"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Simpeleen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Simpeleen frisbeegolfrata on puistoradan ja metsäradan hieno kokonaisuus, joka koostuu kolmesta eri layoutista. Simpele DiscGolf on myös tehnyt "pieniä" muutoksia radan käytettävyyden parantamiseksi.

Lue lisää

Radan muut layoutit: 9-väyläinen Tehtaanpuisto DiscGolfPark, joka kierretään vain puistoalueella. Väyläopasteissa Tehtaanpuisto DiscGolfParkin väylänumerot on merkitty valkoiselle pohjalle ja Simpeleen frisbeegolfradan numerot siniselle pohjalle. Korien pohjassa nuoli opasteet seuraavalle tiille.

Sekä haastavampi PRO18 layout. Tämä layout on merkitty punaisella värikoodilla ja siinä osa väylistä on yhdistettyjä, osa samoja ja osassa on eri koripaikka.

Tervetuloa radalle, joka tarjoaa hyvät harrastus mahdollisuudet niin aloittelijalle kuin aktiivipelaajalle!

Radan tiedot

 • Osoite

  Puistokatu 4
  56800 Rautjärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Simpele Discgolffin aktiivit

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho, Pasi Koivu & Simpele DiscGolf

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Simpeleen Frisbeegolfrata 20

Ratakartta

Väylä 1: Simpele #1

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 2: Simpele #2

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 3: Simpele #3

Pituus 119 metriä. Par 3

Väylä 4: Simpele #4

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 5: Simpele #5

Pituus 151 metriä. Par 4

Väylä 6: Simpele #6

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 7: Simpele #7

Pituus 151 metriä. Par 4

Väylä 8: Simpele #8

Pituus 157 metriä. Par 4

Väylä 9: Simpele #9

Pituus 179 metriä. Par 4

Väylä 10: Simpele #10

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 11: Simpele #11

Pituus 133 metriä. Par 3

Väylä 12: Simpele #12

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 13: Simpele #13

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 14: Simpele #14

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 15: Simpele #15

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 16: Simpele #16

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 17: Simpele #17

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 18: Simpele #18

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 19: Simpele #19

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 20: Simpele #20

Pituus 109 metriä. Par 3

Simpeleen Frisbeegolfrata PRO18

Ratakartta

18 väyläinen pro layout.

Väylä 1: PRO 1.

Pituus 77m metriä. Par 3

Väylä 2: PRO 2.

Pituus 137m metriä. Par 3

Väylä 3: PRO 3.

Pituus 246m metriä. Par 5

Väylä 4: PRO 4.

Pituus 80m metriä. Par 3

Väylä 5: PRO 5.

Pituus 165m metriä. Par 4

Väylä 6: PRO 6.

Pituus 91m metriä. Par 3

Väylä 7: PRO 7.

Pituus 157m metriä. Par 4

Väylä 8: PRO 8.

Pituus 177m metriä. Par 4

Väylä 9: PRO 9.

Pituus 72m metriä. Par 3

Väylä 10: PRO 10.

Pituus 172m metriä. Par 4

Väylä 11: PRO 11.

Pituus 176m metriä. Par 4

Väylä 12: PRO 12.

Pituus 64m metriä. Par 3

Väylä 13: PRO 13.

Pituus 93m metriä. Par 3

Väylä 14: PRO 14.

Pituus 96m metriä. Par 3

Väylä 15: PRO 15.

Pituus 83m metriä. Par 3

Väylä 16: PRO 16.

Pituus 100m metriä. Par 3

Väylä 17: PRO 17.

Pituus 94m metriä. Par 3

Väylä 18: PRO 18.

Pituus 147m metriä. Par 4

Tehtaanpuisto Discgolfpark

9 väyläinen puisto layout

Väylä 1: Tehtaanpuisto 1.

Pituus 77m metriä. Par 3

Väylä 2: Tehtaanpuisto 2.

Pituus 119m metriä. Par 3

Väylä 3: Tehtaanpuisto 3.

Pituus 71m. metriä. Par 3

Väylä 4: Tehtaanpuisto 4.

