"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Säläisjärvi

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Jurvan 23-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Säläisjärven vaihtelevissa maastoissa. Radalta löytyy mukavasti korkeuseroja, avoimia liidätysväyliä, sekä tiukkoja metsäpillejä. Alunperin 10-väyläisenä v. 2005 perustettu rata on hiljalleen laajentunut nykymuotoonsa.

Lue lisää

Väylät sijaitsevat pääosin pienten hiekkakuoppien ympärillä ja alueella kiertävän pururadan varrella. Monipuolisen radan vaativuutta lisäävät myös muutamat mandot sekä kapeat metsäväylät. Fysiikka on ehkä hieman kovemmalla kuin ”normiradoilla”, mäkiä kavutaan ylös ja alas, joten radan kiertäminen käy myös pienestä kuntoilusta. Tiit ovat tekonurmimatoilla päällystettyjä. Pelailun arvoinen rata, joka kannattaa tulla kokeilemaan kauempaakin!


Ajo-ohje

Käänny päätieltä (Kauhajoentie) kohdassa ”Säläshalli – Frisbeegolf”. Parkkipaikka löytyy hiekkatien vasemmalta puolelta, ensimmäisen väylän läheisyydestä (katso tarkemmin ratakartasta).


Viikkokisat

Viikkokisat kesäisin keskiviikkona klo 18. Ei osallistumismaksua, vapaaehtoinen holaripotti (1 €).


Lisätietoa

Frisbeegolf Jurva -seura Facebookissa
Frisbeegolf Jurva -ryhmä Facebookissa


Radan tiedot

 • Osoite

  Venerannantie
  66300 Kurikka


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2005

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  23

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Alkuperäinen rata: Seppo Nieminen, Minna Hankaniemi, Mikko Peräaho ja Jukka Vieri. Laajennus (2012) ja muutos (2014): Marko Marttila ja Harri Viitaluoma.

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Ratakarttoja on ilmoitustaululla olevassa laatikossa, jonne voi myös jättää löytyneet kiekot.

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Säläisjärvi

Ratakartta

Väylä 1: Säläisjärvi #1

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 2: Säläisjärvi #2

Pituus 154 metriä. Par 4

Väylä 3: Säläisjärvi #3

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 4: Säläisjärvi #4

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 5: Säläisjärvi #5

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 6: Säläisjärvi #6

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 7: Säläisjärvi #7

Pituus 167 metriä. Par 4

Väylä 8: Säläisjärvi #8

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 9: Säläisjärvi #9

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 10: Säläisjärvi #10

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 11: Säläisjärvi #11

Pituus 108 metriä. Par 3

Väylä 12: Säläisjärvi #12

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 13: Säläisjärvi #13

Pituus 130 metriä. Par 4

Väylä 14: Säläisjärvi #14

Pituus 109 metriä. Par 3

Väylä 15: Säläisjärvi #15

Pituus 147 metriä. Par 4

Väylä 16: Säläisjärvi #16

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 17: Säläisjärvi #17

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 18: Säläisjärvi #18

Pituus 235 metriä. Par 5

Väylä 19: Säläisjärvi #19

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 20: Säläisjärvi #20

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 21: Säläisjärvi #21

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 22: Säläisjärvi #22

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 23: Säläisjärvi #23

Pituus 94 metriä. Par 3

10 arvostelua radalle “Säläisjärvi

  Hyvä ja monipuolinen metsärata, jossa väyliin oli saatu mukavasti vaihtelua. Osa väylistä ja siirtymistä toisten väylien ohi/poikki, mutta kun pitää heittäessä silmät auki ja ottaa alussa ratakartasta kuvan niin löytää oikealle väylälle. Tykkäsin radasta ja tulen varmasti uudestaankin pelaamaan. Kiitos radan rakentajille ja ylläpitäjille!

  Bongattu ja karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan. Opastetaulu näkyy hyvin parkkipaikalle. Tarjolla ja 23-väyläinen kokonaisuus. Rataa on siis laajennettu entisestään, mutta sivuston 18-väyläinen on edelleen pelattavissa. Toki silloin joutuu oikaisemaan muutaman väylän 23-väylän leiskasta. Pelasin radan 18-väyläisenä.

