"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Säläisjärvi

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Jurvan täyspitkä 18-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Säläisjärven vaihtelevissa maastoissa. Alkuperäinen 10-väyläinen rata laajentui syksyllä 2012 kahdeksalla väylällä, ja lisäksi kaksi vanhan radan väylää siirrettiin uusille paikoille sujuvamman kierron vuoksi. Syksyllä 2014 rata koki jälleen isoja muutoksia, kun kaikkiaan yhdeksän väylää sai uuden muodon. Kaikkien muutoksien jälkeen alkuperäisen radan väyliä onkin jäljellä enää kolme. Vanha (alkuperäinen) rata koostui enimmäkseen melko lyhyistä "pro-kakkosista", mutta uusien pitkien väylien ansiosta radassa on nykyään mukavasti enemmän vaihtelua ja haastetta. Vaativuutta lisäävät myös muutamat mandot sekä kapeat metsäväylät. Väylät sijaitsevat pääosin pienten hiekkakuoppien ympärillä ja alueella kiertävän pururadan varrella. Fysiikka on ehkä hieman kovemmalla kuin "normiradoilla" mäkiä kavutessa ylös ja alas, joten radan kiertäminen käy myös pienestä kuntoilusta. Tiit ovat tekonurmimatoilla päällystettyjä, ja uudet väyläoppaat laitettiin loppukesällä 2015. Pelailun arvoinen rata, joka kannattaa tulla kokeilemaan kauempaakin!

Lue lisää

Ajo-ohje

Käänny päätieltä (Kauhajoentie) kohdassa ”Säläshalli – Frisbeegolf”. Parkkipaikka löytyy hiekkatien vasemmalta puolelta, ensimmäisen väylän läheisyydestä (katso tarkemmin ratakartasta).


Viikkokisat

Viikkokisat kesäisin keskiviikkona klo 18.
Ei osallistumismaksua, vapaaehtoinen holaripotti (1 €).


Rataennätys (tiedossa oleva)

Joni Lahti 48 (-11)

Vanha 18-väyläinen rata:
Toni Mäenpää 43 (-11)


Hole-in-one -lista (tiedossa olevat)

Hole-in-one tehty väylillä:
3, 7, 9, 15, 17, 18

Hole-in-onet väylillä, joita ei enää ole:
Vanha 18-väyläinen rata: 9, 10, 16, 17
Vanha 10-väyläinen rata: 7, 10


Vanhat ratakartat

18-väyläinen rata
10-väyläinen rata


Lisätietoa

Frisbeegolf Jurva -seura
Frisbeegolf Jurva -seura Facebookissa
Frisbeegolf Jurva -ryhmä Facebookissa


Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Venerannantie
  66300 Kurikka


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2005

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Ville Kontas

 • Suunnittelija

  Alkuperäinen rata: Seppo Nieminen, Minna Hankaniemi, Mikko Peräaho ja Jukka Vieri. Laajennus (2012) ja muutos (2014): Marko Marttila ja Harri Viitaluoma.

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Ratakarttoja on ilmoitustaululla olevassa laatikossa, jonne voi myös jättää löytyneet kiekot.

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Elmo Sport Kauhajoki
  Puistotie 50 61800 KAUHAJOKI puh. 0400911272

  Sportia Harjunpää
  Laulajantie 7 61300 KURIKKA Puh. 06 450 2305

Väyläkuvaukset

Säläisjärvi, Jurva

Väylä 1

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 2

Pituus 154 metriä. Par 4

Väylä 3

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 4

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 5

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 6

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 7

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 8

Pituus 108 metriä. Par 3

Väylä 9

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 10

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus 109 metriä. Par 3

Väylä 12

Pituus 147 metriä. Par 4

Väylä 13

Pituus 235 metriä. Par 5

Väylä 14

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 15

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 16

Pituus 158 metriä. Par 4

Väylä 17

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 18

Pituus 92 metriä. Par 3

8 arvostelua radalle “Säläisjärvi

  Bongattu ja karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan. Opastetaulu näkyy hyvin parkkipaikalle. Tarjolla ja 23-väyläinen kokonaisuus. Rataa on siis laajennettu entisestään, mutta sivuston 18-väyläinen on edelleen pelattavissa. Toki silloin joutuu oikaisemaan muutaman väylän 23-väylän leiskasta. Pelasin radan 18-väyläisenä.

