"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tohmajärven frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Pururadan ympäristössä oleva 18 väyläinen rata. Väylät monipuolisia ja korkeuseroja löytyy.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kirkkotie 10
  82600 Tohmajärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  Obsidian Discs

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Ville Nivalainen / Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

Väyläkuvaukset

Tohmajärven frisbeegolfrata

Väylä 1: Tohmajärvi #1

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 2: Tohmajärvi #2

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 3: Tohmajärvi #3

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 4: Tohmajärvi #4

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 5: Tohmajärvi #5

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 6: Tohmajärvi #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 7: Tohmajärvi #7

Pituus 116 metriä. Par 4

Väylä 8: Tohmajärvi #8

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 9: Tohmajärvi #9

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 10: Tohmajärvi #10

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 11: Tohmajärvi #11

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 12: Tohmajärvi #12

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 13: Tohmajärvi #13

Pituus 127 metriä. Par 4

Väylä 14: Tohmajärvi #14

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 15: Tohmajärvi #15

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 16: Tohmajärvi #16

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 17: Tohmajärvi #17

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 18: Tohmajärvi #18

Pituus 64 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Tohmajärven frisbeegolfrata

  Oli ihan hauska neppailurata, jossa kuitenkin vaihtelua heittojen muodoissa ja sopivasti haastetta väylien lyhyydet huomioiden. Holariruneja löytyy useita jos löytyy yli 80m heittokättä, mutta myös haasteita.

  Ongelmana on ryteikköisyys. Pahasti. Niin hauskoja kuin väylät olivatkin, kaikki väylien vieressä oli suoraan sanottuna syvältä. Todella paljon nokkosia, todella paljon heinikkoa (jonka takia -1 pitikin merkata tuloskortin sijaan omaan kiekkobägiin), risukkoa, vetelikköä ja jopa mehiläistarha. Tahtoisin pelata radan uudelleen useita kertoja, mutta kiekkojen etsimiseen meni niin hävyttömän kauan, että en tiedä jaksaako reilun 30minuutin ajomatkaa istua radalle ja pois. Nykyinen arvostelu on vain tämän takia 3/5, jos mikäli väyliä ympäröiviä ryteikköjä saadaan poistettua on rata ehdottomasti käymisen arvoinen, etenkin aloittelijalle. Nykyisellään en valitettavasti voi suositella rataa.

  Tohmajärven kunnassa Maiju Lassilan yhtenäiskoulun vieressä Tohmajärven frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää, 1456m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3980m. Pelattu 20.8.2021.

  Tohmajärven osin metsikössä ja osin pururadalla sijainnut rata sisälsi hieman korkeuseroja, muttei hengästymään päässyt missään vaiheessa kuitenkaan. Siirtymät järkeviä ja suht lyhyitä, joten kohtalaisen nopeasti rata on kierrettävissä. Väylät pääosin suht lyhyitä ja helpohkoja vaikkei ihan mitään superhelppoa ilman esteitä suoraan korille heittämistä kuitenkaan. Väylistä nro 11 erottui pikkunättinä väylänä edukseen ja myös nro 18 puistoväylänä miellytti myös.

  Olemassa olevat rakenteet erinomaisessa kunnossa, kuten aivan uudelta radalta sopikin odottaa. Infokartta, heittopaikkaopasteet ja korit suuntanuolineen ( + yksi harkkakori ) priimaa laatua! Ja kunniamaininta heittopaikoista jotka oli rakennettu väylä pituuden mukaan, pidempi pitkillä väylillä ja lyhyempi lyhyemmillä väylillä, oikein hyvä ja yllättävän harvinainen ratkaisu.

  Mutta ei… raakile, hyvin monessa suhteessa. Paljon puuttui sellaisia rakenteita, joita 18-väyläisellä aina odottaisi olevan. Taukopenkkejä ei yhtään koko radalla! Ei yhtään roskista, eikä myöskään minkäänlaista löytökiekkolaatikkoa. Monin paikoin olisi kaivannu pikkusiltoja ojien yli sekä portaita pahimpiin paikkoihin. Next tee -kylttejä ei ollut yhtään kappaletta, mutta niitäkin olisi kaivannut, arpoa sai mm. siirtymää väylien 10-11 ja 13-14 välillä. Lisäopastusta olisi voinut olla muuallakin. Osin toki asiaan vaikutti se, että uudella radalla ei ollut polut vielä tallaantuneet.

  Sokkoväyliä oli tietenkin muutamia ja tarkkaa spottaamista vaatii, kun alueelle liikkuu kuitenkin runsaasti muitakin kuin frisbeegolfin pelaajia. Kakkosen kori näkymättömissä montussa ja olin jo heittänyt avaukseni kohden kasin koria, kunnes huomasin erheeni. Rinne kakkosen korin ympäristössä varsinkin sateella turhan liukas jyrkkyyden takia, portaat olisivat enemmän kuin tervetulleet! Viimeisen eli 18-väylän heittopaikkaopaste ei vastaa todellisuutta.

  Tohmajärven uuden frisbeegolfradan ehdottomasti suurin puute oli kuitenkin alati läsnä olevat supermegamonsterimörrit liian monilla väylillä, mm. 9, 10, 11 ja 12 vain muutamia mainitakseni. Yksin heittäjälle aika orpoa, kun spottaaminen toivotonta. Itselläkin kului ihan ”kiitettävästi” aikaa kiekkojen turhauttavaan etsintään. Kun rata on rakennettu aluskasvillisuuden kannalta ongelmalliseen paikkaan missä pahimmat puskat on muutoinkin raivaamatta, niin on vaikea tai jopa täysin mahdoton uskoa, että Tohmajärven kunnalla riittäisi minkäänlaisia resursseja radan riittävään ylläpitoon. Radalla pitäisi tehdä aika hurja raivausurakka väylien varsilla ja sen jälkeenkin säännöllistä niittoa… ei onnistu, ei mitenkään.

  Jep! Raakile tosiaan, niin kovin monessa suhteessa. Pitkälle radalle välttämättömiä rakenteita puuttuu paljon, niitä lisäämälläkin arvosana nousisi itsellä vain yhden pykälän. Radan ryteikköisyys ei vain valitettavasti tule poistumaan, vaikka kuinka hyvää tahtoa kunnalla olisikin. Toivottavasti toki olen väärässä. Ei ole minkäänlaista kiirettä palata tuonne uudestaan!

  2/5

Vastaa