"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Valkeakoski DiscGolfPark

#valkeakoskidgp

Radan kuvaus

Valkeakoskelle vuonna 2012 avattu 9-väyläinen DiscGolfPark. Rata on suunniteltu harrastajakäyttäjille.

Lue lisää

Radalla järjestetään viikkokisat lauantaisin klo 12. Lisätietoja viikkokisojen formaatista löytyy osoitteesta www.vlkdg.fi.

Rata on heittokunnossa myös talvella; väylät tampataan latukoneella ja tiit pidetään heittokunnossa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Eerolantie 8
  37630 Valkeakoski


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  VlkDg

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Valkeakoski DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Valkeakoski DGP #1

Pituus 50 metriä. Par 3

Lyhyt 50m väylä, jossa kori nököttää keskellä puiden ympäröimää aluetta. Korin takana kulkee pyörätie, ja vasemmalta väylää rajaa parkkipaikka muutamien puiden takana. Korin oikealla puolella on loiva alamäki, joka aikaansaa pitkähkönkin rollerin putin osuessa alarautaan ja suunnaten kohti kolmosväylää. Tarjoatpa annukkarystyä, forea tai upsia on korttiin mahdollista saada helppo birdie.

Väylä 2: Valkeakoski DGP #2

Pituus 74 metriä. Par 3

74m loiva alamäki hysseväylä oikeakätiselle rystyheittäjälle. Väylää piristävät runsaat puut sekä vasemmalla että oikealla ja todennäköisesti liian korkea heitto päätyy puiden oksiston kautta kauemmaksi osoitetusta postiosoitteestaan kuin olet heittäessäsi aikonut. Oikealla väylää rajaa pyörätie, takana sekä vasemmalla autotiet, jonne matkaa kuitenkin on reilusti. Liiaksi oikealle lähtenyt heitto todennäköisesti päätyy pajukkoon heinikon keskelle, josta heitto napakasti korille suunnaten on mahdollista leimauttaa par korttiinsa. Tarkemmille heittäjille birdie korttiin palkinnoksi.

Väylä 3: Valkeakoski DGP #3

Pituus 90 metriä. Par 3

90m puukuilu, joka hieman aukeaa loppua kohden nousten oikealle aukeavaan ylämäkeen. Vahvalla forella aloitusheittonsa heittänyt saa koriin puttailla suuremmitta vaivoitta pirkkoheittoaan . Muille väylä tarjoaa runsaita puuosumia. Maltillisella heitolla par tulosta voitaneen sanoa hyväksi suoritukseksi. Puolivälissä väylää oikeassa reunassa on mandopuu, jolla ykkösväylän heittäjien turvallisuutta pyritään parantamaan. Mandomissillä pääset dropzonelle vasemmalle puiden sekaan käyttämään kaiken luovuuteesi jatkoheittoa suunnitellessasi. Mikäli olet ensimmäisiltä väyliltä saanut tuloksen pakkaselle, tämä väylä ne rohkeammalla heitolla usein ottaa takaisin.

Väylä 4: Valkeakoski DGP #4

Pituus 100 metriä. Par 3

Satametrinen liidätysväylä, jossa tiin edessä kummallakin puolella oleva koivut sekä pajukot ennen OB-kosteikkoaluetta panevat miettimään kakkosheiton aloittamista suoraan kosteikon toiselta puolelta. Heiton mennessä OB:lle aloitus dropzonelta kosteikon toiselta puolelta. Väylä viettää koko matkaltaan kosteikon jälkeen vasemmalle, jossa puustoa riittää. Kori sijaitsee vasemmalle viettävässä mäessä, joten rolleritkaan alarautaan putatessa eivät ole harvinaisia. Korin taakse avatessasi saat kasvillisuuden keskeltä etsiä kiekkoasi, jollet tarkkana seuraa heittoa loppuun asti. Avaus sweet spottiin, tarkka lähestyminen ja par lukemaa korttiin. Birdiekään ei kovempikätisille ole mahdoton suoritus.

Väylä 5: Valkeakoski DGP #5

Pituus 84 metriä. Par 3

Semikapea väylä, joka kokonaisuudessaan hellii vahvakätistä foreheittäjää birdiellä putin ollessa kunnossa. Väylä nousee koko 84m matkansa hienoisesti ylöspäin. Päätyessäsi joko oikealle tai vasemmalle aloitusheitollasi, löydät itsesi suunnittelemasta hyvinkin kapeasta puuvälistä jatkoheittoa kohti koria. birdiesta doublebogeyihin, kaikki lukemat mahdollisia riippuen mihin aloitusheittosi sijoittuu väylällä. Muutamien metrien päässä tiistä sen kummallakin puolella koivut, jotka eivät kiekkoa hellästi pitele heiton lähtiessä napakasti kädestä.

