sijaitsee myös kivenheiton päässä väylältä numero 1, Ravintolassa ravintola tason annokset ja A-Oikeudet.

Kaivos Burger-Kafe palvelee kesän ajan kätevästi väylien 5-6 välissä, mikäli nälkä hiipii kesken kierroksen tai jano yllättää. Täälläkin A-Oikeudet ja herkulliset burgerit!

Harjoitus kori sijaitsee väylän 1 vieressä.

Ajankohtaista

29.08.2013
Vanhan Kaivoksen frisbeegolfradan avajaiskisat lauantaina 31.8.2013
Tervetuloa Vanhan Kaivoksen frisbeegolfradan avajaisiin lauantaina 31.8.2013!   Avajaispäivän ohjelma   10 .15 – ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Kaivosmiehenpolku 2
  83500 Outokumpu


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Kumimatto

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Okun Frisbeegolf

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori, Ravintola, Kahvila, Vessat

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Vanhan Kaivoksen frisbeegolfrata

Väylä 1: Väylä 1

Pituus 90 metriä. Par 3

rata1Heittotapoja kaksi. Joko forella korille tai antsalla korille, kummankaan onnistumisesta ei varmuutta ole sillä väylä on selkeä mutta harmittomalta tuntuva lipsahdus kostautuu useasti sillä tunnetusti kiekon parhaiten nappaa se kuuluisa puu tai oksat.. Kori tiistä katsottunaoikealla nyppylän päällä.

Väylä 2

Pituus 102 metriä. Par 3

rata2Väylä 2!  Väylällä pitkä kaarto vasemmalle koko väylän ajan. Tämä väylä on liidättäjien unelma. Väylällä selvä "ränni" mihin kiekon saadessaan liitelee söpösti korin lähelle, mutta erehdyppä pois tuosta "rännistä" puut yleensä rankaisee. HUOM. VÄYLÄLLÄ ON KAKSI MANDOA JOIDEN VÄLISTÄ KUULUU HEITTÄÄ (n. 10-15m heitto paikasta) mikäli heitto lipsahtaa mandojen väärältä puolelta suoritetaan uusiheitto heitto paikalta ja lisätään tulokseen yksi heitto. OB -> MAANTIE JOKA KULKEE VÄYLÄN VASEMMALLA PUOLELLA. HUOM HUOM!! VÄYLÄN 3 HEITTOPAIKKA SIJAITSEE VÄYLÄN 2 LÄHIETÄISYYDESSÄ JOTEN ÄLÄ HEITÄ ENNENKUIN ET NÄÄ VÄYLÄLLÄ 3 IHMISIÄ JOTKA OVAT 2 VÄYLÄN VARRELLA KULKEMASSA!!!

Väylä 3

Pituus 78 metriä. Par 3

rata3Ylämäkeen heitettävä oikealle kaartuva väylä. Monen rakastama monen vihaama. Forea suositellaan mutta heittotyylejä tuntuu olevan yhtämonta kuin heittäjääkin. Haasteen väylälle tuo mäenpäällä oleva OB linja joka kulkee koko matkan mäenpäällä. Vinkkinä annettakoot, liian suoraa ei kannata heittää tai antsaa ilman antsaa....

Väylä 4

Pituus 43 metriä. Par 3

rata4Niinsanottu "pirkku" väylä. kori tiiltä katsottuna vasemmalla puolella. Heitto loivahkoon ylämäkeen, voit melkein kuulla birdie ketjujen laulavan, mutta tottakai väylällä on pakollinen heittosuuunta eli mando portti jonka läpi pitää heittää... ja aina se karkaa sieltä vasemmalta ohi ja birdie muuttuukin bogeyksi.. hurraa! Kori tasanteella on OB linja noin 5m korista kiertäen koko yläosan piristävästi.

