"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tikkalan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pururadan läheisyydessä oleva 9-väyläinen metsärata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Särkilahdentie 224
  82350 Tohmajärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Hiekka/Sora

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Ville Nivalainen / Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Tikkalan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Tikkala #1

Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 2: Tikkala #2

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 3: Tikkala #3

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 4: Tikkala #4

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 5: Tikkala #5

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 6: Tikkala #6

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 7: Tikkala #7

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 8: Tikkala #8

Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 9: Tikkala #9

Pituus 68 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Tikkalan frisbeegolfrata

  Tohmajärven kunnassa Tikkalan kylällä koulun ja päiväkodin alueella aivan 6-tien vieressä Tikkalan frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 535m ja C2-luokitus. Pelattu 20.8.2021.

  Tikkalan metsässä/kuntoradalla sijaitseva rata tarjosi jonkin verran korkeuseroja, mutta huonompikuntoisempikin pärjää mainiosti radan ilman pulssin nousemista vaarallisen korkealle. Väylät ovat helppoja, mutta tarjoavat mukavaa perustason tekemistä koko 9-väylän ajan, heittolinjat selkeät paitsi 8-väylän alussa. Puut ovat kuitenkin koko ajan jotenkin mukana, ihan aakeetalaakeeta heittotilaa ei ole yhdelläkään väylällä. Siirtymät myös lyhyet, joten rata on nopea kiertää. Suosikkiväyliä kaksi ensimmäistä jotka heitettiin loivaan alamäkeen kumpikin.

  Kun rata on uusi, niin rakenteet pääosin oikein hyvässä kunnossa, kuten kuuluukin. Infokartta, heittopaikat ja heittopaikkaopasteet erinomaiset! Vanhat Seppo-korit ajavat asiansa vielä ihan hyvin. Uskoisin, että korit on kiikutettu kahdelta lakkautetulta keskustan radalta.

  Mutta… aika paljon olisi tällä Tikkalan radalla mahdollisuus kehittyä, jos Tohmajärven kunnalla vain intoa suinkin riittäisi. Pahiten pielessä on opastus… next tee -kylttejä olisi tarvinnut käytännössä lähes jokaiselle väylälle, mm. siirtymät 1-2, 3-4, 5-6 ja 8-9 mystisiä, karttaa sai olla koko ajan vilkuilemassa, jopa harvinaisen kovaa arpomista siltä osin. Radan ollessa uusi ei polkujakaan ole riittävästi vielä muodostunut suuntien hahmottamiseen.

  Toinen ison iso miinus soralla olevista heittopaikoista, jotka olivat jokaisella väylällä pahasti kuopalla, surullista lähinnä. Varsinkin 1 ja 2-väylien jyrkimpiin kohtiin portaat olisivat enemmän kuin paikallaan. 3-väylän oikeaa sivusta kannattaa oikeasti varoa, kiekon kadottaminen sinne mörrimöykkyyn hyvin helppoa, muutoin onneksi kiekot löytyvät oikein hyvin. Ratasuunnittelun kannalta kukkanen väylien sijainnissa, sillä ensimmäisen ja viimeisen väylän tulisi sijaita aika likekkäin, nyt vikalta väylältä oli turhan pitkä siirtymä lähtöön. Toinen hieman pidempi siirtymä oli kolmoselta neloselle. Löytökiekoille ei laatikkoa ollut minkäänlaista.

  Tikkalan frisbeegolfrata oli oikein mukava hyvänmielen rata. Väylät helppoja ja sopii hyvin juurikin koulun yhteyteen. Radan helppoutta ja osin hyvin sujunutta kierrosta kuvaa oma tulos ( -2 ) mihin en pääse likimainkaan koskaan vaikka olisi kuinka helppoa tahansa. Rata on selvästi rakennettu pienellä budjetilla ja koreja tuotu muualta. Heittopaikoissa säästäminen on hyvin lyhytnäköistä toimintaa ja ehottomasti pitäisi vaihtaa tekonurmeen tms! Ja vielä sitten ne next tee -kyltit kiireesti radalle, niin voisi antaa radalle helposti 1-2 pykälää korkeamman arvioinnin.

  On hieno juttu, että Tohmajärvelle on saatu kaksi uutta rataa, mutta kumpainenkin vaatisi paljon jatkokehittämistä, jotta kasvaisivat oikeiden ratojen joukkoon. Varsinkin Tikkalan potentiaali on kyllä iso, joten toivotaan tsemppiä kunnan budjetin laatijoille, jotta rahaa liikenisi myös jatkossa radoille riittävästi.

  3/5

  Mukavaa, että omalle mökkikylälle tullut rata. En haluaisi kauhean kriittinen olla, kun tiedän, että radan eteen nähdään paljon vapaaehtoistunteja. Paljon oli raivattu risukkoa, mutta silti onnistuin hukkaamaan 2 luottokiekkoa pöpelikköön 45m väylillä, vaikka näin tarkalleen heitot ja alastulon.

  Tiit ovat paikalleen ajettuja sorakasoja, mikä aiheuttaa jo ongelman irroituskulman kanssa, kun kenkä painuu miten sattuu irtosoran sekaan. Korit ovat tulitikkuaskin kokoisia halpiskoreja. Väylät ovat lyhyitä, joten putterilla pärjää koko kierroksen. Kritiikistä huolimatta parempi, että on olemassa rata, kuin ei ole. En kuitenkaan viitsi toisten mennä.

Vastaa