Väylä 6: Valkeakoski DGP #6

Pituus 83 metriä. Par 3

Hyppyrimäen ja mäkimontun tuntumassa heitettävä ala-ylämäkiväylä. Hyppyrimäen ollessa talvikaudella käytössä, väylän käyttö on kielletty. Tällöin käytössä on väylä 5B. Korkeuseroja löytyy ja väylä on tuulelle altis, oikealle kaartavat heitot löytyvät puiden ja kivikon keskeltä, josta onnistunut heitto korille on hieno saavutus! Kori sijaitsee puiden reunaaman polun päässä alaspäin ja sivulle viettävän mäen päällä, jossa rolleri saavuttaa huimia pituuksia putin epäonnistuessa, hole-in-onesta triplebogeyhin, kaikki on mahdollista ja mikään ei ole mahdotonta tällä väylällä. Vasemmalle viettänyt tai liian aikaisin kädestä lähtenyt heitto päätyy mäkimonttuun, josta onnistuneella lähestymisellä par tulokseenkin vielä pääsee. 83 metriä silkkaa heittämisen iloa.

Väylä 7: Valkeakoski DGP #7

Pituus 104 metriä. Par 3

Pisin väylistä, 104-metrinen tiiltä lähtien loivasti nouseva, muutaman mäentöppäreen ylityksen vaativa liidätysväylä. Alkupäässä oikealla ja vasemmalla oja, josta kiekkoa hakiessa tulee mieleen lietteen hajun vuoksi jättää kiekko sijoilleen. 20m jälkeen väylä avautuu kapeaksi niityksi, jossa alkuhaasteen antaa matalista heitoista nauttivalle ensimmäinen n. 3,5m korkuinen töppäre, johon liian matalaksi jäänyt heitto joko pysähtyy tai saa aikaan komean liipin keskiniitylle. Isompikätiset avaavat koria likempänä olevan mäen juurelle, josta hyvällä putilla ja tuulettomalla säällä birdiekin on mahdollinen. Liiaksi oikealle jäänyt pidempi avaus saattaa päätyä mäkimonttuun tai kivikkoon korin oikealle puolelle. Talvella väylä ei ole käytössä hiihtomaan vuoksi. Väylän korvaa VlkDG 8b väylä väylän 8 jälkeen.

Väylä 8: Valkeakoski DGP #8

Pituus 62 metriä. Par 3

Tämä 62-metrinen tarjoilee hole in one- yrittäjälle rokotusta kunnon sliipillä metsän puolelle, jossa tiheä pusikko hillitsee pidempiä puttiyrityksiä. Oikeakätiselle rystyheittäjälle annukkaväylänä tai forella korille, jolleivät petolliset puut oikealla puolella rivissä seistessään päätä estää korille pääsemistä pikku pusulla, joka usein ohjaa kiekon joko kosteikkoon keskimailla väylää, tai vasemmanpuoleiseen mustikkametsään. Alkupäässä sijaitseva vasemmanpuolen Apinanleipäpuu on tottunut osumiin, ja näin ollen ohjaakin usein kiekot kauniisti metsän siimekseen. Aloittaessa huomioitava alempana oikealla oleva väylän 9 tii, suosituksena odottaa tiin tyhjenemistä.

Väylä 9: Valkeakoski DGP #9

Pituus 66 metriä. Par 3

66m oikealla taittava fore /antsaväylä, jossa suoraksi menneellä heitollakin on mahdollisuus korjata par tulos korttiinsa. Korin takana on pienen pieni alamäki. Jonkin verran kivikkoa korin takana, joka onnekkaan avauksen saattaa pysäyttää sijoilleen, jollei mukin kilahdusta avauksella kuulu.

17 arvostelua radalle “Valkeakoski DiscGolfPark

  Mukava ja monipuolinen metsärata. Laajin versio on 14-väyläinen; radan alusta löytyy alkuperäisen opasteen lisäksi pienempi opaste, jossa näkyy 13 väylää. 14. väylä löytyy jatkamalla vähän eteenpäin 13. korilta.

  Mukava puistorata, muutamalla väylällä enemmän metsikköä. Parilla väylällä on mahdollisuus heittää kiekko syvälle suohon joista haku on haastavaa. Samasta maastosta johtunee myös hyttysten määrä, joten Off olisi syytä olla mukana.

