"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tervaslahden frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Savonlinnan Tervaslahdelle loppukesästä 2012 avattu 6-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Helppo, aloittelijaystävällinen 6-väyläinen puistorata. Jokaisella väylällä on jokin juju, hieman haastetta löytyy myös kokeneemmalle pelaajalle, aloittelevalle harrastajalle puolestaan loistava rata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Telakkatie 16
  57230 Savonlinna


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  6

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Marko Voutilainen

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Tervaslahden frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Tervaslahti #1

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 2: Tervaslahti #2

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 3: Tervaslahti #3

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 4: Tervaslahti #4

Pituus 124 metriä. Par 4

Väylä 5: Tervaslahti #5

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 6: Tervaslahti #6

Pituus 58 metriä. Par 3

5 arvostelua radalle “Tervaslahden frisbeegolfrata

  Savonlinnan kaupungissa Tervaslahden frisbeegolfrata. Radalla pituutta 6-väylää, 488m ja D1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1470m. Pelattu 28.6.2021.

  Tämä puistoratamainen rata oli likimain pelkkää tasamaata, joten sen puolesta yhden kierroksen pelaaminen kävi erityisen kevyestä ulkoilusta. Väylät olivat avoimia eli tilaa oli pääsääntöisesti oikein mukavasti heittää ja heittolinjat siten suht selkeät. Avoimuudesta huolimatta väylät oli rakennettu niin, että lähes jokaisella väylällä oli jonkinlainen haaste puiden ja pensaiden muodossa eli lyhyille radoille tyypillistä ”suora heitto korille” tyylistä pelaamista ei ollut tarjolla. Siirtymät mukavan lyhyet. Radan nurmikkokin vastikään ajettu eli erittäin lyhyttä. Suosikkiväylä viimeinen eli nro 6.

  Pieni infokartta löytyi alusta ja samoin roskis. Heittopaikat olivat pieniä, mutta ajoivat ihan kohtuudella asiansa. Seppo-korit olivat ihan hyvässä kunnossa.

  Mutta… puutteitakin oli. Heittopaikkaopaste löytyi pelkästään 6-väylältä. Next tee -kylttejä ei ollut yhtään ja niitä olisi tarvinnut yllättävän paljon tiiviilläkin radalla. Väylät 1 ja 2 liian lähellä toisiaan, sillä kakkosen heittopaikka aivan liian likellä ykkösen koria. Muut väylät riittävän kaukana toisistaan. Puistomaisessa ympäristössä kiekot löytyvät Tervaslahdessa hyvin, mutta… päästettiin ohitse pojan kanssa yksi pelaaja joka veti kolmosella avauksella sellaiseen mörriin oikealle ettei todellakaan pahemmasta väliä! Itsekin olin auttamassa kiekon etsinnässä saniaisten ja puskien seasta, mutta toivoton oli urakka. Eli väylällä kannattaa tuossa kohdin todellakin pysyä!

  Jotenkin Tervaslahden radalla tuli hieman ristiriitainen fiilis. Tykkään puistoradoista missä on paljon tilaa heittää, kun oma heittotarkkuus on tosi alkeellisella tasolla. Mutta sitten… ei tuo rata silti oikein perinteisestä puistosta käynyt. Hieman kuin vietäisiin keskelle suurinta viljapeltoa puistopläntti, niin hieman teennäinen fiilis tuli radalla. Lisäksi rakenteet pahasti rupsahtaneet ja monilta osin pikaisen korjauksen tarpeessa! Sellaista perusmukavaa heittelemistä, muttei yhdelläkään väylällä minkäänlaista wau-efektiä kuitenkaan. Hieman siis sellainen väritön, hajuton ja mauton rata. Näitä on nähty Suomessa aivan tarpeeksi!

  3/5

  Päivitetään arvostelu kahden vuoden takaisesta. Hyvä 6-väyläinen rata, jossa väylillä on tilaa heittää. Toisella väylällä on pelotteena korin takana oleva vesi, joka syö sinne lentäneet kiekot. Ainoa risu onkin alueen ylläpito. Puisto on päässyt heinittymään jonkin verran, pieni siistiminen voisi olla paikallaan. Kuten kuvauskin kertoo, rata on suunnattu aloittelijoille.

  Kenties Suomen paras 6-väyläinen rata. Lähes jokaisella väylällä on jokin juju, eikä pelkällä hyssen roiskimisella pärjää. Tiit ja opasteet kunnossa, puistokin ihan hyvin ylläpidetty. Kaikki väylät tosin saisivat olla par 3, mutta aloittelijaradalla 124m par 4 väylänkin ymmärtää.

  Ainoastaan viimeinen väylä ei pärjää vertailussa ensimmäiselle viidelle väylälle.

  Lyhyt vasta-alkajien rata. Itse kävin lämmittelykierroksen heittämässä ennen siirtymistä isommille radoille.
  Väylillä sai hyvän tuntuman perusheittoihin. Olin radalla yksin, mutta jos siellä olisi enemmän väkeä niin joutuisi odottelemaan ennen kuin seuraavan väylän väki on avannut väylänsä, sillä monet tiipaikat olivat parin metrin päässä edellisen väylän koria.
  Parilla väylällä oli käytetty kumpareita mukavasti hyödyksi.

Vastaa