"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Siltamäen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Helsingin Siltamäessä sijaitseva 18-väyläinen puistorata, jonka väylät 1-7 on älyvalaistu iltaisin ja aamuisin. (Valot syttyvät liiketunnistimen avulla 15 minuutiksi pelaajan kävellessä heittopaikalle.)

Lue lisää

HUOM! Väylät 1-3 ovat poissa käytöstä eivätkä palaa myöhemminkään entisille paikoilleen. Korvaavat järjestelyt tullaan rakentamaan myöhemmin, ajankohta ei ole vielä selvillä. (9.9.2023)

Valot eivät ole toiminnassa klo 22.00-06.00 välisenä aikana. Lisätietoja älyvalaistuksesta Helsinkin kaupungin sivuilla.

Siltamäen frisbeegolfrata on kaikille avoin ja ilmainen rata. Radan kunnossapidosta huolehtii Helsingin kaupunki.

Rata on suunnattu aloittelijoille. Urheilupuistosta löytyy myös alueita pituusheiton harjoitteluun. Puiston keskusaukion käyttöä on kuitenkin vältettävä, jos alueella on muita liikkujia!

Kaunis ympäristö ja avoimet kentät vetävät puoleensa kesäpäivinä paljon käyttäjiä harrastamaan moninaisia lajeja.

Chillout ja nauti!

Lisätiedot ja keskustelu radasta: http://www.tallaajat.org/foorumi/

 

 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Pallomäentie
  00740 Helsinki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Betoni

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Talin Tallaajat ry

 • Suunnittelija

  Talin Tallaajat ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Väylät 1-7 valaistu.

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Siltamäen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Siltamäki #1

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylällä on tuplamandoportti (pakollinen kierto). Avausheiton on kuljettava molempien mandopuiden välistä. Jos avausheitto ohittaa jomman kumman puun väärältä puolelta, heitetään uusi heitto tiiltä yhden rangaistusheiton kera. Vasemmalla oleva kävelytie ja sen toinen puoli OB. Jalkapallokentän metalliaita ja jalkapallokentän puoleinen alue OB.

Väylä 2: Siltamäki #2

Pituus 86 metriä. Par 3

Jalkapallokentän metalliaita ja jalkapallokentän puoleinen alue OB.

Väylä 3: Siltamäki #3

Pituus 51 metriä. Par 3

Jalkapallokentän metalliaita ja jalkapallokentän puoleinen alue OB.

Väylä 4: Siltamäki #4

Pituus 59 metriä. Par 3

Kävelytie ja sen toinen puoli OB. Varovaisuutta avaukseen. Kiekko saattaa osua puihin ja kimmota kävelytielle.

Väylä 5: Siltamäki #5

Pituus 63 metriä. Par 3

Kävelytie ja sen toinen puoli OB. Varovaisuutta avaukseen. Kiekko saattaa osua puihin ja kimmota kävelytielle.

Väylä 6: Siltamäki #6

Pituus 61 metriä. Par 3

Oikealla kulkeva kävelytie ja sen toinen puoli OB. HUOM! Käytä spotteria. Varmista, että korilla ei ole ketään. Kori sen verran tiitä ylempänä, että korille on huono näkyvyys.

Väylä 7: Siltamäki #7

Pituus 66 metriä. Par 3

Oikealla kulkeva kävelytie ja sen toinen puoli OB. Korin takana kulkeva kävelytie ja sen toinen puoli OB.

Väylä 8: Siltamäki #8

Pituus 77 metriä. Par 3

Kori lammen toisella puolella. Pelattava lammen vasenta puolta. Mando (pakollinen kierto) väylän oikealla puolella, avausheiton täytyy ohittaa mandopuu sen vasemmalta puolelta.

Väylä 9: Siltamäki #9

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylällä on tuplamandoportti (pakollinen reitti). Jos heitto ei mene portista, heitetään uusi heitto aiemmalta heittopaikalta yhden rangaistusheiton kera. Pelattava puuränniin ensimmäisten puiden muodostamasta portista. Huomioi 10. väylän tiillä olevat pelaajat!

