"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sonkajärven frisbeegolf

Radan kuvaus

Vanhan pururadan maastoon sijoittuva metsärata. Sijainti Sonkajärven keskustan välittömässä läheisyydessä.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Niiralanniementie
  74300 Sonkajärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jussi Haapala

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Sonkajärven frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Sonkajärvi #1

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 2: Sonkajärvi #2

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 3: Sonkajärvi #3

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 4: Sonkajärvi #4

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 5: Sonkajärvi #5

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 6: Sonkajärvi #6

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 7: Sonkajärvi #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 8: Sonkajärvi #8

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 9: Sonkajärvi #9

Pituus 69 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Sonkajärven frisbeegolf

  Sonkajärven keskustan välittömässä läheisyydessä, lähellä vanhaa pururataa Sonkajärven frisbeegolf. Pituutta radalla 9-väylää (695m) ja B3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2000m.

  Metsärata sisälsi vain vähäisiä korkeuseroja, joten reippaasta ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Siirtymät lyhyet, joten radan kiertäminen siltäkin osin nopeaa. Infokartat, ei lukittava löytökiekkolaatikko, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja next tee -kyltit hyvässä kunnossa. Suosikkiväylä viimeinen nro 9 mikä oli hieno lievä alamäkiliidätys. Heittotilaa oli riittävästi. Rata ei ollut teknisesti kovin vaativa muttei mikään superhelppokaan. Vaikka heittotilaa ja linjoja siis löytyikin hyvin, niin puut olivat hyvälle metsäradalla ominaiseen tyyliin hyvin mukana.

  Korit jonkin paikallisen pajan tuotteita. Ihan kohtuulliset kuitenkin, kun vertaa Sukevan lelukoreihin. Vähän värikkäämmät olisivat voineet kyllä olla, jotta olisivat erottuneet maastosta. Yksi siirtymä hankala kakkoselta kolmoselle kolmosen heittolinjaa pitkin. Toki ketään muita ei hiljaisella radalla nyt ollut, mut silti… Muutoinkin kumman sumpussa olivat väylät vaikka tilaa olisi ollut paljon enemmänkin.

  Mutta… minulla meni tunti ja lukematon määrä käveltyjä kilometrejä ennenkuin löysin radan!!!!!!!!!! Venerannan kohdalla p-paikka ja eka infokartta sekä nuoli radalle. Tämä nuoli osoitti selvästi ylös hiekkatielle mitä tuki myös infokartta. Eiku reppu selkään ja kävelemään. Reilu kilsa eteenpäin ja ympäri ja takas lähtöön. Siitä sitten samaan suuntaan uudelleen kartan tutkimisen jälkeen josko löytyis jostain metiköstä, ei löydy. Sitten oikein ystävälliseltä paikalliselta alkuasukkaalta kysymään, jotta missäköhän rata… se on siitä rannasta 100m sinne toiseen suuntaan…. jep! Voi vitja, että siinä vaiheessa annoin tulla kaikki tuntemani kirosanat suusta ulos, en toki rouvan kuullen. Olisiko jotain ideaa terävöittää opasteita?!? Vai olenko ainoa joka on harhaillut ihan väärässä suunnassa ja tunnin… siis tunnin… siis koko hitsin tunnin!!! Nooh… sainpahan ylimäärästä kuntoilua siinä sitten.

  Kokonaisuutena ihan mukava metsärata mikä ei ollut liian helppo eikä liian vaikea. Ehkä hieman mauton ja yllätyksetön, olisi kaivannut jotain ”wau-efektin” kohtaamista radalla. Ysiväylä pääsi aika likelle. Arviointi olisi selvästi parempi JOS ei olisi ollut tuota opastuksen epätarkkuutta mikä johti aivan liian pitkään harhailuun. Pieni yksityiskohta pilasi muutoin ihan ok elämyksen.

  2/5

  Ihan perus rata, aloittelijoille hieman vaikeahko metsäisyyden takia. Jotkin väylät voisivat olla jopa par 4. Väylä 5 oli hieno alamäkiväylä, jossa saa liidättää kiekkoa ihan kunnolla. Ylläpito saisi olla hieman parempi, pitkähkön heinän sekä runsaan pajuisuuden ja risujen takia. Todella hyvät opasteet ja rata kartat. Heittoalustat on tekonurmea joten sateella hieman liukkaat. Kannattaa käydä kokeilemassa.

  Rata on kauan odotetettu ja toivottu lisä Sonkajärven liikuntapaikkavalikoimaan. Viimeinkin se saapui ja se on hyvä. Rata on sellainen perus-metsärata josta löytyy kivasti haastetta, mutta hyvältä pelaajalta onnistuu varmasti myös miinusmerkkinen tulos. Tätä kirjoittaessa en ole varma onko se rata jo virallisesti avattu, mutta ainakin hakkuujätettä radalla oli paljon. Risukot olisi hyvä siivota pois jotta liikkuminen helpottuisi, ehkä ne siivotaan tai ainakin polkeutuvat ajan kuluessa maastoon. Pieni miinus tulee myös koreista joissa on selvästi säästelty. Korit eivät ole Innovan DisCatchereita kuten yleensä vaan sellaisia ”omatekoisia”. Ihan hyvä idea, mutta väriä saisi olla vaikkapa yläkehässä kuten Innovan koreissa. Nyt uuden pelaajan voi olla hankala paikallistaa koria maastosta. Ketjut ovat kuitenkin isoin murheenkryyni, sellaiset hieman ohuenlaiset jolloin kiekko voi pompata korin läpi helpossakin putissa. Positiivisesti ajateltuna se tuo haastetta puttaamiseen, mutta on todella raivostuttavaa kun kiekko jotenkin oudosti menee vain korin läpi. Paksummat ketjut olisi edullinen ratkaisu ongelmaan.

  Summa summarum: Ei parane valittaa kun tällainen saatiin paikkakunnalle 🙂 Frisbeegolf on kuitenkin edullinen harrastus jossa pääsee vaikkapa yhdellä kiekolla alkuun, radan käyttö ei maksa mitään. Radan sijainti on hyvä; lähellä kyläkeskusta, mutta tarpeeksi kaukana jottei radalla pyöri ylimääräistä liikkujaa kuten joillakin radoilla tahtoo olla. Saa heittää rauhassa. Suosittelen testaamaan tätä rataa, se on hyvä lisä Ylä-Savon ratavalikoimassa. Auton voi jättää kätevästi siihen venevalkaman levikkeelle.

Vastaa