"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Soinin frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Soinin Lintuharjussa sijaitseva 18-väyläinen frisbeegolfrata. Ensimmäiset 9 väylää valmistuivat vuonna 2016 ja vuonna 2017 laajentunut 18 väyläiseksi. Väylät sijaitsevat hiekkakuopilla ja lähialueen metsissä.

Lue lisää

Rata tarjoaa pitkiä liidätys väyliä ja tiukkoja metsäpillejä. Väylien pituudet 55m-220m.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Karstulantie 147b
  63800 Soini


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Soinin Sisu Frisbeegolfjaosto

 • Suunnittelija

  Soinin Sisu Frisbeegolfjaosto

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Kiekkojen jälleenmyynti

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Soinin frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Soini #1

Pituus 108 metriä. Par 3

Kierroksen aloittava suora liidätysväylä, joka nousee hiukan ylämäkeen korille mentäessä. Oikealla oleva kuusikko rankaisee varmasti jos avaus päätyy sinne.

Väylä 2: Soini #2

Pituus 86 metriä. Par 3

Tietä pitkin alamäkeen oikealle kaartuva suora heitto tai kämmenheitto on helpoin tapa päästä korille. Vasemmalle tieltä jouduttaessa par ei ole itsestäänselvyys.

Väylä 3: Soini #3

Pituus 137 metriä. Par 4

Suoraan tietä suora heitto ja kori sijaitsee vasemmalla metsässä. Kovakätisellä heittäjällä mahdollisuus eagleen. Liian aikaisin vasemmalle ja mahdollisuus jopa tupla bogiin.

Väylä 4: Soini #4

Pituus 90 metriä. Par 3

Heittopaikka hiekkakuopan reunalla ja kori hiekkakasan päällä. Tällä väylällä metrinkin liian lyhyt avaus tai lähetyminen päätyy helposti kasan päältä alas ja voi rollata jopa 20m korista.

Väylä 5: Soini #5

Pituus 110 metriä. Par 3

Hiekkakasan päältä pitkä oikealle kaartava antsaliidätys tai kämmen on varmasti jokaisen pelaajan pelikirjassa tällä väylällä. Oikealla isot männyt blokkaavat suoraan korille hyssellä pyrkivät avaukset. Pitkälle vasemmalla sijaitsevat pusikot rankaisevat varmasti. Kori rinnettä vasten ja rinteen yläpuolella oleva tie on OB- aluetta.

Väylä 6: Soini #6

Pituus 55 metriä. Par 33

Radan helpoin väylä. Lyhyt neppi korin juureen tai hyssepommi puiden yli. Liian pitkä avaus ja puttiralli on valmis hiekkakasan reunalla sijaitsevaan korin ansiosta. Liikaa vasemmalla ja voit pahimmassa tapauksessa joutua kahlaamaan kiekkosi pois pienestä vesikuopasta.

Väylä 7: Soini #7

Pituus 66 metriä. Par 3

Loivasti oikealle kaartuva ylikääntävä rystyheitto tai kämmenheitto. Korin vasemmalla puolen pieni vesikuoppa, jonne kiekot päätyy useasti puukimmokkeesta. Väylän vasemmalla puolen oleva tie on OB- aluetta.

Väylä 8: Soini #8

Pituus 92 metriä. Par 3

Ensimmäinen uusista väylistä. Hiekkakuopan päältä alamäkeen. Kori avoinaisella paikalla hiekkamontussa.

Väylä 9: Soini #9

Pituus 104 metriä. Par 3

Pitkä antsaliidätys oikealle kaartaen. Oikealla oleva metsä syö helposti liikaa ylikippaavan heiton palkiten sinut muutamalla lisäheitolla. Kori sijaitsee hiekkakasan reunalla, jolloin liian pitkä putti/ lähäri johdattaa sinut puttaamaan ylämäkeen, jolloin rollaamiset koriosumista ovat ilmiselviä.

Väylä 10: Soini #10

Pituus 86 metriä. Par 3

Suora loivaan älämäkeen heitettävä suoraväylä. Oikealla oleva taimikko rankaisee heitolla jos parilla.

Väylä 11: Soini #11

Pituus 111 metriä. Par 3

anhaa krossirataa pitkin ylämäkeen kaartaen vasemmalle. Krossiradan vasen reuna on hyvin tiheään istutettua taimikkoa. Jos kätesi on kultaa tai edes pronssia niin korille pääsee myös heittämällä ison ylikääntävän antsan vasemmalta puiden yli.

Väylä 12: Soini #12

Pituus 67 metriä. Par 3

Suora ahdas metsäpilli jossa väylän kiertävä tie on OB:ta vasemmalla ja korin takana.

Väylä 13: Soini #13

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylän alkupää tiiltä ahdasta metsäpilliä jonka jälkeen hieman avonaisempaa vanhaa ajouraa ässämäisesti vasemmalta oikealla kaartaen.

Väylä 14: Soini #14

Pituus 69 metriä. Par 3

Loivasti alussa oikealla kaartava suorahko väylä joka kulkee vanhaa ajouraa pitkin.

Väylä 15: Soini #15

Pituus 67 metriä. Par 3

Suorahko väylä vanhaa ajouraa pitkin, jossa kori sijaitsee hieman oikealla. Reunat hyvin tiukat, jossa saa turvautua jos jonkinmoiseen erikoiseen lähestymisheittoon.

Väylä 16: Soini #16

Pituus 220 metriä. Par 4

Radan pisin väylä, joka heitetään hiekkamontun reunalta pitkälle montun pohjalle. Väylän varrella ikäviä pusikoita, jotka vaikeuttavat lähestymistä korille.

Väylä 17: Soini #17

Pituus 175 metriä. Par 4

Vanha kasi väylä pidennettynä, kori 30m pidempänä kuin ennen. Väylän keskivaiheella sijaitseva ahdas metsäpuska sieppaa helposti kiekkosi jolloin par ei ole enään itsestään selvyys.

Väylä 18: Soini #18

Pituus 89 metriä. Par 3

Kierroksen päättävä loivaan ylämäkeen heitettävä väylä, jonka tiin eteen on jätetty ikävästi koivu, joka nappaa helposti vauhdin pois avauksesta tai stoppaa kiekon alas muutaman metrin tiistä.

5 arvostelua radalle “Soinin frisbeegolfrata

  Pääpiirteittäin erinomainen rata, tiit ja korit ok, väylissä kivasti vaihtelua. Muutama metsäväylä saa pitkän miinuksen, osittain oli todella tiheää ryteikköä ja väylällä ei ollut sitä väylää, ihan arvalla sai heittää ja toivoa että puut väistää. Mutta ehdottomasti mukavaa pelattavaa ja tulee käytyä toistekin.

Vastaa