"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tammela DiscGolfPark

Radan kuvaus

Tammela DiscGolfPark sijaitsee liikuntakeskuksen metsäisissä maastoissa, sekä Mustialan kauniilla puistoalueella. Monipuolisuutta radalta ei puutu.

Lue lisää

Vuoden 2016 aikana rata laajeni 18-väyläiseksi.

Korkeuserot liikuntakeskuksen alueella harjumaisemissa, sekä metsäinen maasto ovat täysin erilainen ympäristö, kuin viiden väylän puistokokonaisuus. Tylsäksi pelaamisen ei pitäisi käydä ja pitkällekin saa heittää. Järvimaisema tuo oman positiivisen mausteensa. Muutama pidempi siirtymä radalta, ikävä kyllä löytyy mutta otetaan nekin kuntoilun kannalta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kyöpelintie
  31300 Tammela


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho / Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Tammela DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Tammela DGP #1

Pituus 85 metriä. Par 3

Radan ensimmäinen väylä heitetään pienen laakson yli vastarinteeseen. Pidä huoli ettet jää laakson pohjalle, muutoin korille on vielä pitkä matka. Urheilukentän aita vasemmalla on OB-raja ja urheilukenttä OB-aluetta. Muistakaa FORE-huuto, mikäli kiekko karkaa vasemmalle.

Väylä 2: Tammela DGP #2

Pituus 91 metriä. Par 3

Kakkosväylällä pääsee nautiskelemaan alamäkeen liidätystä, mutta korkeuden kanssa kannattaa olla tarkkana. Vasemmalle ja oikealla on tiheää pusikkoa, minne kiekko häviää helposti. Heitot kannattaa seurata huolella loppuun asti. Syksyllä väylän oikeassa laidassa on myös paljon marjastajia. Varmistakaa, että väylä on vapaa ennen avausheittoja.

Väylä 3: Tammela DGP #3

Pituus 175 metriä. Par 4

Tästä alkaa radan Mustialan puistoväylät. Täydellisen hienoa puistoa vanhoine puineen seuraavat viisi väylää. Väylän avaus heitetään suoraan ja lopuksi hieman vasemmalle kaartaen. Varmistakaa, että väylä on vapaa, sillä kummun vasemmalla puolella on suosittu laavu. Kori on sijoitettu suurten puiden suojaan ja viistoon viettävä maa antaa mahdollisuuden ikävillä rollereille. Vaikka heittotilaa on runsaasti, suurten puiden oksat tuppaavat tiputtamaan täydelliset heitot alas. Oikealla oleva tie toimii OB-rajana.

Väylä 4: Tammela DGP #4

Pituus 117 metriä. Par 3

Hullun hevosen väylä eli Crazy Horse. Reilu 100 metriä oikealle kääntyen, tilaa heitolle on riittävästi. Edessä näkyvä vanha omenapuu estää liian matalat heitot, ison tammen oksat taas liian korkeat heitot. Edessä vasemmalla oleva peltoalue on OB-aluetta ja kesällä kiekot häviävät korkeaan heinään. Oikealla hiekkatie toimii OB-alueen oikeana rajana. Väylä vaatii erittäin teknisen heiton ja par3 vaatii onnistuneita heittoja. Väylän voi pelata myös ison tammen oikealta puolelta, mutta ole tarkkana koivujen oksien kanssa, mitkä pysäyttävät heiton nopeasti.

Väylä 5: Tammela DGP #5

Pituus 51 metriä. Par 3

Lyhyt väylä huutaa pirkkua 100 % varmuudella, mutta avauksen on oltava hyvä. Väylän voi pelata suoraan keskeltä, vasemmalta tai oikealta. Avausheiton on oltava tarpeeksi matala, etteivät suuret oksat pysäytä kiekkoa. Huomioikaa väylän 6 tiipaikka, mikä on todella (liian) lähellä koria ja oikealle karkaavat kiekot liitävät helposti tiille asti. Muistakaa FORE-huuto.

Väylä 6: Tammela DGP #6

Pituus 94 metriä. Par 3

Ahtaasta välistä heitettävä, vasemmalle kaartava väylä. Väylän vaikeutta lisäävät tiin lähellä olevat suuret oksat. Kunhan niiden ohi pääsee, väylä helpottuu hieman. Kori sijaitsee kahden kuusen takana. Etuoikealla oleva tie toimii OB-rajana oikealla puolella, asfalttitie OB-rajana vasemmalla puolella. Väylän voi pelata myös korkealla heitolla oksien yli, mikäli heittokättä löytyy. Väylällä on kaksi koripaikkaa: A paikan mitta on 86 metriä ja B paikan mitta 94 metriä.

