"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Suonenjoki DiscGolfPark

#suonenjokidgp

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, talvikunnossapito

Alunperin 2007 perustettu rata laajeni 2011 18-väyläiseksi, ja lopulta 23-väyläiseksi 2019.

Lue lisää

Rata sijaitsee Suonenjoen Jäähallin takana olevalla nurmi- ja metsäalueilla, jotka pitää sisällään hiekkakuoppamenneisyydestä kertovia jyrkkiä mäkiä. Nämä mäet ovat vahvasti pelissä mukana.

Väylien pituudet vaihtelevat 39-162 metrin välillä. Suuret korkeusvaihtelut ja heittolinjoja rajoittavat puut vaikeuttavat peliä. Väylien kokonaispituudeksi tulee tätä nykyään 1966 metriä.  Rata soveltuu aloittelijoille sekä pidempään lajia harrastaneille. Muutamat erityisen kapeat tai muuten kinkkiset väylät ovat omiaan opettamaan aloittelijoille tarkkuutta ja linjanmuotoilua. Muutamilla väylillä pääsee pidempäänkin lajia harrastaneet kiusaamaan kättään.

Radan välittömässä läheisyydessä on jäähalli, jonka yhteydessä sijaitsee parkkipaikka, sekä jalkapallokenttä. Alueella kulkee usein myös lenkkeilijöitä sekä koiran ulkoiluttajia, joita on syytä varoa. Koska moni väylä avataan sokkona tai loppuu toisen väylän korin läheisyyteen täytyy radalla noudattaa yleistä varovaisuutta ja varmistaa ettei kohdealueella ole ketään. Alueella on radasta ilmoittavat varoituskyltit, mutta ei vara venettä kaada.

Radan nurmialueita huolletaan säännöllisesti, metsäalueilla huolto on harvinaisempaa.

 

Radan tiedot

 • Osoite

  Koulukatu 6
  77600 Suonenjoki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  23

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jari Väänänen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa & Disc Eagles Suonenjoki

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Suonenjoki DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Suonenjoki DGP #1

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 2: Suonenjoki DGP #2

Pituus 162 metriä. Par 4

Väylä 3: Suonenjoki DGP #3

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 4: Suonenjoki DGP #4

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 5: Suonenjoki DGP #5

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 6: Suonenjoki DGP #6

Pituus 122 metriä. Par 3

Väylä 7: Suonenjoki DGP #7

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 8: Suonenjoki DGP #8

Pituus 133 metriä. Par 4

Väylä 9: Suonenjoki DGP #9

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 10: Suonenjoki DGP #10

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 11: Suonenjoki DGP #11

Pituus 149 metriä. Par 4

Väylä 12: Suonenjoki DGP #12

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 13: Suonenjoki DGP #13

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 14: Suonenjoki DGP #14

Pituus 121 metriä. Par 3

Väylä 15: Suonenjoki DGP #15

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 16: Suonenjoki DGP #16

Pituus 153 metriä. Par 4

Väylä 17: Suonenjoki DGP #17

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 18: Suonenjoki DGP #18

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 19: Suonenjoki DGP #19

Pituus 39 metriä. Par 3

Väylä 20: Suonenjoki DGP #20

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 21: Suonenjoki DGP #21

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 22: Suonenjoki DGP #22

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 23: Suonenjoki DGP #23

Pituus 77 metriä. Par 3

18 arvostelua radalle “Suonenjoki DiscGolfPark

  Kiva ja monipuolinen rata.Uudet väylät pääsääntöisesti onnistuneita.
  Kaikkea tätä nakertaa kuitenkin radan ylläpito. Tai oikeastaan sen puuttuminen.

  Muutama vanha väylä on vuodesta toiseen siinä kunnossa että pelaamisesta jää lähinnä paha mieli. 16/17 varsinkin.

  Muutaman tunnin raivauksella rata pääsisi oikeaan arvoonsa ja maku kierroksen jälkeen olisi parempi. Sillä rintamalla kun petraisi niin on kyllä tosi hyvä rata.

  Rata pelattu 7.6.2022, amatöörin ajatuksia:

  Jyväskylästä piti matkata Kuopion kautta kotiin niin osui tämä Suonenjoki DiscGolfPark silmään. Tästäkin oli myös ristiriitaisia arvioita liikkeellä.

  Plussat:

  + monenlaisia väyliä, haastaa kyllä taitotasosta riippumatta jokaista.
  + korkeuserot käytetty hienosti hyväksi, muutama kiva alamäkiväylä (6, 21,23)
  + korit ja tiipaikat hyvässä kunnossa.

  Miinukset:

  – next tee-opasteita oli vähän kitsusti, kovinkaan montaa niitä ei nähty, joten välillä joutui kuikuilemaan että missäs se seuraava väylä on. Varsinaista etsimistä ei kuitenkaan ollut.
  – Muutama väylä oli vähän negatiivisia ajatuksia herättävä, erityisesti väylä 2 tuntui kovin irralliselta muuhun rataan nähden, erittäinkin haastava väylä tuollaisenaan.
  – Muutama väylä myöskin lähekkäin toisiaan (12-13, 16-23 loppuosa), onneksi radalla ei ollut paljoa pelaajia.
  – itikoiden määrä oli paikoitellen hyvinkin suuri.

