"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Taivaanpankon frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

– Kangas mäntymetsä
– Vaihtelevaa maastoa
– Selkeät ja siistit väylät
– Reilusti korkeuseroja
– Hyvät opasteet

Lue lisää

Lisää infoa ja kuvia radasta:
https://www.facebook.com/sportclubjuuka

Radan tiedot

 • Osoite

  Pykäläsuontie 68
  83900 Juuka


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  Obsidian Discs

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Roni Vornanen

 • Suunnittelija

  Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), Vessa(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Taivaanpankon frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Taivaanpanko #1

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 2: Taivaanpanko #2

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 3: Taivaanpanko #3

Pituus 108 metriä. Par 4

Väylä 4: Taivaanpanko #4

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 5: Taivaanpanko #5

Pituus 121 metriä. Par 3

Väylä 6: Taivaanpanko #6

Pituus 207 metriä. Par 4

Väylä 7: Taivaanpanko #7

Pituus 132 metriä. Par 3

Väylä 8: Taivaanpanko #8

Pituus 126 metriä. Par 3

Väylä 9: Taivaanpanko #9

Pituus 86 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Taivaanpankon frisbeegolfrata

  Ensikertalalaisen kokemuksia
  Ensimmäisen heittopaikan löytäminen haastava.
  Muutamien korien paikan joutui ennokkoon käymään katsomassa jotta tiesi minne pitäisi heittää. Ja nämä olivat juuri pitkiä väyliä.
  Opasteet pitäisi olla niin selkeät että ensikertailenkin osaa mennä radan helposti. Muuten puitteet kohillaan.

  Juuan kunnassa Taivaanpankon hiihtokeskuksen mailla Taivaanpankon frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää (991m) ja BB1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3700m.

  Tämä hiekkakuoppa/metsärata sisälsi jonkinmoisia korkeuseroja, joten jopa kuntoilun puolelle meni kiertäminen. Siirtymät kohtuullisia, ainoastaan kolmoselta neloselle hieman pidempi. Väylät hyviä ja monipuolisia, 9-väyläiseksi poikkeuksellisenkin pitkiä. Oli liidätystä alamäkeen ja kapeampaa väylää sekä ylämäkeä, ei mitään helppoa suoraan korille heittämistä ilman esteitä. Hyvää treeniä myös kokeneemmille pelaajille. Liidätysväylistä suosikki nro 5, kaunis alamäki vasemmalle kaartaen. Myös nro 6 hyvä sekä montun/supan yli heitettävä nro 2. Myös vika eli ysi tarkkaa heittoa vaativa mukava metsäväylä. Kiekot löytyivät maastosta hyvin, tosin varsinkin vitosella spottaaminen ihan tarpeellista.

  Kaikki rakenteet kiitettävässä kunnossa. Infokartta ( x 2 ), löytökiekkolaatikko, korit (treeni ja kisa nuolineen), heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja next tee -viitoitus. Löytyi myös penkkejä ja roskiksia sekä alusta myös vessa. Joskus ollut kävijävihkokin pelaajamäärä seurantaa varten arvottavine tavarapalkintoineen, mutta nyt oli se laatikko tyhjä.

  P-paikka vähän kummallinen. Ensin isohko p-alue missä infotaulu, siitä 400m eteenpäin ja toinen infotaulu ja p-alue ja eka heittopaikka, voipi valita kummalle ajaa. Ekaltakaan siirtymä ei mikään mahdoton.

  Kaikki ei täälläkään ollut ihan kohdillansa. Kutoselta seiskalle siirtymä osin kutosen väylää pitkin, erittäin huono ratkaisu kun kutoselta viskotaan pitkiä heittoja mitkä helposti karkaa. Nämä väylät liian lähekkäin. Seiska muutoinkin radan surkein, osin siis liian likellä kutosta, mutta heittolinjat puuttuivat täysin ja pöpelikköä riitti vasemmalla. En ymmärrä yhtään suunnittelijan logiikkaa tuon väylän osalta. Kolmosella ja ysillä aivan turhat oopeet, joilla suojellaan pururadan käyttäjiä, mutta vaikeutetaan turhaan heittämistä, kun näkyväisyyttä riitti vaikka muille jakaa.

  Taivaanpankon rata oli oikein mukava ja vaihteleva 9-väyläinen missä kaikki rakenteet kunnossa. Liidätysväylistä aina plussaa fiiliksen ja maisemien tähden. Kutosen ja seiskan huono väyläsuunnittelu ja turhat oopeet alentavat hieman muutoin hyvän radan arviointia. Voisi pelata milloin vain uudestaankin!

  4/5

  Mahtava 9-väyläinen rata eikä lainkaan liian helppo. Korit, heittopaikat ja opasteet ovat erinomaiset ja hyvässä kunnossa. Rata vaatii monentyyppistä heittoa lyhyemmistä tarkkuusheitoista aina pitkään kiskaisuun. Varsinkin väylä 3 haastaa avauksesta lähtien. Tällä väylällä kiekot eivät juuri saa väylältä poistua, muuten ollaan ongelmissa. Siirtymä 3-väylältä 4-väylälle on melko pitkä, mutta ehkä siinä onkin hyvä ottaa happea ja kerätä ajatukset hyvin tai hyvin huonosti menneen väylän jälkeen.

Vastaa