Väylä 7: Tammela DGP #7

Pituus 196 metriä. Par 4

Puiston viimeinen väylä on pitkä par4, joka päättyy järven rantaan. Nyt saa heittää sydämensä kyllyydestä ja pitkälle. Väylän keskellä oleva koivulinja estää sopivasti heittoja, joten tarkkuuttakin vaaditaan. Väylällä on nähty pisimmillään jopa 140 metrin avauksia. Kori sijaitsee suuren koivun takana, joten lähestymisen kanssa pitää olla tarkkana ja koivu pitää uskaltaa kiertää tarpeeksi kaukaa. Oikealla olevat tie toimii OB-rajana.

Väylä 8: Tammela DGP #8

Pituus 79 metriä. Par 3

Olipa siirtymä! Nyt kannattaa istua hetki penkillä ja miettiä avausheittoa. Väylä on lyhyempi, pienen kummun jälkeen oikealle kaartuva tekninen väylä. Suuret kuuset pysäyttävät liian tiukat heittolinjat. Kummun jälkeen on väylällä pientä pusikkoa, joten seuratkaa avausheitot tarkasti, jotta kiekko löytyy. Kori sijaitsee rinteessä ja lähestymisen voi heittää rohkeammin kohti koria.

Väylä 9: Tammela DGP #9

Pituus 82 metriä. Par 3

Etuyhdeksikön viimeisellä väylällä ylitetään jälleen laakso, mutta nyt puut tuovat myös oman lisämausteensa. Väylä haastaa hyökkäämään korille, sillä korin takana on suojana pari isoa puuta ja isoja kiviä. Heitot kannattaa seurata tarkasti loppuun asti. Tämän jälkeen on pidempi siirtymä väylälle 10 urheilualueen huoltorakennuksen ohi ja heittolajikentän läpi kohti metsäväyliä.

Väylä 10: Tammela DGP #10

Pituus 124 metriä. Par 3

Takayhdeksikkö alkaa heti haasteella. Pienen alamäkeen heitettävä väylä, kori sijaitsee väylän vasemmalle puolella. Heittotilaa on kyllä riittävästi, mutta silti suuret puut ovat monen heiton kohtalo. Etuvasemmalla oleva pusikko aiheuttaa paljon harmia, mikä näkyy helposti tuloskortissa. Kannattaa siis avata riittävän pitkälle, muuten olet pulassa.

Väylä 11: Tammela DGP #11

Pituus 77 metriä. Par 3

Nyt heitetään jyrkästi vasemmalle kääntäen. Kori näkyy juuri ja juuri metsän läpi vasemmassa linjassa. Väylä vaatii erittäin teknisen heiton suojapuiden välistä. Liian tiukka heittolinja pysähtyy kuusiin, samoin liian suorat heitot pysähtyvät nopeasti. Tälle väylälle kakkos-nelonen on tuttu yhdistelmä.

Väylä 12: Tammela DGP #12

Pituus 80 metriä. Par 3

Sitten onkin pillisuora väylä. Vaikuttaisi helpolta, mutta ei se sitä ole. Väylä heitetään pienen laakson yli kohti vastarinnettä. Vasemmalle, oikealle tai liian ylös karkaavat heitot pysähtyvät suuriin puihin. Korin takana maasto viettää alaviistoon ja liian pitkät heitot karkaavat kauas. Huolimattomuus kostautuu heti!

Väylä 13: Tammela DGP #13

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä kulkee ensimmäiset 80 metriä suoraan ja lopuksi käännytään hieman oikealle. Kori näkyy juuri ja juuri tiille. Vasemmalla ja oikealla on tiheää vesaikkoa, minne ei kannata sitten missään nimessä heittää. Kori sijaitsee pienen kummun päällä, mikä antaa lisähaasteen väylälle. Liian pitkät heitot karkaavat helposti kauas korista.

Väylä 14: Tammela DGP #14

Pituus 153 metriä. Par 4

Väylä heitetään ensin suoraan noin 60 metriä, minkä jälkeen käännytään lähes 90 astetta oikealle. Kahteen mäntyyn on merkattu mutkan sisälinja, mikä helpottaa väylän hahmottamista. Mutkan jälkeen jatketaan noin 100 metriä suoraan tai oikealle kaartaen riippuen korin paikasta. Molemmissa koripaikoissa kori sijaitsee pienessä rinteessä suurten kuusien suojassa. Koripaikka A on 153 metriä ja B hieman pidempi noin 165 metriä. Mutkan jälkeen vasemmalla on tiheää vesaikkoa, sinne ei kannata kiekkoaan heittää.  

Väylä 15: Tammela DGP #15

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 15 on koitunut monen pelaajan kohtaloksi. Yläviistoon heitettävä väylä, mikä kaartuu lopuksi jyrkästi vasemmalle. Kori näkyy metsän läpi tiille, mutta matkan varrella on reilusti puita estämässä kiekon lentoa. Väylän vasemmalla ja oikealla laidalla on tiheämpää kuusikkoa ja männikköä, mistä on todella vaikea jatkaa väylän pelaamista ja lähestymistä korille. Tällä väylällä kannattaa pelata järkevästi!

