"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tarinalaakso New Course

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Tarinalaakso Disc Golfissa Siilinjärvellä on kaksi pro-tason rataa: 2015 valmistunut Old Course ja 2020 valmistunut New Course. Kumpikin kentistä on 19-väyläinen.

Tarinalaakso Disc Golf New Course on Huvikummuntien varteen kesäkuussa 2020 valmistunut pro-tason rata. Alussa on avoimempaa pelaamista ja lopun metsäosuudella enemmän teknisiä väyliä. Radan on suunnitellut siilinjärveläinen Pertti Tuppurainen ja radan ylläpidosta vastaa Vuorelan Veikot.

Lue lisää

Radan sivut Facebookissa: www.facebook.com/tarinalaakso.

Ajo-ohje: Nouse Siilinjärven keskustan rampista ja lähde suuntaan Viitasaari/Maaninka.  Noin kilometrin päästä käänny vasemmalle suuntaan Kumpunen. Aja Kumpusentietä noin 500 metriä ja käänny vasemmalle suuntaan Talvitarina/Laturasti. Pysäköinti tapahtuu Huvikummuntien varteen.

New Coursen yhteydessä on myös heittoverkko ja kaksi puttikoria.

WC sijaitsee Tarinalaakson Old Coursen yhteydessä ykkösväylän välittömässä läheisyydessä. New Coursella WC sijaitsee kasiväylän vieressä Laturastin majan pihapiirissä.

Radan ylläpidosta vastaa Vuorelan Veikot ry. Kenttämestari Janne Mönkkönen (0443056441/janne@veikot.fi.)

KISATAPAHTUMIA 2021

Viikkokisat tiistaisin klo 18.00 molemmilla kentillä yhtä aikaa. Kentät varattu ensisijaisesti kisailijoille.

Joukkuefrisbeegolfin SM 19-20.6.2021 (molemmat kentät varattu pe-su vain kisailijoille)

Siilinjärvi Open 7-8.8.2021 (molemmat kentät varattu la-su vain kisailijoille)

Kauden Päätös Tarinalaaksossa 10.10 (molemmat kentät varattu kisailijoille)

Kenttäennätykset (kisoissa pelattu):

Miehet Mikael Räsänen 50 (-13) Viikkokisat 14.7.2020

Naiset Maija Laitinen 62 (-1) Siilinjärvi Open 15.8.2020

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Huvikummuntie 17
  71800 Siilinjärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  19

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Janne Mönkkönen

 • Suunnittelija

  Pertti Tuppurainen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Tarinalaakso New Course

Väylä 1: Tarinalaakso New Course #1

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 2: Tarinalaakso New Course #2

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 3: Tarinalaakso New Course #3

Pituus 179 metriä. Par 4

Väylä 4: Tarinalaakso New Course #4

Pituus 231 metriä. Par 4

Väylä 5: Tarinalaakso New Course #5

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 6: Tarinalaakso New Course #6

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 7: Tarinalaakso New Course #7

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 8: Tarinalaakso New Course #8

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 9: Tarinalaakso New Course #9

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 10: Tarinalaakso New Course #10

Pituus 178 metriä. Par 4

Väylä 11: Tarinalaakso New Course #11

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 12: Tarinalaakso New Course #12

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 13: Tarinalaakso New Course #13

Pituus 173 metriä. Par 4

Väylä 14: Tarinalaakso New Course #14

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 15: Tarinalaakso New Course #15

Pituus 183 metriä. Par 4

Väylä 16: Tarinalaakso New Course #16

Pituus 164 metriä. Par 4

Väylä 17: Tarinalaakso New Course #17

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 18: Tarinalaakso New Course #18

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 19: Tarinalaakso New Course #19

Pituus 81 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Tarinalaakso New Course

  Itselläni oli todella kovat odotukset radan suhteen koska olin ennen tämän radan heittämistä käynyt heittämässä vanhan radan joka on yksi suurimpia suosikkeja kaikista Suomen radoistapi. Mutta mutta, pettymys oli suuri. Uusi rata ei tarjonnut niitä hienoja elementtejä mitä vanha rata tarjosi. Hyvä rata mutta ei lähellekkään samaa tasoa kuin vanha Tarinalaakso.