Väylä 10: Siltamäki #10

Pituus 81 metriä. Par 3

Suorahko heitto puiden lomaan.

Väylä 11: Siltamäki #11

Pituus 72 metriä. Par 3

Oikeakätiselle rystyheittäjälle perusheitto. Oikealla puolella oleva kävelytie ja sen toinen puoli OB.

Väylä 12: Siltamäki #12

Pituus 94 metriä. Par 3

Huomioi 15. väylää pelaavat pelaajat!

Väylä 13: Siltamäki #13

Pituus 92 metriä. Par 3

Huomioi #14 teen pelaajat ja teen vieressä olevan puistonpenkin tilanne.

Väylä 14: Siltamäki #14

Pituus 67 metriä. Par 3

Kävelytie ja sen oikeapuoli OB.

Väylä 15: Siltamäki #15

Pituus 61 metriä. Par 3

Huomioi 12. väylän pelaajat!

Väylä 16: Siltamäki #16

Pituus 108 metriä. Par 3

Nykyisen layoutin pisin väylä. Oikealla oleva kävelytie ja sen toinen puoli OB.

Väylä 17: Siltamäki #17

Pituus 76 metriä. Par 3

Oikeallla ja vasemmalla olevat kävelytiet ja niiden toiset puolet OB. Huomioi 16. ja 18. väylän pelaajat!

Väylä 18: Siltamäki #18

Pituus 35 metriä. Par 2

Oikealla oleva kävelytie ja sen toinen puoli OB.

34 arvostelua radalle “Siltamäen frisbeegolfrata

  Hyvänmielen rata jossa tulee onnistumisia. Tiit turhan pieniä tosin. Kannattaa myös pitää silmällä muita ulkoilijoita. Korit hyvässä kunnossa. Mando ekalla väylällä hieman kysymysmerkki kun monta puuta merkattu. Kiva rata jota hauska pelata

  Ihan ok puistorata, ei kuitenkaan missään nimessä kuilunsuosikkeihini. Usein ruuhkainen, ei pääse etenemään reippaasti ja joutuu löntystelemään. Väylät melko lyhyitä ja esteitä on kovin vähän. Kasiväylä on ainoa joka tuottaa enemmän kankaluuksia itselle, suosii oikean käden kämmenheittäjiä. Pari siirtymää turhan pitkiä, opasteet huonot (ilman karttaa ensikertalainen ei kaikkia väyliä löydä), väyläkartat ok, betoniset tiit ei miellytä mutta toimivat.

  Vilkkaalla ulkoilualueella nurmipohjainen kiva rata, jossa puita on varsin harvassa. Aivan, etenkin kuivalla sääjaksolla (eli kun ei ole kuraa) rata on osin hienokin. Pitkiä väyliä ei ole ollenkaan. Ihan vieressä näkyi asuinalue, ajoittain rata ja alue muutoinkin ruuhkautuu enemmänkin.

  Hyvä rata, ainakin 2 viikon kuivan aurinkoisen jakson jälkeen. Vähänkään jos on satanut niin menee äkkiä huonoon kuntoon, ainakin väylät 1-5 ovat niin kuramutaskeidassa ettei mitään mieltä. Sitä haketta tai soraa voisi tosiaan levittää siirtymille korilta seuraavalle tiille. Noin muuten rata tarjoaa sopivasti haastetta pienikätiselle harrastajalle.

  Hyvä rata, kivan vaihtelevat väylät. Viimeksi hukkasin kulutetun luottodraiverini Prodigy D3 Max 400:n (limen vihreä) 8. väylän lampeen. Kiekossa nimmari ja puhelinnumero. Reilu löytöpalkkio luvassa, jos joku sen sieltä löytää.

  Siltamäki ei kuulu omiin suosikkeihini. Rata on usein varsin ruuhkainen ja alueella liikkuu myös paljon ulkoilijoita, joita joutuu varomaan. Lähtökohdat huomioiden kuitenkin ihan ok-tason puistorata, jossa osa väylistä tarjoaa hieman haastettakin. Kävijämäärien vuoksi voi rata olla tietyissä olosuhteissa mutainen.

