"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Suonenjoki DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

POIKKEUKSELLISESTI rata suljettu 2-4.2.2018 hiihtokisojen vuoksi. Keväällä 2011 18- väyläiseksi laajennettu frisbeegolfrata, jota on aloitettu päivittämään 22- väyläiseksi kesällä 2017-2018.

Lue lisää

Rata sijaitsee Suonenjoen Jäähallin takana olevalla nurmi- ja metsäalueilla, jotka pitää sisällään hiekkakuoppamenneisyydestä kertovia jyrkkiä mäkiä. Nämä mäet ovat vahvasti pelissä mukana. Tällä tavalla on saatu 18 väyläisestä par 54 kentästä huomattavasti normaalia haastavampi. Rata sai suunnitelijaltaan luokituksen B1.

Väylien pituudet vaihtelevat välillä 45-140 metrin välillä, mutta suuret korkeusvaihtelut ja pahasti tiellä olevat puut vaikeuttavat peliä. Väylien kokonaispituudeksi tulee 1338 metriä ja lenkin kokonaispituus siirtymisineen on noin 2 km.  Rata soveltuu aloittelijoille sekä pidempään lajia harrastaneille. Muutamat erityisen kapeat tai muuten kinkkiset väylät ovat omiaan opettamaan aloittelijoille tarkkuutta ja linjanmuotoilua. Sekä muutamilla väylillä pääsee pidempäänkin lajia harrastaneet kiusaamaan kättään.

Radan välittömässä läheisyydessä on jäähalli, jonka yhteydessä sijaitsee parkkipaikka, sekä jalkapallokenttä. Alueella kulkee usein myös lenkkeilijöitä sekä koiran ulkoiluttajia, joita on syytä varoa. Koska moni väylä avataan sokkona tai loppuu toisen väylän korin läheisyyteen täytyy radalla noudattaa yleistä varovaisuutta ja varmistaa ettei kohdealueella ole ketään. Alueella on radasta ilmoittavat varoituskyltit, mutta ei vara venettä kaada.

Radan nurmialueita huolletaan säännöllisesti, metsäalueilla huolto on harvinaisempaa.

 

Ajankohtaista

29.05.2011
Radan laajennus valmis
Alkaa jo toukokuu olla lopuillaan ja vihdoin saatiin syksyllä aloitettu radan laajennusprojekti melkolailla valmiiksi. Syyskuussa kävi ... Lue lisää

09.10.2010
Rataa muutettu ensi keväänä tapahtuvan laajennuksen takia!
Lauantaina 9.10. pidimme talkoot radalla, että saisimme talvea vasten uudet väylät siivottua ja paikat valmiiksi odotelemaan korien ... Lue lisää

19.09.2010
Ratasuunnittelun maastovaihe valmis.. =)
Meresmaan Jussin mukana pari päivää käveltiin Suonenjoen radan takamaastossa. Ensimmäisenä päivänä katsottiin vanhat väylät ja ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Koulukatu 6
  77600 Suonenjoki


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jari Väänänen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Suonenjoki DiscGolfPark, Suonenjoki

Väylä 1

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 2

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 3

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 4

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 5

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 6

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 7

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 8

Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 9

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 10

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 12

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 13

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 14

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 15

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 16

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 17

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 18

Pituus 136 metriä. Par 3

9 arvostelua radalle “Suonenjoki DiscGolfPark

  Mukavan vaihteleva ja haastava metsärata. Lyhyiden väylien paljous (edellisessä kommentissa viitattu hyvin pakkokakkosiin) vähän häiritsee, tosin ne eivät olleet aivan samanlaisia keskenään. Lähtisin kyllä silti uudelleen pelaamaan Suonenjoen radan, jopa täältä 100km ajomatkan päästä.

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan osoitteeseen ja opastaulu löytyi helposti lyhyen kävelymatkan päässä. Rata on hyvin suunniteltu kokonaisuus, missä siirtymät ovat lyhyitä. Väylät ovat vaihtelevia ja heittovalikoimaa sai käyttää monipuolisesti. Osa väylistä helppoja ja lyhyitä, muutama taas mukavan haastavia vähän pidempinä. Osa välistä vaatii teknistä heittämistä täyden draivin sijaan. Parhaimmat väylät olivat 5, 12, 15 ja 18. Maasto on helppokulkuista vaikka korkeuseroja löytyy.

  Ainoa selkeä miinus tulee radan siisteydestä. Keräsin radalta tölkkejä ja pulloja muovipussillisen!

  Rata pelattu 4.10.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Maakuntamatkailuna Suonenjoen DiscGolfPark. Urheilukeskuksen ja pururadan välittömässä läheisyydessä sijaitseva A1-tason 18-väyläinen (1338m) rata.

  Hyvin kompakti ja yllättävänkin vaihteleva metsärata. Heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja väyläopasteet hyvässä kunnossa. Hienot maisemat. Korkeuserot pääsivät yllättämään myönteisesti eli kävi hyvästä kuntoilusta, vaikka aika lyhyt rata olikin. Olisi jopa kaivannut pidempiä väyliä, vaikkakin paikka lienee siihen hieman haasteellinen pururadan katveessa. Penkkejä olisi voinut olla lisääkin.

  Hyvä kokemus ja ehdottomasti kannatti tänne ajella 58km suuntaansa!

  4/5

  Lähellä Suonenjoen keskustaa, urheilukeskuksen ja ulkoilureittin ympäristöön rakenneltu rata. On korkeuseroja. On muutama avoimella heitettäviä mutta isoilta osin metsäväyläksi tämä mesta on laskettava. Valitettaavsti osa mestän siimeksessä heitettävistä on aikas ”tukkoisia”, erityisesti jos väylältä poikkeaa. En ehkä lähtisi matkan päästä ”asioikseni” tälle radalle mutta jos matka vie Suonenjoen ohi ja aikaa on, niin radan voi käydä läpi heittämässä.

Vastaa