  Rata on sellaisenaan hyvä kokonaisuus! Erityinen maininta radan suunnittelulle, mikä on toteutettu hyvin ja ajatuksella. Siirtymät ovat lyhyitä ja rata muodostaa selkeän, pääosin metsässä kiertävän kokonaisuuden. Muutama väylä heitetään avoimella alueella. Suoralla heitolla pärjää jo pitkälle, mutta osa väylistä vaatii myös teknisempää heittoa. Väylillä on riittävästi tilaa heitoille ja heittovalikoimaa pystyy käyttämään monipuolisesti. Radalla on muutama lyhyempi ”täyteväylä”, mutta niihinkin on saatu aikaan pienet haasteet korin paikalla tai tuplamandolla.

  Väyläopasteet olivat normaalista poikkeavat ”livekuvat”. Niiden tulkinta oli alkuun haastavaa, kun on tottunut perinteisiin lintuperspektiivin tauluihin. Suurimmaksi osaksi korit kuitenkin näkyvät tiille, mikä helpottaa väylän tulkintaa (ensikävijälle).

  Rataa on kehitetty ja kunnostettu vuosien aikana paljon ja sen näkyy! Hyvää työtä ja kumarrus niille, ketkä sen ansaitsevat. Seuraava kehityskohde voisi olla heittopaikkojen nostaminen maapohjalta laveteille. Heittopaikat ovat siis kunnossa ja tasaiset tällä hetkellä.

  Radasta jäi positiiviset fiilikset, nykyisenä kokonaisuutena vahva 4/5. Suosittelen! +++

  Tarjoaa kattavan ja erilaisen heittelykokemuksen, jos on tottunut pohjanmaan metsäpilli kenttiin. Tilaa on ja väylät pitkiä.

  Tämän kökänneet äijät vaatii hatun noston, sen verran hyvää työtä tehneet.

  Ehdottomasti kannattaa mennä tsekkaamaan kauempaakin.

  Tälle radalle kun saisi kunnon väyläopasteet ja paremman viitoituksen seuraaville väylille, niin se olisi erinomainen. Nyt seuraavan tiin löytää suht hyvin puihin punaisella maalattuja ”viittoja” seuraamalla. Maasto metsäksi mukavaa ja vierestä löytyy järvi, grillikatoskin on aivan 1. väylän tuntumassa. Väylät pitkälti toimivia, vaikkakin paikoin täytyy hakea aika erikoista linjaa, jos birdien haluaa saada. Jotkut väylät taas ilmiselviä pakkobirkkuja.

  Mukavia väyliä. Löytyy lyhyttä, pitkää ja korkeuseroilla tai ilman.

  Huomio: Jos mahdollista, niin älkää jättäkö löytökiekkoja löytökiekkolaatikkoon- ne valitettavasti varastetaan. Kokeiltu on.

  Mukava rata, vaihtelevia väyliä, lyhyehköjä kovakätisille, perusharrastaja nautti. Tii-paikkojen sijoitus hiukan erikoinen, monella väylällä siirtymä korilta seuraavalle tiille 10-20m. Radan tuntevat osaavat varoa mutta ensikertalaisille tulee yllätyksenä että korilta poistuvat pelaajat ovatkin avaamassa puiden takana korin lähellä. Paarmoja tuntui olevan melko reilusti 🙁

  Lyhykäisyydessään: Säläisjärvi tarjoaa monipuolisia heittoja ja perus metsärataa. Metsäratana ei ole haasteellisimmasta päästä, joten birkkujen nappailu on helppoa.
  Väyläopasteet ovat monin paikoin joutuneet ilkivallan kohteeksi, tiipaikat ovat hyviä ja korit ovat ikävä kyllä Amexpoja, ja sitä vanhempaa mallia.
  Next tee kylttejä ei radalla ollut, joten muutaman kerran ratakarttaa täytyy tutkailla. Suurinosa väylistä kuitenkin löytyy helposti ympärille katsoessa.
  Arvosanani radalle on 3/5

Vastaa