  Mukava rata. Lyhyitä väyliä, joten sopii aloittelijoille hyvin. Ainoa miinus siitä että radalla ei ole väyläkarttoja, on ilmeisesti joskus ollut mutta ovatko sitten kuluneet pois… Onneksi oli radan tunteva ihminen porukassa mukana. Tänne voisi tulla uudelleenkin.

  Ihan jees paikka. Välillä joutuu kääntymään parkkipaikalla, kun jonot on niin pitkät 1. tiillä. Pari hyvää pirkko-väylää alkuun ja sitten alkaa niittyosuus. Vähän boring loppuväylät, ja 15 väylältä puolen kilometrin kävely seuraavalle on aika kummallinen. Saa ainakin hyvät naurut, kun 8 väylällä näkee jengiä ”uimassa” mutavellipaskalätäkössä kiekonhaussa.

  Aloittelijan silmin kaikenkaikkiaan positiivinen kokemus tämä rata. 8. väylä tuntui hieman turhalta trollilta lammen syötyä uudenkarhean makoni ja 30 metrinen väylä 18 oli ehkä hieman antiklimaattinen radan päätteeksi. Puistolla paljon muitakin käyttäjiä kuin frisbeegolffaajat joten varovainen saa olla varsinkin jos heittojen tähtäys ei ole vielä ihan kunnossa. Valitettavasti suuri osa opasteista paikallisten pärinäeerojen tuhoamia.

  Leppoisa rata puistossa eikä kovin haastava rata, jossa aloittelijallakin on jokaisella väylällä ainakin teoreettinen parin mahdollisuus olemassa. Kun ensimmäisellä kerralla ottaa kartan mukaan selviää varmasti. Tiipaikat ovat ihan toimivat eikä muutenkaan puitteissa ole suuremmin valittamista. Alkuosa radasta sopivan monipuolista, mutta varsinkin väylät 12-15 ovat turhan yksitoikkoisia.

  Ratana ok, puistoratana jopa hieno. Alussa lyhyehköä tarkkaa suoraa puiden välissä. Sitten loput pääosin avoimempaa nurmikkoa, joukossa muutama puuston seassa osin heitettävä väylä. Aurinkoisena päivänä oli oikein hienoa heitellä, vaikka mitään järjetöntä haastetta rata ei tarjoakaan.

  Tiit aika huonoja, korit jo iäkkäitä, opasteitahan ei ole muuta kuin vahvat polut metsäisemmillä alueilla. Väyläkuvaukset monella väylällä rikottu, joku tussimies on osan piirtänyt taustapeltiin takaisin (tässä tapauksessa positiivista ”töhrintää”). 8 ja 9 väylän mandomerkinnät taisi puuttua, tai en niitä nähnyt. Kasin lampi söi kiekkoni. Siitä huolimatta positiivisen puolelle jäävä kokemus, vielä kun ylläpitäjä huoltaisi edes osaa heikommassa hapessa olevasta materiaalista, huollon puute kyllä näkyi (tai sitten tuolla on todella tehokasta ja aikaansaavaa ilkivaltaa).

  Pienempi kätisille heittäjille mainio rata siistillä puistoalueella. Paikoittain väylät hieman toistavat itseään ja viimeinen väylä (35m par2) tuntuu hieman turhalta. Kasin mandoa en ehkä ihan ymmärrä, itse en edes huomannut tota sääntöä kierroksellani ja heitin tietenkin hysseä lammen ylitse. Muuten mandot mielestäni tarkoituksenmukaisia. Kokonaisuutena hieno rata kuitenkin, miinusta hieman heikoista heittopaikoista.

