"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sorkin frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Harrastajatason rata Mattilanlammen (Sorkin) ympäristössä. Alkuperäinen yhdeksän väylän rata avautui elokuussa 2019 ja nykyinen 15 väylän versio valmistui lokakuun lopussa 2021. Sopii niin kokeneille heittäjille kuin aloittelijoillekin.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kaarnepolku
  53650 Lappeenranta


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  15

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Joona Hänninen, Atte Räihä, Raul Mononen, Petri Hänninen, Arto Tielinen

 • Suunnittelija

  Joona Hänninen, Raul Mononen, Atte Räihä, Juha Kettinen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t)

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Sorkin frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Sorkki #1

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 2: Sorkki #2

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 3: Sorkki #3

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 4: Sorkki #4

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 5: Sorkki #5

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 6: Sorkki #6

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 7: Sorkki #7

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 8: Sorkki #8

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 9: Sorkki #9

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 10: Sorkki #10

Pituus 130 metriä. Par 4

Väylä 11: Sorkki #11

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 12: Sorkki #12

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 13: Sorkki #13

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 14: Sorkki #14

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 15: Sorkki #15

Pituus 72 metriä. Par 3

5 arvostelua radalle “Sorkin frisbeegolfrata

  Lappeenrannan kaupungissa Sorkin frisbeegolfrata. Radalla pituutta 15-väylää, 1205m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2910m. Pelattu 25.8.2023.

  Sorkin rata sisälsi jonkinmoisia korkeuseroja joten jopa jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Paljon hyviä ja vaihtelevia väyliä. Kaunista vesimaisemaa tarjolla monella väylällä. Maasto fribailuun erinomaisesti soveltuvaa, joten kiekot löytyy maastosta erityisen hyvin. Heittolinjatkin pääosin hyvin hahmotettavissa. 3-väylän kori nätisti kivien keskellä. Oma suosikki oli 12-väylä mikä heitettiin loivaan alamäkeen ylempää kalliolta (13-väylän heittopaikan suojana verkko). 13-väylällä nätti puukuja ja 14-väylä mukava, kori montun rinteessä. Ja olihan noita hyviä väyliä tosiaan muitakin. Siirtymät järkevät, ainoastaan neloselta vitoselle hieman pidempi.
  Radan rakenteet kautta linjan hyvässä kunnossa. Ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet, korit suuntanuolineen (+treeni) ja next tee -kyltit olivat kuten kuuluukin. Roskis löytyi myös. Kävijälaskuri väylien 9 ja 10 välisellä siirtymällä. Heti alussa myös uimaranta missä helteisen kesäfribailun jälkeen on kiva käydä pulahtamassa. Lappeenrannan keskustan palveluiden äärelle 4km matkaa. Itse evästelin keskustassa Konditoria-Kahvila Aleksandrassa. Leipuska savulohitäytteellä oli kyllä maistuvin suolainen syöminen ikinä missään kahvilassa, ihan ehdottomasti lämmin suosittelu Aleksandralle kaikilta osiltaan!

  Puutteitakin valitettavasti muutama oli. 1-väylällä vesi on vaanimassa vasemmalla ja vaikka matkaa jonkin verran toki on, niin oikein huonolla heitolla kiekko voi uintiretkellekin päätyä. 2-väylä myös likellä vettä, mutta sen voi heittää turvallisemmin oikean puolelta ja riskit siten pienemmät kuin ykkösellä. 4-väylä oli erittäin kaunis väylä puukujan läpi, mutta… kori aivan kirjaimellisesti rantaviivassa kiinni, veteen noin metri. Hieno olisi väylä ollut, vaikka kori olisikin ollut muutaman metrin enemmän irti rannasta… tuollaisenaan huono! Vaikka siirtymät muutoin tosiaan järkevät olivatkin, niin 10 – 11 välinen siirtymä kulki keskeltä 13-väylän heittolinjaa. Mikä lie aivosumu ollut suunnittelijalla, kun tuota kohtaa on tuumaillut, tuollaisenaan hyvin vaarallinen ratkaisu!

  Sorkin rata oli hieno ja monipuolinen kokonaisuus. Alussa ja lopussa kaikkein mielenkiintoisimmat väylät, välissä kuitenkin hyvin pelattavaa metsäväylää. Yksi liian likellä vettä sijainnut korinpaikka ja yksi vaarallinen siirtymä veivät yhden pykälän arvioinnista pois. Sääli, todella iso sääli. Paljoa ei puuttuisi nimittäin suosikkilistalta, nyt ykköspuutteet romuttivat sen. Voisi pelata aivan milloin tahansa uudestaankin.

  4/5

  Rata on hienoissa puitteissa ja pääosin oikein miellyttävä pelata. Laajennuksen myötä tulleet uudet väylät jo kaikki pelattavissa. Suurin moite nykyisellään on oikeastaan paikoin typerä kierto. Etenkin väylälle 11 siirtymä väylän 13 läpi on varsin kyseenalainen, etenkin kun 11. väylä ei tarjoile pelikokemuksena mitään uutta radalla. Järkevämpää olisi poistaa väylä 11 ja siirtyä suoraan 10. väylältä väylälle 12, mikä on huomattavasti mielenkiintoisempi väylä.

  Tuntuu, että aika pieneen tilaan on väkisin ängetty lisää & samalla liikaa väyliä, sillä seurauksella että kokonaisuus kärsii. Joskus vähemmän on enemmän. 🙂

  Heitetty 19.10. Radalla laajennus käynnissä. (Tulossa selkeästi useampi täysin uusi väylä) Opasteet pikkaisen sekaisin. Uudet väylät sekoittivat kun ei näy ratakartassa mutta monet radalla sekeästi ennen käyneet niitä jo pelailivat totutusti. Kuitenkin tarkasti ratakarttaa seuraamalla ja pienellä pohdinnalla kaikki väylät (siis vanhat) löytyivät järjestyksessä.

  Alueena todella hieno ja tarkoitukseen mainio sijainti. Lampi,korkeuserot ynnä muut jutut tuovat todella kivasti piristystä sekä haastetta.

  Kun uudistus valmistuu on varmasti todella hieno rata. Mielelläni pelaisin silloin uudemman kerran.

  Karttalinkki vie oikeaan paikkaan ja radan opastekartta on hyvin näkyvillä. Tarjolla on yhdeksän väylän kokonaisuus liikunta-alueen ja lammen maastossa.

  Heti alkuun maininta heittoalustoista – timanttia! Kaksi ensimmäistä väylää pelataan lammen lähettyvillä. Kiekko voi hyvinkin päätyä veteen tai jäälle. Väylät 3-9 ovat enemmän teknisempää heittämistä ja heiton pitää osua selkeästi väylään. Väylistä yksi kääntyy selvästi vasemmalle ja yksi oikealle. Loput 7 on pääasiassa suoraa heittämistä. Siirtymät ovat kohtuullisen lyhyitä ja rata on mukava kiertää helppokulkuisessa maastossa. Korit olivat laadukkaat.

  Alue tarjoaa hyvän paikan frisbeegolfradalle. Huhtiniemen radan purkamisen takia Sorkin rataa voisi kehittää kohti täysimittaista rataa – tosin maankäytön oikeuksista ei ole tietoa. Pidin radasta kokonaisuutena, kannattaa poiketa. Nykykunnolla selkeä 3/5, tulevaisuudessa ehkä parempikin kokonaisuus.

Vastaa