Pituus 69m metriä. Par 3

Väylä 5: Tehtaanpuisto 5.

Pituus 96m. metriä. Par 3

Väylä 6: Tehtaanpuisto 6.

Pituus 83m metriä. Par 3

Väylä 7: Tehtaanpuisto 7.

Pituus 100m metriä. Par 3

Väylä 8: Tehtaanpuisto 8.

Pituus 64m metriä. Par 3

Väylä 9: Tehtaanpuisto 9.

Pituus 109m metriä. Par 3

16 arvostelua radalle “Simpeleen frisbeegolfrata

  Tulin pelamaan Simpeleelle kun olin lukenut ja kuullut että kyseessä on hyvä rata. No tämähän oli parempi kuin osasin odottaa. Pitkä leiska on mukavan vaihteleva. Aluksi ja lopuksi puisto-osuus, jossa kauniissa ympäristössö on hiukan lyhyempiä väyliä (ei kuitenkaan liian lyhyitä). Keskisosan metsäosuus on kuitenkin minun mielestäni radan parasta tarjontaa. Mielikuvitukselliset, kauniit , vaihtelevat ja heittotaitoa vaativat väylät saivat kyllä hyvälle mielelle. Kyllä kannatti tulla! Suosittelen vahvasti.

  Hieno rata saa minulta 4/5 arvion. 4 on tosi hyvä minulta.

  Pelattiin pienessä tuulessa 20-väyläinen perustaa. Hienoa työtä on alueella tehty puistomaisten metsäväylien kukoistaessa monipuolisella radalla. Mukavia par4 väyliä ja kuvan kaunista maisemaa. Aika hyvillä mielin kierroksen jälkeen.

  Rautjärven kunnan Simpeleen taajaman keskustassa kaikkien kauppojen ja kahviloiden äärellä sekä Simpeleen kartontitehtaan ja Tehtaanpuiston hellässä syleilyssä Simpeleen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 20-väylää, 2077m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4510m. Pelattu 16.5.2021.

  Väylät 1-5 ja 16-20 sijaitsevat kauniilla ja erittäin hyvin hoidetulla puistoalueella. Väylä 6-15 sijaitsevat metsäalueella ja tuovat hyvin mukanaan jonkinmoisia korkeuseroja. Puistoväylät ovat aika tasaisella alueella. Löytyy kaikenlaista väylää monipuolisesti, välillä mennään ylös, välillä kunnolla alas ja välillä ihan kunnon kallioidenkin yli kuten komealla 8-väylällä. Väyläsuunnitteluun on käytetty aikaa ja innovatiivisuutta ja paljon!

  Vaikka puut ovat monin paikoin pelissä myös puistoväylillä, niin tilaa on runsaasti heittää, puista ei tule heti liian ahdistavaa tunnetta. 9-väylä on upea kiviröykkiöineen ja 11-väylä oma suosikki alamäkeen heittäen ja kauniin maisema johdosta. Väylät 16-20 ovat kaikki niin valtavan kauniissa miljöössä ja avointa tykitystä, että oksat pois! Siirtymät radalla lyhyet, paitsi 15 –> 16 hieman pidempi. Noinkin pitkäksi radaksi nopea kiertää tiiviyden takia.

  Rakenteista on pakko mainita esimerkillisen hyvät opasteet useammasta tienristyksestä aina p-paikalle asti, harvinaista, mutta niin tärkeää herkkua kuitenkin! Infokartta, roskikset, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja kisakorit suuntanuolineen, harkkakori sekä runsaat next tee -kyltit sekä taukopenkit aivan uutta vastaavassa kunnossa!

