"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sappee DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Sappee DiscGolfPark on Sappeen laskettelukeskuksen rinteiden toiselle puolelle rakennettu hieno 21-väyläinen metsärata.

Lue lisää

Haastavien väyliensä ja kunnioitettavan väylälukumääränsä ansiosta Sappee DGP luokitellaan kilparadaksi, mutta se tarjoaa myös aloittelijoille helpomman ja lyhyemmän 7-väyläisen version.

Pelimaksu on 5€/päivä tai 10€/kausi. Tarkemmat tiedot Sappeen verkkokaupasta www.sappee.fi

Aloittelijoiden rata on rakennettu rinteen yläosaan ja kokopitkä rata kiertää rinteen ympäri tarjoten väyliä monenlaisilla korkeusvaihteluilla. Pääosa väylistä vaatii enemmän tarkkuutta kuin voimaa, joka onkin tyypillistä metsäradoille. Erityisen pitkiä väyliä Sappee DGP:sta ei löydy, mutta heittojaan joutuu varmasti laskemaan tarkkaankin jos ajautuu väylän ulkopuolelle.

Metsärata on välineille ja pelaajalle kuluttavampi etenkin radan pituuden ansiosta ja kierrokselle suositellaankin ottamaan mukaan riittävästi juotavaa sekä tarvittaessa myös vaikkapa paria energiapatukkaa, ettei pelikunto hyydy kesken kierroksen. Sen lisäksi, että pääsee pelaamaan frisbeegolfia hienossa luonnollisessa ympäristössä, pelaaja pääsee siis kohottomaan kuntoaan. Roskaaminen ja tupakointi radalla on kuitenkin ehdottomasti kielletty, joten varmista että bägistäsi löytyy varmasti tilaa myös tuoda pois kaikki pullot ja pakkaukset jotka olet radalle vienyt. Muutamien väylien tiiltä löytyy myös roskiksia, mutta koska etenkin radan keskivaiheilla oleville väylille ei pääse muilla kulkuneuvoilla kuin mönkijällä, ei niitä välttämättä ehditä tyhjentämään jatkuvasti.

Radan alusta löytyy Innovan Infoboard, josta selviää ratakartta ja jokainen väylä on merkitty TeeSigneilla, joten seuraavien väylien löytäminen on helppoa, eikä etäisyyksiäkään tarvitse heittää hatusta. Osalla tiistä on tekonurmimatto, mutta ainakin tällä hetkellä monella väylällä on ainoastaan soraa, joka saattaa olla paikoin kulunut kuopalle. Paikottainen tiiden tasoittaminen ennen heittosuoritusta saattaa siis olla tarpeellista. Tekonurmimatot ovat kuitenkin hankinnassa kaikille väylille. Sappeen täysmittaisella radalla on pelattu mm. vuoden 2007 SM-sarjan osakilpailu. Etenkin kesäaikaan Hiihitokeskus Sappee tarjoaa edullisia ja hyvin varusteltuja mökkejä, mikäli hämärän tullen haluaa mennä saunaan ja palata aamulla uudestaan radalle.

Radan tiedot

 • Osoite

  Sappeenvuorentie 200
  36540 Pälkäne


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  21

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Janne Sokka

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Sappee DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Sappee DGP #1

Pituus 75 metriä. Par 3

Tarkkuuta vaativa suora 75-metrinen par 3-väylä. Näppärimmät saattaa kokeilla myös upside-down -heittoa.

Väylä 2: Sappee DGP #2

Pituus 71 metriä. Par 3

Lopussa jyrkästi vasemmalle kaartuva 71-metrinen par 3. Etenkin väylältä liian aikaisin vasemmalle kimmonnut avaus saattaa aiheuttaa ongelmia.

Väylä 3: Sappee DGP #3

Pituus 123 metriä. Par 3

Hieno suora väylä alamäkeen hiekkatien myötäisesti. Etenkin vasemmalla puolella erittäin ahdasta ja jopa riski hukata kiekkonsa.

Väylä 4: Sappee DGP #4

Pituus 65 metriä. Par 3

65-metrinen tekniikkaväylä, jossa ensimmäiseen puuhun osuminen syö miestä. Maasto korin takana viettää alaspäin, eli liikaa voimaa ei kannata käyttää.

Väylä 5: Sappee DGP #5

Pituus 120 metriä. Par 4

Ensiksi 80 metriä alamäkeen jonka jälkeen 90-asteen käännös vasemmalle kohti 40 metrin päässä odottavaa koria. Tällä väylällä on kokeiltu monenlaisia heittotekniikoita vaihtelevin tuloksin, löydätkö sinä parhaan reitin korille?

