"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sumiaisten Kukkokallion frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Sumiaisissa koulun ja uimarannan lähistöllä sijaitseva 9-väyläinen metsärata. Radan lähtöpaikka on koulun takaa löytyvän kaukalon vieressä.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Koulutie 3
  44280 Äänekoski


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Sumiaisten Kukkokallion frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Sumiainen #1

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 2: Sumiainen #2

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 3: Sumiainen #3

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 4: Sumiainen #4

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 5: Sumiainen #5

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 6: Sumiainen #6

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 7: Sumiainen #7

Pituus 109 metriä. Par 3

Väylä 8: Sumiainen #8

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 9: Sumiainen #9

Pituus 80 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Sumiaisten Kukkokallion frisbeegolfrata

  Äänekosken kaupungissa Sumiaisten taajaman koulun, kirjaston ja uimarannan lähellä Sumiaisten Kukkokallion frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää (694m) ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2800m.

  Sumiaisten metsärata sisälsi jonkin verran korkeuseroja, joten kevyehköstä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Rata oli nopea kiertää, sillä siirtymät lyhyet ja väyläpituudet kohtuullisia sekä myös next tee -opastus kunnossa, niin ei tarvinnu yhtään arpoa minne mennä.

  Rakenteet hyvässä kunnossa pääosin. Infokartta hyvä. Heittopaikat yksiä isoimmista mitä nähnyt, ei ainakaan niiden koosta jää heiton onnistuminen kiinni! Heittopaikkaopasteet kunnossa paitsi ykkösellä ei kylttiä näkynyt missään. Korit hyvälaatuiset. Vitosen heittopaikan suojaksi rakennettu puuaita hyvä ratkaisu.

  Rata tarjosi perushyvää metsäväylää seitsemän väylän verran ja sitten kaksi avoimempaa. Metsässä oli väylillä kauniita isoja kiviä mitkä miellyttivät silmää. Väylissä oli riittävästi haastetta ilman, että oli parin turhan mandon lisäksi sorruttu suurempiin kikkailuihin, ei liian vaikeita. Heittolinjat selkeät.

  Mutta sitten… Kuusi ekaa väylää oli hyvä fiilis ja radalle oli tulossa arvioinniksi 4/5. Sitten tuli seiska ja kasi väylät mitkä saivat kirjaimellisesti kihisemään kiukusta. Sellaista heinä ja pusikkomonsteria näillä muutoin puista vapailla avoimilla väylillä ettei tosikaan! Hyvällä tuurilla kiekko ei hukkunut. Jos ei tuollaisten pusikoiden niittäminen innosta, niin mieluummin rata jonnekin muualle tai ainakin nuo kaksi väylää HETI pois!

  Sokkoväyliä oli useampi missä korien liputuksesta huolimatta koreja ei heittopaikalta nähnyt. Ei hyvä. Esim 9-väylän poistumiseen olisi portaatkin voinut olla. Kun asioita ei ajatella, niin joku työmiesjampesteri oli rykäissyt traktorin peräkärrinsä kanssa keskelle ykkösen heittolinjaa… sitte heitettiin vaan rohkeasti traktorin yli. Ja pienenä huomiona sekin, että ainakin Kuopiosta tullessa sai ajaa 10km sellaista perunapeltoa muistuttavaa hiekkatietä ettei tosikaan. Pahimpia mitä pitkiin aikoihin ajannu. Oisko aika kaupungin tehdä asialle jotain?

  Jep! Täällä tuli paha mieli kahden surkean väylän takia. 7-väylää kuitenkin hyviä, vieressä uimarantaa ja kirjastoa. Tsekata kannattaa myös viereinen kyläkauppa ja kahvio, joten palveluita kyllä oli. Tällaisenaan ei kiire koskaan takaisin ennenkuin seiska ja kasi on laitettu kuntoon!

  2/5

  Ihan kiva 9-väyläinen. Hyvät puitteet: opasteet, siirtymät, korit ja tiimatot. Väylätkin sopivan haastavia. Maasto pääasiassa kivistä varvikkoa ja metsää, eli hyvät kengät tarpeen – ja hyttysmyrkky! Menee paremman puutteessa.

Vastaa