Väylä 5

Pituus 74 metriä. Par 3

rata5 (1)Väylä numero 5. Toinen muuttunut väylä! Koria siirretty noin 10m eteenpäin tuoden lisää haastavuutta tällä väylälle. Väylä heitetään luoti suoraan mandopuun vasemmalta puolelta (toiset heittää toiset ei minä usein en...) ja loppuun kevyt söpö kaarto vasemmalle missä kori sijaitsee. Tälläkin väylällä korin näkee selvästi heittopaikalta. Mando tuo tälle väylälle sen ikävän jännityksen ja toki oikealla vaaniva pyörätien käsittävä OB.. HUOMIOIKAA ALUEELLA LIIKKUVAT IHMISET. OB Alueet! Vasemmalla puolella pyörätie ja ajorata, oikealla puolella kulkeva pyörätie ja samainen pyörätie myös korin takana.

Väylä 6

Pituus 127 metriä. Par 4

rata6Suora, rikastevaraston ali heitettävä, lopussa oikealle kääntyvä väylä. Väylä on valehtelematta erikoisuudessan uniikki eikä vastaan kävele toisenlaista tapausta.  Toidet rakastaa toiset vihaa. Haasteellinen väylä mutta hyvän foren tai nätin annukan taitavalle täysin pirkutettava väylä. Koko väylän matkan vasemmalla vaanii junarata joka on OB aluetta. OB Väylän vasemmassa laidassa oleva junarata. HUOMIO! Varo Vanhan Kaivoksen aukioloaikoina liikkuvaa kaivosjunaa.    

Väylä 7

Pituus 100 metriä. Par 3

rata7Avoin, hiekkakentällä sijaitseva väylä. Kori näkyy suoraan edessäpäin tiiltä katsottuna. Pitäisi olla niiiiin pirkutettava väylä kun olla ja sopii, mutta kummasti vaan se par sinne lappuun kirjataan... OB Väylän alussa oleva junarata. HUOM, Varo väylän 8 heittäjiä.    

Väylä 8

Pituus 157 metriä. Par 4

rata8Pitkä, osittain hiekkakentällä sijaitseva, lopussa vasemmalle kääntyvä väylä. Ensimmäinen draivi kentän reunalle (100m) ja siitä lähäri korille ja pirkkua korttiin! Korin takana vaan ilkeä alamäki joka tuppaa haluamaan kiekon itselleen ja kiekot tykkää mennä sinne.. OB alueet kiehtoo kiekkoja... Kova kätisille oikea kunnon tykitys väylä. Huhu kertoo että eräs SM-Tason heittäjä paukautti tällä väylällä 140m avauksen ja oli pettynyt. OB Korin takana alamäessä OB raja. Ja  oikealla sijaitseva junarata.

Väylä 9

Pituus 140 metriä. Par 4

rata9Tervetuloa väylälle 9. Olemme saapuneet etuysin päättävälle väylälle. Väylä heitetään loivaan alamäkeen jossa puiden varjostaman reitin päässä oikealla sijaitsee kori, kuulostaa helpolta eikö vain. Alamäkeen 140m kaartoa oikealle, helppoa! Mutta eieiei, ennen graalin maljaa elikkäs "pönttöä" korin edessä vaanii ISO OB ALUE. Alue käsittää leveyttä n. 30m ja pituuttakin n.15m) Houkutus heittää yli ensimmäisellä kostautuu kun ensimmäinen livahtaa OB alueelle sillä paikallisääntönä on ensimmäisen heiton mennessä OB alueelle seuraava heitto tapahtuu dropzonelta ja tuloskorttiin yksi heitto lisää #kivakiitos. Lähestymis tapoja korille on yhtämonta kun heittäjiäkin, ja kahdella hyvällä heitolla pirkkua pääseekin kirjoittelemaan korttiin suhteellisen helposti! OB: Korin lähellä sijaitseva tolpilla merkattu alue. Ensimmäisen heiton mennessä OB alueelle, seuraava heitto dropzonelta ja tulokseen yksi heitto lisää. Toisen ja kolmannen tai neljännen yms mennessä OB jatketaan normaalilla OB säännöllä.

