"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ratasuunnittelun maastovaihe valmis.. =)

19.9.2010 21:02

Meresmaan Jussin mukana pari päivää käveltiin Suonenjoen radan takamaastossa. Ensimmäisenä päivänä katsottiin vanhat väylät ja kartoitettiin ympäröivää maastoa tarkastellen mahdollisia väylien paikkoja. Kilometrejä tuli mittariin ja kengät kastui. =) Kivvoo oli! Sivusta seuratessa huomasi, että kyllä mies hommansa osaa. Ratasuunnittelun toinen päivä alkoi omalta osaltani samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin, aamulla viideltä ylös ja leipää pöytään hankkimaan. Kympiltä hanskat tiskiin ja maastoon seuraamaan ammattilaista. Jussi olikin saapunut Kuopiosta paikalle jo aikaisemmin ja ehtinyt muutamia väyliä jo merkata. Useat edellisenä päivänä katsotuista väylistä olivatkin muuttuneet aika paljon. Päivän lopputuloksena oli 17 uutta väylää merkittyinä, eli siis vanhoista väylistä jää ensi kesänä pelattavaksi vain tämän hetkinen numero 1. Osa vanhoista väylistä muuttuu ja osa häviää kokonaan. Rata kokee siis todellisen muodonmuutoksen. Väyliä ei mene enää tulevaisuudessa ihan noin päällekäin kuin aikaisemmin ja suurin osa koreista tulee myös näkymään avauspaikalle. Saadaanpahan turvallisuutta tulevaisuudessa enemmän.

Käytiin sitten päivää myöhemmin kävelemässä uusi ratapohja läpi ja tarkastamassa kaikki muutokset mitä oli sillä aikaa tullut kun ei itse päässyt paikalle. Osa uusista väylistä kokeiltiin heittäen, kivaa oli vaikka kilinää ei kuulunutkaan. Täytyy kyllä todeta, että tämän hetkisestä aloittelijalle suunnatusta radasta muututaan todellakin harrastelijatason rataan.

Kaupunki aloittaa syksyn aikana väylien siivouksen ja harventamisen. Ennen lumien tuloa pitäisi siis heittopaikkojen ja väylien olla siinä kunnossa, että keväällä päästään sitten koreja iskemään maahan ja tiiauspaikkoja viimeistelemään. Avajaisia alustavasti juhlitaan kuulemma toukokuun viimeinen viikonloppu, saa nähdä miten aikataulun käy… Hra Meresmaakin sanoi, että saapuisi radan avajaisiin. Mahtavaa!

Paikkakunnan harrastajat pitäisi syksyn aikana saada kasattua kokoon ja pitää pienet risutalkoot. Muutamia tulevia väyliä pitäisi saada siistittyä isolla kädellä.

Ja tarkoituksella en uusista väylistä sen enempää kerro, vaan annetaan jännityksen kasvaa kevääseen asti.

15. päivä Jussi piti vielä illalla harrastajille pienen koulutustilaisuuden. Opeteltiin ihan perusheittoja, puteista pitkiin draiveihin. Halukkaat sai vielä näyttää osaamistaan jonka jälkeen Jussi kommentoi mitä hyvää tai huonoa heitoista löytyi. Ko tilaisuuden jälkeen radan tuntumassa on nähty useita henkilöitä harjoittamassa oppimaansa.

Ja suurkiitokset Jussille koulutuksesta, uuden radan suunnitelusta ja vielä siitä, että sai mukana olla seuraamassa kuinka tämä maasto-osuus suunnitteluvaiheesta toteutetaan ammattilaisen tyylillä.


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *