"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Saari DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Saari DiscGolfPark on vuonna 2015 valmistunut 9-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Radalla olevat väylät ovat mitaltaan 56 – 153 metriä. Väylien kokonaispituus on 729 m, par 28. Radan lähtöpaikka on Saaren koulun pihassa ja kulkee koulun lähikuusikossa ja raviradan alueella. Frisbeegolffareiden tulee huomioida raviradan käyttäjät.

Frisbeekiekkosettejä on lainattavissa lähtöpaikan vieressä olevalta Saaren kirjastolta.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kouluraitti 5
  59510 Parikkala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Saari DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Saari #1

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 2: Saari #2

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 3: Saari #3

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 4: Saari #4

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 5: Saari #5

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 6: Saari #6

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 7: Saari #7

Pituus 153 metriä. Par 4

Väylä 8: Saari #8

Pituus 118 metriä. Par 3

Väylä 9: Saari #9

Pituus 85 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Saari DiscGolfPark

  Tämän bongasi varsin mielellään. Ainoa mikä radalta oikeastaan puuttuu on korkeuserot, mutta niitä on vaikea tehdä. Radan kaksi eri osiota ovat molemmat hienoja. Yksi miinus tulee kasiväylästä, vaikuttaa, että siinä on ylläpito tai harvennukset tekemättä, koska väyläopasteeseen piirretty oikeanpuoleinen linja on käytännössä pelaamaton. Toki vasemmaltakin pääsee, onneksi.

  Summa summarum, tätä rataa suosittelee aikalailla varauksetta.

  Parikkalan kunnan Saaren taajamassa Saaren keskustan palveluiden välittömässä läheisyydessä ja Saaren koulun/kirjaston vieressä Saari DiscGolfPark. Radalla pituutta 9-väylää, 729m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli kuljettua 2160m. Pelattu 16.5.2021.

  Saaren rata ei sisältänyt lainkaan korkeuseroja, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät 1-5 kulkivat kauniissa kuusimetsässä ja olivat helppoja ja suht suoria perusväyliä missä par-tulokseen aika helppo päästä ja taitavimmat hakee birdie sikermää ihan tosissaan. Väylät 6-9 olivat sitten erillään alkupään väylistä ja olivat pidempiä ja teknisempiä väyliä joskin selvästi avoimempaa, vaikka puutkin olivat kyllä pelissä. Ei erityistä suosikkiväylää, sillä kokonaisuus oli se mikä miellytti suuresti. Maisemiltaan seiska ehkä hienoin.

  Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit nuolineen erittäin hyvässä kunnossa. Next tee -kylttejä ei pahemmin ollut, mutta korinuolien lisäksi niille ei kyllä tarvettakaan ollut. Radalla lyhyet siirtymät paitsi 5 – 6 ( kyltin mukaan 150m ). Kiekot löytyy radalta erityisen hyvin sopivan maaston johdosta. Väylät oli hoidettu esimerkillisen hyvin.

  Oikeastaan ainoa pieni suunnittelun kukkanen oli siinä, kun vikalta eli 9-väylältä tosi pitkä siirtymä p-paikalle. Muutoin ei kyllä pahaa sanottavaa radasta löydy. Kuusimetsässä tosiaan omanlaisensa mukava tunnelma ja loppupään väylät hienoja ja pidempiä. Kaikki rakenteet esimerkillisen hyvässä kunnossa. Tuon Saaren DGP:n voisi pelata ihan milloin tahansa uudestaankin!

  4/5

  Erittäin hyvin hoidettu rata. Selkeät kartta- ja siirtymämerkinnät. Väylät 1-5 kauniissa ja helppokulkuisessa peikkometsässä. Väylät 6-9 ojan toisella puolella puistomaisessa miljöössä. Nurmikkoväylät ajettu suuren maailman tyyliin ruohonleikkurilla. Suosittelen.

  Simpeleen radan jälkeen tämä oli mainio loppu verryttely. Väylät ei pituudella haasta, mutta tarkkuutta tarvitaan. Ja vaikka ei osu linjaan löytyy kiekko helposti kun pahaa ryteikköä ei ole. Vois suositella aloittelijoille mutta myös hyvänä vaihteluna enempi heittäneille. Kiva hyvin pidetty rata.

  Malliesimerkki siitä, että aloittelevillekin harrastajille voidaan tehdä rata, joka täyttää laadukkaan radan vaatimukset. Erinomaiset puitteet ja rata hyvinpidetty. Pari haasteellisempaa väylää, mutta paljon myös helppoja ”lämmittelyväyliä”. Ainoat miinukset ovat 7. ja 8. väylien omaan makuun liian lyhyet tiimatot (vaativat vähän kovempaa avausheittoa) ja 9. väylän tiimaton vieressä kasvaa puu jonka oksat tulevat maton puolivälille saakka.

  Hieno Discgolfpark hyvällä sijainnilla. Karttalinkki opastaa suoraan oikeaan osoitteeseen. Radalla on jonkin verran siirtymää, koska väylät 1-5 ja 6-9 ovat eri puolilla isompaa ojaa. Alkupään väylät heitetään jylhässä kuusimetsässä. Väylät ovat hyviä vaikkakin lyhyitä. Heittolinjat ovat selkeitä ja niihin kannattaa osua. Väylät 6-9 taas ovat avoimemmalla alueella ja väyläpituudetkin alkupäätä pidemmät. Näillä väylillä pääsee jo vähän revittelemään. Heittopaikat ovat kunnossa, samoin opasteet. 6-tieltä pääsee radalle nopeasti ja rataa voi suositellakin vaikka tauon paikkana, jos on ajamassa 6-tiellä pidempää matkaa. Tasoltaan rata on helppo/hyvää keskitasoa väyliensä perusteella.

Vastaa