"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sammonlahden frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Lyhyistä ja tiukoista väylistä koostuva rata, jonka pelaat läpi puttereilla ja midareilla. Radalla harjoittelet pääasiassa lähipeliä ja puttaamista.

Rata rakennettiin 2014 Lappeenrannan asukasyhdistyksen ja Willimiehen Disc Golf ry:n yhteistyöllä.

Lue lisää

HUOM! Radan väylät 1 ja 9 ovat poistuneet. Muutoinkin radan rakenteet hyvin puutteelliset, ei minkäänlaisia opasteita tai heittopaikkoja. Fgr:n ratakartan avulla kaikki 7-väylää kuitenkin löytyy ja ovat ihan täysin heitettävissä.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Notkopellonraitti 2
  53850 Lappeenranta


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

  Lauri Huotarinen/WDG

 • Suunnittelija

  Lauri Huotarinen/WDG

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Sammonlahden frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Sammonlahti #1

Pituus metriä. Par

HUOM! VÄYLÄ POISTETTU!

Väylä 2: Sammonlahti #2

Pituus 63 metriä. Par 3

Ylämäkeen pelattava suora väylä. Liian korkea tai epätarkka avaus osuu puihin tai oksistoon. Tee-paikka on juurakkoinen, varo askeliasi jos otat vauhtia.

Väylä 3: Sammonlahti #3

Pituus 43 metriä. Par 3

Lyhyt suorahko alamäkiväylä. Pärjäät ilman vauhdinottoa. Varo avaamasta väylää pitkäksi.

Väylä 4: Sammonlahti #4

Pituus 69 metriä. Par 3

Lopussa vasemmalle kaartuva väylä. Kori näkyy parhaiten tee-paikan vasemmalta puolelta. Väylän alussa vasemmalla Mando-puu, joka kierrettävä oikealta. Väärästä ohituksesta uusi heitto edellisestä heittopaikasta ja rangaistusheitto korttiin.

Väylä 5: Sammonlahti #5

Pituus 65 metriä. Par 3

Suorahko väylä. Varmasti lähimmäksi koria pääset aivan suoralla heitolla.

Väylä 6: Sammonlahti #6

Pituus 44 metriä. Par 3

Oikealle ylämäkeen kääntyvä väylä. Oikeakätinen pääsee korille parhaiten kämmenheitolla tai ylikääntävällä heitolla.

Väylä 7: Sammonlahti #7

Pituus 50 metriä. Par 3

Suora väylä. Ei vaadi erityisempiä temppuja päästä lähelle koria. Huomioi poluilla liikkuvat ihmiset kummallakin puolella väylää!

Väylä 8: Sammonlahti #8

Pituus 42 metriä. Par 3

Lyhyt väylä, jossa todella tiukka alku. Pääset korin lähelle joko vasemmalle feidaavalla heitolla. Myös oikeakätisen forerolleri vie lähelle koria.

Väylä 9: Sammonlahti #9

Pituus metriä. Par

HUOM! VÄYLÄ POISTETTU!

8 arvostelua radalle “Sammonlahden frisbeegolfrata

  Lappeenrannan kaupungissa Sammonlahden frisbeegolfrata. Radalla pituutta 7-väylää, 376m ja C2-luokitus. Kiekon perässä tuli väyliä etsiskeltyä kuumeisesti 1980m. Pelattu 23.8.2023.

  Sammonlahden rata sisälsi ihan mukavia korkeuseroja joten jopa jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät itsessään oikein mainioita, niiden suunnittelija selvästi osannut asiansa. Monipuolista tekemistä, niin ylä kuin alamäkeäkin ja tasamaatakaan unohtamatta. 3-väylä nätti alamäkeen. 6-väylä hieno ylös oikealle. Siirtymät kohtuulliset.

  Rakenteista oikeastaan ainoa mistä voi jotain positiivista sanoa oli korit suuntanuolineen, ajoivat asiansa oikein hyvin. Lappeenrannan keskustan palveluiden äärelle 5km matkaa. Lähin kauppa K-Market Uus-Lavola mihin auto on helpointa jättää 200m päässä radasta. Itse evästelin Lappeenrannan Linnoituksessa Kahvila Majurskassa 6km päässä. Lämmin suosittelu paikalle jo pelkästään upean sisustuksen ja miljöön takia, eikä palvelussa ja tuotteissakaan todellakaan mitään vikaa ole! Koko linnoituksen alue kaunista aluetta, johon suosittelen tutustumaan ajan kanssa.

  Mutta… joo… ei. Rataa on vaikea, liki mahdoton löytää, kun minkäänlaista opastetta tai infotaulua ei ole missään. Lisäksi alun hahmottamista vaikeuttaa lähekkäiden olleiden väylien 1 ja 9 poistuminen jo aiemmin radalta. Fgr:n ratakartta on sen verran hyvä, että sillä löytää riittävän hyvin radalle ja myös väylät löytyvät sen avulla kohtuudella. Ratakartta tosiaan puuttuu kokonaan radan alusta. Heittopaikkojen pikkuopasteita oli parilla väylällä, mutta nekin olivat ottaneet osumaa kaikesta mahdollisesta. Heittopaikat olivat maapohjalla ja merkkinä vain maahan juntattu lankku, ei mitään muuta. 4-väylä olikin sellaista DIY kamaa, sai ihan ite päättää mistä heittää, ellei lankkua ollut piilotettu jonnekin puskan keskelle…

  Korien lisäksi ei mitään radan perusjuttuja, kaksi väylää poistettu. Rataa vaikea löytää, ratakarttaa vilkuilemalla urakka hieman helpottuu. Väylät itsessään oikein hyviä ja heitettäviä, ehkä pienoista trimmaamista kaipaisi väylät pienten puskien osalta, mutta radalla ei minkäänlaista ylläpitoa liene tällä hetkellä. Jos radalla toteutettaisiin täydellinen rakenteiden remontti ja väylien kevyt siistiminen, niin hyvin helposti ainakin kolme pykälää korkeampi arviointi. Nyt sopii paikallisille treeniradaksi ja kenties kaikkein ahkerimmille ratabongareille. Huono mikä huono!

  1/5

  Kompakti ja mukava rata, jossa tarkkuus pääsee arvoonsa. Kovakätiset heittäjät eivät hyödy pituuksista. Haastetta ahtaudesta johtuen, mutta ei liikaa. Aloittelijoille pelaamiseen, edistyneille lähestymisharjoitteluun.

  Huonosti suunniteltu rata, joka ei palvele juuri ketään. Rataa pitäisi myös hoitaa aluskasvillisuuden ja puuntynkien suhteen, jotta alueella olisi mukava kiertää. Parilla väylällä korit on hieman piilossa ja muutamilla väylillä ei ole todellista linjaa korille. Radan kiertosuunta on paikoittain kömpelö. Väyliä hiomalla ja korien paikkoja uudelleen sijoittamalla tästä saisi ihan mukavan putteriradan.

  Suurimmaksi osaksi samaa mieltä, mutta kyllä siellä aina se todellinen linja oli joka väylällä, yleisesti ottaen kyllä hyvin kapea. Kolme kierrosta kävin kokeilemassa ja kaikille muille väylille sain pirkon ainakin kerran paitsi kolmos väylälle. Ykköselle jopa jokaisella kerralla. Aloittelija ystävällinen rata ei ole ainakaan, vaan uskoisin että ehkä joillekkin jopa lannistava.

Vastaa