  Siilinjärven kunnassa ”Tarinalaakso New Course” frisbeegolfrata. Pituutta radalla 19-väylää (2259m) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 6200m.

  Tämä metsä/hiekkakuopparata sisälsi paikka paikoin reiluja korkeuseroja, joten hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Siirtymät järkeviä, joten siltä osin sujuvaa kiertämistä. Alkupään väylät olivat huikeaa väylien ilotulitusta, huikeita maisemia ja haastavia väyliä. Kakkosväylä täyttä timanttia montun pohjalla. Heittolinjat koko radan osalta pääosin ok, muutamassa kohdin piti hieman arpoa, jotta missä kori/linja sijaitsee. Kymppiväylällä TarinaGolfin naapurissa vasemmalla vesi maisemallisesti hienosti läsnä.

  Rakenteet niin hyvässä kunnossa kuin vain voi reilu kolme kuukautta sitten avatulta radalta odottaakin. Infokartta, heittopaikat (isot), heittopaikkaopasteet ja korit (kisa ja treeni x 2) hyvässä iskussa! Löytyi alusta roskis ja erillinen pullo/tölkkiroskis. Löytyi paljon penkkejä, useampi väyläkello, yksi silta kivikon yli ja kakkoselta alas vievät portaat.

  Mutta… voi itkujen itku. Odotukset tälle radalle olivat isot, koska viereinen Old Course on yksi omia lemppariratoja. Tämä uusi rata jää valovuosien päähän vanhasta, valitettavasti. Alku lupasi hyvää ja väylät olivat upeita. Sitten vain tapahtui se mitä metsäväyliltä ei haluaisi kohdata eli öpaut 15 väylää tiukkaa metsäränniä hieman eri variaatioilla ja lopussa sitten kori vasemmalla tai oikealla. Niin tylsää ja mielikuvituksetonta tekemistä, että harvoin harmittaa näin paljon. Kun vieressä on timantti, niin tällainen pudotus tasossa hämmentää. Haastetta riitti loppupäänkin väylillä, ei siinä mitään.

  Muutoin huomioina esim. next tee -kyltit mitä oli sinällään ihan riittävästi, mutta maali ei ole pysynyt kylteissä, joten jo nyt tosi kulahtaneet. Isommalta tieltä voisi olla opasteita kummallekin radalle, sekä uudelle että vanhalle. Surullista oli katsoa sitä roskan määrää mitä löytyi radan varrelta, oli metallitölkkejä, eväsrasioita ja vaikka mitä pitkin poikin heittopaikkoja ja väyliä, törkyisintä pitkään aikaan. Radan hallinnoijan vika ei toki ole, jos roskat eivät löydä tietänsä roskiksiin, vaan ajattelemattomat heittäjät viskovat niitä minne sattuu.

  Ehkä akuutein turvallisuuspuute oli alun heittoverkon sijainti. Poika viskaisi kovan heiton muutaman sentin yli verkosta ja kiekko lensi hakekasan yli kohden ykkösen koria minkä likeltä kiekko löytyi. Hakekasan takana yleensä autoja parkissa ja vielä tiekin, niin olisi toivottavaa, että verkko sijoitettaisiin jatkossa jonnekin muualle. Sinällään toki ajoi asiansa treenaamisen tukena.

  En tiedä. Vuorelan Veikot on tehnyt korona-aikana valtaisan ison ja arvokkaan työn, jotta ovat saaneet radan avattua. Harmittaa sanoa oikeasti, että rata oli paha pettymys, missä alun iloittelun jälkeen oli tarjolla vain tylsyyttä ja itseään toistavia väyliä aivan liian kanssa. Jatkossa ei kyllä ole rataa kiire kokonaan kiertämään uudestaan. Alkupään hienot ja upeat timantit ( väylät 1-4 ) voisi ottaa uusiksi ennen tai jälkeen Old Coursen.

  3/5

  On helppoja birdie väyliä ja haastavia par väyliä. Jokaiselle jotakin. Haastaa kokeneemmankin pelaajan osumaan tarkasti väylään ja jatko heittoihin. Loistavat teet ja siirtymät selkeästi merkattu. Prodigyn korit. Reilusti panostettu radan tekemiseen. Suosittelen vahvasti kaikille, taitotasosta riippumatta.

Vastaa