  Korjattavaakin löytyi. Ekan viiden väylän jälkeen lähinnä ketutti ja potutti. Varsinkin väylät 1 ja 3 sekä väylät 3 ja 4 aivan liian lähekkäin toisiaan. Lisäksi väylät 2 ja 5 turhan likellä tietä, jotta, jos oikein kunnolla jää heitto käteen kiinni, niin sitten katsotaan, jotta minkälaisia vahinkoja tiellä liikkuviin autoihin tuli… Ite siirtäisin nuo viisi ekaa väylää kauemmaksi toisistaan, jotta olisivat turvallisempia. Paikka on turhan ahdas ja ehkä pari väylää voisi aivan suosiolla poistaa kokonaan, niin se toisi taas turvallisuuteen paljon enemmän pelivaraa. Loppupään puistoväylät olivat paljon parempia. Ainakin väylillä 11 ja 12 vaaditaan hyvää spottaamista puiston muiden käyttäjien sekä huonon näkyvyyden takia.

  Tämä Simpeleen rata oli kyllä huikean hieno elämys! Heittäjälle joka arvostaa heittotilaa, niin sitä oli tarjolla puiston lisäksi myös metsäväylillä. Tarjolla oli myös hienoja maisemia ja erittäin hyvin hoidettua peliareenaa! Väylien 1-5 ketutuksen jälkeen en olisi mitenkään uskonut, että kuinka fiilis tulee nousemaan loppua kohden. Koskaan ei yhdenkään radan kanssa ole fiilis noussut lähes alimmasta mutakuopan syövereistä aivan huippuluokan fiilikseen noin lyhyessä ajassa! Aivan käsittämätön tunne! Normaalisti alkupään turvallisuuspuutteet saisivat antamaan hyvinkin kehnon arvosanan, mutta Simpeleen rata teki siitä poikkeuksen. Komea, upea ja aivan timanttinen rata minkä voisi milloin tahansa pelata uudestaankin. Heittämällä suosikkiratojen listalle ( suosikit-painiketta tullut painettua 13 kertaa 159 pelatun radan aikana )!!!

  5/5

  Kerrassaan mahtava rata! Monenlaista heittoa pitää osata jotta klaaraa. Hyvin hoidettu rata. Muutama vanhan radan tii lyhyt ja tosiaan pikku vaaran paikka tien suuntaisissa väylissä päätyä tielle, mutta onneksi liikenne on varsin rauhallista. Puisto-osuus upein missä heittänyt. Ja metsäosuus haastaa todella. Taatusti uudestaan.

  Loistava rata. Puolet puistoa ja puolet metsää, tosin metsäväylätkään eivät sitä pahinta pusikkoa johon monessa muussa paikassa törmää. Ainoa miinus pari väylää autotien vieressä, joissa lisäksi vielä kymmeniä puita keskellä väylää joista mahdollisuus huonoon kickiin tien suuntaan. Haastetta löytyy taitavillekin.

  No nyt! Heittämällä Itä-Suomen ratojen kärkikahinoihin.

  Väylät eivät ole pisimmästä päästä, mutta draivereitakin pääsee ulkoiluttamaan. Muutamalla väylällä spotteri tarpeen, jotta näkee varmasti minne kiekko päätyy ja 1. kertaa radalla vieraileva saa varautua hieman jaloittelemaan nähdäkseen korin tai sweetspotin.

  Muutoin puitteet ovat täyttä timanttia. Alku- ja loppupään väylät sijaitsevat upeassa puistossa. Välissä pelattavat metsäväylätkin ovat varsin nätissä metsässä ja väylillä on luennetta. Hieno miljöö.

  Täällä kannattaa ehdottomasti poiketa pelaamassa!

  Puistopuolen väylät hienoja ja puiston väylät hyvin suunniteltu. Metsäpuolen väylät osittain heikompia ja osa väylistä muuttuneet. Rataa siis ollaan varmaan kehittämässä. Aineksia hienoksi kokonaisuudeksi.

  Tehtaanpuiston kaunis ja siisti puistorata nousee omassa listassa tämän tyyppisten ratojen kärkeen. Eteneminen on helppoa ja väylien kohtuulliset pituudet ja korkeuserot tuovat hyvää maustetta heittoon. Alueella on paljon puita, joiden avulla väyliin on saatu kiertoja ja haastetta hieman. Tiit, opasteet ja korit ovat hyvässä kunnossa. Ja paikallinen heittoseura oli loistavaa!

Vastaa