"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tervalammen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Paltamon 12-väyläinen frisbeegolfrata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Lepikontie
  88300 Paltamo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Mika Seppänen

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Tervalammen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Tervalampi #1

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 2: Tervalampi #2

Pituus 80 metriä. Par 4

Väylä 3: Tervalampi #3

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 4: Tervalampi #4

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 5: Tervalampi #5

Pituus 94 metriä. Par 4

Väylä 6: Tervalampi #6

Pituus 96 metriä. Par 4

Väylä 7: Tervalampi #7

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 8: Tervalampi #8

Pituus 94 metriä. Par 4

Väylä 9: Tervalampi #9

Pituus 97 metriä. Par 4

Väylä 10: Tervalampi #10

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 11: Tervalampi #11

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 12: Tervalampi #12

Pituus 58 metriä. Par 3

10 arvostelua radalle “Tervalammen frisbeegolfrata

  Paltamon kunnassa Tervalammen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 12-väylää, 890m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2820m. Pelattu 12.9.2023.

  Tervalammen metsärata sisälsi jonkin verran korkeuseroja, joten aika ajoin sykekin pääsi jonninmoisiin lukemiin nousemaan. Radan nätein ja kivoin väylä ylivoimaisella ääntenvyöryllä oli aivan selkeästi 10-väylä vesitornin vieressä. Siirtymien pituudet järkevät, paitsi 12-väylältä p-paikalle aika mahtisiirtymä lopuksi.

  Ratakartta ikäänsä nähden vielä ihan kelvollisessa kunnossa, ainoastaan suojalasi kokenut hieman kovia. Heittopaikat olivat Metelin radan tapaan betonilaatoilla mitkä ihan kelvollisessa kunnossa. Korit ilmeisesti alkuperäiset Sepot 11 vuoden takaa, mutta erinomaisessa kunnossa suorastaan ja erityismaininta korinumeroinnista. 8-väylän korin jälkeen oli auki ollut kota tulisteluun ja puitakin oli tarjolla. Kuivikekäymäläkin oli, tosin ilman kuiviketta juuri nyt. Paltamon keskustan palveluiden äärelle matkaa 1,5km.

  Mutta ei… yritin 10-väylän kehumisen lisäksi miettiä väylistä jotain muuta positiivista sanottavaa, mutten vain keksinyt, en sitten yhtään mitenkään. Koko rata upposi kirjaimellisesti suohon jo 2-väylän jälkeen ja 3-väylä hieman komppasi perässä. Ei yhtä ainoaa radan väylää koskaan ikinä missään milloinkaan rakenneta suolle, jossa varmuudella kastelet kenkäsi vaikka vedenpitävät sellaiset olisi. Pelifiilis oli sinetöity syvimpiin suonsilmäkkeisiin koko loppuradan ajaksi. Kirosanojen tulva tuon 2-väylän jälkeen oli loppumaton, vaikkei yleensä tapana kiroilla juurikaan ole.

  Noh… kun pahimmasta suomonsterista oli päästy eroon, niin… voi huokaus sentään. Sitten alkoikin sellainen supervaarallinen sokkoväylien kavalkaadi ettei ihan hetkeen ole moista missään päin Suomea tullut koettua. Saattoi olla muitakin, mutta erityisesti väylät 6, 7, 8, 9, 11 ja 12 olivat kyllä jotain ihan järkyttävää pelattavaa, sen verran hasardia turvallisuuden kannalta heittäminen oli. Mentiin vasten pururataa niin vaarallisesti, että hupsista keikkaa, yhtään et nähnyt kuka sieltä mutkan takaa mahdollisesti vastaan tulee! 6-väylän oletetulla heittolinjalla hiihtosilta. Tosin kartta opasti heittämään jonkinlaisen fakiiriheiton vasemmalta. Noh… jos satuit aloittelijana viskaamaan siitä kapeasta milliraosta osumatta siltaan tai puskiin, niin sitten näkyväisyys eteenpäin purulle olikin täysi nolla… jep.