Väylä 16: Tammela DGP #16

Pituus 157 metriä. Par 4

Loppu lähenee, mutta väylät eivät helpotu. Väylä 16 aloitetaan tarkalla suoralla heitolla, minkä jälkeen käännytään oikealle. Huomioi edessä oikealla olevat MANDO! Mutkan jälkeen jatketaan harjun päällä hitaasti vasemmalle kaartaen. Kori sijaitsee kummun takana pienessä alamäessä, koria ei näe väylälle. Väylän vasemmassa reunassa ja korin ympärillä on tiheää vesaikkoa, sieltä on todella vaikea palata takaisin väylälle. Tuloskortin nelonen tälle väylälle tarkoittaa neljää hyvää heittoa!

Väylä 17: Tammela DGP #17

Pituus 125 metriä. Par 3

Väylällä 17 heitetään pitkä ja suora liidätys alamäkeen. Kori näkyy tiille ja totta kai sitä lähtee hyökkäämään pitkälle. Avauksen tulee osua väylään, sillä jälleen kerran suuret' puut pysäyttävät vasemmalle tai oikealle karkaavat avaukset. Väylän vasemmalla puolella on lisäksi kolme pihlajaa, jotka estävät heittoja, toisinaan taas kiekko sujahtaa tuurilla niiden ohitse. Korin lähellä vasemmalla vaarana on vielä järvi, minne kiekko voi karata helposti. Kannattaa siis lähestyä mieluummin oikealle puolelle koria rinteeseen.

Väylä 18: Tammela DGP #18

Pituus 115 metriä. Par 3

Viimeinen väylä ei sekään ole mikään helppo! Avaus heitetään pienen loivaan alamäkeen ja väylä kaartuu hiljalleen oikealle. Tilaa on heittää, mutta tarkkuuttaa vaaditaan. Tälläkin väylällä suuret kuuset pysäyttävät kiekkoja. Lisäksi vasemmalle olevan kummun takana odottaa iso alamäki ja järvi, joten älä heitä kiekkoa vasemmalle – mieluummin lyhyempi suora heitto tai pidempi oikealle kääntyvä heitto. Korin takana maasto viettää vielä alaviistoon, joten lähestymisheiton tulee olla tarkka. Väylän jälkeen edessä on vielä pidempi siirtymä kohti parkkipaikkaa.

13 arvostelua radalle “Tammela DiscGolfPark

  Puistoväylät 3-7 etenkin ja myös vaihtelevalla metsäosuudella loppuosan väylät ehkäpä radan näyttävimpiä. Vain aloitusväylä lainaa kuntoratauraa… muut metsäväylät on toteutettu metsän puolelle.

  Aivan, pari väylien välistä siirtymää on erityisen pitkiä, väylälle 8 ja vielä enemmän väylälle 10. Nousseita pikkupuita paikallaan harventaa ainakin väylillä 2, 15 ja 16.

  Metsäväylissä kiinnostavasti korkeuseroja ja useita liidätyspaikkojakin loiviin alamäkiin. Kyseessä ei ole erittäin mäkiseksi miellettävä hiihtokeskus, vaan pikemminkin mäkisen urheilu- ja ulkoilualueen rata (ilman laskettelurinnettä tms.). Heittoalustat mainot. Hyvä rata, jossa monia vaativiakin pitkiä väyliä!

  Rata ,Tiit, Korit ja opasteet hyvässä kunnossa. Siirtymät 7-8 ja 9-10 pitkiä varsinkin tuo jälkimmäinen. Sokkoväyliä metsäväylistä suurin osa. Väylän 16 olisi voinut jättää mielestäni lyhyemmäksi nyt minusta hieman erikoinen. Haastetta riittää ja korkeuserojakin löytyy. Parasta minusta nuo puistoväylät mitä olisi voinut olla enemmänkin. Metsäväylää kun Suomesta kyllä löytyy.

  Etuysi, varsinkin väylät 3-7 sijaitsevat käsittämättömän hienolla paikalla. Puistoratoja ei Suomessa liikoja ole. Kaikki etuysin väylät ovat mielenkiintoisia poislukien #5 51metrinen täysin turha väylä välissä. Takaysin metsäväylät ovat pääosin hienoja, mutta muutama melkoisen turhakin on mukaan eksynyt. Suurin ongelma radalla on muutama pitkä siirtymä. 4/5. Kannattaa käydä!

  Hieno 9-väyläinen rata. Heittomatot kunnostettu syksyllä 2015 ja vuoden 2016 rata laajenee toivoittavasti 18 väyläiseksi. Pääosin puistorata, missä saa kiekkoa liidättää. Muut puistonkäyttäjät pitää huomioida etenkin 3-väylän nuotiopaikalla. 4-väylän pelto on sovittu OB-alueeksi, mistä merkkinä OB-tikut. Kesällä alueella saattaa olla yksityistilaisuuksia, mikä kannattaa varmistaa ennen kuin lähtee pidemmältä käymään radalla. Radalla omat FB-sivut, mistä voi kysellä lisää.

Vastaa