Väylä 6: Sappee DGP #6

Pituus 48 metriä. Par 3

Näennäisen helppo, vain 48-metrinen acerunner-väylä, mutta griini on vähintäänkin haastava. Tällä väylällä on huolimattomalla puttipelillä otettu todella isoa tulosta.

Väylä 7: Sappee DGP #7

Pituus 59 metriä. Par 3

Neppishenkinen 59-metrinen oikealle kääntyvä alamäkiväylä. Varo ensimmäisiä puita, älä vedä pitkäksi tai leveäksi ja koita saada kiekko parhaasi mukaan osumaan maahan hiljaa ja mahallaan.

Väylä 8: Sappee DGP #8

Pituus 91 metriä. Par 3

Ensimmäinen ei-aloittelijaväylä. 91 metriä hienoiseen ylämäkeen kohti kuusten rajaaman pienen niityn keskellä olevaa koria. Varo heittämästä vasemman puolen kuusikkoon, siellä on todella ahdasta.

Väylä 9: Sappee DGP #9

Pituus 61 metriä. Par 3

Suora ja vain 61-metrinen tekniikkaväylä, jolla huonosta sihtauksesta rankaistaan varmasti. Rinteessä korin yläpuolella odottaa ihmisenkorkuinen muurahaiskeko.

Väylä 10: Sappee DGP #10

Pituus 136 metriä. Par 4

Vanhaa kärrytietä myötäilevä alussa oikealle kääntyvä ja sen jälkeen suorana ja kapeana jatkuva 136-metrinen väylä. Tällä väylällä on nähty niin kolmosia kuin kympin ylityksiäkin.

Väylä 11: Sappee DGP #11

Pituus 81 metriä. Par 3

Hieman S-kirjaimen muotoinen väylä, jossa kakkonen lämmittää mieltä.

Väylä 12: Sappee DGP #12

Pituus 73 metriä. Par 3

Oikealle kaartuva 73-metrinen väylä, jossa avausta ei kannata päästää turhan korkealle. Rohkeimmat koittavat vaihtelevalla menestyksellä pelata tiukalla oikean käden hyzer-heitolla oikean puolen pellon kautta suoraan korille.

Väylä 13: Sappee DGP #13

Pituus 77 metriä. Par 3

Tiukka oikealle kaartuva par 3, jossa yksikin osuma puuhun pilaa mahdollsuudet birdieen.

Väylä 14: Sappee DGP #14

Pituus 113 metriä. Par 4

Erittäin tekninen par 4, jossa väylä vie ensiksi suoraan ylöspäin ja sitten 90 astetta oikealle. Todennäköisesti kannattaa ennemmin pelata seiftiä väylää pitkin kuin yrittää riskillä.

Väylä 15: Sappee DGP #15

Pituus 131 metriä. Par 4

Ylämäkeen heitettävä par 4, jossa väylä kääntyy ensin hieman vasemmalle ja sitten oikealle. Etenkään oikealta ei kannata vetää leveäksi.

Väylä 16: Sappee DGP #16

Pituus 69 metriä. Par 3

Puhdasverinen suora kujaväylä, jossa kontrolli on tärkeintä. Väylän molemmilla puolilla hyvin tiheää.

Väylä 17: Sappee DGP #17

Pituus 80 metriä. Par 3

Keskimääräistä tilavampi ylämäkiväylä, joka taittuu lopussa jyrkästi oikealle kuusikon muodostamaan taskuun.

Väylä 18: Sappee DGP #18

Pituus 72 metriä. Par 3

Tiukasti oikealle taittuva tekniikkaväylä, jossa paatuneinkin RHBH-heittäjä vähintäänkin harkitsee kämmenheittoa.

Väylä 19: Sappee DGP #19

Pituus 155 metriä. Par 4

Erittäin haastava par 4, jossa väylä kääntyy ensin tiukasti vasemmalle ja sen jälkeen takaisin oikealle. Ja tästä matkaa korille on vielä noin 100 m. Tsemppiä kaikille.

Väylä 20: Sappee DGP #20

Pituus 56 metriä. Par 3

Lyhyt, mutta tiukka oikealle kääntyvä tekniikkaväylä.

Väylä 21: Sappee DGP #21

Pituus 67 metriä. Par 3

Tekninen, kokolailla suora 67-metrinen par 3, jolla on mukava lopettaa birdieen.

