"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tikkakosken frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Syksyllä 2019 valmistunut rata. Radalta löytyy 10 vaihtelevaa ja aloittelijaystävällistä väylää. Maasto on miellyttävää mäntymetsää Luonetjärven rantamilla.

Lue lisää

Radan parkkipaikka on yhteinen Tikkakosken luontopulun ja Länsirannan valaistun kuntoladun kanssa. Kesäaikaan radalle pääsee alikulkutunnelin kautta. Talvella taas ylittämällä Luonetjärventie ja kulkemalla pyörätietä pitkin noin 200 metriä kohti ilmasotakoulua, eli luoteeseen.

Huom! Radan karttalinkki johtaa pysäköintialueelle. 1. väylän heittopaikka sijaitsee n. 200 m päässä luoteeseen tästä, toisella puolella Luonetjärventietä.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Luonetjärventie 809
  41160 Jyväskylä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Kyösti Honkaperä, Tapani Vaahervaara, Sami Talvensola

 • Suunnittelija

  Kyösti Honkaperä, Tapani Vaahervaara, Jani Saukko, Sami Talvensola

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Tikkakosken frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Tikkakoski #1

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 2: Tikkakoski #2

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 3: Tikkakoski #3

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 4: Tikkakoski #4

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 5: Tikkakoski #5

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 6: Tikkakoski #6

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 7: Tikkakoski #7

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 8: Tikkakoski #8

Pituus 136 metriä. Par 4

Väylä 9: Tikkakoski #9

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 10: Tikkakoski #10

Pituus 42 metriä. Par 3

9 arvostelua radalle “Tikkakosken frisbeegolfrata

  Hieno rata, suosittelen käymään. Rata kangasmetsäpohjalla joten kiekot eivät huku, ja puitteet muutenkin kunnossa. Ainoa iso miinus on 8-väylän suunnittelu, väkipakolla tehty kierto joka pakottaa heittämään autotietä kohti on huonoa suunnittelua. Kaikkiaan 4/5

  Jyväskylän kaupungissa Tikkakosken taajamassa luontopolun ja koirapuiston lähettyvillä Lounetjärven rannalla Tikkakosken frisbeegolfrata. Radalla pituutta 10-väylää (693m) ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2400m.

  Tämän metsäradan pelaaminen kävi lähinnä kevyestä ulkoilusta, sillä rata ei käytännössä korkeuseroja juurikaan sisältänyt yhtään. Radan väylät olivat lyhyitä, helpohkoja ja tasamaan heittelyä vailla mitään isompia jippoja tai erikoisuuksia. Toki puitakin oli runsaasti kuitenkin pelissä. Heittolinjat koko ajan selkeät. Vesi hienosti maisemallisesti läsnä useammalla väylällä, kuitenkin väylät niin kaukana vesirajasta ettei edes aloittelijan heitto voi edes teoriassa lentää veteen. Tasaisesta väylämassasta erottui aivan omassa kastissaan edukseen nro 9 mikä oli hieno pieneen alamäkeen heitettävä tekninen väylä mikä sopisi ihan mille tahansa pro-tason radallekin.

  Siirtymät kummalliset… itse radalla siirtymät olemattomat. P-paikalta useamman sadan metrin siirtymä alikulun alitse ekalle heittopaikalle. 1-väylän jälkeen pieni p-paikka mihin yhden pelaajaporukan auto juuri kurvasi, kun itse siitä ohi meni. Eli radalla kaksi p-paikkaa, vaikka opastus koirapuiston kulmilla olevalle p-paikalle, ainakin se on isompi. Hieman sekavaa.

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa, kuten kohtalaisen tuoreelta radalta sopii odottaakin. Löytyi infokartta, hyväkuntoiset heittopaikat ( suojana useammalla väylällä puukehikoita ), heittopaikkaopasteet, korit + treeni myös ok. Next tee -kyltit löytyi, vaikka tiiviillä radalla olisi ilmankin ehkä pärjännyt.

  Mutta… ei vaan sytyttänyt ihan loppuun asti. Jotenkin tylsää ja osin sekavaakin oli tämän Tikkakosken radan toteutus. Rata kulki erittäin tiiviillä alueella ja väylät oli ahdettu liian sumppuun. Kun pitkiä väyliä ei ollut mahtunut mukaan, niin yksi on pitänyt väkisin kuitenkin runtata mukaan eli nro 8 mikä sitten teatraalisella mandolla olikin saatu venytettyä pitkiin mittoihin, ei, ei, ei! Ja mikä tarkoitus oli nelosen mandolla?!? Ilmeisesti suojella vitosen heittopaikkaa, mutta olivat jo joka tapauksessa liian lähekkäin nämä väylät, niin mando siltä osin turha. Ihan snadisti tuli vain mieleen, jotta pitäisikö rata lähtökohtaisesti tehdä kokonaan jonnekin muualle missä tilaa olisi ollut toteuttaa oikeasti laadukas ja lähes kaikilta ominaisuuksiltaan parempi rata.