  Kyllähän tämän kävi mieluusti pelaamassa läpi, vaikka vähän tuli sellainen fiilis, että 18 väylälläkin olisi pärjätty. 2 hengellä kierroksen kesto oli vain kuitenkin 1h 45 min.

  3,5/5, käykäähän kokeilemassa!

  Oikein kiva kokonaisuus jossa paljon korkeusvaihtelua. Väylät oli hyvin pitkälti selkeitä mutta 11 väylän avaus oli ainut mikä ei niin selkeä ollut. Mukava lisäys väylä opasteisiin oli merkatut metrimäärät sweetspotteihin. Hyvin mielin voi toistekin tulla ?

  Käytännössä ensimmäistä kertaa kävin frisbeegolfia pelaamassa juurikin tällä radalla parin kaverin kanssa 19.6.2020.

  Ja tämä rata sai kyllä syttymään harrastukseen kovalla liekillä juurikin isojen korkeuserojen ja metsäisyytensä takia.
  Pientä puutetta merkinnöissä, mutta tälläinen aloittelijakin maksimissaan parin minuutin etsinnällä seuraavalle väylälle kyllä löysi.

  Iso hatunnosto ratamestarille ja muille, että pienellä paikkakunnalla saadaan talkoovoimilla ylläpidettyä näinkin pitkää ja hauskaa rataa joka saa uusia harrastajia lajin pariin.

  PS. 4 kertaa nyt viimeisen viiden päivän aikana radalla käyty.

  Suonenjoen keskustan tuntumassa jäähallin ja pururadan välittömässä läheisyydessä Suonenjoki DiscGolfPark, 23-väylää (1966m) ja A1-luokitus.

  Syksyllä 2018 edellisen kerran täällä, mutta nyt rata myllätty täysin, joten uusi visiitti. Vanhasta 18-väyläisestä jäljellä 12-väylää ja kokonaan uusia väyliä siis 11 kpl.

  Rakenteet pääosin hyvässä kunnossa kuten edelliselläkin kerralla. Alun infokartta, löytökiekkolaatikko, taukopenkit, roskikset, heittopaikkaopasteet, heittopaikat ja korit hyvää tasoa. Hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen, paljon korkeuseroja. Kiekot löytyivät hyvin ilman narujakin, kun irtolunta vain vähän kovan lumen päällä.

  Mutta… aika tasapaksuja väyliä kaikki, kapeaa ja vielä kapeampaa metsäränniä tarjolla melkein kyllästymiseen asti. En pysty tasaisesta massasta suosikkiväylää edes nimeämään. Jopa astetta tylsempi kuin aiemmin, kun avoimen kentän yli aiemmin kulkenut väylä nro 18 (?) poistettu, samalla poistui parhaimmat maisemat.

  Korinumeroinnin voisi laittaa kuntoon vastaamaan nykytilannetta, nyt aiheutti vähän hämmennystä. Next tee -kyltit hyvin kirjavat ja niissäkin numerointi pielessä monilta osin. Muutamassa kohdin olisi tarvinnut lisäopasteitakin. 1.väylän löytämiseen kului hyvä tovi ennenkuin tajusi sen olevan keskellä metsikköä. Kartta ei pidä paikkaansa infokartan sijainnin osalta, mikä aiheutti pitkän etsinnän. Puita voisi poistaa isolla kädellä monilta väyliltä, niin saisi mukaan myös avoimempia ja helpompia väyliä. Nyt oli jostain kunta loihtinut alueelle hiihtoladut, jossa runsaasti sivakoijia. Erityisesti väylä nro 16 piti heittää lyhennetysti. Talvimyrsky oli kova, muttei haitannut tiheässä metsikössä pelaamista.

  Jotenkin ristiriitainen fiilis uudesta radasta. Toisaalta ihan pelattava ja haastetta sisältävä rata lyhyistä väylistä huolimatta. Toisaalta hyvin tasapaksu ja yllätyksetön sekä aivan liian ahdas. Jotenkin aavistuksen epäonnistunut radan laajennus. Joko olisi laajentanut 18-väyläistä väyläpituuksien osalta ja tarkentanut korisijoittelua tai sitten oikeasti pidempi 23-väyläinen. Liekö missään alle 2km mittaista noin isoa rataa? Tai sitten kokonaan uusi rata jonnekin muualle missä oikeasti tilaa. Nykyinen rata aika ahtaalla alueella ja, jos puitakaan ei saa kaataa, niin aika kehnot eväät on radantekijöille annettu…

  Vaikka henkilökohtaisella tasolla uusi rata oli pettymys, niin uskon, että Disc Eagles on tarkkaan harkinnut uudistusta niissä raameissa mitä on ollut mahdollista toteuttaa. Pienen paikkakunnan vireä seura hoitaa ylläpidon kuitenkin esimerkillisesti ja radalle on mukava tulla pelaamaan, kun tietää kaiken kuitenkin olevan kunnossa. Kun uudistuksia tehdään, niin kaikkia ei voi tietenkään aina miellyttää. Ei se ole kuin elämää vain, no hard feelings!

