"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sotkuman frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Maastonmuodoiltaan mukavan vaihteleva, osittain hiekkakuopan reunamaa ja metsämaastoa kiertävä 9-väyläinen rata Sotkumassa. Osa väylistä avoimempaa ja osa teknisempää heittämistä vaativaa.

Lue lisää

Radan parkkipaikka sijaitsee vanhalla soramontulla. Sinne pääsee kun ajaa Joensuusta tultaessa Sotkuman risteyksen ohi vielä 200m Joensuuntietä eteenpäin ja sitten vasemmalle. Tienvarressa ja p-alueella on opasteet.

Myös harjoituskori ja opaskartta löytyvät parkkipaikan läheisyyteen. Ensimmäiselle heittokorille tulee matkaa n. 150m.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Joensuuntie 136
  83750 Polvijärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  Obsidian Discs

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Sotkuman kyläyhdistys ry

 • Suunnittelija

  Ville Nivalainen / Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Sotkuman frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Sotkuma #1

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 2: Sotkuma #2

Pituus 170 metriä. Par 4

Väylä 3: Sotkuma #3

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 4: Sotkuma #4

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 5: Sotkuma #5

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 6: Sotkuma #6

Pituus 113 metriä. Par 4

Väylä 7: Sotkuma #7

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 8: Sotkuma #8

Pituus 121 metriä. Par 3

Väylä 9: Sotkuma #9

Pituus 78 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Sotkuman frisbeegolfrata

  Polvijärven kunnassa Sotkuman kylällä Sotkuman frisbeegolfrata. Pituutta radalla 9-väylää (819m) ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2800m.

  Rata sisälsi mukavasti korkeuseroja joten kohtuullisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Rata kulki hiekkakuopan reunustalla ja metsikössä. Väylät olivat vaihtelevia, haastetta riittää kokeneellekin pelaajalle. Heittolinjat selkeät. Siirtymät lyhyehköjä, joten nopea kiertää. Suosikkiväylä ehkä nro 2 mikä oli hyvä haastavuutensa takia, olisi sopinut mille tahansa kilparadalle. Radan muuhun profiiliin nähden jopa liiankin vaikea väylä.

  Kaikki rakenteet erinomaisessa kunnossa. Infokartta, harkkakori, korit nuolineen, heittopaikat ja heittopaikkaopasteet täydessä iskussa! Next tee -kylteistä erityismaininta, harvoin nimittäin ovat noin kattavia, karttaa ei tarvinnut kertaakaan vilkaista. Maisemat olivat hiekkakuopalla ja metsikössä upeat, miellyttivät erityisesti silmää.

  Jotain korjattavaakin. Väylä nro 6 oli hieman kehno saniaisväylä. Suunnitelu mennyt ihan oikein ja haastava vasemmalle kaartuva väylä. Aloittelijoiden kiekkoja syö ikävästi tuo saniaismonsteri. Kutonen vaatii tarkkaa spottaamista kuten moni muukin väylä. Sinällään ihan näyttäviä ratkaisuja, mutta radan turvallisuus vähän niin ja näin, jos ei laiskuuttaan joku viitsi spotata. Opaste isolta tieltä isosta koostaan huolimatta huomaamaton. Löytökiekkolaatikkokin olisi hyvä.

  Jotain muutakin jäi puuttumaan… Suunnittelutyö ihan laadukasta pääosin, mutta jotenkin en silti ymmärrä kakkosväylää vaikka se omalla tavallaan hieno olikin. Ei sovi radan profiiliin lainkaan. Komeampi radasta olisi tullut, kun olisi tehty pitkä liidätysväylä kuopan reunalta alas, se olisi ollut todellinen kruunu radalle. Tilasta ei ainakaan olisi ollut kiinni, ei vaan jostain syystä oltu toteutettu. Muutoinkin tilaa alueella olisi ollut 18-väyläisellekin, toivottavasti tulevaisuudessa sellainen vielä nähdään.

  Kokonaisuutena hyvä rata mikä oli mukava pelata. Pidempi rata ja erityisesti hiekkamonttu mukaan väyläsuunnitteluun, niin olisi vielä parempi. Pienelle kylälle kuitenkin tuollaisenaankin upea liikuntapaikka jonka pelaamista voi lämpimästi suositella kaikille!

  4/5

  Minä tykkään tästä radasta. Alkaa helpolla hyzer-heitolla ja sisältää kohtuu monipuolisia väyliä. 2-väylällä vaaditaan kovaa heittoa luotettavalla kiekolla ja monta väylää (esim. 6) vaatii tarkkaa avausheittoa ihannesuoritukseen. Radan hyvään suorittamiseen tarvitaan sekä rysty-että kämmenheittoa. Erityismaininta 7-väylästä: mahtava väylä hioa kuntoon kämmenpuolen anhyzer-linjaa (ässälinja). Korit, heittopaikat ja opasteet erinomaiset. Ainut heikkous on kesäaikaan hiekalla asuvat muurahaiset joita kyllä riitti…

Vastaa