  Rata on sellaisenaan hyvä kokonaisuus! Erityinen maininta radan suunnittelulle, mikä on toteutettu hyvin ja ajatuksella. Siirtymät ovat lyhyitä ja rata muodostaa selkeän, pääosin metsässä kiertävän kokonaisuuden. Muutama väylä heitetään avoimella alueella. Suoralla heitolla pärjää jo pitkälle, mutta osa väylistä vaatii myös teknisempää heittoa. Väylillä on riittävästi tilaa heitoille ja heittovalikoimaa pystyy käyttämään monipuolisesti. Radalla on muutama lyhyempi ”täyteväylä”, mutta niihinkin on saatu aikaan pienet haasteet korin paikalla tai tuplamandolla.

  Väyläopasteet olivat normaalista poikkeavat ”livekuvat”. Niiden tulkinta oli alkuun haastavaa, kun on tottunut perinteisiin lintuperspektiivin tauluihin. Suurimmaksi osaksi korit kuitenkin näkyvät tiille, mikä helpottaa väylän tulkintaa (ensikävijälle).

  Rataa on kehitetty ja kunnostettu vuosien aikana paljon ja sen näkyy! Hyvää työtä ja kumarrus niille, ketkä sen ansaitsevat. Seuraava kehityskohde voisi olla heittopaikkojen nostaminen maapohjalta laveteille. Heittopaikat ovat siis kunnossa ja tasaiset tällä hetkellä.

  Radasta jäi positiiviset fiilikset, nykyisenä kokonaisuutena vahva 4/5. Suosittelen! +++

  Tarjoaa kattavan ja erilaisen heittelykokemuksen, jos on tottunut pohjanmaan metsäpilli kenttiin. Tilaa on ja väylät pitkiä.

  Tämän kökänneet äijät vaatii hatun noston, sen verran hyvää työtä tehneet.

  Ehdottomasti kannattaa mennä tsekkaamaan kauempaakin.

  Tälle radalle kun saisi kunnon väyläopasteet ja paremman viitoituksen seuraaville väylille, niin se olisi erinomainen. Nyt seuraavan tiin löytää suht hyvin puihin punaisella maalattuja ”viittoja” seuraamalla. Maasto metsäksi mukavaa ja vierestä löytyy järvi, grillikatoskin on aivan 1. väylän tuntumassa. Väylät pitkälti toimivia, vaikkakin paikoin täytyy hakea aika erikoista linjaa, jos birdien haluaa saada. Jotkut väylät taas ilmiselviä pakkobirkkuja.

  Mukavia väyliä. Löytyy lyhyttä, pitkää ja korkeuseroilla tai ilman.

  Huomio: Jos mahdollista, niin älkää jättäkö löytökiekkoja löytökiekkolaatikkoon- ne valitettavasti varastetaan. Kokeiltu on.

  Mukava rata, vaihtelevia väyliä, lyhyehköjä kovakätisille, perusharrastaja nautti. Tii-paikkojen sijoitus hiukan erikoinen, monella väylällä siirtymä korilta seuraavalle tiille 10-20m. Radan tuntevat osaavat varoa mutta ensikertalaisille tulee yllätyksenä että korilta poistuvat pelaajat ovatkin avaamassa puiden takana korin lähellä. Paarmoja tuntui olevan melko reilusti 🙁

  Lyhykäisyydessään: Säläisjärvi tarjoaa monipuolisia heittoja ja perus metsärataa. Metsäratana ei ole haasteellisimmasta päästä, joten birkkujen nappailu on helppoa.
  Väyläopasteet ovat monin paikoin joutuneet ilkivallan kohteeksi, tiipaikat ovat hyviä ja korit ovat ikävä kyllä Amexpoja, ja sitä vanhempaa mallia.
  Next tee kylttejä ei radalla ollut, joten muutaman kerran ratakarttaa täytyy tutkailla. Suurinosa väylistä kuitenkin löytyy helposti ympärille katsoessa.
  Arvosanani radalle on 3/5

Vastaa