  Arvosana radasta alenee pykälällä enkä ehkä ihan heti ole tulossa uudestaan. Kaikesta huolimatta suosittelen kokeilemaan!

  3/5

  Ne jotka ovat täällä heittäneet 18 väylän todennäköisesti pettyvät (kuten minä) uuteen 23 väylän rataan. Ne jotka on säilytetty vanhasta radasta on edes jollain ajatuksella tehty, mutta sitten nämä uudet väylät pääsääntöisesti ovatkin ihan jotain muuta. Eli metsässä heitetään suurin osa. Heittopaikat on uudet ja hyvät. Mutta väylät on toistoa joissa ei ole kunnon heittolinjaa ja/tai pimeitä koreja. Ei ole äkkisiltään katsottuna yhtään puuta raaskittu kaataa. Linjaa voi löytyä, mutta suurin osa tuurikauppa meneekö korille asti. Parannusta odotellessa….

  Vanhasta radasta on 12 väylää ennallaan. Rata vielä hieman kesken mutta puita ei saanut kaataa silti siellä on väylää… ei kylläkään joka väylällä pääse suoraan mukille kuten jotkut haluavat. eka kerralla kannattaa joillain väylistä käydä kävelemässä väylää ja katsoa myös teelle päin kun kori näkyy niin saattaa huomata että se ei olekkaan huono. Sille ei voi mitään jos on paska heittäjä. ?Radasta on tarkoituksella tehty haastavampi,mutta järkevällä pelillä kaikki kahta väylää lukuun ottamatta pirkotettavia…(en ole ratamestari) muutaman väylän koripaikkaa itse muuttaisin hieman, jotta monipuolistuis vielä.

  Lähellä Suonenjoen keskustaa, urheilukeskuksen ja ulkoilureittin ympäristöön rakenneltu rata. On korkeuseroja. On muutama avoimella heitettäviä mutta isoilta osin metsäväyläksi tämä mesta on laskettava. Valitettaavsti osa mestän siimeksessä heitettävistä on aikas ”tukkoisia”, erityisesti jos väylältä poikkeaa. En ehkä lähtisi matkan päästä ”asioikseni” tälle radalle mutta jos matka vie Suonenjoen ohi ja aikaa on, niin radan voi käydä läpi heittämässä.

  Rata pelattu 4.10.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Maakuntamatkailuna Suonenjoen DiscGolfPark. Urheilukeskuksen ja pururadan välittömässä läheisyydessä sijaitseva A1-tason 18-väyläinen (1338m) rata.

  Hyvin kompakti ja yllättävänkin vaihteleva metsärata. Heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja väyläopasteet hyvässä kunnossa. Hienot maisemat. Korkeuserot pääsivät yllättämään myönteisesti eli kävi hyvästä kuntoilusta, vaikka aika lyhyt rata olikin. Olisi jopa kaivannut pidempiä väyliä, vaikkakin paikka lienee siihen hieman haasteellinen pururadan katveessa. Penkkejä olisi voinut olla lisääkin.

  Hyvä kokemus ja ehdottomasti kannatti tänne ajella 58km suuntaansa!

  4/5

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan osoitteeseen ja opastaulu löytyi helposti lyhyen kävelymatkan päässä. Rata on hyvin suunniteltu kokonaisuus, missä siirtymät ovat lyhyitä. Väylät ovat vaihtelevia ja heittovalikoimaa sai käyttää monipuolisesti. Osa väylistä helppoja ja lyhyitä, muutama taas mukavan haastavia vähän pidempinä. Osa välistä vaatii teknistä heittämistä täyden draivin sijaan. Parhaimmat väylät olivat 5, 12, 15 ja 18. Maasto on helppokulkuista vaikka korkeuseroja löytyy.

  Ainoa selkeä miinus tulee radan siisteydestä. Keräsin radalta tölkkejä ja pulloja muovipussillisen!

  Aivan mahtava kenttä. Vaikka lyhyitä väyliä niin korkeuseroilla saatu haastavuutta.
  Rollerit kun iskee niin löytää itsensä aika jännistä paikoista.
  Todellakin suosittelen ja uudestaan on pakko mennä.

  Mukavan vaihteleva ja haastava metsärata. Lyhyiden väylien paljous (edellisessä kommentissa viitattu hyvin pakkokakkosiin) vähän häiritsee, tosin ne eivät olleet aivan samanlaisia keskenään. Lähtisin kyllä silti uudelleen pelaamaan Suonenjoen radan, jopa täältä 100km ajomatkan päästä.

Vastaa