"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Suomela DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kärsämäelle, Suomela Campingin yhteyteen vuonna 2023 valmistunut 18-väyläinen frisbeegolfrata. Osa väylistä kulkee aivan nelostien varressa avoimella peltoalueella, mutta suurin osa radasta on metsä/pururataväyliä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Ouluntie 30
  86710 Kärsämäki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2023

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t), Kahvio

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Suomela DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Suomela DGP #1

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 2: Suomela DGP #2

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 3: Suomela DGP #3

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 4: Suomela DGP #4

Pituus 175 metriä. Par 4

Väylä 5: Suomela DGP #5

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 6: Suomela DGP #6

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 7: Suomela DGP #7

Pituus 152 metriä. Par 4

Väylä 8: Suomela DGP #8

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 9: Suomela DGP #9

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 10: Suomela DGP #10

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 11: Suomela DGP #11

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 12: Suomela DGP #12

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 13: Suomela DGP #13

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 14: Suomela DGP #14

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 15: Suomela DGP #15

Pituus 128 metriä. Par 4

Väylä 16: Suomela DGP #16

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 17: Suomela DGP #17

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 18: Suomela DGP #18

Pituus 87 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Suomela DiscGolfPark

  Kärsämäen kunnassa Suomela DiscGolfPark. Radalla pituutta 18-väylää, 1820m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4000m. Pelattu 3.8.2023.

  Suomelan rata sisälsi vain hyvin pieniä korkeuseroja, joten kevyehköstä ulkoilusta kävi radan kiertäminen, toki 18-väylää pitivät huolen siitä, että muutama hikipisarakin kulki matkassa mukana. Rata kulki pellolla ja metsikössä. Peltoväylillä oli reilusti tilaa heittää ja muutoinkin tekeminen oli helppoa ja esteetöntä mikä tietenkin miellytti tällaista ikuista amatööriä. Siirtymät olivat kohtuullisia, todella pitkiä ei ollut yhtään. 3-väylä oli ehkä mielenkiintoisin… aakeeta laakeeta peltoa hehtaarikaupalla, mutta hyvin likellä heittopaikkaa sähkölinjan puinen tolppa… niin… siihenhän ei kukaan osu tietenkään, eihän? Lähdössä miljöö erittäin kaunista kera Suomelan vanhojen rakennuksien ja maalaismaiseman.

  Radan rakenteet erinomaisessa kunnossa, kuten vasta avatulta, uudelta radalta voikin odottaa. Ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit suuntanuolineen hyvässä iskussa. Roskiskin löytyi, samoin taukopenkki. Suomelan alueella mm. majoitusta, kuntoportaat, tennis- ja lentopallokentät ja kahvila vastaanoton aukiolojen mukaan. Naapurissa Paakarin Pysäkillä tarjolla keitto- ja salaattilounasta sekä kahviopalveluita, lämmin suosittelu. Kärsämäen keskustan palvelut 1km päässä.

  Mutta ei… ei yhtään edes sinnepäin. Suomelan pahin kompastuskivi oli ehdottomasti radan ylläpidon loistaminen täydellisesti poissaolollaan. Ei riitä, että rata perustetaan ja maksetaan laadukkaista rakenteista ihan sievoinen summa rahaa ja sitten luullaan ettei radalle tarvitse ikinä tehdä mitään. Heinä oli peltoväylillä todella pitkää ja vaihtoehtoja oli heittää tasan kaksi: 1) jättää väylät kokonaan välistä tai 2) heittää superlyhyitä varmisteluheittoja. Näistä kahdesta valitsin jälkimmäisen mikä on hyvin masentava tapa pelata sekin. Puskaa, pitkää supermegaheinämonsteria ja risukkoa ihan joka puolella rataa, kirjaimellisesti kaikkialla! Oli suoranainen ihme etten saanut hukattua radalla yhtään kiekkoa. Pellot olivat pahimmat, mutta metsässäkin puskamonstereita oli raivattavaksi asti ihan riittämiin.

  Valtavan heinäongelman lisäksi toinen akuutti ongelma oli radan kehno turvallisuus. Pellon lisäksi rata kulki liian monin paikoin alueen valaistulla kuntoradalla. Hyvin vaarallisia sokkoväyliä oli aivan liikaa. Nyt ei kuntoilijoita ollut yhtään liikkeellä, mutta riskit silti aivan liian suuret osumiin, kun viskotaan pururadalla pitkiä väyliä kovilla heittonopeuksilla ilman, että on pienintäkään hajua ilman spottaamista, että tuleeko mutkan takaa joku vai ei. Esim. 11-väylä oli paha sokko, yksi vaarallisimmista. Lisäksi kombinaatio 7/14 oli aivan onnettoman surkea älynväyläys ratasuunnittelijalta. Saman kummun päältä toisissaan kiinni olevilta heittopaikoilta heitot kahteen eri suuntaan. Ensin 7-väylä alamäkeen kohden kuntoradan mutkaa ilman, että näet yhtään ketä siellä liikkuu. Sitten 14-väylä mikä ylhäältä kaunien näkymiensä ansiosta periaatteessa radan upein väylä, mutta… tietenkin heittolinjasta hieman vasemmalle matkailuautojen parkkialue. Jos heitto vähänkin tarttuu käteen, niin korkeuksista lähtee hyvin helposti feidaamaan vasurille ja voi tulla rumaa jälkeä. Ei mitään järjen hiventäkään noissa kahdessa väylässä! Heittolinjat monesti epäselvät mm. 17-väylä. Next tee -kylttejä oli korinuolien lisäksi muutamia, mutta niitä punaisia nuolia olisi voinut olla enemmänkin, esim. siirtymiä 9-10 ja 15-16 sai ihan huolella arpoa. Ojien ylittäviä pikkusiltoja oli muutamia, mutta huomattavan paljon enemmänkin niitä olisi mahtunut.

  Koko rata täynnä masentavan paljon pusikkoa, risukkkoa ja supermegaheinämonsteria. Pelifiilis meni nollille heti alkuunsa. Väyläsuunnittelukin ontuvaa, mutta rakenteet sentään tuoreen radan ainoa valopilkku, vaikka esim. siltoja olisi voinut olla paljon enemmän. Nyt ei voi mitenkään puhua edes varteenotettavasta radasta, jos jokaisella väylällä on iso potentiaali hukata kiekko keskelle väylää tai reunojen supermonstereihin. En usko, että tätä surkeuden huipentumaa saadaan koskaan raivattua hyvään kuntoon.

  Yli 300 rataa on tullut pelattua ja joukossa iso määrä DiscGolfPark-ratoja. Olemassa olevista DGP-radoista tämä Suomelan rata oli ehdottomasti kaikkein surkein mitä olen koskaan pelannut! Sotkamon Heinämäki DGP jäi nyt niukasti sijalle kaksi. Älkää pliis hankkiko markkinoiden laadukkaimpia rakenteita, jos radan raivaaminen/ylläpito ei yhtään kiinnosta! Surullista, hyvin surullista.

  0/5

Vastaa