"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan laajennus valmis

29.5.2011 17:22

Alkaa jo toukokuu olla lopuillaan ja vihdoin saatiin syksyllä aloitettu radan laajennusprojekti melkolailla valmiiksi.

Syyskuussa kävi Meresmaan Jussi parin päivän ajan tutkailemassa maastoa ja mahdollisia uusia väyliä. Jussi suunnitelmien pohjalta syksyllä siirrettiin yhdeksän koria uusille paikoille. Kaupungin metsuri kävi nopeasti myös töihin ja kaatoi tulevilta väyliltä merkityt puut. Lajin harrastajat harvensivat oksia puista ja siivoilivat jo syksyllä suurimman osan väylistä pelikuntoon. Sitten tulikin lumet maahan, alkoi pitkä ja raskas odotus milloin ensimmäiset kevään merkit alkavat.

Huhtikuun loppupuolella sain tiedon, että laajennukseen tarvittava rekvisiitta on vihdoin saapunut Suonenjoelle. Eräänä lauantaina saimme tusinan verran haalittua porukkaa kasaan, intoa täynnä siivottiin loput väylät ja kannettiin uudet korit paikoilleen. Rataa pystyttiin siis pelaamaan täysimittaisena jo toukokuun alkupuolella. Muutamien kierrosten jälkeen tuli ajatus vielä muuttaa yhtä väylää ja näin siis tapahtui. Kyseinen väylä numero 15 on vielä hieman vaiheessa ja sekin kyllä siistitään lähiaikoina kuntoon.  Toukokuun puolen välin paikkeilla kaupungin miehet saivat kaivinkoneen käyttöönsä ja pystyivät aloittamaan heittopaikkojen kunnostamisen. Pari viikkoa vierähti jona aikana kaikki väylät saivat tekonurmimatot ja väyläopasteet. Vielä kun saadaan jalkapallokentän viereen estämään autolla kentälle ajaminen niin homma alkaa olemaan loppusilausta vaille valmis.

Innokkaimmat harrastajat kisailivat jo ensimmäisen kerran ennen kuin avajaisiakaan on vietetty. Kahdeksan harrastajan korvaan oli kiirinyt tieto ensimmäisistä kilpailuista uudella radalla. Ensimmäisen kisan vei nimiinsä itseoikeutetusti ratamestari Mikko kahden kierroksen yhteistuloksella -2 yhdeksän heiton erolla toiseksi tulleeseen Joonakseen. Sponsorina tässä kisassa niin kuin kesän tulevissakin kilpailuissa toimi Powergrip.

 

Virallisia avajaisia radalla vietetään 1.6.2011 klo 11.30 alkaen. Ensimmäisen virallisen heiton radalla heittää kaupunginjohtaja Olavi Ruotsalainen. Paikalla on tuolloin myös muita kaupungin henkilöitä ja ryhmä lintharjun koululaisia. Harrastajille ja kaikille halukkaille järjestetään leikkimielinen ”avajaiskilpailu”. Kilpailu alkaa kello 16, eikä maksa mitään. Ilmoittautuminen alkaa Metsolan kentällä kello 15.45. Kisa kestää noin 2 tuntia. Paikanpäältä voi myös ostaa frisbeegolf-kiekkoja. Avajaistapahtumaa järjestämässä ja opastamassa halukkaita on myös radan suunnitellut Jussi Meresmaa.

 

Lopuksi vielä kiitokset Jussille radan suunnittelusta ja mielenkiinnosta pikkukaupungin rataprojektia kohtaan. Suurimmat kiitokset projektista kyllä kuuluvat kaupungin puutarhuri Heli Kanniselle joka innostui silmin nähden kovasti ehdotuksesta radan laajennukseen. Eikä unohdeta myöskään lajin harrastajia sekä kaupungin liikuntapuolen työntekijöitä Ykää ja Amia joiden ansiosta rata saatiin valmiiksi kesäkuun alkuun mennessä.

– RM Mikko

 

 


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *