"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Toramon frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Rovaniemelle loppukesästä 2012 avattu 18-väyläinen rata joka laajentui 20 väyläiseksi syksyllä 2015.

Lue lisää

Toramon frisbeegolfrata tarjoaa haasteita jokaiselle pelaajalle. Suurin osa väylistä on ahtaita metsärännejä, vieläpä kohtalaisen kapeita ja pitkiä., vaikkakin mandoja löytyy kolmelta väylältä ja onhan seassa myös saariväylä.

Radalta löytyy myös väyliä, joilla korkeuserot aiheuttavat päänvaivaa. Ensimmäiset kahdeksan väylää ovat aika tasaisia, mutta sen jälkeen meininki muuttuu tyystin.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Pälvitie
  96440 Rovaniemi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Rolffarit

 • Suunnittelija

  Rolffarit, Seppo Nieminen & Pierre-André Forest

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Toramon frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Toramo #1

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 2: Toramo #2

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 3: Toramo #3

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 4: Toramo #4

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 5: Toramo #5

Pituus 250 metriä. Par 5

Väylä 6: Toramo #6

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 7: Toramo #7

Pituus 194 metriä. Par 4

Väylä 8: Toramo #8

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 9: Toramo #9

Pituus 141 metriä. Par 4

Väylä 10: Toramo #10

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 11: Toramo #11

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 12: Toramo #12

Pituus 119 metriä. Par 3

Väylä 13: Toramo #13

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 14: Toramo #14

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 15: Toramo #15

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 16: Toramo #16

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 17: Toramo #17

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 18: Toramo #18

Pituus 165 metriä. Par 4

Väylä 19: Toramo #19

Pituus 116 metriä. Par 4

Väylä 20: Toramo #20

Pituus 186 metriä. Par 4

9 arvostelua radalle “Toramon frisbeegolfrata

  Rata oli käännetty loppusyksyksi väärinpäin, eikä väyläopasteita ollut lainkaan – ensimmäisellä väylällä oli jonkinlainen ratakartta. Jäi kyllä vähän huono maku tästä, oikein päin pelattuna varmasti hyvä, mutta sitä ei päässyt kokemaan.

  Monipuolinen metsärata mukavan kuivassa kangasmaastossa. Muutama hienokin väylä, mutta alle 70 metriset väylät eivät kuulu mielestäni nykyaikaiseen ratavalikoimaan kuin ehkä yksittäisinä ja hyvin suunniteltuina. Täällä niitä on useita, mistä miinus. Kannattaa silti ehdottomasti käydä kokeilemassa, 4-/5.

  Paremman puoleinen rata, joka kannattaa tulla pelaamaan kauempaakin. Rata on kokonaisuutena haastava kelpo tuloksen kannalta. Maasto on helppokulkuista mäntykangasmaastoa pääosin hiekkaneulaspohjalla. Niin kiekot kuin heittopaikatkin löytyvät sujuvasti ja väylien väliset siirtymäkävelyt jäävät lyhyiksi. Korit ovat mainiossa kunnossa, ne ovat ”Old School” -tyyppisesti ilman uudempia leveitä yläpantoja.

  Väylät ovat monipuolisia ja tyypeiltään ne tarjoavat voimakkaasti ääripäitä. Muutamat väylät (mm. 5., 7., 18. ja 20.) vaativat erittäin pitkiä alkuheittoja jo pelkkään ihannetulokseen, joukossa vaikea ja mitä kiinnostavin 250 metrin Par 5, jonka heittolinjat ovat myös kapeahkoja… Osa väylistä tarjoaa kaksi vaihtoehtoista lähestymislinjaa, mahdollisesti radan pidempään historiaankin pohjautuen. Lisäksi osa Par 3 -väylistä on tavallista pidempiä. Sitten suorastaan kevennyksinä on myös yksittäisiä 50 metrin miniväyliä suorastaan edellyttämässä birdieitä.

  Korkeuserot maustavat kierrosta mukavasti selvemmin väylästä 9. lukien. Jossain määrin avoimempiin heittoihin jää tilaa selvimmin väylillä 1. ja 20. Useimmat väylät ovat runsaiden keskikasvuisten mäntyrivistöjen vartioimia, mutta mahdottomia muutaman kymmenen sentin välisiä puuryteikköjä ei käytännössä ole. Omaan makuuni (olen Keski-Uudeltamaalta) olisin ollut vailla monipuolisempaa puustoa väyliä sävyttämään. Uudelleen taas seuraavalla Rovaniemen käynnillä!

  Rata on erinomaisessa kuivassa mäntymetsässä. Väylät on suunniteltu aikanaan viisaasti ja on sekä avoimempia että kapeampia väyliä. Sopivasti korkeuseroja. Rata sopii kaikille. Suosittelen!

  Hieno ja monipuolinen rata komeassa maastossa. Pärjätäkseen pitää olla heitot monipuolisesti hallussa. Paikoittain puita on aika reippaasti ja mahdollisuus päästä testaamaan mielikuvitustaan pelastaessaan suoritustaan tiheästä metsästä takaisin väylälle. Suosittelen vierailemaan. Varokaa poroja 🙂

  Hieno rata hienossa maastossa! Täällä pitää heittää tarkasti! Pituuttakin tarvii osalla väylistä. Omasta mielestä mikään väylä ei ole huono tai liian helppo. Väylät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. On ylämäkeä, alamäkeä, kapeaa, vähän leveämpää, lyhyttä, pitkää, suoraa, mutkaista jne.
  Jos liikut Rovaniemen lähistöllä niin kannattaa ehdottomasti käydä!

Vastaa