  Positiivinen yllätys, kun monelta suunnalta tullut heikompaa palautetta. Alkupäässä hyviä väyliä sekä järkevästi ajateltuja mandoja. Pidin erityisesti lammen viereisestä väylästä (#8) ja väylän 12 korin viereisestä OB-tiestä. Vaikka väylät ovat lyhyitä, niin heittoja voi valita monipuolisesti. Väylät 12-15 kaipaisivat pientä muutosta. Etenkin 12 ja 15, jotka risteävät keskenään. Siirtymää oli jonkin verran, joten tässäkin puolessa olisi paikkansa muutokselle. Kokonaisuutena silti mukava rata heittää. Suosittelen käymään – ainakin kerran.

  Aika kiva. Alkaa lähestymisväylillä ja vaihtuu sitten pidempiin väyliin. Väylä 12 on vielä passeli mutta 13 on jo aika identtinen. Senkin vielä heittää mutta 14 ja 15 aivan turhia väyliä. Ovat vain häiritsemässä 12 ja 13 pelaajia. Emännän kanssa jää nämä väylät usein käymättä.

  Hyvin hoidettu rata! Pientä miinusta tulee surkeista koreista ja pienehköistä teepaikoista, mutta siitä huolimatta yksi suosikeista. Ei vaadi mitään isoa kättä, joten aloittelijatkin voivat kokea täällä onnistumisen tunteita ja napata ensimmäiset birdiet. Suurin osa väylistä sisältää edes jonkinlaisen jipon, ainoastaan pari turhaa lyhyttä ja avointa. Täältä on hyvä ottaa vauhtia jos Talissa tulee pahasti turskaa.

  Radalla on paljon turhantuntuisia ob-alueita ja mandoja. Paljon samanlaisia väyliä vailla suurempia esteitä. Puisto oli täynnä pelaajia ja välillä sai odottaa tiillä heittovuoroa monia minuutteja, osa ryhmistä liian suuria radalle. Mukava neppailurata josta löytyy myös muutamia pidempiä väyliä. Ei yllä talin ja kivikon tasolle mutta ei rataa missään nimessä voi huonoksi luokitella.

  Mukava, avoin ja aloittajaystävällinen 18 väylän rata. Ympäristö siisti, hyvin hoidettu, kumpuileva. Väylät pääsääntöisesti lyhyitä, kuitenkin melko vaihtelevia, joskin korkeuseroja on hyvin vähän. Ratamuutosten jälkeen kentän layout on hieman kärsinyt: osa väylistä heitetään ”väärään suuntaan” mikä lisää siirtymäpituuksia ja kierrokseen kuluvaa aikaa. Muutoin radan kiertäminen on ollut sujuvaa, vaikka heittäjiä on usein ollutkin. Tämä luultavasti siksi, että ryhmäkoot on pysyneet inhimillisinä (1-4 henkilöä) vasta-alkajien suosiessa 9-väyläisiä ratoja.

  Kaunis puistoinen, monipuolinen rata. Muutamat väylät vähän turhan avoimia, ja aurinkoisella säällä nahankäristäjien kansoittamia. Mutta väliin mahtuu riittävästi mielenkiintoisia, sopivan haastavia väyliä. Pari tuplamandoa lisää jännitystä.

  Erinomainen rata aloittelijoille, jossa myös kokeneemmat viihtyvät maisemien ja loistavan ylläpidon ansiosta. Näkymät ovat kuin windows 95:n perustaustakuvasta varustettuna joella. Erinomaisuudella on hintansa, rata voi nätteinä kesäiltoina olla äärimmäisen ruuhkainen, eli varaudu odottelemaan ainakin 1, 2, ja 9-väylän teellä. Puistossa on liikkuu paljon myös sivullisia joten kannattaa tarkkailla miten viskoo.

  Hieman erilainen suomalainen rata. Suuri osa väylistä avoimia, lyhyitä väyliä eli rata sopii hyvin aloittelijoille. Aukeille sijoitetut väylät ovat usein myös tuulisia, joka lisäävät hieman haastavuutta. Puistoalueella liikkuu paljon muitakin ulkoilijoita, jotka pelaajien on syytä ottaa huomioon. Kaiken kaikkiaan hyvin pääkaupunkiseudun ratatarjontaa täydentävä kokonaisuus.

Vastaa