  12-väylä pakko nostaa viimeisenä väylänä esille. Yleensä viimeinen väylä jopa lopetuksena hieman määrittelee koko radan väylien tasoa, niin kyllä, niin Tervalammellakin. Vaikka väylä suht suora olikin, niin pururata kaartoi juurikin siinä kohdin jyrkästi oikealle missä kiekolla on se kaikkein kovin vauhti ja, jos sieltä joku onneton lenkkeilijä sattuisi tulemaan, niin jälki olisi silloin aika ruman näköistä.

  Heittopaikkaopasteet kautta linjan täysin tuhottuja, riekaleisia, runneltuja, osa maassa pötköllään makoilemassa. Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa yhtään kappaletta, vaikka monin paikoin niistä olisi ollut kovastikin apua, esim. siirtymä 12-väylän korilta parkkipaikalle oli niin pitkä, jotta olisi ollut ihan kiva olla tiedonvahvistusta siitä, että olethan nyt kävelemässä varmasti oikeaan suuntaan. Pusikkoa radalla siellä, täällä ja tuolla eli aivan liian paljon! Raivaamista todellakin riittäisi! 4-väylän kori ja 5-väylän heittopaikka aivan liian likellä toisiaan.

  Kuten arvoisa peliraportin lukija varmasti huomasikin, niin positiiviset asiat ovat aikalailla taka-alalla tällaisten ratahirvitysten kohdalla! Yksi huonoimmista väyläsuunnitteluista mihin olen missään törmännyt, muiden liikkujien kannalta erittäin vaarallisia sokkoväyliä aivan liian paljon, lajiin täysin soveltumattomat suoväylät ja rakenteiden laajat puutteet eivät peli-iloa pystyneet synnyttämään edes hetkellisesti. Ainoastaan 10-väylä oli tunkkaisuuden keskellä pienen pieni valonpilkahdus synkkyyteen. Dynamiittia vaan rohkeasti tarjolle ja vanha rata hornan tuuttiin! Asiansa osaava ratasuunnittelija kehiin ja kaikki mahdollinen radalla uusiksi, niin eiköhän tuonnekin saisi ihan laadukkaan radan jopa pidemmänkin sellaisen rakennettua. Harvoin on ketuttanut noin paljon kierroksen jälkeen!

  0/5

  Hyviä uutisia. Voin Markolle ja muillekin luvata, että Tervalammen rata tullaan laajentamaan 18-väyläiseksi. Työt aloitetaan jo tänä kesänä. Suunnitelmat on jo tehty valmiiksi ja kunta jopa budjetoinut tänä vuonna radan kunnostukseen. Innoissani odottelen jo kevättä ja kesää. Luonnollisestikin kaikki suo-elementit poistetaan ja turvallisuusasiat laitetaan kuntoon.

  Todella hyvä ja miellyttävä frisbeegolfrata. Lajia n.5 vuotta harrastaneena ja n. 20 erilaista rataa kiertäneenä tämä menee omaan top 5:een. 3 ensimmäistä väylää, ovat alustaltaan hieman pehmeitä ja märkiä, mutta siitä eteen päin maasto on kuivaa ja helppokulkuista. Kesälomareissun yksi kohokohdista!

  Kolme ensimmäistä väylää on hyttysten täyttämää vetistä ja upottavaa suota jossa vieläpä tiheähkö kasvusto syö kiekkoja. Nelosväylästä eteenpäin rata on ihan mukavaa pelattavaa, mutta kolmen ensimmäisen pelaamiseen en keksi yhtään syytä. Jos ne välttämättä haluaa pelata, on varustauduttava kumppareilla tai maihareilla.

  Ylivoimaisesti surkein frisbeegolf rata mitä olen ikinä pelannut. Rata sijaitsee lammen vieressä joten alue on rehevöittynyt kokonaan myöskin heikon ylläpidon vuoksi.
  Itsekkin lopetin kierroksen 2. Väylän jälkeen koska punainen latitude compassi jäi sinne yhteystiedot löytyy kiekosta joten ottakaa yhteyttä jos löytyy

  Osoitteesta voi jo päätellä millainen rata kyseessä,maapohja märkää upottavaa lähes suota . Suosittelen jalkineiksi saappaita..
  Lopetettiin kesken 2. väylän jälkeen . Radan suunnitellut ilm.joku joka ei ole koskaan kuullutkaan lajista..

Vastaa