"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tahkovuori DiscGolfPark

Radan kuvaus

Tahkovuoren 18-väyläinen AA1-luokan frisbeegolfrata sijaitsee hiihtokeskuksen maastossa. Tällä haastavalla radalla piisaa korkeuseroja ja hienoja maisemia!

Kenttä on avattu kaudelle 2024. Tervetuloa pelaamaan!

Lue lisää

Radan kokonaispituus on siirtymineen noin 6 km, josta väylien yhteispituus on 2315 m. Rata on hyvin liikunnallinen, sillä korkeuseroa radalla on peräti 100 m.

Radalla on useita mahdollisia aloituskohtia. Autolla alueelle saapuva pääsee aloittamaan kolmen eri parkkipaikan kohdalta:

 • Panorama Bar (1. väylä), seuraa Panorama Barin opasteita.
 • Länsirinteiden parkkipaikka (3. väylä)
 • Pehkubaari (10. väylä)
 • Lisäksi Tahkonportaiden yläpäästä lähtee väylä 13.

Radalle voi kesäaikaan saapua myös maisemahissillä.

KISATAPAHTUMIA 2024

Kesän 2024 tapahtumia
Pe 21.6 Tahkovuoren Juhannuskisat, Yksilökisa:
La 22.6 Tahkovuoren Juhannuskisat, Parikisa:
Pe 19.7 Tahkovuori Open parikilpailu:

https://discgolfmetrix.com/2898199

La-Su 22-23.7 Tahkovuori Open PDGA-kilpailu:

Radan tiedotusta voit seurata sen Facebook-sivuilla.

Rataesittelyvideo

Kenttäennätykset (kisoissa pelattu):

Miehet Mikael Räsänen (31.8.2019, Prodigy Disc Pro Tour)/Jesse Nieminen (19.7.2020, Tahkovuori Open), 46 heittoa (-13)

Naiset Henna Blomroos 55 heittoa (-4) 1.9.2019 Prodigy Disc Pro Tour

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Tahkomäentie 333
  73320 Kuopio


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jussi Torvinen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori, Vessat, Kahvio, Ravintola

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Tahkovuori DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Tahkovuori DGP #1

Pituus 132 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Tahko Golf Club

Väylä 2: Tahkovuori DGP #2

Pituus 142 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Tahko.com

Väylä 3: Tahkovuori DGP #3

Pituus 63 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Mediateko

Väylä 4: Tahkovuori DGP #4

Pituus 142 metriä. Par 4

Väyläisäntä: Tahko Safarit

Väylä 5: Tahkovuori DGP #5

Pituus 225 metriä. Par 4

Väyläisäntä: Kuopion Mainosmiehet

Väylä 6: Tahkovuori DGP #6

Pituus 180 metriä. Par 4

Väyläisäntä: Erä24.fi

Väylä 7: Tahkovuori DGP #7

Pituus 136 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Budget Sport

Väylä 8: Tahkovuori DGP #8

Pituus 109 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Tahkonrinteet

Väylä 9: Tahkovuori DGP #9

Pituus 156 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Gebwell

Väylä 10: Tahkovuori DGP #10

Pituus 105 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Pehkubaari

Väylä 11: Tahkovuori DGP #11

Pituus 112 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Tahko Chalet

Väylä 12: Tahkovuori DGP #12

Pituus 70 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Break Sokos Hotel Tahko

Väylä 13: Tahkovuori DGP #13

Pituus 123 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Oheisharjoittelukeskus

Väylä 14: Tahkovuori DGP #14

Pituus 87 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Tahko Spa

Väylä 15: Tahkovuori DGP #15

Pituus 230 metriä. Par 4

Väyläisäntä: Rock Paper Scissors

Väylä 16: Tahkovuori DGP #16

Pituus 129 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Fristads

Väylä 17: Tahkovuori DGP #17

Pituus 84 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Novelle

Väylä 18: Tahkovuori DGP #18

Pituus 90 metriä. Par 3

Väyläisäntä: Panorama Bar

10 arvostelua radalle “Tahkovuori DiscGolfPark

  Tahkovuori on enemmän kuin käymisen arvoinen paikka. Tarjolla on Tuskasoturin mittapuulla aivan liian pitkiä ja haastavia väyliä, mutta par tuloksen saaminen välillä on vielä ihan realistisen ajatuksen päässä. Täällä pelattaessa suurimmat murheet saapuvat varmaankin samaa vauhtia vallitsevan tuulen kanssa. Jos tarjolle sattuu tyyni sää niin uskon tämän ratakokonaisuuden löytyvän sen päivän osalta maan kärkikenttien listalta, mutta vastaavasti navakan tuulen hiipiessä puseroon voi radan väylineen manata alimpaan helvettiin ja helposti.

  Askeleita tulee otettua ihan miehekäs määrä kun mennään ihan väyliäkin pitkin melkoista matkaa ylös ja alas ja kun siihen lisätään kiekon ja lippiksen perässä juostut kilometrit niin päivän kuntoilu tulee enemmän kuin helposti täyteen jo ihan yhdellä kierroksella. Yksi muistutuksen arvoinen asia on se, että ajankohta käynnille kannattaa valita niin, että rata on saanut vastaanottaa kunnostusta isompien kilpailujen yhteydessä. Aluskasvillisuuden ottaessa mittaa ja saavuttaessa normaalin olotilan on ainakin Tuskasoturin turha lähteä kiekkoja etsimään. Eri asia on jos käsi riittää mukille tai sen välittömään läheisyyteen joka kerta. Tulenko uudestaan? Kaikesta kiukuttelusta huolimatta varmasti ja joka kerta!

