"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sorsakoski DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Sorsakosken Niskalammen harjumaastoon sijoittuva, monipuolisesti haastava 10-väyläinen metsärata.

Radan tiedot

 • Osoite

  Koskentie 859
  79130 Leppävirta


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Sorsakosken kyläyhdistys ry

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Sorsakoski DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Sorsakoski DGP #1

Pituus 167 metriä. Par 4

Väylä 2: Sorsakoski DGP #2

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 3: Sorsakoski DGP #3

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 4: Sorsakoski DGP #4

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 5: Sorsakoski DGP #5

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 6: Sorsakoski DGP #6

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 7: Sorsakoski DGP #7

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 8: Sorsakoski DGP #8

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 9: Sorsakoski DGP #9

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 10: Sorsakoski DGP #10

Pituus 59 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Sorsakoski DiscGolfPark

  Tästä radasta pidin erittäin paljon. Oli hyvin hoidettu ja huomasi että on uudehko rata. 8 väylällä tosin heitin kiekon pusikkoon ja siellä pusikon keskellä menikin pieni puro..Tietenkinhän se kiekko oli siellä purossa… 9 väylän alapuolella menee kävelytie joka kannattaa katsastaa ennen heittoa ja muutenkin ehkäpä hankalin väylä kun koria ei näe heittopaikalta. Näistä huolimatta erittäin hyvä rata! Harmi kun oli vain 10 koria. Täältäkin tarttui mukaan punkki! Vaikka oli pitkää vaatetta ja lippis. Varmasti mennään heittämään ensi kesänä uudestaan

  Perusmetsärata. DGP, kartat, tiit ja korit hyviä. Väylien välien opasteita oli kahdessa pidemmässä välissä, tosin niissäkin vasta tiille lähtevän polun haarassa, muuten ei ollut, ratakartan mukaan piti pari kertaa lähteä. Rata sijoittuu suhteellisen kapealle alueelle tien ja vesistön väliin, jossa kulkee bonuksena kuntopolkuja. Varsinaisesti kuntopolkua pitkin ei heitetä kuin yhdellä väylällä, muutamalla heitetään yli, ja sitten lopuillakin päästää harhaheitoilla kuntopolulle. Alueen näkyvyys on onneksi melkein joka väylällä hyvä, mutta tarkkana saa silti olla.

  Itse väylät ihan hyvää perustekemistä, keskipitkiä-pitkiä par kolmosia pääosin, ainoastaan viimeinen vähän lyhyempi ja ensimmäinen sitten par4. Vähän sai heittää ylöspäin ja vähän alaspäin. Vesikin kummittelee parissa kohdassa, joskin sen saavuttamiseen saattaa tarvita parikin heikompaa heittoa putkeen. Väylät keskimäärin ihan mukavia, muutama heikompi esitys mukaan mahtui. Kangasmetsää, väylät ihan selkeitä, metsän pohjaa on selvästi siistitty reippaastikin pusikoista ja ylimääräisistä puista, mutta siivous on jäänyt kesken, risuja ja puunrunkoja on vielä siellä täällä. Pohja on muuten kallioista ja möykkyistä, ja tosiaan muutamassa jyrkässä kohdassa portaat on laitettu, yhdet tosin loppuu kesken ja toisista puuttuu kaide. Lisääkin portaita sopisi.

  Kokonaisuutena ihan perushyvä rata, muutamilla kehitystoimilla vielä parempi.

  Leppävirran Sorsakoskella Niskaharjun Lavan ja kuntopolun maastossa Sorsakoski DiscGolfPark. 10-väylää, 913m ja B1-luokitus.

  P-paikan infotaulu hyvässä kunnossa ja samassa yhteydessä lukollinen löytökiekkolaatikko. Heittopaikkaopasteet hyvät, samoin korit. Paljon korkeuseroja, joten hyvästä kuntoilusta kävi. Mieluisin väylä ehkä nro 5 mikä pelattiin alamyötäiseen. Ykkönen ja samalla radan pisin väylä miellytti myös. Korit sijoiteltu monilla väylillä hienosti kalliolle tai muutoin miellyttävään paikkaan.

  Metsäradalle tyypilliseen tapaan osa väylistä oli ahtaampia heittää ja osalla tilaa oli enemmän. Periaatteessa maasto oli sellaista mistä kiekon löytää kohtuullisella etsimisellä, mutta muutamalla väylällä reunustoilla vaanii ryteikköjä ja vettäkin, jos oikein pahasti lipsuu ja minullahan lipsui…

  Mitä pidemmälle rataa pelasi, niin sitä huonompi fiilis tuli. Periaatteessa hyvän metsäradan aineksia oli paljon kasassa, mutta rata vaatisi paljon kehittämistä, vaikka uusi rata onkin. Sokkoväyliä aivan liikaa! Iso osa väylistä piti lisäksi heittää joko kokonaan kuntoradan yli huonolla näkyvyydellä tai sitten kori oli niin lähellä polkua, jotta suurin osa lähestymisistä ajautui polulle. Spotteri ihan ehdoton!

  Radan turvallisuus muutoinkin retuperällä. Muutamissa paikoin portaita, mutta niistä puuttui tärkeät kaiteet ja missä kaiteet oli, niin astinlaudat kapeat ja liukkaat. Lisäksi portaat muutamissa kohden olisi pitänyt ylettyä paljon ylemmäs. Lisäksi portaita puuttui myös muutamasta aika vaarallisesta alamäestä. Heittopaikat periaatteessa hyvät ja korotetut, mutta… monella paikalla hirvitti, kun tuoreet aluslaudat vain notkuivat. Ei kovin laadukasta työtä sekään. Opasteet periaatteessa nekin hyvät korinuolineen ja muutamine lisäopasteineen, mutta… pari kertaa piti karttaa vilkaista, kun lisäopaste puuttui tai korinuoli osoitti väärin.

  Hyvä, mutta silti huono, eli lopulta keskinkertainen. Kovasti harmistunnu fiilis jäi radasta. Kaikesta näkee, että yritystä on ollut, mutta moni asia on jäänyt liian puolitiehen ja raakileeksi. Ei ole kova kiire pelaamaan uudestaan…

  3/5

Vastaa