"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Söderkulla DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Söderkullan frisbeegolf rata on 12 väyläinen ja radan ylläpidosta huolehtii Sipoon kunta sekä Sipoon Discstroyers ry. Söderkullassa pelataan viikkokisat parittomina viikkoina torstaisin. Kesäaikataulut viikkokisoissa on 17:30-17:50 ilmoittautuminen keltaisen rakennuksen päädyssä. Syys- ja talvi-aikataulut kannattaa tarkistaa Sipoon Discstroyers ry: n nettisivuilta. Viikkokisojen aikaan radalla saattaa olla hyvinkin ahdasta ja kisaajilla etuajo oikeus, joten parhaiten sekaan mahtuu liittymällä viikkokisoihin mukaan.

Lue lisää

Rata on avattu vuonna 2011 Sipoon kunnan toimesta, ja väylämuutokset tulivat keväällä 2014.

Ajankohtaista

08.09.2013
Uusinta uutta Södiksen radasta..
Tässä viimeisintä uutta Södiksen suunnalta ja samalla ensimmäinen blogijulkaisu.. Södiksen ratamestarina toimii 08/2012 lähtien minä, ... Lue lisää

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Neiti Miilin tie
  01150 Sipoo


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Sipoon Discstroyers ry / Kennet Öster

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Paikallissää

Selkeää
Huomenna 05/21 0%
Selkeää
Enimmäkseen selkeää. Hyvin lämmintä. Ylin lämpötila 25ºC. Tuuli SW, nopeus 15−25 km/h.
Selkeää
Tiistai 05/22 0%
Selkeää
Enimmäkseen selkeää. Hyvin lämmintä. Ylin lämpötila 25ºC. Tuuli SSE, nopeus 10−15 km/h.

Väyläkuvaukset

Söderkulla DiscGolfPark, Sipoo

Väylä 1: Väylä 1

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä on suora. N 50 metrin jälkeen alkaa lievä pudotus. Korille päästäkseen pitää heittää matala ja tarkka heitto. Molemmin puolin olevat metsät imevät kiekkoja huonoille jatkopaikoille.

Väylä 2: Väylä 2

Pituus 54 metriä. Par 3

Kallion päälle heitettävä lyhyt väylä. Korin takana pudotus, joten liian pitkä heitto saattaa kostautua.

Väylä 3: Väylä 3

Pituus 148 metriä. Par 4

Söderkullan pisin väylä. Väylä pelataan lähes suoraan. Tilaa on heittää, mutta oikealla kulkeva metsä imaisee helposti kiekon. Huomioikaa myös väylällä 6 pelaavat ihmiset. risteävä kohta.

Väylä 4: Väylä 4

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä pelataan vasemmalle kallion päälle. Tällä väylällä on oltava tarkka lähestymisen kanssa koska huono heitto rollaa alas melko varmasti.

Väylä 5: Väylä 5

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä pelataan loivaan alamäkeen kiven taakse. kori on kiven takana ja tällä väylällä tarkkuus on valttia.

Väylä 6: Väylä 6

Pituus 88 metriä. Par 3

Oikealle pelattava väylä. Huomioi että koria ei näy joten varmista että väylä on vapaa.

Väylä 7: Väylä 7

Pituus 50 metriä. Par 3

Lyhyt väylä.korille heitto vaatii tarkan hysse heiton.

Väylä 8: Väylä 8

Pituus 81 metriä. Par 3

Suora väylä jossa heiton täytyy pysyä matalana

Väylä 9: Väylä 9

Pituus 60 metriä. Par 3

Hieman oikealle kaartuva väylä. Kori kallion päällä ja huolimaton heitto onkin helposti alhaalla.

Väylä 10: Väylä 10

Pituus 82 metriä. Par 3

Alaspäin liidätettävä väylä jossa on aika kapea linja. Heiton täytyy tehdä pieni S linja jos haluaa mukille.

Väylä 11: Väylä 11

Pituus 58 metriä. Par 3

Oikealle syrkästi kääntävä väylä. Kori "metsän" takana kallion päällä.

Väylä 12: Väylä 12

Pituus 69 metriä. Par 3

Alaspäin pelattava suora väylä. Väylän haasteena ovat puiden muodostamat kapeat välit. Mukille heitettäessä pitää olla tarkka heitto.

14 arvostelua radalle “Söderkulla DiscGolfPark

  Keväällä tulleet muutokset olivat ihan tervetulleita. Vanhaa 2 väylää jäin kaipaamaan! Kerran kilautin ketjujen kautta maahan väylän ensimmäisen heiton ja päätin jonain päivänä vielä onnistuvani, mutta eipä seuraavalla kerralla väylää enää ollutkaan:)

  Ihan mukava rata, mutta ainakin paria asiaa voisi harkita muutettavaksi? 7-väylän korille on aika jyrkkä kaarros vasemalle. Voisiko koria siirtää vähän kauemmas ja nykyisestä paikasta jonkin verran oikealle? Viimeisltä väylältä voisi poistaa pari puuta, että korille olisi oikeasti jonkinlainen väylä? Aika onnistunut rata näinkin.

  Ihan kiva rata. En juurikaan tykkää metsäradoista kaikkine kapeikkoineen ja kiekonhukkaustiheikköineen, mutta Söderkulla oli positiivinen poikkeus. Monilla väylillä oli tilaa heittää, esim. hakkuuaukeaa ja väylät oli pääsääntöisesti lyhyitä ja siksi myös alottelijoille sopivia.

  Tämän sivuston väyläpituudet ei kyllä pitäneet paikkaansa ja väylien löytäminen ilman karttaa oli ekalla kerralla hieman haastavaa. Läheltä ne seuraavat heittopaikat sitten tosin löytyikin, eli siirtymät oli lyhyitä. Reitit seuraaville tiille oisi kuitenkin hyvä merkitä vaikkapa pikkukyltein tai niillä korinuolilla.

  Hyvä metsärata, vaatii enemmän tarkkuutta kuin pituutta eli aloittelijoidenkin on mahdollista onnistua. Väylien 3 ja 6 sijoittelu ihmetyttää, koska kiekot karkaavat varmasti helposti väylältä toiselle eli tarkkana saa olla.

  Vähän ristiriitainen metsärata. Toisaalta ihan perusmukavia väyliä, mutta muutamien sijoittelu ihmetyttää. Kakkostii aika helposti ykkösen avausten tiellä. Kolmosella avasin käytännössä kutostiille (10m sen eteen). Vitosväyläkin ehtii vielä vähän kolmosen tielle. Kutosella puolestaan avaus on helposti kolmosella. Muuten ihan mukavia metsäväyliä, ei kauhean pitkiä. Seiskalla voisi ehkä siirtää tiitä metrin-pari taaksepäin, nyt tiin kulmalta pystyy avaamaan suoraan korille kulkematta 90-asteen koukun kautta. Tai sitten vaikka mando sinne.

  Tiit olivat ihan ok, korit ok, opastekartat hyviä, opastusta väylien välille tarvittaisiin, ilman karttaa olisi pari siirtymää mennyt pieleen. Kokonaisuus ihan OK.

  Hyvä kevyempi metsärata. Mukavasti haastetta puiden muodossa ja väylillä oli selkeästi jonkin verran mietitty toteutusta. Kovakätiselle heittäjälle puuosumat voivat tuottaa tuskaa, kun teknisemmät heittäjät menestyvät hieman paremmin.

  Kuten ylläoleva kommentoija mainitsikin, niin osa väylistä on turhan lähellä toisiaan. Myös opasteiden puuttuminen huomattiin. Kartan kanssa selviää ok.

Vastaa