"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Suurlammen frisbeegolf

Radan kuvaus

Taipalsaaren Saimaanharjun alueella sijaitseva 10-väyläinen frisbeegolfrata. Rata sisältää paljon korkeuseroja. Pelatessa tulee ottaa huomioon alueen muut käyttäjät

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Taipalsaarentie 1065
  54915 Taipalsaari


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Suurlammen frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Suurlampi #1

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 2: Suurlampi #2

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 3: Suurlampi #3

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 4: Suurlampi #4

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 5: Suurlampi #5

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 6: Suurlampi #6

Pituus 133 metriä. Par 4

Väylä 7: Suurlampi #7

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 8: Suurlampi #8

Pituus 129 metriä. Par 4

Väylä 9: Suurlampi #9

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 10: Suurlampi #10

Pituus 73 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Suurlammen frisbeegolf

  Taipalsaaren kunnassa Suurlammen frisbeegolf. Radalla pituutta 10-väylää, 787m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4320m. Pelattu 23.8.2023.

  Suurlammen metsässä ja kuntopoluilla kierrellyt rata sisälsi hyvin paljon korkeuseroja, joten hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen, vaikka vain 10-väyläisestä radasta olikin kyse. Väylät olivat pelattavia, vaihtelevia ja heittolinjat pääosin selkeät. Yleisesti monella väylällä oli tarjolla kaunista vesimaisemaa taustalla mikä itseäänkin aina kovasti miellyttää. 2-väylä hieno ja jyrkkä alamäkiväylä. Sääli, jotta ilmeisesti turvallisuussyistä väylästä ei ole voitu pidempää tehdä, erittäin hyvä toki noinkin! 3-väylä upea ja kaunis loiva alamäkiväylä. 10-väylä ehdottomasti radan näteimpiä väyliä, jyrkkä alamäki oikealle kaartuvana vettä kohden, turvallinen kuitenkin veden puolesta. Vasemmalla odottelee ahnas saniasviidakko, josta itsekin kiekkoa 30min etsin, kunnes löysin. Ehdottomasti kannattaa tuo viimeinen väylä spotata tarkasti!

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa, kuten varsin tuoreelta radalta voikin odottaa. Ratakartta ja heittopaikkaopasteet kuten kuuluukin. Koreista iso erityismaininta. Harvoin, jos oikeastaan koskaan näkee radoilla dgp-koreja missä korinumerointi! Taipalsaaren keskustan palveluiden äärelle 2km matkaa. Lappeenrannan keskusta 12km päässä.

  Puutteitakin oli, hieman liikaa… 4-väylä pelattavissa vain todellisille pro-pelaajille! Veden ylitys ei amatööriltä onnistu ja kiertoreitti se vasta hankala olikin! Metsään oli vedetty selvää väylää, mutta sinne yrittäessä vesi edelleen vasemmalla todella likellä. Joko ekalla tai toisella heitolla on mahdollista hakea likelle koria heittoa, mutta ongelma on se, että kori sijaitsee jyrkässä rinteessä jolloin rolleri kohden vettä on hyvin todennäköinen stoppipuista huolimatta ja heippa vaan kiekot sitten! Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa likellekään tarpeeksi, vaikka esim. 5-6 siirtymä hankala. Ja 7-väylää sai etsiä tovin, jos toisenkin, vaikka kaksi next tee -kylttiä oli. Rata oli hajanainen, kun siirtymät 4-5 ja 10-P olivat aivan liian pitkiä. Heittopaikat herättivät hieman hilpeyttä… sinällään ihan tukevat ja riittävän isot, mutta… hieman tuli sellainen hätävarjelun liioittelun maku, kun tekonurmilavat oli lätkäisty korkeiden betoniharkkojen päälle… korkeutta heittopaikoilla ihan liikaa, paljon matalemmatkin olisivat riittäneet varsinkin, kun maasto ei suurimmaksi osaksi edellyttänyt mitään toteutettuja erityisjärjestelyjä. Vähempi olisi tässä(kin) tapauksessa ollut todellakin parempi. Joku roskis tai taukopenkkikin olisi voinut olla.

  Suurlammen radalla oli erittäin hyviä ja kauniita väyliä ja vesimaisema miellytti maisemallisesti. Kuitenkin yksi amatöörille erittäin haasteellinen vedenylitys. Joidenkin siirtymien kanssa sai arpoa aivan liikaa. Ihan kelvollinen rata osittain, mutta omaan makuun puutteet olivat liian suuria ja laskivat arviointia selvästi.

  3/5

  Paikalle löytää hyvin ja parkkipaikka tien vieressä. Pääasiassa lyhyitä väyliä. Metsäistä ja mäkistä. Väylän neljä jälkeen hieman pidempi siirtymä kuntopolkua pitkin. Polkuja muodostunut, joten reitillä kyllä pysyy. Viimeisen korin jälkeen jatketaan kuntopolkua pitkin takaisin lähtöpisteelle.

Vastaa