Väylä 10

Pituus 51 metriä. Par 3

 • rata10Väylä 10. Parin mukava pirkkuväylän jälkeen on aika palata arkeen ja kohdata tämä puu pirulais väylä... Pillisuora väylä korille jota varjostaa ensimmäiset 40m tiheä puuviidakko sekä vasemmalla että oikealla. Uskaltaisin bväittää että tämän 40m aikana ei löydy kovin montaa puuta joka ei olisi saanut maistella kiekon ihanaa muovin tuntua. Jos joskus kannattaa syödä kaarnaa uskossa että se suojelisi kiekkoja puilta... tätä väylää ennen sitä todellakin kannattaa syödä ja paljon! Pirkkuvero lunastetaan tällä väulällä jos millä. Pillisuoralla heitolla ensimmäinen heitto korin lähelle ja toinen pönttöön ja pirkkua korttiin!
OB. Vasemmalla kulkeva pyörätie ja ajotie. Väylän alussa myös mando portti joka pitää heittää!

Väylä 11

Pituus 89 metriä. Par 3

Lopussa oikealle kääntyvä metsäväylä.
OB Vasemmalla puolella oleva junarata.

Väylä 12

Pituus 114 metriä. Par 4

Pitkä, suora metsäväylä.
OB Vasemmalla puolella oleva junarata.

Väylä 13

Pituus 50 metriä. Par 3

Loivaan alamäkeen heitettävä metsäväylä.
OB Korin takana ja oikealla puolella olevat tiet.

Väylä 14

Pituus 54 metriä. Par 3

Lyhyt, mutkikas metsäväylä.

Väylä 15

Pituus 57 metriä. Par 3

Mutkikas metsäväylä.
OB Vasemmalla oleva tie.

Väylä 16

Pituus 45 metriä. Par 3

Kaivostornin vierestä heitettävä, vasemmalle kaartuva väylä.
OB Kaikki muut paitsi asfalttialueet.
HUOMIO! Väylällä on pakollinen kiertosuunta. Väylällä oleva ios mänty on mando, joka on kierrettävä oikealta puolelta.

6 arvostelua radalle “Vanhan Kaivoksen frisbeegolfrata

  Todella erikoinen rata vanhan kaivoksen ympäristössä. Hyvällä tavalla erikoinen. Loppupään koreilla maisemat ovat melko huikeat ja kaivoksen toiminnot tuovat maustetta kierrokseen. Kaivosjuna, junarata ja heitto varaston alta ovat mukava lisä. Ryppyotsaisten suorittajien kannattaa valita joku toinen rata. Väylät ovat pääosin lyhyitä, mutta teknisiä ja osin kapeitakin. Varsin viihdyttävä kokonaisuus!

  Väylät on hyviä ja sijainti on mainio. Radan maksullisuus on kuitenkin minusta kohtuutonta, erityisesti kun rata ei edes ole vielä valmis ja valtaosa Suomen radoista on ilmaisia. Lähtöpaikoilta puuttuu myös väylän kartta, joten ensimmäisellä kerralla saat etsiä ensin maalin.

  Väylille tehdyt muutokset viime kesästä olivat onnistuineita. Opasteetkin olivat nyt kunnossa. Loppupään väylät raivattu/tamppaantuneet paljon paremmiksi.

  Erikoisia ja näyttäviä väyliä sisältävä rata, jolle vanha kaivos luo omanlaisensa tunnelman.

  Erinomainen rata hienossa ympäristössä. A1-luokitus on oikea, sillä väylät eivät ole hurjan pitkiä ja itsekin sain pelattua varsin hyvän kierrostuloksen. Tiipaikat, opasteet, väylämerkinnät, korit, OB-alueet, kaikki erinomaista tasoa. Ainoa miinus tuli runsaslukuisesta hyttyspopulaatiosta pelatessani 15.6.2019 kierroksen, mutta sillehän me emme mahda mitään.

Vastaa