"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Savitaipaleen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Savitaipaleen frisbeegolfrata tarjoaa haasteita sekä onnistumisen tunteita jokatasoisille pelaajille. Rata sijaitsee savitaipaleen pururadalla, liikuntatalon ja jalkapallokentän läheisyydessä.

Lue lisää

Radan infotaulu sijaitsee skeittiparkin viereisellä parkkipaikalla.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Jonni Myyrän tie 1
  54800 Savitaipale


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Betoni

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Joonas Jukkara, Kimmo Kontunen

 • Suunnittelija

  Joonas Jukkara, Kimmo Kontunen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Savitaipaleen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Savitaipale #1

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 2: Savitaipale #2

Pituus 141 metriä. Par 4

Väylä 3: Savitaipale #3

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 4: Savitaipale #4

Pituus 130 metriä. Par 3

Väylä 5: Savitaipale #5

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 6: Savitaipale #6

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 7: Savitaipale #7

Pituus 190 metriä. Par 4

Väylä 8: Savitaipale #8

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 9: Savitaipale #9

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 10: Savitaipale #10

Pituus 88 metriä. Par 4

Väylä 11: Savitaipale #11

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 12: Savitaipale #12

Pituus 96 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Savitaipaleen frisbeegolfrata

  Savitaipaleen kunnassa aivan keskustan palvelujen välittömässä läheisyydessä Savitaipaleen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 835m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2330m. Pelattu 11.8.2021.

  Metsässä/pururadalla kulkeneella radalla oli mukavasti korkeuseroja, joten hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat radan pituuten nähden mukavan vaihtelevia ja erilaisia. Heittolinjat koko ajan selkeät. Ehdoton suosikkiväylä heti nro 1, missä alas monttuun viskastiin kiekkoa. Myös kakkonen oli aika uniikki väylä millaisia harvoin näkee eli ensin mentiin alamäkeen ja siitä kivuttiin vielä jyrkästi ylämäkeen pitkä pätkä. Siirtymät lyhyet, kasilta ysille pidempi.

  Rakenteet hyvässä ellei jopa erinomaisessa kunnossa. Infokartta, korit nuolineen, heittopaikat, heittopaikkaopasteet, lukittava löytökiekkolaatikko ja roskis, ei valittamista. Frisbeegolfrata sijaitsee liikuntakeskuksen alueella missä runsaasti muitakin urheilun suorituspaikkoja, esim. draivien ja oikeasti pitkien sellaisten harjoitteluun keinonurmikenttä ja lisää pituutta heittotreeniin saa, jos alkaa viskomaan jo p-paikalta ihan kuinka ison heittokäden nyt sattuukin omistamaan. Savitaipaleen keskustan palvelut tosiaan vieressä mm. evästelyä varten.

  Mutta… oli sitä huonojakin kohta mitkä kaipaisivat kipeästi kehittämistä. 7-väylä oli yksi teennäisimmistä mando-kikkailuista mitä on koskaan tullut vastaan. Ei sopinut radalle yhtään, ei ollenkaan, lähinnä pisti ärsyttämään. Kaiken lisäksi mandoa ei sitten ollut merkitty mitenkään radalle, vaikka kartassa sellainen olikin. 3-väylä olisi ollut ihan hieno, mutta… miksi ihmeessä muutoin siistillä radalla oli yksi todellinen ryteikköväylä missä heittolinjatkin olivat hieman niin ja näin ja spottaaminen aivan välttämätöntä kiekon hukkumisen välttämiseksi! Vaarallisin viritelmä oli ehdottomasti kuitenkin, kun 4-väylältä lähti kulkemaan kohden vitosta. Tämä reitti kulki keskeltä 9-väylän heittolinjaa. Ensikertalaiselle oli mahdoton huomata katveessa olevaa 9-väylän heittopaikkaa missä heittäjiä olikin ja onneksi huutivat varoitushuutoja, niin tajusi pysähtyä odottamaan heidän heittojaan. Muutamassa kohdin mentiin aika jyrkästi alaspäin ja niihin kohtiin kaipaisi kipeästi portaita, sillä sateen jäljiltä liukkaalla vaaranpaikkoja siltä osin aivan liikaa!

  Savitaipaleen rataa oli oikein mukava pelata. 9-väyläiseksi harvinaisen monipuolinen rata. Rakenteet pääosin hyvässä kunnossa ja korkeuseroista tykkään aina. Kuten yllä todettua, niin puutteitakin oli aikalailla. Ne olisi mahdollista helposti laittaa kuntoon, niin tästä tulisi yksi parhaista ellei likimain paras 9-väylänen mitä on koskaan pelannut. Nyt ei ihan korkeinta arvosanaa voi valitettavasti antaa.

  4/5

  Nelosväylällä korin lähellä syvä kuoppa, jossa on vettä, kaksi kiekkoa meni sinne ja niitä kalastellessa mutaista rinnettä liukastuttiin kuraveteen. Puhelin hajos ja kaikki vaattet märkinä. Kiitoksia vaan.

  Mukava rata urheilualueen ympäristössä. Tuli heitettyä ajomatkan tauolla. Hyvin pärjäsi midareilla ja puttereilla. Ei sinänsä mitään erikoisempia väyliä, mutta sitäkin mukavampaa perusheittelyä. Kannattaa pysähtyä ja bongata!

Vastaa