"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tyngän frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Aloittelija ystävällinen, mutta kokeneemmallekin haastetta tarjoava rata.

Lue lisää

Väylillä on haettu monipuolisesti erilaisiin heittoihin pakottavia muotoja. Radan vieressä koulun leikkivälineet ja hyvät parkkialueet. Radan läheisyyteen on suunnitteilla grillikota.

Radan tiedot

 • Osoite

  Tilvistie 33
  85140 Kalajoki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Tyngän frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Tynkä #1

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 2: Tynkä #2

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 3: Tynkä #3

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 4: Tynkä #4

Pituus 138 metriä. Par 4

Väylä 5: Tynkä #5

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 6: Tynkä #6

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 7: Tynkä #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 8: Tynkä #8

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 9: Tynkä #9

Pituus 65 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Tyngän frisbeegolfrata

  Kalajoen kaupungissa Tyngän frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 672m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1580m. Pelattu 31.7.2022.

  Tyngän rata sisälsi vain hyvin minimaalisia korkeuseroja, joten vain hyvin kevyestä ulkoilusta käy radan kiertäminen. Helpohkoa ja pääosin lyhyttä metsäväylää tarjolla 9-väylän verran. Puita kuitenkin paljon pelissä ja vaikeuttamassa satunnaisen heittäjän elämää. Siirtymät lyhyet eli varsin nopea kiertää.

  Rata varsin tuore ja kaikki rakenteet eivät edes olleet paikoillaan ja ne mitkä olivat, niin olivat uudenveroisessa kunnossa. Ratakartasta oli pelihetkellä paikalla vain kehikko. Heittopaikat poikkeuksellisen isot, heittopaikkaopasteet hyvät ja korit ( myös yksi treeni ) erinomaiset. Hyvät, tukevat sillat leveän ojan yli. Koulun alueelta löytyi myös roskista moneen lähtöön. Haketta oli siirtymäpätkille ajettu jonkin verran eikä varmasti olisi haitaksi vaikka sitä hommaa jatkaisi jatkossakin. Lähin evästelypaikka Kotieläinpiha Hulivili 4km päässä. Kalajoen keskustan palveluiden äärelle 10km.

  Rata on varsin tuore, joten kaikki polut eivät ole vielä kunnolla tallaantuneet. Vaikkei next tee -kylttejä ollutkaan lainkaan, niin väylät löytyivät ihan kohtuudella. Pienet puiset tms. kyltit eivät kuitenkaan paljoa maksaisi, jos niitä jaksaisi joskus radalle rakennella. Kutoselta seiskalle sai pienen hetken siirtymää arpoa. 2/3-väylät olivat turhan lähekkäin ja viereiselle väylälle kiekon viskaaminen hyvin helppoa. Väylät hieman turhan samankaltaisia… suoraa metsäistä puukujaa oli tarjolla loputtomasti. Rata kaipaisi akuutisti pusikoiden raivaamista useammalla väylällä. Ihan älyttömän pahoja supermegamonstereita ei juurikaan ollut, mutta pelattavamman radasta saisi reunostoja harventamalla. 9-väylä oli kehno, sillä siellä raivaamista olisi eniten ja mörri ihan kaikkein pahinta, kiekon hukkaaminen hyvin helppoa ihan keskellekin väylää. Lisäksi 9-väylän kori ja 4-väylän heittopaikka liian likellä toisiaan. Väylistä huonoin ehdottomasti nelonen mikä oli aika törkyinen ja heittolinjojen puolestakin vähän niin ja näin. Raivausta vaatisi aika paljon, jotta olisi pelattavampi se.

  Tyngän rata oli ihan kelvollinen perus metsärata koululaisille. Väylien sivustat aika peitteiset monella väylällä ja vaatisivat raivaamista. Kiekot onneksi kuitenkin löytyivät ihan mukavasti. Kunhan polut vahvistuu ja rata hieman vielä kehittyy, niin arviointi voisi silloin olla ihan hyvin yhtä pykälää korkeampikin.

  3/5

Vastaa