  Mukavan simppeli aloittelijarata.

  Kahden vuoden takaisen yrityskerran jälkeen uudelleen tämän kokonaisuuden nakelleena sanoisin, että rata on kokonaisuutena parantunut!
  Väylien heittomatkat ovat vaihtelevuudeltaan mukavat ja tarjoavat myös kokeneemmallekin heittelijälle omat haasteensa. Väylät ovat myös selkeästi opastettu ja korit näkyvät heti heittopaikalta yhtä väylää lukuunottamatta.

  Tälle ratakokonaisuudelle lähtiessä on syytä huomioida luonnon verenimijät. Älä huido, ota OFF!

  Huomioita:
  + Vanhan 5. väylän poistaminen kokonaisuudessaan oli loistava päätös!
  + Opasteet ja heittopaikat ovat erittäin hyvälaatuisia ja -kuntoisia.
  + Rata on hyvin ylläpidetty!

  +/- Muutamalla heittoväylällä saa varomalla varoa, ettei heitä muovilättyjänsä liian itsevarmasti pitkään pöheikköön.

  – 4. väylälle voisi vasemmanpuoleiseen ryteikköön tehdä tarkoituksella kiekonhakua helpottavia lautapolkuja, sillä onhan alue vanhan suon päälle raivattu.
  – Väylien heittomääriä suunnitellessa ei ilmeisesti ole omistettu kolmea enempää sormea? (Kaikki heitot ovat par 3)

  Arvosanani radalle:
  Jyy!

  Vain positiivisia adjektiiveja: Monipuolinen, haastava ja kiinnostava. Väylällä 6 on mahdollisuus saada hyviä rollereita kahteenkiin suuntaan kuten kävi minulle ja ”paikallisoppaalle”. Kaksi birdietä kuitenkin, vaikka muutoin meni yli tavoitteesta. Oli tässä oikeakin syy käydä: Eerola, Eerolantiellä Eerolan kaupunginosassa.

  Vaikka rata on vasta avattu, niin jo nyt jokainen väylä on raivattu viimeisen päälle valmiiksi, rataopasteet ovat kunnossa ja kaikki tiit ovat riittävän suuria kunnolliseen vauhdinottoon. Väylät monipuolisia ja haastavia. Lopussa pari liidätystä laskettelurinnettä alas. Itsehän olisin halunnut vielä väylän, jossa tuolta rinteen huipulta pääsisi heittämään täysillä alas, mutta nyt alamäkeen on vain kaksi lyhyttä liidätystä. Turvallisuuden nimissä ehkä parempi noin, mutta kun olisi kivaa! 😀

  Erittäin hieno ysiväyläinen. Varsinkin 6.väylä oli hieno heitettävä. Vaikkei rata ehkä hirveän vaikeakaan ole niin kyllä jo hieman kauemminkin harrastanut hieman haastetta tästä saa. Väylät löyty hyvin ja kulku radalla oli helppoa. Suosittelen kyllä kenelle vaan, oli heittäjän taso mitä tahansa.

  Yksi parhaista jollei paras ysiväyläinen mitä olen pelannut. Väylien määriin, sijaintiin ja tarkoitusperiin suhteutettuna todella monipuolinen ja mukava. Erityisesti mieleen jäi väylien hyvä yleiskunto – metsä/puistoradaksi hyvin hoidettu ja heittopaikat, opasteet ja griinit olivat kyllä vähintään hyvässä kunnossa. Vähän ehkä helpohko mutta puhutaan kuitenkin B-tason radasta jossa on aloittelujoidenkin hyvä kokeilla. Katsotaan sitä haastetta sitten tulevalta radalta..

  Asiallinen rata. Väylät 4, 6 ja 7 pykälän hienompia ja mielekkäämpiä. Haastetta riittää kokeneemmallekin heittäjälle. Hienosti hoidetut ja siistit väylät. Kehittyy varmasti vielä paremmaksi radaksi. Harmittavaa oli nähdä tussien määrä yläpannoissa (jopa huippuheittäjän nimi bongattu – E.S.).

  5.3.2016 alkaen joka lauantai klo 12:00 Viikkokilpailut, ensimmäiset pidettiin Lauantaina hienossa säässä.
  Rata on tampattu tasaiseksi väylät ja helppo kulkuisia, radalla viikottaista talvikunnossa pitoa…
  Tervetuloa viikkokisoihin kilpailemaan ja muutenkin kokeilemisen arvoinen talvellakin 🙂
  vlkdg.fi

Vastaa