  Lisää tarinaa ja muutama foto:

  https://tuskasoturit.com/2023/02/15/tahkovuori/

  Erittäin upeissa maisemissa ja myöskin erittäin raskaiden rinteiden varrella olevia väyliä. Muutama erittäin ainutlaatuista väylää myös löytyy radalta, joita ei ole itselle tullut ~150 eri radan joukossa vastaan.

  Todella monella väylällä pääsee birdie-paikoille jos heittopituus yltää 110 metriin (tasamaalla), paikoittain pääsee heittämään oikein upeita ja pitkiä heittoja lähestymiskiekoilla sekä puttereilla.

  Ehdottomasti menee omien suosikkien joukkoon tämä rata, vaikka enemmän taisi jäädä miehestä hikeä radalle kuin mitä tuli tankattua sisälle 🙂

  Kuopion kaupungin Nilsiän taajaman Tahkon kylällä Tahkovuori DiscGolfPark. Pituutta radalla 18-väylää (2406m) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 7400m.

  Siis wau! Tää oli koko kierroksen ajan yhtä parhautta, aivan loistelias rata! Pitkään olen tuumaillut, jotta tuleeko Puijon voittanutta, nyt tuli! Puijo oli se rata mistä oma frisbeegolf harrastus alkoi pari vuotta sitten ja nyt lähes sata rataa myöhemmin viimein tuli vielä kovempi timantti vastaan!

  Tämä hiihtokeskusrata sisälsi erittäin paljon korkeuseroja, joten raskaasta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät kulkivat koko ajan rinteitä pitkin jollakin tavalla eikä perinteisiä metsäväyliä ollut yhtään. Väylät olivat vaihtelevia, oli kapeaa alamäkeä, reilusti heittotilaa sisältäviä liidätysväyliä, jyrkkää ylämäkeä ja vaikka mitä. Ylimääräiset kori yms. kikkailut oli jätetty pois ja keskitytty olennaiseen eli huippuunsa hiottuihin, pitkiin väyliin missä tällainen aloittelija heittää kyllä tolkuttoman määrän heittoja, kun kiekko ei pitkälle kanna. Vaikea valita suosikkiväylää, mutta nro 13 oli aika uniikki, hyvien maisemien lisäksi tähtäyspisteinä siististi valtavat lumitykit. Siirtymät lyhyet.

  Kaikki rakenteet huippulaatua. Infokarttoja löytyi kaksi kappaletta, alusta sekä Tahkon portaiden kohdalta väylä nro 13 luota. Heittopaikat, heittopaikkaopasteet, next tee kyltit ja korit suuntanuolineen hyvät. Karttaa piti pari kertaa vilkaista pitkien väyläpituuksien johdosta, jotta missä se kori olikaan. Roskiksia ja taukopenkkejä/puupöllejä riittävästi.

  Pelin voi aloittaa luontevimmin joko väylältä nro 1 tai 13. Jos aloittaa ykköseltä, niin äärellänsä todella upealla paikalla Panorama Bar and Cafe maisemineen. Tuolihissi menee alas ja päivälippu siihen 7e. Alhaalla kylällä kauppaa ja ravintolaa sekä majoitustilaa vaikka koko suvulle jakaa, myös kylpylään ja keilaamaan pääsee. Maastopyöräilijöitä todella paljon. Aktiviteetteja Tahkolta löytyy kesälläkin hurjan moneen lähtöön, kannattaa tsekata monipuoliset nettisivut.

  Radan parasta antia hienojen väylien lisäksi oli myös mykistävät maisemat. Lukuisilla väylillä olisi vain voinut istua, ihastella ja huokailla, niin kerrassaan upeaa oli. Huipun kahvio Panorama siis niin upealla paikalla ettei tosikaan.

  Puutteita oli oikeastaan yksi, mikä vei alussa hieman peli-iloa. Väylien keskelläkin todella korkeaa heinää ja kasvillisuutta, joten spottaamisesta huolimatta sai etsiä kiekkoja pitkään ihan keskelläkin esim. ykkösellä. Aika ryteikköistä oli myös väylien reunoilla monin paikoin. Iso mietinnän paikka voisiko asialle tehdä jotain…

  Summa summarum. Tahkovuoren radasta tuli oma suosikkirata lumoavien maisemien johdosta, eikä väylissäkään muutoin mitään vikaa. Ei voi mitään muuta kuin lämpimästi suositella ihan kenelle tahansa lajista kiinnostuneelle! Vaikka ite oon tällänen aloittelija, niin silti pelaamisesta pystyi pitkilläkin väylillä nauttimaan!

  5/5, melkein voisi ensimmäisenä ratana antaa 6/5.

  Hyvät heittäjät saavat tästä enemmän irti kuin keskiverrot. Maisemat on hienot mutta kiipeämistä ja laskeutumista tulee kyllä yhden Tahkovuoren verran kun osa väylistä on reilusti alamäkeen ja toiset ylämäkeen. Kuitenkin pari hienoa alamäkiliidätys-väylää joita nauttii heittää. Vesipullo mukaan!

  Rakenneltu laskettelurinteisiin eli on pitkiä väyliä ja paljon korkeuseroja. On alamäkiliidätystä, ylämäkiin raivoamista, viistoon rinteessä heitettävää, aika monta suht avointa koria mutta pari oli vähän tiukempaakin. Isojen käpälien paikka. Yllätykseksi heinää ei ihan hirveästi reiteillä ollut, vaikka kävin paikalla heinäkuun loppupuolella. Ja kuten on jo mainittu, Tahko on maastonsa takia atleeteille, ei kotleeteille.

  Käpälän tarve nakersi omaa heittointoa ja harrastaja antaa arvosanan ”ihan ok”, proot saa tästä irti enenmmän.

Vastaa