14 arvostelua radalle “Sappee DiscGolfPark

  Haastavahko rata kapeilla metsäväylillä. Korkeuseroa löytyy. Kierros meni vähän juoksemiseksi kun meinasi tulla pimeä, ja pimeässä heittelyyn en todellakaan tätä rataa suosittele. Kuitenkin positiivinen kokemus kokonaisuutena, maksullisenakin.

  Kapeita metsäväyliä kohtuullisilla korkeuseroilla. Vappuna oli vielä paikoin vetistä. Kausimaksu ei ole iso, mutta jos rata on maksullinen, olettaisi että radan hoitoon olisi nähty hieman vaivaa: pitkoksia ja vesakoiden raivausta väylien reunoilta. Kuinka moni heittäjä jaksaa jäädä makkaraa paistelemaan (jolla mm. ratamaksuja selitetään) , en tiedä. Ei ihan suosikkiratojen joukkoon pääse vaikkakin muutama ihan makoisa väylä mahtuu sekaan. Paras puoli on se että täällä saa heitellä rauhassa. 3-/5.

  Oikein hyvä metsärata Sappeenvuoren alarinteen kuusikossa matkailukeskuksen palvelujen kyljessä. Itse radan maastonmuodot ovat pääosin loivapiirteisiä. Väyläsiirtymät opastettu hyvin ja lähes kaikki siirtymiset nopeita.

  Vanhat metsäkonetiet ovat muuttuneet kiinnostaviksi usein keskipitkiksi metsäväyliksi. Päivän sihdin hyvä olla kohdallaan: kaikki väylät ovat puiden vahtimia. Kaikkein kapeimpia puuränniväyliä kuitenkaan ei ole. Myös lyhyempiä väyliä on useampia tarjoten oivia birdiemahdollisuuksia.

  Tiiden kunto on selvin korjauskohde. Korotettuja koreja ei ole, korit ovat kunnossa.

  Oma kierros vesisadetta ja puuosumia alkuun. Kiekot pihkaan ja pelistä ei meinannut tulla enään mitään. Ei mitään esteettistä mutta teknistä erinlaista väylää löytyy. Opasteet ja tiit kunnossa. Sain mokellettua jotenkin paariin mut olosuhteet oli paskat. Täytynee käydä uudestaan.

  Sappee on aina mukava käydä. Johtuiko European Openista mutta tänä kauniina sunnuntai-aamuna ei ollut muita heittäjiä radalla. Toki eihän Sappeessa yleensäkään häiritsevää ruuhkaa ole. Aloittelijarata meni erinomaisesti tuloksella 28, jopa kolme par-tulostakin tuli lappuun. Kilpapelaajaradan tulos 57 ei sekään ollut minusta mitenkään paha. Heitot kulkivat ja oikeastaan puttiepäonnistumisia tuli koko reissulla vain kolme joista tosin yksi oli pitkä kakkosheitto joten heittely meni tänään todella hyvin. Radalla oli märkiäkin osuuksia joten goretex-jalkineille tuli käyttöä. Eniten harmitti ettei kukaan kaveripiiristä päässyt mukaan vaan joutui radan kiertämään yksin. Nyt ei onneksi hyttysistä tai hirvikärpäsistä ollut haittaa niinkuin edellisvuosina. Ensi kertaa odottamaan.

  Rata on mielenkiintoinen ja monella tapaa haastava, oikeastaan aika tyypillinen Meresmaa-rata: paljon kapeita rännejä ja tiukkoja mutkia, vähemmän mahdollisuuksia pitkiin liidätyksiin, jos niitä kaipaa…no, eipä maastokaan täällä juuri sallisi sellaisia. Jos heitto on kateissa, puut kyllä hyppivät kiekkojen tielle, myös alkuseiskalla. Korkeuserojakin riittää. Oli vierailun arvoinen ja huudeilla ollessa käyn kyllä uudestaankin.

  Sappeen rata on todella monipuolinen, mielenkiintoinen ja sopivan haastava kokonaisuus. Rata kulkee tiheähkössä metsikössä, jossa puiden kolahdukset tulevat tutuiksi, ainakin meille tuli. Radan miljöö on todella kaunis ja viihtyisä ja siellä kehtaa kävellä mukana, vaikka itse ei heittelisikään. Rata on pitkä ja maasto ei ole helppokulkuisin, jolloin koko kierroksen tekeminen käy hyvin liikunnastakin. Meille rata jätti positiivisen kuvan ja aiomme suunnata Sappeeseen toistekin!

  Tästä vielä videota meidän kierroksesta:

Vastaa