  Kasassa on ihan kohtuullisen nätti ja helpohko 10-väyläinen rata hienoissa vesimaisemissa. Jotenkin vain paikka on väärä tai rata liian pitkä alueelle. Keinotekoiset mando viritelmät eivät oikein ymmärrystä saa. Paljon pitää radan muuttua, jotta innostaisi uudelleen mennä pelaamaan.

  2/5

  Pariin asiaan kiinnitin tässä palautteessa huomiota. Niihin tässä nyt hieman lisävaloa tarjoan.

  Kun taas seuraavan kerran alat suunnittelemaan frisbeegolfrataa, muistat, että kaupungin tai kunnan kanssa saattaa tulla melko kova vääntö alueesta ja toimenpiteistä ylipäänsä, jos ei ole omaa tonttia tarjota. Tämän alueen kaupunki luovutti pitkin hampain, jotta Tikkakoskelle saatiin vihdoin ja viimein pitkään haluttu rata. Yhdeksän väylää oli määritelmä. Vettäkään ei saatu peliin, kun kaupunki määritteli OB:n, jota ei tosin tikutettu. Väylät 1-3 ja 5 nuolee käytännössä kaupungin asettaman OB:n rajoja. Rata-aluetta ei tosiaan rakentaja saa itse valita oman mielensä mukaan, mutta senhän jo varmaan tiesitkin. Onneksi rata on ollut kuitenkin useimmille mieleinen. Harmi, ettei kutkutellut sun makunystyröitä.

  Mitä tulee parkkialueisiin, meillä oli alkuperäisenä ajatuksena kaivaa talkooporukalla se ekan ja vikan väylän mäki pois, ja tehdä siihen parkkialue, jonne mahtuisivat kaikki 6-väyläiselle radalle jonottavat autoineen, mutta siihenkään kaupunki ei suostunut. Yllättävän hyvin porukka on kuitenkin jaksanut kävellä sen 250 metriä nykyiseltä viralliselta parkkipaikalta radalle ja takaisin. Yhdestä hyperventilaatiokohtauksesta olen kuullut, mutta sekin meni ilmeisesti nopeasti ohi. Pahoittelut veneilijöille siitä, että joku heittoporukka on ajanut sinne heidän parkkipaikalleen. Siinä on saattanut pahimmassa tapauksessa joku veneilijä joutua kävelemään jopa puolisen kilometriä koirapuiston kulmalta veneelleen. Ei, ei, ei!

  Kiitos palautteesta! Pitkän tähtäimen tavoitteena meillä on tehdä tästä täydellinen neppirata, ja olemme yhteydessä sinuun, kun päivitämme rataa 2-3 vuoden päästä. Voit myös auttaa meitä kehittämään rataa olemalla yhteydessä Jyväskylän kaupungin liikunta- ja metsäsektoreihin. Ehkä saamme paremman alueen radalle, kun joku ulkopuolinen antaa palautetta.

  Rentoja vetoja! Cheers!

  Moro! Jos rata ei minua miellytä, niin se ei miellytä. Ennenkuin alkaa oma vastinettaan julkisesti näkyville laatimaan, niin olisi hyvä hetki vetää henkeä ja miettiä sanojaan uudestaan ettei tulisi yllä olevia ylilyöntejä. Minulta ei lisäksi ole mitenkään pois se, että moni myös on tykännyt tästä radasta, kukin tyylillään, tottakai.

  Mukava 10-väylänen rata harvassa mäntykangas metsässä, jossa ei kiekot ihan heti huku.
  Turvallisuusnäkökulmasta katsottuna rata voisi olla 9-väylänen. Nyt muutama kori turhan lähellä töistä teetä. Samoin parilla väylällä jätetty ranteen paskuisia mäntyjä vitosen rinkiin, aika turhaa.

  Rata pelattu 12.5.2020, aloittelijan ajatuksia:

  Rata löytyi helposti, parkkipaikalta lyhyt kävelymatka ensimmäiselle tiille. Opasteet seuraaville väylille selkeät, ja väylät erinomaisessa kunnossa. Sopivan haastavia väyliä, löytyy mandoja ja OB-aluetta, jopa yksi saariväyläkin.
  Aloittelijoiden kannattaa pelata saariväylä ilman saariväylän sääntöä, jos saareen saaminen on ylivoimainen tehtävä.

  Oma suosikki ehdottomasti väylä 9, hieno alamäkiheitto monttuun. Mikään väylä ei ollut erityinen inhokki, sopivan haastavia kaikki väylät! 🙂

  5/5, ehdottomasti tulen toistekin pelaamaan!

  Radalta löytyy hyvää haastetta pitkäänkin pelanneelle, mutta toimii jo hetken aikaa pelanneellekkin erittäin hyvin. Opasteet on selkeät, tiit on tehty hyvin ja kunnossa. Jos menee eritasoisten heittäjien kanssa radalle niin ehdottomasti Tikkakoskelle, rata haastaa kokeneet pelaajat ja antaa armoa aloitteleville. Yksi parhaista 10 väyläsistä radoista jonka olen itse pelannut.

Vastaa